Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 april 2024

Visst psykbryt i svensk media (+ mer om Navamsha)

Utöver DN:s "publisher" som inte längre verkar drista sig utanför de redan frälstas betalspärrade innangård - jag ser aldrig något senkommen sammanfattning av gårdagens aktualiteter från Wolodarskij längre - har Sideriska kommenterat hök-aktigheten hos ett flertal journalister som numera låter som politiska propagandister åt Nato. (Dock verkar Expressen ge fler inblickar i ryska förhållanden än Aftonbladet, som är rena pöbeldrevet. Expressen förtiger inte ryska framgångar i kriget på det sätt AB gör.)

I flertusenåriga vishetstexten Förvandlingarnas bok nickade de kinesiska lärde åt meningslösheten att förvänta sig något av vanligt folk. Massan duger inget till annat än till kollektiva byggprojekt och vad gäller dess förhållande till den rådande makten hade de visa männen redan sett tomheten hos de obildade och själsligt underpresterande. 

En av de verkliga hökarna, AB:s Wolfgang Hansson har just skrivit en sådan här speciös propagandatext om demokratins hälsotillstånd i världen, och följande stycke kinesiska visdom är ett korrektiv till den rena hjärntvätt skribenter av hans typ producerar. Kapitlen 49 och 50 är varandras logiska motpoler (hela boken är underfundigt uppbyggd som ett spegelhus, det kinesiska snillet var tydligt redan för 3000 år sedan även om texterma omformulerades under många århundraden).

I 49 diskuteras en abrupt och oåterkallelig förändring ur olika perspektiv medan 50 tar en bronskittel som symbol för en konsoliderad värld och går igenom hur ett fungerande system hålls stabilt. Det är gemene mans bidrag till revolutionen jag finner intressant här:

[Under en KO, revolution] förändrar den nobla människan med en panters agilitet. Den mediokra människan byter ansiktsuttryck. (Jijing, kap 49, perspektiv 6)

Bokstavligen "ruggar" (ko) den mediokra människan sitt ansikte, pälsdjurens anpassning till årstiden används genomgående som metafor för revolutionen. Men ingen kan misstag sig, detta är psykologi på högsta nivå. Den genomsnittliga svensken som bara tycker sig behöva en lätt presentation av läget på platser någon annan valt ut som viktiga för menigheten, liknas av de gamla kineserna vid ytliga anpasslingar. Vem skulle ge politisk makt åt folket när det är så ointresserat att de bara falskt byter ansiktsuttryck och hycklar medhåll med den senaste regimen? Låt dem tro på överhetens sagor om den demokratiska processen. I Sverige är naiviteten påtaglig och här hamnar allt kostsamt i långbänk tills undersåtarna anpassat sig.

Ja, jag glömde säga att "perspektiv 6" beskriver den typiska scenen efter att revolutionen redan tagit plats. Aristokratin, högre bildad än pöbeln, har bättre  chanser, och ser om sina affärer med panters snabbhet. Kort sagt, t.o.m. i scener där loppet är kört för den breda massan och acceptans är allt som återstår, finns visst handlingsutrymme om positionen och kunskapsnivån är högre än den Wolfgang Hansson och hans likar delger de svenska mediekonsumenterna i ämnen där folket skulle kunna göra en skillnad. Därav Hanssons hökaktiga omslag varje gång Nato kommer på tal (och det är nästan hela tiden).

Ibland, får jag bläddra friskt i Förvandlingarnas bok utan att hitta en parallellism och Expressens egen hök-extremist Linda Jerneck är en sådan. Likväl kan man konstatera att Expressens krigsmentalitet har slår alla rekord. Inom ett och samma dygn kommer höga Bonnier-påbudet att Kina-hatet i den första rubriken var för lamt. Men vad sägs om andra rubriken?



Vilken svensk dönicke och Expressenläsare kommer inte att falla in i Jernecks tonläge nu, och inse vilket hot de "hämndlystna" kineserna är i skenet av den svenska bristen på verklig ideologi. Bonnier-Expressen håller folket för att vara så korkat att ett enda laddat ord kan påverka dem.

Sanningen, om någon missat vetenskapsprogram som i vår teknokratiska tid haglar tungt, är förstås att Kina bygger morgondagens värld redan nu. Och utöver världsherraväldet för egen del har de globalt välbefinnande som moroten som drar andra med sig - till skillnad från Väst som bara tog och tog och tog från Tredje världen. 

Att sitta i Sverige är att se sorgen i vitögat, så antingen skippar man världspolitiken helt eller går utanför landets medier för att söka förstå vad som händer.

Om man reducerar journalisten Jerneck, gör henne till mindre än en människa och bara till uttryck för en viss strömning i Världssjälen (hökens, krigshetsarens strömning), står astrologen inför ett val. Hur viktar man ingredienserna eftersom det är de världsliga husen som avgör rankningen i normal astrologi. Den naturliga zodiaken är ju en maximal reduktion till enbart 12 motiv. I denna värld kallade platonisterna dem "förnuftsprinciper" eller bilder av de gudomliga Formerna eller Idéerna som osynliga existerar för evigt i det gudomliga Intellektet (gr: Nous).

Den "naturliga zodiaken" är avskalad astrologi, med starten i det subjektiva egot (Väduren) och en intressant upplösning i 12 tecknet, Fiskarna, där egot helt läggs åt sidan och själen kan uppleva en befrielse från djurets låga existensnivå som gör människan till en så problematisk art. 

Inte så att själen kommer "till himmelen" när den utexamineras från Vattenelementets kurs, men själen är nu i position att jobba på sina återstående examina. Det var den brittiska (väst-) astrologen Charles E.O. Carter som kastade ur sig idén om att de fyra elementen kan ses som fyra kurser själen har att instudera, och den här bloggaren håller uppenbarligen på med denna elementära nivå alltjämt (sedan Sideriska startade 2009)!

Men zodiaktecknen har attraherat skilda ämnen och uppenbarligen på ett så tidigt stadium att det ser ut som en ursprunglig astrologi spridits över världen. Man får helt enkelt använda en naturlig karta på ett hermeneutiskt (inkännande) vis och överväga vilka symboler som arrangerar sig och på vilket vis.

Helt klart har olika kulturer projicerat skilda figurer (konstellationer) på olika stjärnhopar så att kineserna såg andra stjärnbilder än västerlänningarna. Just där egyptierna placerar domstolsscenen där den döda människans hjärta vägs mot en fjäder i vågskålarna, är en typisk punkt man fattar hur 0° Vågen - starten på Rättvisans förnuftsprincip - hittat sin plats. 

Bland stjärnorna befinner sig den ljusstarka Spica här, och i det system indiska staten anammat för att hålla ihop landets många provinser (astrologen Lahiri:s ayanamsha) har det kosmiska rutnätet fixerat vid Spica i 29:59:22 Jungfrun. Det är inte omöjligt att Spica i en äldre och enklare tid ansågs vara 0° Vågen och att indiska staten ändå har koll på en uråldrig referenspunkt. Dessutom rör sig också en "fixstjärna", om än obetydligt över tid.

Men det har gått prestige i siffernissandet även i Indien och nyss upptäckte jag att också datateknikern Narasimha Rao (konstruktör av allmänt använt och gratis astrologiprogram) redan för tio år sen känt sig kallad att revidera indiska statens val. Artikeln ger en högintressant bakgrund till mänsklighetens oförmåga att hålla fast vid sina surt förvärvade insikter (se västerlandets långsamma sammanbrott efter "Upplysningen"). Faktum är att han argumenterar övertygande för det första månpalatset Pushya (som överlappar Krabbans zodiaktecken) som den bästa hållpunkten för zodiaken. Läs och häpna över hur hinduisk astrologi tycks bräddfull av gissningslekar, precis vad det tagit mig åtskilliga år av nätstudier att börja inse.

http://www.vedicastrologer.org/articles/pp_ayanamsa.pdf

*****

Exkurs. Mer om Navamsha-horoskopet  och dess beroende av korrekt ayanamsha

Bloggaren tillgriper sin egen karta för att se vad Raos historiskt välgrundade förslag leder till. I praktiken förblir sig horoskopet mycket likt det som resulterar med stjärnan Spica som "ankare" istället för månpalatset Pushya. Med ett undantag. Navamsha-kartan för "den inre andemänniskan" stuvas om och några planeter byter tecken.

Nu stämmer bloggarens "bortkastade" högskolestudier i religions- och filosofihistoria perfekt. Från att ha stått i 9e "bästa huset" ger Raos förslag den utmärkt humanistiska (i högre mening än sekulär humanism) kombinationen av Venus+Jupiter i Vågens tecken nu en 10e husplacering för en tydlig karriärorientering eller "officiell självpresentation". Men högskoleutbildningen i Sverige lämnade bloggarens karriärväg i trasor, tillfälliga jobb och en slutfas som fattigpensionär. 

Landet som hatar högre tänkande favoriserar inte genuint medvetandegörande utbildningar (arbetsgivarna känner sig nog ofta och rätteligen så, korkade och underlägsna). DN hade ett åsiktsstycke häromdagen med samma slutsats. Märkligt att finna Timbro producera denna subtila samhällskritik:

https://www.dn.se/ledare/andreas-johansson-heino-alla-dessa-onodiga-kurser-i-humaniora-inte-visste-jag-att-de-var-livet/

Bruket av den nya ayanamsha-korrektionen gör att samma "halshuggar"-Ketu som förstör bloggarens "yttre" karriärhus nu flyttar in även i det "inre" 10e huset och halshugger alla tankar på framgång i karriären via den naturliga fallenheten för humanism på högsta nivå. Allt som resulterade blev en livstid av småjobb och återbetalningar av studielånen samt en särartad astrologiblogg på äldre dagar! 

Detta är faktiskt en enorm bekräftelse av Narasimha Raos grundforskning, för nu kniper även bloggaren likt pop-Madonna en vargottama-placering ("den bästa tilldelningen" som stärker ett omen). Här blir det Ketu i dess sällsynta "andliga läsart" som gäller. Den här själen, säger de kombinerade Rashi/Navamsha-kartorna, skiter högaktningsfullt i det värdlandet Sverige definierat som "meritabel karriär" och själen väljer vad den vill i kraft av samlad erfarenhet av tidigare liv. 

Om man är en outvecklad materialist ser Ketu i dubblerad tiondehusposition ut som ett totalt karriärfiasko, men är i själva verket det motsatta. En högre själ som avlagt ett frivilligt besök i en av Jordens mest efterblivna trakter.

Historien ligger utspridd på flera inlägg men jag fick som ung vuxen veta av en frikyrklig släkting att hon lett en bönegrupp inför hans ankomst som släktens förstfödda i sin generation. Uppenbarligen drog "andliga krafter eller motiv" ner honom till Jorden och eftersom Sverige ägs av Penningen och Satan MÅSTE 10e makthuset sågas av "halshuggningens" södra månnod. Allt för att sakta och rofyllt mogna till ett perspektiv på den sunda världsbild Sverige och Väst dumpat och som nyss en hög svensk polischef efterlyser som enda lösningen för att få bukt med Sveriges haveri i ungdomsbrottslighet. 


Carin Götblad beskrev i DN exakt Sverigehoroskopets akuta brist på verksamhet i det 9e huset för högre tänkande, religion och filosofi och naturligtvis den etiska nivå som krävs för att väcka en död nation som inte ens kan skämmas längre! (En stat har skapat en dekadent människotyp.) Detta är inget annat än Polismyndighetens medgivande att visst på denna blogg är en korrekt analys av hur landet spårade ur. Eftersom den inte säkert känner till dess existens kan man hellre säga att Götblad råkar leverera en synkronicitet som väl tjänar Sideriskas syfte.

Bloggen har nyligen diskuterat Navamsha/andemänniskans "inre" karta några gånger och för full begriplighet av resonemangets fortskridande måste inläggen tyvärr läsas i turordning (och det första innehåller en lång utfransning):

  1. Tidigare liv finns där, om de verkligen behövs
  2. Madonnas Navamsha. Framgång en del av andesjälen?

*****

På den lösliga grund en naturlig zodiak ger kan inte mycket sägas utöver periodens dominanta tecken och de väldigt allmänna "syndrom" som vissa teckenkombinationer bildas. Det tycks som om den sociala mobbarens syndrom är starkt bland propagandister och kombinationen social gruppering (Vattenbäraren) och död/utstött (Skorpionen) kan vara det tydligaste på denna karta. 

I så fall en verkligt träffsäker grovskiss eftersom de texter av Jerneck jag inte lyckats undvika ofta har varit förnumstiga och beskäftiga (Kanske en förutsägbar reaktion från en med Jupiter+Venus i mötet med någon vars födelsehimmel har just den begränsade potentialen hos en propagandist eller något som pekar med hela handen (en hök, t.ex.): Jupiter+Mars. Sådan är omständigheten på Jorden, man behagar hälften och misshagar en del. Detta är helvetet i universum, men så outvecklad är arten att vi inte fattat hur vi spelar under vår sanna förmåga...

Extrem social e. ideologisk utstötning som inbegriper
Mars, Jupiter, Solen, Saturnus - tungt och kroniskt

Eftersom tecken och numrerade hus här sammanfaller blir Jernecks själva identitetsmarkör (Solen) likt Skorpionens tecken ett förnekande av Livet. Skorpionen som Döden är djuppsykologiskt den döende individens vägran att acceptera jordelivets starka begränsning och blir lätt en fanatisk krigare mot "det obehagliga". Bara de mest obegåvade mörkar sin dödsskräck och förklär den till politiska hatobjekt.

Här finns ett extremt problematiskt omen som på den naturliga nivån hänger kvar hela Skorpionens månad. Detta år ligger Solens ärkefiende Saturnus i Skorpionen samtidigt som Solen ju befinner sig i dödens tecken som negerar livsprincipen Solen (som härskar i sitt eget tecken Lejonet). Det är inte svårt att förstå att den här "naturliga himlen" mest handlar om att slåss mot fiender av skilda slag. I botten av Jernecks och tallösa andra nyföddas låg på Universums lagbundna väg en uppgift att lösa eller dålig karma som fortsätter förgifta alla dess själar. Olika barn födde i olika kulturer har kollektiv karma så det är troligen lönlöst att leta en enda avgörande global händelse som anmälde den här "generationen" Skorpioner. 

Huruvida de alla i detta liv kommer att slås ut av en geologisk kataklysm som reducerar mänskligheten till en bråkdel av den nuvarande är förstås en möjlighet, men då dödens Skorpion är en symbol för innestående dålig karma, kan det här ha varit en avställningsplats för t.ex. dödsoffren under Andra världskriget.

Kombinationen Vattenbärare/Skorpion visar att det är tid att spela ut det eviga problemet med stater som hatar och avlivar vissa undergrupperingar inom befolkningen. Jerneck kan ha tillhört en mobbad minoritet i ett tidigare liv och upplevelsen har vanställt själen så att hon genast trillar i ett låst mindset: förstöra eller förstöras. Via Expressen sprider hon hökens mentala gift och är en av den som sinkar en ny, global och bättre tidsålder. 

För AB:s Nato-predikant Hansson gäller samma låsning mellan Vattenbäraren/ideologin och Skorpionen (aversion, fruktan, hat, död) - som gammal USA-korrespondent är det lätt att se varifrån smittan kom: USA-kartan har Skorpionens persona, skorpionhärskaren Mars i 8e dödshuset och folksjälens Måne i Vattenbäraren. Även Jernecks torftiga Wikipedia-artikel nämner speciellt att hon landstigit i USA och insupit dess mentalitet i yngre år...

Nu finns det grader i helvetet och Sol-Skorpionerna 1986 är långt ifrån den värsta sub-typen. Man kunde argumentera för att hela Saturnus 2½ år långa passage genom tecknet med 30-årsintervaller ger rika tillfällen för verkliga problemmänniskor. Ta bara Ebba Busch eller Stockholms korrupta landshövding... 

Solen i Skorpionen står i en läsart för en aktivism som söker hålla obehag och död borta (även om Luft tenderar att ta en ideologisk riktning). Saturnus ÄR Luft i ett fixerat eller permanent läge och passar därför illa i Vatten av dödligt slag. Det var den äkta Ebba Busch som tyckte till: att polisen gott kunde skjuta skarpt mot demonstranter. Där såg man hur falsk hennes USA-kristna fernissa var och att i djupet dolde sig ett djupt problem som gick tillbaka till före denna födelse. Det är ett av "ingångsvärdena".

Landshövdingen Kinberg Batra visade också i sina responser på en rent patologisk vägran att befatta sig med sitt förestående slut. En sociopat som slåss till det yttersta för att slippa dö. Saturnus är karma-planeten framför andra i hinduisk astrologi och därför är Skorpionen den värsta placeringen. Dessa kommer att tvingas på knä (symboliskt dö) förrän den karmiska förbrytelse (i tidigare eller detta liv) har återgäldats.


Inga kommentarer: