Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 april 2024

Judith Butlers frånvarande daimon orsak till könsfabulismen?

"Judith Butler kommer fram till att alla de här genuskritiska konservativa eller religiösa grupperna har förvandlat genus till en fantasm – en tankefigur som innehåller allt man inte tål."

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/pPgBlE/recension-av-whos-afraid-of-gender-av-judith-butler

Recensenten verkar inte ha läst mycket amerikansk-engelsk litteratur, för om något utmärker den amerikanska engelskan är hur direkt och rakt på sak den är. T.o.m. akademisk litteratur är ofta ett rent nöje att läsa. Istället säger hon:

"Det är inte en lättläst bok, snarare ibland onödigt snårig på det amerikanskt ordrika viset."

Butler har förekommit några få gånger på bloggen och i allmänhet med den kognitiva störning hennes horoskop dignar under och som perfekt förklarar ett psyke som sliter hårt för att konstruera sina skäl eftersom den som lever i psykiska skuggvärldar (Vatten) måste kämpa med Luft-elementet eller det intellektuella.

Minns statsminister Reinfeldts stapplande och bakvända språk, typisk för en som "konstruerar sig själv som intellektuell" i ögonblicket. Hans Sol hade gått ned i VATTEN men i reflexen av det dunkelt tänkta verkar hans Måna i LUFT och söker där rationalisera eller snygga till den initiala impulsen.

En del hanterar denna "mismatch" mellan sol- och månplaceringen och då handlar det om verkligt skarpa själar som troligen har resurser vilka horoskopen avslöjar. I vissa uttrycksformer kan dissociationen mellan intellekt och instinkt t.o.m. vara en kommunikativ tillgång, som i improvisatorisk musik...

Men det kan man ge Butler, den som tror på hennes extrema VATTEN-FANTASMER ska undvika Katolska kyrkan och inte minst veckotidningarnas astrologispalter. De senare bygger i grunden på antikens glasklara insikt (som Kyrkan bevarat delar av) och hela det astrologiska systemet är byggt på universums eget binära vis, med kompletterande motsatspar... även om Naturen är känd för att kunna pervertera de grundläggande lagarna och skapa defekta varelser som avviker som universums spelregler. 

Astrologin ser planeterna som faktorer som tecknar modifikationer av den "naturliga ordningen" och det fick den tidiga kristendomens konkurrenter, gnostikerna, att betrakta planeter inte som gudomliga väsen (eller skapade av en god Gud) utan som demoner som tjänade en djävulsliknande världslig gud som parasiterar på lågt utvecklade själar (libidnösa livsnjutare). I dag kan man ta Marknaden eller kapitalismen i stort som förkroppsligandet av denna djävul. Västvärlden har alltför många som tjänar på massornas förslavande (senast vis sociala medier) och saknar därför incentiv till en ny världsordning. Dessa är de förlorade generationerna av människoarten...

En biolog i DN ägnade nyligen mycket möda åt att gå igenom naturens sätt att producera man/kvinna eller oklara fall enligt den detaljrika bild som en biolog ser saken (utan att kunna förklara hur detta mirakulösa system kommit till eller faktorer som förklarar varför naturen ibland får knäppryck). Det förföll vara en laga för omogna barns rätt att själva välja fantasi om sitt kön pga. samhällets nycker och trender.

Intressantast var nästan biologens uppgift hur FÅ SOM drabbas av Naturens nycker. Bara 25 svenska födslar av 100.000 årligen (2023 är senaste nativitetssiffran) kräver en specialistgrupp som ska hjälpa de chockade föräldrar inte räknade med något utanför den naturliga ordningen.

Butlers karta anknyter till visst i Salman Rushdies öde att dö martyrdöden för den fanatiska frihetens sak. Båda har hinduernas "värsta" ascendent, då Fiskarna (som representerar befrielsen från denna kroppsliga, hormonstyrda värld - Kretsloppet) har fler planeter som "verksamma illgörare" än något annat stigande tecken. 

Butlers öde är t.o.m. värre eftersom Rushdies ascendenthärskare står i det onda 8e dödshuset vilket representerar slumrande och inte aktiv ond karma, och döden, när den nu kommer, är i vilket fall oftast en kort och ibland ögonblickligt övergångstillstånd. Butler har istället sin martyriska eller offerorienterade Jupiter i det onda 6e huset för olyckor och fiender, vilket ofta innebär långvariga eller livslånga duster. Här anknyter hennes militant och aggressiva Mars i 10e makthuset dessutom hela världen med sina Vatten-fantasier sprungna ur de egna inre demonerna (6e husfienderna) vilka hon nu ägnat en hel bok. Ja, det sitter i hennes eget inre.

Här ser jag under skrivandet (som pågår samtidigt med snabbanalysen) hur språklig klumpighet faktiskt finns indikerad via Butlers omständliga formalist Stenbocken där det intellektuella flödets Merkurius befinner sig, tyvärr baserat på Saturnus i fixerade och mörka Skorpionen. Den kombinationen är svår att hantera (formalisten från helvetet) och frågan är om psyket i Krabban gynnas av denna extrema böjelse för meningsbyggnad. 

Dessutom är Butler ett av mängder av kända fall som har en 6-8-relation eller dissociation mellan Sol-i-Luft och Måne-i-Vatten. Det är ett extremt olyckligt lottat horoskop - se hur daimonen, hennes andesjäl i den antika västerländska metoden, står "död för världen" i det onda 8e huset. Här syns på olika sätt vilken främling hon är för sig själv och alltid har varit. 

Detta är ett av de sällsynta fall där man kan gissa på en före detta man som återkommit i en kvinnas kropp och vägrar acceptera Ödet som många filosofier utrett så väl genom årtusenden. Men motspänstiga daimoner existerar och via karmas mekanismer tilldelas de hårda livsöden för att långsamt stöpas om till något bättre och mer genuint mänskligt. Under hellenismen etiketterades 12e huset för världsliga förluster (hinduisk etikett) rent av namnet "den onda daimonens hus" och med Solen i 12e till allt det övriga, gissa var på "fördelaktighetsskalan" Butlers själ sorterar. Är det för vågat att gissa att den här själen kommer att behöva och få flera liv att räta till sig?

Daimonens lott tillhörde som sagt västtraditionen. Hinduerna skapade istället läran om Atma Karaka, vad själen åstundar för detta liv. Här hittas AK ovanligt tidigt i zodiaken, inget efter Venus i första husets 23e grad. Vill återfödas som kroppslig kvinna? Är det allt den här andesjälen ville?  Det tyder på att det är en man som inte behöver operera sig för att smyga in i kvinnornas dusch (J.K. Rowlings invändning) - HAN valde redan före födelse rätt kroppsligt verktyg. 

Daimonen signalerar ytterlig passivitet från 8e och det ser faktiskt ut som om föregående psyke, som rätt uppenbart tillhört en manlig kropp förklarar varför hon ägnat ett helt liv åt att bortförklara sin natur genom att smitta alla identitetssvaga människor som dessutom saknar filosofi med sin "gender är bara en konstruktion". (Här är det typiska ödet där barnet från första början tycker sig veta att det är fel kropp - det är fortfarande föregående psyke som sköter showen och det vägrar anpassa sig till den nya miljön.) 

Samtidigt är Butler en verkligt ful fisk som vållat mänskligheten stor skada, särskilt som sekulär ateism redan gjort västerlänningen så enkel att korrumpera! Många, många själar kommer att lämna detta liv med massor av ny skräpkarma att reda ut i kommande liv. Men om naturen kommer att sopa bort en våldsamt stor del av mänskligheten, vilken värld ska då ta emot alla dessa halvfärdiga projekt?

Den här "större bilden" har repriserats flera gånger på bloggen, och jag ser att taggen "hbt och naturlagarna" redan existerar. Men för bloggarens del innebär repriser nya tillfällen att förstå den äldre astrologin bättre. Efter ett antal stickprov finner jag den eventuella egyptiska läran om daimonens lott allt mer intressant för den verkar inte alls behjälplig i kartor för kontroversiella personer. På en och samma dag har både Salman Rushdie och Judith Butler (två av två) sällat sig till denna typ.

Kanske inläggets rubrik antyder att identitetsstörningar visar att HBTQ-typen av störningar ändå är en psykisk sjukdom, men av mildare art? Sekulära stater som inte börjar forska längsmed metafysiska linjer är kriminella stater som bidrar till sjukdom. Hypnotiska regressioner kan räcka för att en person hittar tillbaka till sitt högre jag (daimonen) och finner ny frihet i ett perspektiv som helt saknas i hatiska ateistkulturer som den svenska. Bara en tanke när riksdagens amatörmässiga klåpare nu ämnar piskar den redan döda hästen Svea ännu lite mer. 

En vishetskultur skulle snabbt förädla medborgarna istället för att fördumma dem. Sant är att vissa horoskop är så svårt låsta att de pekar mot en livstid av korrektiv botgöring ("dålig karma"), men hypnos är en intressant metod helt försummad i Sverige. Ingen nämner det i medierna i samband med HBTQ-störningar, kanske för att medier är så okunniga att de inte kan skilja regressionshypnos från sekteristiska "omvändelseförsök" (gränsen är inte lätt att dra). 

En gång vart tionde år förekommer en tidningsartikel där en journalist genomgår en regression - som kuriosa. Men mer blir det inte, biologismen har totalt havererat Sveriges chanser att skapa ett nytt forskningsfält eller utveckla det som kan ha tagit sin början. 

Egentligen ska blicken vidgas till hela Västvärlden som har kristendomens maktsträvan att tacka för att reinkarnationstanken kättarförklarades och försvann ur folkmedvetandet. Likväl tror en tredjedel av alla katoliker (se första länken i detta inlägg) på själavandringen genom olika kroppar medan bara var fjärde medborgare gör det i länder färgade av den fattigare lutherdomen, som gjort ett intryck på Sverige och sitter kvar som inskränkta attityder i folksjälen även om den på ytan numera är avkristnad och saknar moralisk botten.

Tillägg. 

När Sveriges riksdag har röstat om barns rätt att förlora sig i fantasier som påminner om Butlers kommer här att tillfogas horoskopet för resultatet, på samma sätt som Berlins riksdag beskrevs som ett rejält nederlag för frågan om människan har någon identitet (Sol) (se här). (Ändrat: voteringens resultat har fått ett eget inlägg här.)

Ett horoskop baserat på midnatt finns redan här, men även om planeterna ligger fast visade ett exakt klockslag en större tydlighet - positionerna i husen betyder allt!

Inga kommentarer: