Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 april 2024

Katie - superkändis via skilsmässan från Tom

Katie Holmes skilsmässa från Tom Cruise skapar fortfarande rubriker genom deras dotter som modern med åren isolerade alltmer från pappan, till dess att hon på 18-årsdagen enligt skvallret i Expressen, firar utan kontakt med fadern. (Hör hur opålitligt skvaller låter, särskilt som skräpet ger en fullgod förklaring: han är på andra sidan världen och upptagen av en filminspelning.)

Jag kan gott tänka mig att Katie, uppfostrad till katolik, stört sig på Toms tro på Scientologin (förutom att han länge haft en ledande position i rörelsen, i gott sällskap med verkligt tunga vetenskapsmän som laserforskaren Harold Puthoff). Wikipedia säger att hon åter anammade katolicismen efter åren med Cruise.

Religionen som skäl till splittring har man ju hört om förr, även om det brukar röra världsreligioner som blivit redskap för maktgalna länder. Men tack vare Katie Holmes kända födelsetid ges hon samma genuint upplevda tro som också utmärkte islamiska republiken Iran. Skulle hon passa bättre där, än i den hysteriska religionspluralismens USA? (Intressant nog tycks Tom Cruise ha valt dotterns namn, Suri, som är härlett ur persiskan! Jfr "sura", namnet på ett kapitel i Koranen!)

Den ringa andelen horoskop med känd tid på Sideriska gör att viktiga hinduiska lärosatser knappt används, och Jupiter, religionens och filosofin (för enkelhets skull: metafysikens) har ju sitt "upphöjda" läge i Krabban (det inre välmåendet). Dessutom blir vissa planeter förstärkta, t.o.m. kraftigt förstärkta i ett eller annat av de fyra hörnhusen (1, 4, 7, 10). Dig-Bala kallas den tolkningsregeln och Iran och Katie prickar in den mest fenomenala av dem alla: den Stora Välgöraren (Jupiter) i öster och dessutom upphöjd! Jag ska återkomma till denna placering som är viktigare i än jag någonsin anat. Inlägg följer inom kort.

Men Katie prickar fenomenalt nog in 2 Dig-Bala av högsta dignitet: Venus är hemma i sitt positivt polariserade härskarläge Vågen och har sin största världsliga styrka i 4e hörnhuset ("kvinnans plats är i hemmet", någon?), Detta är om något en sällsynt kombinerat omen som gör henne till en perfekt kandidat som hustru till något extremt inflytelserik man, låt vara att Jupiter på högsta nivå står för filosofer eller prästerskap (de senare lever ofta ogifta och i celibat). Återstår en lägre form av Jupiter som "bara" ägnar sig åt stor rikedom i materiella termer, finansmän och megakapitalister - varför inte en Tom Cruise som saluför sitt eget varumärke. (Den lägsta formen av Jupiter utelämnas här, den är inte vacker, men har ofta förekommit på bloggen: den svenska eliten som skor sig på de lägre samhällsklasserna.)

Men Katie har hemmalivets Måne med Jupiter och hon var katolik från barndomen (och återvände dit efter skilsmässan). Och kartan avslöjar hur att hon var förutbestämt till en "prästerlig varumärkesbyggare" som inte alls gick ihop med hennes "barnatro". Månen i Krabban sägs vara så nyckfull och emotionell att den behöver en bra koppling med Solen - och de flesta barn föds inte med den förmånen. 

Även om det trygga modershägnet är helt perfekt med Månen+Jupiter måste Katies relation till fadern (Solen) har varit slitsam och skapat en perfekt förlaga till det hon sen upplevde med Tom Cruise. Månen och Solen har en av de värre relationerna man kan ha när 6/8-förhållandet (dissociation) utspelar sig mellan ego-personligheten och mannen (Solen) i kvinnans liv framställs som en Fiende i hennes egen lunära fantasi. Helt klart är det den Jupiter-religion hon fötts in i, som bidrar till denna fientliga inställning till mannens tro. 

Exakt hur hätskt äktenskapet var är säkert en väl bevarad hemlighet men mannen tillskrivs i Katies psyke inte bara fiendefunktionen och också Mars - en våldets man! Är det hans "Mission Impossible"-figur Ethan han blivit synonym med som går att skönja i ex-hustruns horoskop? 

Se hur komplicerad Katies karta är eftersom den manliga solsidan utspelar sig i action-orienterade Skytten, vars härskare är Jupiter i sitt positiva tillstånd, men där Katie "håller på" Jupiter i det negativa och beskyddande läget - en superkontrollerande mamma som "göder" den negativa bilden av Suris pappa och således förvränger dotterns upplevelse av sin far. 

Vatten utsläcker sin fiende Sol/Mars genom att undergräva samröret, Vatten som bas för Eld är snarast "negativ sensationalism" - bloggens påhittade termer kräver förklaring men se alla negativa sensationsnyheter som hennes relation med Tom (i dess olika stadier) skapat. Vissa skapar rubriker av egen kraft, andra genom att ställa sig på tvären alt. värna (på Naturens vis) de livsyttringar de frambringat (dottern Suri).

Studerar man bara en ingrediens i taget tyck Katie Holmes horoskop fantastiskt, och Månen med Jupiter gör henne till en extremt privilegierad människa, monetärt och på hemmafronten. Hon faller kort om extrem skönhet till följd av 210-gradersattacken från Mars mot hennes person- och kroppshus nr 1 och ger asymmetrier i ansikten. Men samtidigt gör Eld/Vatten en "sensationalistisk typ" som "har något" och vållar rubriker. I dottern kom hennes anlag till fullt uttryck - det bästa från pappan och mamman. 

Beträffande Mars är det inte bara månpsykets inbillning - våldsplaneten angriper verkligen ascendenthuset via sin "dödsaspekt" (sett ur de motsols husen motsvarar 210 gradaren en förbindelse mellan 1a och 8e dödshuset).

Givet hur illa Katie och män fungerar kan man också fundera om hon är lesbian som hatar män men sökt spela ytans spel. (Både fadern/maken Solen eller Mars - män i allmänhet angriper hennes 1a hus om man tänker sig att Mars aspekt blir en "bärvåg" även för Tom som en dominant Sol, en autokrat som tvingar på henne sin scientologi. 

Att Venus är EXCEPTIONELLT STARK i 4e huset (härskarläge + Dig-Bala) gör henne till en feminist och om Solen inte leder vägen som den fiende den här är, vad blir 4e huset annat än en plats där enbart kvinnor håller stånd och värnar sitt. Katie och Suri i mot världen.


Inga kommentarer: