Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 april 2024

Zara Larsson och dragningen mot de stora pengarna

"Följ pengarna", t.ex. till svinrika arabländer och se vilka svenskar som är på plats. Via medierna har jag tidigare sett att barnmusikanten Bass Hunter har flyttat till öknen. Och nu när Syndafloden faller över Förenade Arabemiraten är det perfekt att "feministen" Zara Larsson sitter fast sitt hotell oförmögen att spela till ett gissningsvis vidrigt högt gage för den rika publiken. 

Avbräck för henne när giget ställdes in, men perfekt för bloggen som hade problem med hennes horoskop där begärets Måne byter tecken halvvägs in på dygnet. Månen i Tvillingarna skulle passa väl med en som har åsikter om allt möjligt (se den här bloggarens Måne) men här känslo-Månen i nästa tecken stegras trygghetsbegäret till ett maximum, och Krabban kopplar ju till feminism och kvinnofrågor såväl som till ekonomi eller magens kurrande efter nästa miljon (eller vad den irrationella själshalvan blivit van vid). Mättnad och trygghet går hand i hand.

Något äldre inlägg har ägnats frågan vilken måne som passar henne bäst men här avgörs väl saken av resan rakt till en historisk Syndaflod. Detta är tveklöst Vattentecken som omedveten sympatisvängning via Krabban trånar efter vällevnad och komfort men fick Vatten av ett annat slag! (Astrologin använd som en symbolstyrd värld.)

DN skriver illa: "Regnovädret i Dubai uppges vara det värsta i Förenade Arabemiraten på 75 år" (och återanvänder uppgiften en gång till) men utan att ens kolla upp hur länge "landet" funnits. Svaret ligger 1 sekund bort i Wikipedias länksamling "vanliga frågor". Före Förenade Arabemiraten fanns en större koalition med nio medlemmar och det är konsensus att nuvarande grupp om sex emirat går tillbaka till december 1971 så att DN:s uppgift är omöjlig. Förenade Arabemiraten har 52 år på nacken.

Tyvärr verkar inte födelsetid tillgänglig, t.o.m. franska astrotheme.fr medger att de har en skakig uppgift ("B-rankad"). Men det som kan sägas om midnatt 2/12 1971 är ändå fantastiskt. Dubai var ursprungligen centrum för ett annat av emiraten än Abu Dhabi som nu är huvudstaden och deras vulgära nyrikedom är inte äldre än från 1966 då Dubai fann olja på sitt land. Sen kom alla iglar och lyckslökdare krypande till den här trakten.

Studerar man horoskop från högsta höjd bildar de märkliga kartor som både visar hur förgiftningsdöden via rikedom ser ut men också hur de själar som är lockas åt det hållet har för konstruktion på sia jordiska engångskroppar - Zara-kroppen passar perfekt med Arabemiraten eftersom hennes karta också domineras av en opposition mellan Jord (öken/jord) och Vatten (biologiskt liv) och alla negativa (eller positiva) oppositioner upplever en allmän samhörighet. Om elementen är medvetande nivåer eller oirenterar spelar de här på samma "mindre än himmelska" planhalva.

Månascendent "som om" platsen var ett känslostyrt väsen

Med den "sataniska fullmånen" (här i extra materialistisk dekadens pga fullmånens sammanfall med motpolerna den stora rikedomens Jupiter och armodets underklassens Saturnus) får man bilden av en nyrikedom som svämmar över alla bräddar och en extrem dragning till prylar (am. slang. "shit" en slumpmässig koincidens med Skorpionen som står för bl.a. anus och exkrement). 

Samtidigt är husaxeln 2/8 subtilt aktiverad, detta är en annan dialekt men återigen den sataniska eller materialistiska axeln (den till jorden fallna själens vandring genom vår världs som de dödas rike.) Islamisk nation, pyttsan! Som bäst kan den liknas vid "kulturella judar" i New York, koketterar med sin särart men egentligen dyrkare av den Stora Satans glitter och som vilken materialistisk västerlänning som helst. 

Det är uppenbart att det är New York som Dubai velat knäcka med världens nya Babels torn, den f.n. högsta skyskrapan Burj Kalifa (horoskop enligt tropisk zodiak). På västerländskt manér byggdes den med slavarbetskraft eller nästintill. (Även den rike mannen var en gång fattig och tvingades trampa på andra om han hade ondska i sig. I Emiratens karta är Saturnus karaktärsdrag nära kopplade till Jupiter i kartan - typisk nyrikedom eftersom Jupiter inte är fri i denna karta utan oppositionen binder den till ett arv av armodet/Saturnus.) Horoskopet är lätt att förstå, men den som bara tittar på Jupiter och nonchalserar Saturnus ser inte nyktert eller sant, faktiskt lika falskt som Sveriges höger.

I tagg-listan visar sig Zara Larsson har förekommit fem gånger, men enklast är att referera till 2016:

Själva idén med Zara Larsson


Då ritades hennes horoskop som en "naturlig zodiak" med Månen just anländ till behovens Krabban för att understryka att hela idén var att klättra mot de rika för att säkra Månens outsläckliga begär efter materiell och emotionell trygghet. 

Kan en individ lastas för att leva exakt som himmelen indikerar för mängder av nyfödda under några dygn? Man kan se det som att alla själar som har något begär (anledningen att de gått ner i detta dödsrike till att börja med) inte är slavar (med en del del undantag). Horoskopet är inte en vägkarta utan mer en påminnelse av vad själen har för nuvarande inriktning. Man måste inte bli en skit, även om jag har svårt att se vad gott kan komma ur Förenade Arabemiratens flerfaldigt sataniska "vibb"...

Vad gäller artisten Zaras psyke är det tveksamt hur mycket fri vilja som finns i hennes liv. Månen i Krabban är här extremt begärsfylld i oppositionen till Stenbocks-shejken (det patriarkala dominanstecknet!) som sitter på de gigantiska Jupiter-pengarna (hennes tidigare deal med Huawei (blivande världsledaren i avancerad kommunikationsteknik) som slutade så snöpligt, det kontraktet funkar också under samma symbolik. Och se bara soltecknet Skytten. 

Denna solära karriär bygger helt på Skyttens ägare - JUPITER! - som utöver en oemotståndlig attraktion på en så primitiv och begärsstyd Månen som den i Krabban. Hur stor chans ar den högre fria viljan (som utgår från den högre rationella själen som finns i varje människa) när så mycket pågår på låga närmast cellulära nivåer? Det är just sådana frågor astrologin finns till för att rädda de djupast fallna själarna. Våra största stjärnor, proffsiga i det de kan, kan likväl vara vrak i sina själar och mer dämpade för ett liv i kloster i rening och koncentrationsövningar.


PS. Att basera den gränslöst jupiteriska Solen i ett ELD-tecken samtidigt som dess fundament, står i friktionsfylld JORD (Stenbocken), aktiverar förstås Eld/Jord-kriget. Denna konfliktzon kommer att snuva Zara på många glimrande pengar, som när arbetsgivaren Huawei plötsligt förklarades icke önskvärd (på USA:s order till dess lama lydstater - IT-konkurrenten Ericsson gnuggade förstås händerna.) 

Att hon ändå nått ut i sin karriär har förstås att göra med att Solen är lyckosamt placerad i Skytten och båda tecknen är långt mer än genomsnittligt karriäristiska. Mixen Mars/Venus i Stenbocken indikerar också en "it-girl" (dvs "en som har det", karisma). Det här är ett typiskt horoskop där en del placeringar motsvarar både tillkortakommanden och fördelar för dem på den evolutionsnivå där livet ännu förefaller som en strid.

Inga kommentarer: