Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 april 2024

Norge: Sanslös kapitalist och miljöbov

 

https://www.dn.se/varlden/
wwf-norge-vill-stamma-staten-for-beslut-om-djuphavsgruvbrytning/

Helt klart föll Norge i den ontologiska Ondskans händer genom oljefyndet och fick blodad tand. Nu larmar norska Världsnaturfonden om landets nya vansinne: beslutet att mot allt bättre vetande djuphavsborra efter inkomstbringande mineraler. Är det på ett land av denna sort det föds massmördare och galna NATO-ledares skräck, dvs. ondska? (Stoltenberg uppfyller alla krav på en Mörkrets tjänare.)

Åter till ögonblicket när Norge frigjorde sig från Sverige. Eftersom BörsKapitalismens monstruösa tempel i Köpenhamn brann helt nyligen upptäckte jag (först nu) att Norge har samma födelsetecken och närapå födelsedag som Danmark. 

Danska börshusbranden som symbol

Så typiskt att det demonanfrätta rikemanslandet Sverige som tar från folket och göder eliten hänger i hop med grannländerna, via RESURSERNAS TECKEN, Oxen. Danmark med Solen i 23e graden och Norge med Solen i 25 graden. (Sveriges arbetsoxe är inte lika direkt, men den är basen för det enkla folket (Måne i Väduren) via Vädurshärskaren Mars i Oxen. Går man tillbaka till Sveriges 1809-horoskop faller bitarna på plats, Solen i Oxens 24e grad! Tripp, trapp, trull - vad söker astrologin säga om Skandinavien? Kommer de att leva och dö som enad trupp? Vi lever i Uppenbarelsens tider nu, helt klart. När startar Klimat-Harmageddon? Med Norges gruvdrift i djuphavet?

Utvikning. Man kan argumentera för att Sveriges Luft-Sol i Vattenbäraren från 1974 är den snobbism och ytlighet som vuxit fram i Sverige och skiljer storstaden från lantliga platser där en svältfödd Oxe numera avslöjar hur Folket är felfördelats medan stadsborna roffar åt sig alla fördelar och moderata väljare mer så än alla andra. Men minns att båda 1974 års nationalhoroskop har BÅDE sol- och måntecknet i etiskt tvivelaktiga placeringar, värst kanske att folkliga Månen faktiskt idealiserar eliten som här hjärtat av ond rikedomshunger i en Vattenbärare som saknar gränser pga. Sveriges defekta gränsdragare (Saturnus som också är fundamentet för Solen). 

Det är ett rent mardrömshoroskop för en människa som vet hur viktig filosofi är för den goda styrningen av ett land (etik ingår i de filosofiska ämnen). Nationalhoroskopets svaga 9e filosofihus har gjort denna självförljugna dekadens möjlig. Medierna fortsätter tjata om ur fria från korruption vi är (även om Kinberg Batra nu får bli syndabocken så alla andra kommer undan - eliten offrar en av sina egna för att rädda den rådande och korrupta ordningen). Självgodheten är en del av dekadensen: vi ljuger oupphörligt i de viktigaste frågor. Och hela självdestruktiviteten utgår från toppen (Sol/Jupiter) och folket anammar luftslottet.



Nato-Stoltenberg föddes med än djupare förankring i Tamas guna, Mörkrets kvalitet. Vid Norges "frigörelse" är bara 3 av de 4 rigida tecknen aktiverade, men att ascendenttecknet (Lejonet) huserar girighetens demon för tankarna till Ukrainas frihetsbesatta horoskop. 

Att Norge nu har galna ambitioners Rahu i Lejonet gör att grannen i väst har samma Eld/Jord-krig som grannen i syd. För Danmark såg jag i denna minikomposition förklaringen till deras arrogans och norska regeringen visar nu prov på samma karaktärsdrag över för norrmännen. Men detta stämmer inte riktigt för norrmän (vad nu den här bloggaren erfarit) är "hurtigare" och mer gladlynta. Det räcker med att se på kartan för att inse att Norges folkliga inre är väldigt sårbart och inåtvänt - Månen i Krabban ger en annan och mjukare "ton" som stressar ner Lejonascendenten.

Landet har samtidigt den passionerade och rent av kåta axeln mellan Mars och Venus som drar mot kortlivade passioner och ogenomtänkta företag. Den här oppositionen påverkar också Norges förmåga att fatta intellektuellt solida beslut de stunder när norska folket inte ligger till sängs i 9e under frejdiga utlandssemestrar eller i 12e huset för Månens begär riktade mot "sängkammarens hemliga nöjen".  

Not. Det senare en diskret indisk beteckning, de gamla grekerna fokuserade istället 12e husets aspekt av "förlust" och såg däri den "onda demonen" som ett distraherande ont. Det homosexuella modet bland grekiska män lamenterades av filosofer som Platon, och vem vet om inte begreppet "den onda demonen" kan härledas till detta. En ond demon är i princip synonymt med den irrationella själen på verkliga avvägar i Platons dualistiska schema (lägre sinnesvärld och högre "intelligibelt" universum, där varje människas högre förnuftsprincip förblir under det att hon iklätt sig en jordisk kropp).

I 11e huset just intill finns den goda daimonen (praxis i England att stava denna "daimon" för att minska "demonens" onda konnotationer) och här tecknas istället det sociala idealet horoskopinnehavaren ansluter sig till. 

Hinduerna ser likväl idealhuset inte som automatiskt gott vid världsliga analyser och det kan i värsta fall begränsa sig till ekonomi (som ett virtuella andra ekonomihus näst efter 10e karriärhuset). Norge har Tvillingarna som ägare till 11e och i 10e har krämaren Merkurius ett hörnläge och stor betydelse. Dessvärre drar Merkurius i Oxen åt simpel materialism och intresse av pengar, och det är det Norges regering nu avslöjar med havsborrningen.

Spaning i spaningen.

Ett helt annat och rätt illustrativt 11e hus är bloggarens. (Jag har använt många detaljer som exempel men aldrig11e.) Blev smått förfärad under resan med astrologin när jag insåg att den sociala instinkten knäckts pga alltför många flyttningar i unga år - en följd av faderns karriärism - och att detta beskrevs som ett astrologiskt ingångsvärde vid födelsen, innan alla flyttningar ännu timat. 

Sen kom detta ödesmönster att upprepas till följd av den instabila svenska ekonomin som kombinerades med den svenska ålderismen runt 40. Av det svenska livet blev det inte mycket i karriärväg (förutom en mängd studier motsvarande en rejäl magisterexamen), och även detta ett skäl till att 11e sociala huset är lågintensivt. Socialt mingel, det var många år sen.

Fadern/Solen i 5e stämmer med de chefsbefattningar han till sist nådde till priset av att alla barn blev sociala missanpasslingar, men Solen - i mycket tät konjunktion med sin planetära vän Mars - ger ett sammansvetsat ägarskap. 11e i Väduren (Mars) gör att "krigar-kungen" (Mars-Sol) med tonvikt på Mars och 11e husets Vädur dominerar den goda daimonens sektor. 

Detta kan läsas som total fokusering på det egna eller t.o.m. en hemsk narcissist, vilket i någon mån blev resultatet med ideliga klassbyten till följd av fader Sols karriärresa! Ibland är astrologin kusligt talande. Men med Solen inblandad, är detta vad själen ville! Redan i unga år kunde jag leka för mig själv och läsa dagar i sträck utan behov av kamrater. Sökte själen ett liv som skulle ge mycket ledig tid för att utveckla egna tankar? Kartans Atma Karaka (själens åtrå) är Merkurius i 5e kreativitetshuset och pekar just mot det.

Faderns karriärhunger har senare avslöjats i tidigare liv-drömmar. En själ väljer föräldrar vars kommande öde ger själen en projektionsyta för att bättre förstå sig själv. Mer än troligt har man själv varit och gjort de ting som i detta liv sticker en i ögonen! Jag har drömt om flera tidigare liv som alla passar in på någon aspekt av denna Mars-Sol både i kopplingen till 11e goda demonens sociala läggning och 5e husets skilda funktioner - även de ledarfunktioner jag älskar att ifrågasätta i nuvarande civilisations värden. 

Kalla mig utopist som ser fram mot det som kommer att följa på kapitalismen som samhällsbas. 11e huset i Väduren är tomt men beskeden ligger i Mars-Solen i femte ledarskapshuset. Detta är inte en demokratisk symbolik, men samtidigt bär många horoskop på en pågående utveckling så vem vet hur det slutliga idealsamhället kommer att se ut...

Norges nyrikedom är inte svår att se. Precis som Iran finns här den svårslagbara harmonin  mellan välgöraren Jupiter och landets ascendent (fysisk närvaro i världen). Men Norges fördelaktighet förbleknar jämfört med Irans eftersom den senare inkluderar både ascendent, Sol och Jupiter. Den dödsföraktande och korkade norrmannen har istället ascendent och ascendenthärskaren Solen i ett Eld/Jord-krig - bisarrt krig mot naturens resurser! Och det var där inlägget började. Månen i Krabban refererar tydligen till aktivitet under vattnet och i Norge står den i 12e huset för saker som bringar en förlust. Kanske nyrika Norge bara visar sig vara en parentes och landets öde hemskare än någon kan föreställa sig?

Norge har en sista viktig detalj i sitt horoskop. Saturnus ockuperar inte bara ett hörnhus vilket lyfter fram den som en av de viktiga planeterna. Det är dessutom det västra hörnet i vilket är Saturnus starkaste hörn. Livets afton/solnedgången är också den där Saturnus samlat all vishet den förmådde och blir bara starkare med livets gång. Problemet för Norge är att den har samma "halshuggna" Saturnus som Sverige men i extremt tydlig position pga. hörnplaceringen. Det är som att alla kan se hur Norge sågar av den gren den sitter på (halshuggaren Ketu) och i 7e allians- eller partnerskapshuset föds flera tankar.

Dels Norges kamp mot den nazistiska ockupationen under Andra världskriget men också den olyckliga och snabba villigheten att gå med i Nato (en av de 12 initiala medlemmarna). Det var väl ett Andra världskrigstraumat som gjorde att Norge så snart efter fribrytningen från Sverige absolut ville in i en allians igen! (Tänk på den "kåta" Mars/Venus-axeln och risken för illa överlagda projekt.) Men i sanningens namn har Väst alltid haft noll koll på världspolitik, själv skyldigt till så många illdåd under kolonialismen och slaveriet. Och tacksamheten till USA för att de slutligen kom till stöd (först när Pearl Harbor - deras intressen - bombats).

Att Norges 9e hus för samvete och filosofi fungerar lika illa som Sveriges är dock en sanning som måste modifieras. 9e i nyfiken och utforskande Väduren ägs här av Mars men som är instabil i sin opposition till 9e och däri rätt själviska Venus-Väduren. 

Det här är inte ett 9e av värst hög kaliber (även om enstaka landsmän kan ha kommit längre än nationen). Det gör också att några andliga kvaliteter i halshuggaren Ketu kan komma på tal. Saturnus omen i väster är mörkt och ett tecken på att landet kommer att utgå och återigen börjar jag tänka i linjer av en golfström som avstannat och gör våra trakter obeboeliga... Klimat-Harmageddon? Saturnus transiterar f.n. Vattenbäraren, så det blir i så fall på nästa varv, om knappa trettio år. 

Range of search: 1.01.2021 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu[12]
 
Realization intervals (begin - end):
25.07.2023 -  9.08.2023
29.04.2023 - 13.05.2023
21.01.2024 - 29.01.2024

Sökningen är på 12e graden även om Norges Saturnus ligger i 11e. Men förklaringen är att Ketu i tolfte (alltid retrograd och på kollisionskurs mot Saturnus) och jag misstänker att "halshuggaren" är katalysatorn i Norges svanesång. Danmark tillhörde också de 12 NATO-länderna. En jämförelse med Norge förbluffar. Halshuggning via Allians (hus 7) där med och förstås i samma tecken (Vattenbäraren). Och var befinner sig Saturnus då? I konjunktion med krigets och omoralens Mars och i 8e dödshuset. 

Det ser verkligen ut som om hela Skandinavien är förutbestämt att dö som en man. Mycket talar för att detta pga. beror antingen en dålig Allians eller helt enkelt för att områdets öde "är slut". De har gjort sitt. De var inte destinerade att bidra till den Nya Världsordningen. Att detta är implicerar hemska framtidsomen för USA är tydligt, landet som filmskaparna redan ser som härjat av inbördeskrig pga. det västerländska tankefiaskot. 

Allt detta har bloggen noterat via flera omen under åren, men att hela Skandinavien har samma halshuggarproblem med Saturnus var en ny upptäckt. Island som del av Norden lämnas därhän, även om ett Klimat-Harmageddon säkert knäcker det landet också (liksom Storbritannien).


Inga kommentarer: