Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 april 2024

DN-nonsens: hur enkelt mediedreven hjärntvättar svenskarna

 

Det Stora Falsariet:
"En remarkabel förändring"

 

Något är så fel med en stort upplagd DN-artikel, grafisk illustration och allt, att klockan tillfälligt stannar medan verkligheten berättar om sig själv. 

Ur tystnaden talar min daimon och pekar ut det uppenbara. DN m.fl. tar sig tid att år efter år sprida rysshat i vårt hörn av världen och låtsas sedan upptäcka att folkopinionen börjat se Försvarsmakten som nationens räddning. Egentligen vill den inre diktatorn (alla har en sån) förespråka folkrensning för att slippa höra mer om dessa träbockar som bara tycks födda att hjärntvättas och ledas, men hur korkad den breda massan per definition än är har den ingen skuld när den utsätts för hjärntvättning. Den har ju ingenstans att fly. 

Det är överheten som borde hyvlas av och certifierat värdiga ledare tillsättas! Varför skriver inte DN och ritar grafer om den fantastiska kupp det militärindustriella komplexet genomfört som säkrat sötebrödsdagar för åratal framåt genom dessa cyniska vinklingar skrämma det egna folket) av Rysslands "militära operation"? (Krigsprofitörerna i väst låg på lur från början - se inte minst ÖB:s patetiska "expertfirma" med polistjejen.)

För motbild, se:

De svenska krigshundarna och yogins upphöjda sinne

Daimonen är enveten den här morgonen och jag manas rita en karta för DN:s publiceringsminut. (Sanskritordet "manas" kan översättas som "medvetande"!)


På Sideriska verkar en "inre ande" leva sitt eget liv. Här är Eld/Vatten-sensationalismen ännu en gång. Den visade sig helt nyss när Snapchats lanserings användes som exempel på en förstörelse av unga intellekt via den förföriska apparaten "smartphone" (med iPhone började intellektet 2005 migrera från individerna till apparaterna).

Hur man förbereder människorna på artens decimering: pumpa dem fulla med drömmar!

Märkligt nog talade en fysiker strax därpå om den sensation han upplevde som ung inför en visuellt stark komet och som styrde in honom på en vetenskapsbana. Samma Eld/Vatten-sensationalism där också, och samma tecken inblandade: Fiskarna och Väduren, slutet och om omstarten i zodiakens kretslopp. Och nu tecknar astrologin DN:s banala "nyhet" att hjärntvätt av de omedvetna existerar och fungerar utmärkt! Artikeln publiceras med krigets Vädur i öster och symbolen för framgång (Jupiter) stigande som tecken på krigshetsarnas lyckade manipulation av ett helt folk. 

Det omedvetna i både väst- och hinduisk tradition representeras av det 12e huset och här är den lättsuggererade Fiskarna på sin naturliga plats och hela himmelens skiss berättar att "det du flashar i ögonen på folk nonstop kommer att påverka deras omedvetna". Konsten att skapa krigshetsare och villig kanonmat när NATO tvingar in svenskarna i ett krig. 

Vilka sopor som resulterat ur den svenska vikingen. Vi är inte ens dugliga rånare och förbrytare längre. Såg en tv-dokumentär om två vikingaskepp från cirka 750 och Mellansverige som hittats i Estland. I skeppen låg dussintals svenskar begravna efter en våldsam strid med esterna. Ingen vet ens tio år efter utgrävningarna vad som hände, kanske ingen vill veta. Den nakna sanningen om gårdagens skitar till svensk överklass (de begravda krigarna var förmögna) bara solkar till grannrelationerna. Alla är nöjda med att föra fram egna teorier. Diplomatiskt möte som gick snett? Misslyckad rövarattack typ vikingarna? Men hur kunde svenskarna i så fall begrava de sina på fiendeterritorium?

Intressant ovanstående karta är 11e ideologihuset. Eftersom framgångsrika Jupiter är stark i öster och har krigiska Väduren som bas är krigaren Mars i 11e av intresse. Krig som enande faktor. Det är krigarens värld svensken har duperats att tro på. 

Dessutom en verksamt ond Saturnus som tyder på att idealet är den ovärdiga parten! Detta är NATO-expansion. Denna Saturnus är ingen tillgång så horoskopet verkar såga DN-artikelns budskap vid fotknölarna. De flesta i Sverige kommer förstås att läsa Saturnus som att Försvarsmakten haussats upp enbart till följd av Ryssen som den Onde Gränsdragaren, idealhuset är bara en luft-reaktion (mental föreställning). Värt att fundera över vad detta är för konception. DN kanske berättar helt fel berättelse!

Titta bara på Sverige-kartan från 1974 och se ett land som inte ens klarar att vårda sitt eget språk mitt i all påklistrad amerikanism. En fruktansvärt svag och menlös Saturnus för ett land som tappat sikte om vad det vill bli (och "passande" nog bara några år innan nyliberalismen väller in.) I relation till nationalhoroskopet visar DN-kartan bara vad nationen har kvar i sig att producera: idel vekhet och falska gränslinjer! Framgångssagor om hur effektivt medieherrarna lyckas vända opinionen i Överhetens önskade riktning.

Minns Sveriges dåliga karma och hur den ligger latent i nationalsjälen: folket är viktigt i Sverige (demokrati demokrati...) och Månens prominenta placering i ett hörn tyder på att enkla sinnesrörelser dominerar i landet. Men basen för folkets reaktiva benägenhet är våldets och krigets Mars, dold dålig karma som är redo att bryta ut när Tiden blir ond. Priset för en överhet som satt en ära i att manipulera och styra befolkning redan på attitydnivån, livrädd för att lära svenskarna att verkligen tänka kritiskt. Det har tagits bort ur programmet och är inte längre en målsättning med skolgång i Sverige.

*****

Eftersom DN kan slösa tid på självskryt över hur effektivt de påverkar opinionen, tar sig bloggaren för något liknande. I ett nyligt men obskyrt inlägg om Navamsha-läran (den i livslotten mer eller mindre aktiverade andevarelsen) som döljer sig bakom den nuvarande jordiska människokroppen, återvände bloggaren till sin egen karta (en regel vid försöken att förstå sidor av den hinduiska astrologin bättre). 

Plötsligt syntes ungdomens vapenvägran och fängelsestraff tydligt via "andemänniskans" inre Navamsha och krokar ihop med den "yttre" födelsekartan där jag alltid trott Solen som bränner Mars i Vågen varit tecknet på en som söker ersätta krigarens väg med konungens! 

Men andesjälen sägs leva i en annan tid än den jordiska människan och i verkligheten har tingen redan hänt i den verkliga verkligheten innan den döda låtsasmänniskan på jorden erfar något. Det är återigen Platons grotta och jordmänniskorna som fallna själar fastlåsta bekom sinnesorgan och - tydligen - fördröjda och fördunklade.

Västliga dataprogram kan inte rita de här omräknade Navamsha-kartorna men som motsvarande DN:s självskryt över mediernas makt att fördumma ritar jag manuellt en västlig karta över vad hinduisk astrologi noterar som den föga manifesterade andevarelsen som driver den här svenska engångskroppen. För Navamsha-analysen används inte gradtal så det är ovanligt enkelt att få en aning om vad "den här själen handlar om". Vissa själar har en mer utpräglad "väg", andra har ett liv då de strular runt eller känner sig för...

Den inre människans ascendent flyttas från Tvillingarna till Skytten och i andevärlden blir Mars en dominant! Hur kan det stämma med en fängslad vapenvägrare?

I det himmelska existerar inte begrepp som ont och gott - detta är bortom kulturer och civilisationer och varierande moralläror. (Vad Väst aldrig kommer att förstå och därför kommer att falla sönder, i synnerhet som demokrati-begreppet används så falskt.)

Likväl har hinduismen precis som den antike romerske filosofen Plotinos (nyplatonismens fader) en distinkt favorisering av godhet som grunden för universum. Det existerar ett ofattbart Intellekt bakom all detta. (Andesjälar som detta horoskop ska synliggöra befinner sig förstås inte i ARKETYPVÄRLDEN utan nere i Alltet, eller Världssjälen. 

Eftersom Mars här ägs av den Stora Välgöraren (Jupiter) som dessutom befinner sig i 11e idealhuset (hinduernas snillrikhet visar sig i deras transponering av ett litet antal GRUNDPRINCIPER eller AXIOM till olika nivåer). Först nu visar sig hur många ljusår bortom Sveriges mognadsgrad Sideriska siktet med nöd och näppe existerar. Minns att Navamsha-kartan i allmänhet bara kan anas bakom den yttre människan och ibland inte alls.

Detta är en mars-militant spjutspets för mänsklighetens högsta värden (Jupiter, filosofi, religion) vilka Sverige helt ignorerat och därmed svikit sitt folks utveckling som människor. Landets överherrar vill inte se den breda massan utvecklas i kunnig riktning för den kapitalistiska ekonomin kräver offret av merparten. Svenskarna må ha pengar men de är i allt annat mer slavar än många invandrare som har bättre utbildning än de får jobb som. Jag ska inte säga att man satt i system att fördumma folket för att mörka hur usla ledarna är, sanningen är att de inte själva förstår vilket fulspel de deltar i. Systemet.

I Sverige gäller samma hackordning som under de slavägande vikingarnas tid...

Att bloggaren kör sin obefintliga astroblogg i ett land utan publik passar perfekt in på Merkurius som är oerhört klen i 6e sektorn - plötsligt anas varför Merkurius är både ascendenthärskare och atma karaka (vad själen vill i detta liv) i det yttre horoskopet. 

Resumé av en tidigare liv-konstruktion (drömmar och sökande efter historiska bekräftelser): I föregående liv misslyckades det bygglag denna själ ingick i som byggingenjör att på Mussolinis order räta upp lutande tornet i Pisa (som diktatorn ansåg vara en skam för landet). I halvhjärtade försök att förstå livet som satt vissa spår i det efterföljande har barndomens diskalkyli härletts till restaureringsfiaskot (det har visat sig att uppgiften var alltför komplex för den tidens teknik).

Det är därför inget geni till räknenisse som är födelsekartans Merkurius i goda karmans 5e hus. I jämförelse med Navamsha visar att andesjälen hade ett eftersatt intellekt vid återfödelsen som svensk. Kan själen själv knäppa av vissa förmågor och "problematisera"? Då är alla karma ytterst god och syftar framåt. Det yttre horoskopets favorisering av Merkurius visar att detta liv varit avsatt för träning! För att göra det verkligt kuriöst föddes det svenska barnet med en för kort sena i vänstra handens tumme (Merkurius, händer, rörlighet) men opererades snart efter födelsen. En ren symbol markerad på kroppen? (Och ett födelsemärke som liknar ett kulhål under hårfästet, helt i linje med barnläkaren Ian Stevensons studier av barn som föds med minnen av sitt föregående dödsfall.)

Not. Jag har drömt om "vassare snille" i tidigare liv även i andra miljöer. En kort dröm om den judiska fruktodlaren med messianska förhoppningar i sin citronlund slog mig med häpnad när uppvaknnadet sammanföll med att jag kände takhöjden i medvetandet sjunka betydligt. Att många år senare upptäcka kopplingen mellan judarnas babyloniska fångenskap och införandet av citronen i Israel var också häpnadsväckande. Det ska till en oerhört inskränkt kultur att likt doktor Freud tro drömmar bara är "hjärnan som rensar bort gårdagens skräp". Oerhört inskränkt.

Att bloggarens "andesjäl" har kombinationen av både välgörarana Jupiter och Venus i idealhuset gör att bloggen rätteligen bort ha fått Nobels fredspris nu! Att det priset istället delas ut till allsköns krigsherrar (Kissinger, Obama) visar vilken lögn Sverige och Norge tycks stå i centrum för. USA-Nato! Skytten och Vattenbäraren är otroligt viktiga tecken i zodiaken och hussystemet och här beskrivs andekroppen som skapad av Luft/Eld.

*****

Navamsha-kartan är tankeväckande på flera sätt. På denna andevärldens mellannivå (inte jordisk, inte gudomlig) kan Solen inte representera någon form av livssjäl (drivkraften i människan av kött och blod). Att Plotinos valde Persefone/Venus som andesjälens symbol är fascinerande och kan fattas som att Solen i hinduismen bara slarvigt fattats som en individuell själ, atma. En invidid äger på inget sätt detta "eldcentrum". Det är ego-förvillelse.

Atman i textsamlingen Upanishaderna är snarare att likna vid platonismens Gud eller Det Ena. Så frågan är vad Solen representerar i Navamsha-kartan? Hinduerna verkar inte lika omöjliga som Plotinos och kan tänka sig att (den tränade) individens medvetande förmår uppgå i det högsta. 

Plotinos sägs som bäst haft glimtar in i NOUS, gudens Intellekt men aldrig in i "det allra heligaste". En senare ledare för Platons akademi, Proklos, kände på 400-talet inga sådana begränsningar och beskrev ambitiöst till om med gudomens inre verksamhet. Där slog platonismen slint oavsett hur fascinerande den übersystematiska filosofen är.


Hypotetiskt har bloggaren en "inre" karta med nobla kopplingar (Jupiter, den högsta kasten, det som förädlat och prövat är). Tidigare inlägg har namndroppat både adelsmannen bakom Shakespeare och dennes tidigare liv som bayerske småkungen  (hertigen) Albrecht IV. Hur själar hänger ihop i himmelen förblir en gåta, de är förmodligen inte distinkta individer på det sätt människobarn anstränger sig för att vara "sin egen".

Sol-Skorpionen i Navamsha anknyter så klart inte till döden i andlig tolkning utan fokus måste ligga på Solen som ledarskap och t.o.m. Gud om man slarvar med urskillningen. Intressant är dock 12e huset som i den lägre världen representerar själens rening och befrielse från låga och intelligenshämmande drifter och begär. Om nu "andemänniskans" karta placerar Solen där kan detta tolkas som att själen är så nära "utträdet" från vår värld som är möjligt, kanske redan befriad men här på övertid...

Datateknikern och devota hindun Narasimha Rao har många årtionden som astrolog bakom sig och har producerat en del intressanta små artiklar och som varje kvalificerad hindu haft åsikter om Lahiri-korrektionen och om den verkligen placerar start och stopp-tiderna för zodiaktecknen på rätt ställen. Inte minst har han kommenterat femtedelningen av den sammansatta själen enligt Upanishadernas världsbild. Man kan löst korrelera astrologins planeter med dessa "själens höljen" och framför allt se hur den här traditionen verkligen placerar Gud eller Solen i människans hjärta/centrum.

Upanishadic Pancha Koshas & Vedic Astrology Charts

Vedic scriptures called Upanishads speak of 5 sheaths that we are all made of - the sheaths of matter, vital life force, mind, wisdom and bliss. This landmark research maps these sheaths to Vedic astrology charts.

Hinduernas fem element sorterar först under Jordens hölje i denna modell, lite på Aristoteles vis, så bäst inte röra ihop de olika systemen. De är modeller som kanske varit en, men kommit på glid från varandra.

(Obs, språnget från denna svenska blogg till den lärde herr Rao är stort, men med lite tid kan man börja pussla ihop en ny världsbild, ojämförligt mer artikulerad jämfört med västpsykologin som är dödsdömd i sin nuvarande underordning under dödens kemister. Detta är inte sagor från mänsklighetens barndom utan förlorade insikter från en tid när människan fördjupade sig i annat vetande och framför allt inte konsumerade lika sinnesslött som idag.)

Startsida: http://www.vedicastrologer.org/articles/astro_books.htm


Inga kommentarer: