Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 april 2024

Madonnas Navamsha. Framgång en del av andesjälen?



Madonna är alltjämt den bäst säljande kvinnliga musikartisten och bara det gör hennes horoskop intressant (kommenterat/taggat sju gånger tidigare).

https://chartmasters.org/best-selling-artists-of-all-time/

Men varför astrodatabank ger "opålitlig data" (DD/dirty data) för Madonnas födelsetid är svårt att förstå, flera källor pekar åt samma håll och fast inte nämnt har hennes far opponerat sig i medierna om att hon fabricerat uppgifter som skiljer sig från dem fadern är förtrogen med. 

https://www.astro.com/astro-databank/Madonna

Databanken noterar istället att hon uttryckligen sagt att hennes tid är okänd, men det väger lätt när man ser varningen som medföljer hennes retrograda Merkurius. Det kan betyda ovarsamhet med sanningen och kommunikationen och Merkurius stigande i öster som dominant sätter fokus på HUR hon kommunicerar sig. Kameleont, någon? Hon har t.o.m. kallats blodsugare som knyter tillfälliga kändisar som den där svenske videoproducenten till sig för att konsolidera sin celebritet. Svensken verkar f.ö. ha svårt att skapa sig en lika konsekvent karriär. Hans större projekt (större än en pop-video) har med ett undantag inte fallit amerikanska recensenter på läppen.

Missa inte att Madonnas Merkurius står märkligt svagt grundad på Solen i 12e, en position benägen att låta sig styras av det omedvetna, dvs. kapabel att fabulera friskt. Dessutom en Sol i 30e graden negativt Vatten vilket betyder en knappt nyfödd Sol.

Under hellenismen var 12e t.o.m. den onda demonens hus, nästan som de "rationella" grekerna fruktade det omedvetna. Hinduerna verkar ha fattat husets kluvna natur bättre. Alla astrologiska verktyg måste användas för att få en aning om varåt det lutar - är det här 12e sexhuset eller en plats där den avancerade själen renar sig från vek karma? Hellenismens onda demon liknar mest psykologen Jungs doktrin om den Skugga som växer sig stark hos dem med starka bortträngningar (se J.K. Rowlings ohämmade idéstöld, väsendet Obscurus, i sitt nästa större projekt efter Harry Potter-serien).

Madonnas sexbruk (missbruk?) och unga toyboys talar knappast för en "gammal själ", snarare en perverterad själ, en sådana om Kapitalet älskar att investera i eftersom det känner den breda publikens mognadsnivå. Hela hennes nuvarande liv kan sammanfattas med den svenska rikslesbianens bevingade ord: "visst gör det ont när knoppar brister". De närmare detaljerna skiljer sig, men Karin Boye har ett sinnelagshoroskop som är överfixerad vid dess sexuella impulser (Skorpionen) och borttränger frågan om Vågen, dvs. den heterosexuella eller normala relationen manligt/kvinnligt.

Att Månen tränger bort Sol-Vågen kan t.o.m. läsas som att det kvinnliga inte släpper fram det manliga och att förmågan till intellektuell (Luft) bearbetning är eftersatt. I den läsningen är "knoppningstider" inte alls Boyes svårigheter med "att komma ut" som avvikande, utan problemet att överhuvudtaget få kontakt med sin verkliga andliga identitet. Nu är Solen bara generell indikator på själen, mer exakt är hennes atma karaka ("vad själen vill") Venus i Lejonet, men pekar den tillbaka mot den från sinnet bortträngda manssymbolen Solen.

Sinnelagets upplevelse av den egna själen och dess vilja är minimal i 10e offentliga huset, Boye verkar helt sekulär i sin människouppfattning och därtill helt fixerad vid sin oförmåga i sin tids samhälle att stiga fram som lesbian (kriminaliserat) och det blev självmord i stället. Det kan man kalla en fanatikers låsning eller en oförmåga till problemlösning. Säger också något om hur intellektuellt utfattigt Sverige då (och nu) är, trots att även massorna numera löst använder ordet "karma" som följd av USA-importen av billig underhållning. 

Boyes psykkarta är inte avundsvärd: Venus i Lejonet är en Venus baserad på Solen och Solen en undertryckt faktor i sinnets subjektiva tolftesektor. Och 10e sektorn är en totalt PK-syn - samhällsstyrd syn på vad en själ är, Boye kom aldrig djupt nog, det var därför det gjorde ont.

(Hinduisk astrologi råder kvinnor att förstå sin månposition eftersom de rent biologiskt svarar på månen på ett annat sätt än den biologiska mannen gör.)

Man kan leva sig in i det malande demoniska som anfäktade denna själ. Se överdrifterna i det irrationella begärets Vatten: Månen och demonen Rahu baserad på sexualitetens Mars som "det högsta goda" (hus 9) ur psykets pserspektiv. Detta låsning vid sig själv och sexualitet eller biologi enda utblick (så svenskt) ser ut som dålig karma från ett tidigare liv i manlig kropp. 

Man kan undra vad artisten Madonnas sexmissbruk ger henne för karma för framtiden? Att dricka andligt kabbala-vatten (som var hennes grej för 10-15 år sen) lär inte ha höjt hennes spirituella vibbar!

*****

Däremot fascinerar Madonnas exceptionella och varaktiga karriärresa från en enkel början ("Papa, don't preach", vem som än skrev låten, förefaller som en bra beskrivning av en viljestark flicka och en auktoritär latinsk far.) Här dyker nu Navamsha-kartan upp ännu en gång. Jag repeterade de få sidor nybörjarboken "Light on Life" hade att säga om det här komplementära horoskopet. Västerlänningarna deFouw/Svoboda (konvertiter) imponerade åter genom sin klarsyn. 

De har noga avgränsat vad som bör ingå i en introduktionsbok som likväl är krävande jämfört med västerlandets traditioner. De avstår från spåret den kvinnliga astrologbloggaren Patil följer och som jag funnit intressant på sistone. Hon säger sig också uttryckligen gå djupare i ämnet.

Men västerlänningarnas tips är faktiskt mer användbara än Patils generella förklaring av Navamsha-kartan i nyligt inlägg: Tidigare liv finns där, om de verkligen behövs.

DeFouw/Svoboda nämner inte alls den djupa själsliga innebörden utan presenterar primärhoroskopet och Navamsha som varandras "spärrar". Båda behövs (under förutsättning att födelsetiden är känd) men vissa krav ställs för favorisering genom "det inre" Navamsha. Det är ren logik som får mig att fundera på hur smart Patils förvisso kärnfulla beskrivning är:

 "Navamsha-kartan (D-9) är den karta vilken refererar till ditt verkliga själv som formats av alla dina liv." 

Hur kan en D-9-karta som är härledd från ett födelseögonblick i tiden (födelseminuten) sammanfatta SAMTLIGA TIDIGARE LIV en själ levt? Särskilt som hinduismen lär ut att själar över tid både kan avancera och gå tillbaka. Hur då? Enligt moralläran i en viss tid? Ju mer man funderar över uttalandet, dess mer förhastat och förenklat tycks det! Vad västerlänningarnas bok begränsar sig till, är den centrala doktrinen Vargottama som förklarar den extraordinära omständighet när både den inre och yttre kartan bekräftar varandra. Först då uppstår extraordinära öden.

Den här tolkningsparametern förklarar perfekt varför bloggaren i "DN-nonsens" låtsades skrävla över den egna "inre andemänniskan" perfekt under den andliga överklassens Jupiter likväl men likväl ett världsligt fiasko i sitt svenska liv, sett till hur mycket studier i Sveriges som gav noll utdelning på arbetsmarknaden. 

(Utvikning. Detta en följd av statens demoniska förkrympning av medborgarna genom snitslad skolgång och ett val att göra Sverige till batteri- och krigsmaskintillverkare men inte till ett land av tänkare kapabla att skapa landet en framtid. Vi har kultiverat ett efterblivet land som förlorat hela försprånget genom att fega oss ur Andra världskriget utan att använda försprånget till folkets intellektualisering.

Borgarna, berättar morgonnyheterna, vill nu kontrollera de valbara utbildningarna ännu hårdare för att bara skapa "lönsamma" medborgare, slavar för nationalekonomernas kalkylark. En civilisation som dyrkar Penningen och ser mänskligheten som oviktig, en kriminell civilisation ur ett genuint perspektiv baserat på samma nyansrikedom antikens tänkare förfogade över. T.o.m. slavarna hade det drägligare då och fick en chans om de uppvisade intresse för lärdom.

Dagens Sverige kräver lönsam lärdom av sin befolkning utan att ha en susning om hur många aspekter rikedom har. Varje minut du inte är lönsam tror staten att du rånar dem. Sverige har verkligen inte behandlat sitt folk väl. Beklaga de barn som fötts hit till ett liv som väntar, det är som Östtysklands ledningsskikt från förr har återfötts i Sverige. Livet har blivit en möda trots att människoarten kunde bygga en helt annan civilisation. För många onda själar på Jorden gör att Väst kommer att krascha och brinna! För lite god vilja i de själar som byggt världen under flera hundra år.)

DeFouw/Svobodas korta förklaring till Navamsha stämmer på pricken: bloggaren må ha en mer än okej Navamsha med båda de goda Jupiter/Venus i 11e idealhuset "på insidan", men vad hjälper det när speciellt Jupiter "på utsidan" (födelsehoroskopet) inte har någon del alls i den rika överhet Jupiter representerar i lågt utvecklade samhällen som det sekulära svenska. I ytans födelsehoroskop ligger Jupiter så svagt det är möjligt, i 6e huset för Fienden eller Olyckan. 

För bloggaren är Jupiter dessutom en verksam illgörare enligt tolkningsmetoden om "funktionell natur". Den "onde rike mannen" (de som styr låtsasdemokratin Sverige) är inte att räkna med. Trodde aldrig jag skulle leva att se den huggsexa medelklass och de verkligt välsituerade har om enkelt folks tillgångar. Här pågår omstrukturering som återskapar 1800-talets "fattiga och de rika" och det i harmoni med att Sverige genomlever sin "storcykel" av verksamt onda rika människor (2020-36). Medierna bölar högljutt om tacksamma missförhållanden och håller därmed massorna passiva. Men se så många år som återstår av denna tid den Onda Kapitalismen har kvar för att fullborda sitt självdestruktiva projekt, åtminstone i Sverige,

Intressant nog har bloggarens "högsta goda" (hus 9) tagit parti för Vattenbäraren/Saturnus som representerar den intellektuella rikedom mänsklighet ALLTID representerar, alltmedan härskaren Saturnus står för om inte armod så åtminstone att sparsamt och återhållsamt leverne. Saturnus ser Principerna och låter sig inte luras av rysch-pysch, kattguld eller "marknadens extraerbjudanden". Saturnus i LUFT är t.o.m. kapabel att tänka sig och uppskatta ett liv bortom den materiella verkligheten. Sverige har nu inte den tanketraditionen och kommer i framtiden att som vanligt imitera de som vid den tiden leder världens utveckling.

Brytningen mellan gränsdragaren Saturnus och förmögenhetens Jupiter som timliga företeelser är total i bloggarens liv (födelsehoroskop). Detta är kravet på Tvillingascendenten och dess härskare Merkurius, budbäraren, att den inte kan liera sig med rika sprättar om den ska kunna leverera Sanningen och inte bara den reklamtext som svenska medier är bräddfyllda med. 

Allt är Nato-vänligt just nu och det för att journalisterna är korrupta och tjänar den Onda Rike Mannens (nationalkartans verksamma illgörare Jupiter). Hela vår civilisation bygger på lögner eller matkthavarnas "bild" - detta vanvettigt fula ord som erkänner att allt handlar om makten över den naiva massans fantasi om vad som händer. Sverige har lyckats väl att muta och fördumma tillräckligt många för att ge fåtalet en gräddfil. Nu ska svensken hugga i en generation och arbeta för militärindustrins intressen och de som har finansiella intressen av den. Samma gamla finansfamiljer som vanligt...

Pop-Madonnan å andra sidan, har fått allt det goda hennes själ någonsin kommer att få som en engångsutbetalning i detta liv. Och ur bloggarens nybörjarperspektiv ser det först ut som en partiell uppfyllelse av "vargottama-regeln" gör hennes inre Navamsha-horoskop potent. 

Minns återigen bloggarens yttre horoskop: den Stora Välgöraren som en verksamt ond figur men dessbättre som hans Fiende (hus 6) och hur detta perfekt förklarar hans inre Navamsha-karta där uppenbarligen en helt annan Jupiter verkar som ideal (hus 11). 

Bloggaren har fötts till helvetet genom ankomsten till Sverige. Detta är inte den världsbild han bär med sig (även om jag helt underkänner Patils påstående att  Navamsha söker summera den eviga själen, det är en alltför enkel fantasi som söker förklara relationen Rashi och Navamsha även om hennes tanke att "9" är roten och detta livets "1" är ett enstaka liv utsprunget från roten. Det räcker med att känna till ett tidigare liv och dess födelsedatum för att se hur Patil bara beskriver en fantasi. 

Bloggaren tror sig (efter en "vakenupplevelse") ha varit hertig Albrecht den fjärde av ätten Wittelsbach, en sydtysk känd nog för lokala historieböcker. Även om födelsetimma saknas inser man hur osannolikt det är att den 15/12 1447 via nionde-delningen (en metod som finns beskriven på nätet) skulle leda tillbaka till precis samma "rot-himmel" som bloggarens nuvarande. 

Däremot är det fascinerande att - många år före den här "djupa" förklaringen av Navamsha-kartan ha noterat hur hertigen och bloggarens "yttre" horoskop möts på vissa sätt i Vågen, Lejonets och Skyttens tecken. Albrecht hade alltså samma tecken som dominanter på sitt 1400-tal som nu är starka i bloggarens "inre karta". Det här gåtorna lär inte mänskligheten lösa i första taget! Och då har mänsklighetens skarpaste tankar jobbat på det i tvåtusen år. 

Den romerske filosofin Plotinus gjorde många omtag och hans samlade verk innehåller träffsäkra formuleringar allt under det att han sökte beskriva vad dagens urspårade västerlänningar inte ens bryr sig om längre. Men deras försummelse av själen kan komma att degradera dem till värre världar i kommande liv!

I den intelligibla världen finns det sanna varat och intellektet är den bästa delen. Men Där finns också själar, för det är genom att de är Där som de är här (i det jordiska) också. Den högre världen har själar utan kropp men denna lägre värld (i tid och rum) har själarna som "kommit att bli i kroppar" och särskiljs av kroppar. Där ovan är Intellektet helt sammanhållet och utan separation eller uppdelning, Evigheten utan spatial separation. Intellektet är alltid oseparerbart och odelbart, men själen är oseparerbar och odelbar Där, men det ligger i dess natur att separerbar. (Den eviga gåtan hur pluralism uppstår ur enhet.)

Inledningsraderna ur traktatet "Om Själens Essens II", ett av många ställen som kristendomen skamlöst plundrade för att ha något att lära ut förutom att deras ledare blivit korsfäst och mirakulöst återuppstått. Det var inte något nytt, det rådde ingen brist på döende och återuppstående gudar på den tidens andliga marknad. Efter att ha fått in en fot med maktens Rom bannlyste Kyrkan Plotinos form av platonism som "hedendom".

Raderna ger definitivt stoff för tanken i frågan VAD som egentligen reinkarnerar och återvänder "uppdelat" i nya kroppar... Själavandring som flykt för egon rädda för att dö är att ha tappat den filosofiska drivkraften innan den ens börjat verka, men att NÅGOT går vidare är säkert...

Västtraditionen har snöat in på den hyllade Jupiter-i-Vågen och uppskattar positionen för att den sägs ge "ljuva livet" av en hedonistisk typ. Hinduismen har bevarat den genuina traditionen och ser att Jupiters verkliga godhet ligger på ett högre och andligt plan.

(Det är pinsamt för västerlandet att t.o.m. astrologin har snedvridits i riktning mot den simpla njutningsmänniskans värld, det mentala tillstånd där människorna är tänkta att börja växa, men här kidnappats av staten som behöver slavarbetskraft, en sanning väl dold bakom de "bilder" som inplanteras via både marknadens medier och public service-kanaler.)

  • Hertigens solfundament: Jupiter sammanfaller exakt med bloggarens sol/mars-kombination, en hetlevrad "krigarherre". (Den makthungrige Albrecht utmanövrerade en äldre bror och tog ensam över tronen men den äldre föreföll ha varit nöjd och kunde nu ägna sig åt ett liv av njutning.)
  • Hertigens principstyrka. Saturnus sammanfaller exakt med bloggarens solfundament, Venus. (Lejonet för ledarskap visar hur båda resonerar mot ledarrollen. Saturnus i Lejonet förstås en mycket strävare och hårdare typ.)
  • Bloggarens principstyrka. Saturnus sammanfaller exakt med hertigens ledarnatur, Solen.

"Djup ropar till djup" - är detta vad det här två himlarna berättar om? Kan det stämma att det finns direkta kopplingar mellan olika tider och livsöden, vilka kan läcka igenom illusionens tunna slöja. Och sedan spekulerar människan friskt och tar ibland i väl mycket, som Patils tradition att det här livets Navamsha skulle vara "roten" till alla inkarnationer...

***** 

Vad händer då i Madonnas inre "Navamsha-värld", som enligt deFouw/Svoboda synkar med den yttre karta hon föddes under? Jo, det är inte bara en partiell vargottama utan två sorters:

Födelsehoroskopet (Rashi) fortskrider här medsols mot en fixerad kosmisk bakgrund. Här ses Madonnas eldiga Lejonascendent med Månen och den retrograda Merkurius (parenteser markerar backande planet).

Och i den inre Navamsha (niondedelningen) ser man början på vad allt väsen är om. Hennes inre andevärld är perfekt synkroniserad med den yttre, hon upplever sig vara Lejon både på in- och utsidan. Är detta också en antydan om diva-typens solipsism eller narcissism, givet vad Lejonet representerar? 

Positivt för självkänslan kanske men i vilket fall ändå inte "bästa tilldelningen" ("vargottama"). Solen ockuperar ju olika hus/tecken: 12e obskyra huset i födelsekartan, och ogynnsamma 8e huset i den inre kartan. I den meningen har hon lika begränsad insikt i sin själ som den lesbiska självspillingen.

Men det helt avgörande är naturligtvis att STOR FRAMGÅNG - Jupiter - är vargottama, beräkningen för Navamsha placerar den precis som den yttre eller sinnliga himlen visar, i Vågen, som således redan från början är ett tecken som faller de sensationslystna och ytliga västerlänningarna i smaken för dess koppling till komfort och lyx.

Vågen och Lejonet gör Madonna till den perfekta västerländska exhibitionisten och underhållaren och via hinduisk astrologi förstår man direkt hennes exempellösa framgångar. Jupiter favoriserar henne enormt!

Och ska man vara noggrann har hon en vargottama till: både yttre och inre kartan har Ketu (den halshuggna eller huvudlösa Draksvansen) i den självsvåldiga ego-principen Väduren. Det synes av nyliga tidningsrubriker som att Madonna är lätt att trampa på tårna. Divan står mitt under en föreställning och skäller ut sitt backstage-team för att de slarvar med fläktanläggningen. Divan får inte perfekt arbetsmiljö på scen! 

I vissa horoskop indikerar Ketu att avsägelsen av det materiella är starten på en andlig bana, men Madonnas nyandliga hokuspokus-intressen väger lätt när man ser hur svårt hon har när hennes ego-princip upplever sig halshuggen. Är det acceptabelt att använda Navamsha som både en karta som finjusterar förväntad världslig framgång men också antyder "den inre människans" mognadsnivå inför detta liv? Lite som 5e huset kan antyda speciellt god karma och 6e huset kan visa att "livslotten" har begränsningar.

Men säljframgångarna kvarstår i Madonnas "inre karta" och det slår mig att hon kan ha det Julia Roberts fick smaka på en kortare tid medan hon hon var Hollywoods högst betalda skådespelerska. Kombinationen Våg (Solen) och Lejonet (Månen) ringar måhända in en showbiz-typ i zodiakens positiva rytm/polaritet . 

Bloggaren har inte kollat om Julia Roberts Navamsha aktiverar några vargottama-sammanträffanden med födelsehoroskopet, men Madonna är levande bevis för bloggens kanske första käpphäst: multipel attestering. Återkommer ett omen förstärks det, och vargottama via Rashi och Navamsha måste vara det extrema exemplet på skillnaden på vanligt folk och "de utvalda".

Man kan ana karmalagen här, så att indierna nästan lyckats kartlägga den via sin förbluffande astrologi. Den här bloggen har fortfarande inte ens skrapat på ytan. Väst satsade på en helt annan väg, en väg utan själ och bloggaren har mest trampat vatten efter att ha fattat hur landet ligger...

2020 skrev jag om Hitlers Navamsha, men har glömt vad den texten ville säga...

Inga kommentarer: