Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 april 2024

Kinberg Batra och korruptionens ansikten. Plus en drottnings lysande undantag

 Fristående fortsättning till nyliga inlägget om kompiskorruptionen.


Månen i Krabban är ofta nog svag, partisk och om och kring sig. Den behöver ledas av en stark Sol för att inte urarta som människa vilket mycket tyder på har hänt med Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra. Aftonbladet fortsätter klä av henne och nu handlar det inte om vänskapskorruption, så typiskt för klaniska Krabban, "den trygga lilla gruppens tecken" utan om ren karaktärsstörning, hon är chefen från helvetet.

Fast Solen i eldiga Väduren kan upplevas som en frisk fläkt och positionen INTE den ledare som Månen i Krabban behöver. Solen är "upphöjd" i Väduren och kan ge otillbörlig egocentrering som inte har ett dugg av självreflektion. Reflektorn Månen förstärker i själva verket slaveriet under varje egen impuls och nyck och blir påfrestande för omgivningen om man chefar över andra. Landshövdingens opposition mellan egot/Väduren och motvikten/Vågen involverar lyckosamma Jupiter men eftersom den planetens motvikt Saturnus är så svag i Väduren är egots framgång hos andra en känslig fråga.

Med Månen som sinnelagsascendent är det uppenbart att ego-störningen är maximal i detta fall, där det nattliga fantasilivet målar upp en livad bild av sig själv som solkung i 10e makthuset. (Som partiledare gick det åt pipan direkt.) Solen i 1a graden kallas "nyfödd" men Mars+Venus ger samma hetsighet som Adolf Hitler och Jimmie Åkesson (ja, barnets zodiaktecken kan bli vidriga diktaturer beroende på egocentrismen). Denna sida räcker för att få känsliga anställda att falla i gråt. Soltecknet skadar Månen i Krabban om man läser Månen som undersåtarna. 

Inget av det här är nytt eller märkvärdig astrologi och dessutom är det en väldigt enkel tolkning som inte inkluderar hinduernas raffinerade finlir. Den här moderaten vidrör en låg mänsklig mognadsnivå typisk för uppblåsta borgare i Stockholm. Intressantare då att snabbsöka andra med samma profil och se om t.o.m. grovskisser har minsta gemensamma nämnare..

Sol-i-Eld baserad på Mars-i-Jord: egenmäktighetssyndromet

11500 sparade kartor ger oöverskådligt många träffar (Vädur/Krabb-typen är en typisk populist och skandalgenererande typ - "sensationlism" eller rubrikskapande), men krymps genom att kräva den Vädurs-typ där Solen baseras på den ofta klumpiga och plumpa Mars-i-Oxen (ännu en komplicerande omständighet eftersom Eld/Jord-kriget ofta får slita hund och ändå inte gör några vinster - se folkets Måne-i-Väduren i Sverigehoroskopet som tecknar vilken nitlott det är för själen att återfödas till detta land).

Med tre sökkriterier kommer man ner till bara elva träffar, lagom att överblicka och avsmaka som ett helhetsomen:

  • Anita Björk;25.4.1923;12:00, skådespelerska
  • Margrethe II of Denmark;16.04.1940;10:10, nu abdikerad drottning (jämför "drottningfantiserande" Kinberg Batra i sitt landshövdingsresidens)
  • Dan Park;4.5.1968;12:00, skånsk artist som använt rasistiska motiv
  • Anna Kinberg Batra;14.4.1970;12:00, jämförelseobjektet
  • Niclas Kjellström-Matseke;13.5.1970;12:00, girig vd för Postkodlotteriet (det nederländska originalet delade ut dubbelt så mycket i vinster - i Sverige försvinner oväntade summor - många trånar efter ett residens i landet Lagom)
  • Carmen Electra;20.4.1972; 0:27,  började som Victoria's Secrets-modell och sen låg karriären öppen som programvärd och enstaka filmroller. Sexfixerad med sin partypolare, basketbollstjärnan Dennis Rodney (tidningsskvaller).
  • Agnes Arpi;27.4.1985;12:00, författare av sexnoveller (missa inte att Vädurens härskare Mars representerar blind sexualdrift, vid hämningar istället våld och politiska hökar)
  • Vio Szabo;28.4.1985;12:00, nysvensk, serbisk krigsflykting och född pojke men kallar sig nu transsexuell, författare
  • Arton Qupeva;28.4.1985;12:00, svensk, efterlyst av Interpol efter mordförsök
  • Elinor Lavesson;28.4.1985;12:00, skandalkändis, förnekade rasistiskt uppsåt efter "underhållande" slavauktion vid Lunds universitet, Hallands nation
  • Sanna Redsäter;6.5.1987;12:00, kvasikändis via Big Brother-såpan, Tidig död 130201

Här finns exempel på takt- och tanklösheten så typiskt för egocentriska och passionsdrivna Väduren och flera med rasistiska undertoner kan knytas till kroppsliga Oxen i slitning med egocentriska Väduren. Den transsexuella serben påminner om primitiva psykens behov att ha en "materiellt tilltalande omgivning". 

Väduren/Oxen är inte för inte nykomlingarna i Kretsloppet/zodiaken, men "gamla själar" kan naturligtvis återvända för att göra gott utifrån dessa tecken. Oxen och nutritionisten är kanske inte en gammal själ, men det är ändå någon som gör gott inom ett Ox-typiskt fält. Aktrisen Anita Björk är mer typiskt Sol-Väduren som barnet som åbäkar sig nonstop för att fånga de försoffade föräldrarnas uppmärksamhet: "Se mig, se mig." Här byggs EGO vilket kommer att behövas. En barnpsykolog skulle kunna vara en äldre själ som återföds för att jobba med det falska egot på ett högre plan.

Tidigare drottningen av Danmark är ovanligt intressant i det här gänget som annars som grupp antyder vissa karaktärsbrister. Hon är högutbildad, artistisk och arkeolog (likt forne Gustav VI Adolf). Som en av bara två med känd födelsetid kan det vara intressant att se vad som lyfter denna färgsprakande och livliga kvinna!

Vatten-elementet i bästa manifestation: "Den spegellika visheten"

Via det exakta klockslaget växlar astrologin upp till en högre och mer förfinad nivå! Minns hur VATTEN allmänt har en låg status som Naturen eller biologiska drivkrafter. (Astrologin skiljer, likt Platons filosofi, mellan en lägre värld (Jord/Vatten) och en högre (Luft/Eld). 

Med Månen i passionerade Krabban i 1a huset kunde vad som helst resultera, men här stiger otippat BEFRIELSEN fram. Jupiter den stora välgöraren hemma i sitt negativa härskarläge där den bryter slaveriet under låga laster här i "det bästa huset", det 9e för det stora perspektivet, för religion och filosofi. Och detta är inte bara en placering i mängden utan hennes ATMA KARAKA, den planet som i högre grad än Solen indikerar hennes individuella själ och vad den vill. 

Med en så fantastisk inblick i hennes karaktär behövs knappast den hinduiska Navamsha-kartan granskas ("den inre människan"). Dt är så uppenbart att detta rena sinnelag (Jupiter välsignar Månen) har givits alla förutsättningar till en gemytlig personlighet med en tilltalande orientering att frodas och förmodligen en sällhet och nästan mystik inre sida. Absolut den bästa Mån-Krabban i det här gänget. Känd tid för Carmen Electra avslöjar en gudavälsignad fysisk kropp - Jupiter i positivt härskarläge på ascendenten (Victoria's Secrects) men en störande dissonans mellan kroppens tursamhet och en svagt placerad Mån-Krabba i 8e huset (8e döds- och sexhuset kan förklara sexmissbruket). Modellen var bara en "evolutionär apa" jämfört med den danska drottningens synergi mellan Jupiter/Måne.

Det behöver knappt sägas att Månen/Hemmet med denna nivå av drottningens Jupiter-välsignelser är ungefär så tursamt man kan födas. 9e Dharma-huset år ljusår högre än 1a kroppsliga/ego-huset och indikerar en själ som favoriseras och har med världens öde att göra. Nu vet jag inte om drottningen förändrade världen men det hon nu gjorde bör ha varit av godo. Electra har förstås en vinnande personlighet med en verksamt god Jupiter i 1a, men den som börjar förstå astrologins nyanser vet att detta är vitt skilda livslotter och själar.

Som jämförelse kan nämnas att Fredrik Reinfeldts tidpunkt är känd och också han har drottningens Jupiter i 9e men med av Jord-typ via Trälens tecken Jungfrun i öster och därmed en funktionellt ond Jupiter. En olycklig kombination att kallas till Världens Väg och spela en skräproll. Rikedomsbegreppet skadar honom. En penninghungrig räknenisse (civilekonom) som håller satans eller dödsrikets glitter som sitt "högsta goda", men ändå ett livsöde som behövs så att andra kan se och dra lärdom av. 

Planeternas "verksamma natur" kan på ett sätt sägas god även om vissa individer skadar sig själva. Vad den svenska eliten som roffar åt sig från underklassen skapar för kommande liadnde för sig själva är bäst att inte gå in på. Detta är kollektiv eller nationellt ond karma som byggs inför allas ögon under Sveriges ödesperiod 2020-36 enligt den indiska Vimshotttari Dasha-läran. (Även en funktionell välgörare kan förstås spåra ut om den i sin tur vanställs av andra problem. Ytterst sällan innehåller den här bloggen så grundliga analyser. Finns något iögonenfallande brukar det få räcka för ett inlägg.)

Att drottningen rökt som en borstbindare i livet har inget med själens förfining att göra. Hälsogalenskap som svenska statens pseudoreligion är snarare tecken på låg andlig utveckling, vilket det här landet glömt eftersom Bibeln närmast betraktas som en terrortext, särskilt av Pride-extremisterna.

(Flera gånger påminner bibelberättelserna om att det måste ha riktats mycket kritik mot att Jesus för att han inte följde de judiska renlighetslagarna. "Det är inte vad ni stoppar i munnen som förorenar er, utan det som kommer från hjärtat och går ut genom er mun/det ni säger". 

Det har fått bloggaren att misstänka att Jesus sparkades ur esséersamfundet vars renlighetsläror var rigorösa. Hans miniparti blir tydligare om men ser det som en reaktion på modersamfundet - mycket av det han lär ut är fortfarande esséiskt. På ett märkligt ställe förordar han sina åhörare att "gå i ljuset" så att de må bli Ljusets barn (passabla kandidater för medlemskap). Ljusets barn är vad esséerna kallade sig internt enligt Dödahavsrullarna. När bibeltexterna väl redigerades/censurerades för att passa publiken runt Medelhavet uppstod drivor av referenser som kräver den ursprungliga palestinska jude-kristendomen för att begripas.)


Inga kommentarer: