Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 april 2024

Mer om månnoderna som välgörare

Den här bloggaren besinnar sin tidiga entusiasm som ledde till Sideriska siktet efter att den indiska astrologin imponerat så. Då hade västtraditionen ändå engagerat under 25 år. Men den indiska kvinna Tejaswini Patil jag lovordat flera gånger visar hur indisk astrologi ska bedrivas, utan alltför störande sidoinfluenser från västpräglingen och med blick för många subtila poänger. 

I hennes kronologiska lista postade inlägg hittar jag ännu ett inlägg om Rahu/Ketu som tillgångar i ett horoskop vilket de förstår är om man ser hur ofta det framgångshungriga Drakhuvudet spelar en viktig roll och hur den "avmätta" eller "halshuggna" Draksvansen indikerat en tillbakadragen social profil. Bloggarens egen Ketu i 10e karriärhuset har varit exempel flera gånger. Utbildning och åter utbildning under livet och inga jobb eftersom humaniora nästan är en svartlistad yrkesgrupp i det materiella Sverige. 

Särskilt vissa ämnen inom humaniora: Ketu gör definitivt sin onda roll som halshuggare i nationalhoroskopets bästa hus, det nionde för religion och filosofi. Ämnen som varje land med en mogen befolkning värdesätter - allmän kännedom för alla utom religionshatiska DN där senast en skribent löjeväckande opportunistiskt för ett idiotresonemang - självklart kan extremism uppstå även på universitet om samhället är ont och tidsandan kräver motreaktioner! 

Se DN:s illa dolda anti-socialiastiska agenda. Det är den reaktionära "låt allt förbli sig likt"-staten som talar här, och Bonnier är villiga tjänare till rådande ordningen med den vederstyggliga höger/extremhöger Tidö-grupperingen:

https://www.dn.se/kultur/farshid-jalalvand-humaniora-ar-inget-vaccin-mot-extremism/

Den här biologisten var nyligen maximalt okunnig eller illvilligt tendentiös som likställde Anders Hansens pop-psykologi i SVT med astrologi! Bara i DN kan man läsa sån dumhet. Som Jalavand själv säger: "se upp vilka medier du följer". Och hans definition av "extremism" ger jag inte mycket för - han är en Överhetens fursteslickare hela vägen. Han kanske borde återgå till sin biologi.

*****

Patils inlägg om månnoderna som goda bidrag liknar i hög grad det bloggaren uppsnappat eller tänkt ut av egen kraft. Flera gånger har t.ex. mixen av Sol och Rahu eller Jupiter och Rahu förefallit misstänkt eftersom Rahu förstärker speciellt Jupiters expansionshunger till det skadliga eller Ketu stryper det svenska filosofihuset (9) till följd av en obildad svensk elit som är sina egna privilegier närmast (det är därför staten nu kallar Fattigstugan för de sämst lottade svenskarna för "förmåner" - det vidrigaste orwellska nyspråk jag mött. En som slitit i Sverige utan att komma någonstans ska numera vara tacksam för "förmånen" (statens nya beteckning) att här finns hyresstöd för att inte kastas ut på gatan vid pensionen eller skeppas till någon nedgången skitkommun ("social dumpning" av delar av befolkningen). 

Onda krafter där hyresvärdarna som del av femtehuseliten jobbar nu hårt på att introducera motsvarande marknadshyror för att renodla i första rummet Sveriges storstäder till rikemansgetton på vårt sätt: oskäliga hyreshöjningar driver bort "slummen" långt innan hyresstödet hinner revideras. 

Det som var medelklass förses nu med lite "lull-lull" och "guldkant" - billiga imitationer av den rike mannens värld - och lurar medelklassen som tror sig tillhöra eliten samtidigt som den egentligen vet bättre. De vet hur osäkra deras liv är och som sämre människor vänds sympatier bort från dem som drabbats av det utsugningssystem Sverige numera blivit (efter några årtiondens bygge av ett välfärdsland för alla). Via ekonomen Cervenka i AB serveras den normala människan siffror på hur eliten kontinuerligt rånar svenska folket, inflation eller ej. Banken är ett bra fenomen de snår åt sig lite för varje transaktion. Banken behöver bara sitta och se på när många bäckar små bli en stor å för aktieägarna att dela på..

Svenskarna är så betuttade av lite rut- och rot-bidrag att de inte längre tydligt förstår var i hackordningen de befinner sig. Demonaxeln Rahu/Ketu  är verkligen ful i Sverigekartan från 1974, men verkligt illa har det blivit på bara några år. Indisk astrologi pekar ut tidscyklerna där Rahu och därpå Jupiter kontrollerade som åren (2002-2036) då landet förlorade allt etiskt baserat omdöme. 

Under Rahu-cykeln var det friskolefiaskot och vårdkollapsen (alltjämt pågående till följd av elitens intressen och den fejkade svenska demokratin). Den onda rikemansklubben Solen/Jupiter kraschade till sist landet i excesser med det inbilska Nato-medlemskapet och ännu mera kostnader för att vara svensk, trots att det är själva medlemskapet som skapar faror och göder militären.

Logiken har ofta dragits: Ketu undertrycker eller dämpar gränsdragaren Saturnus. Den senare är elitehusets ägare så att ledare och rika blir gränslösa och orealistiska. T.ex. sökte Fastighetsägarna försökte få igenom 12% hyreshöjning för 2024. I 5e huset rör sig inte människor utan demoner som styr fartblinda galningar:


Solen och Jupiter är verksamt onda i nationalkartan och burar in informations- och medieplaneten Merkurius mellan sig. Detta korrumperar informationen som befolkningen får via t.ex. Bonniermedierna eller public service. Eftersom 9e filosofihusets tillfälliga ägare är just Merkurius och normalt en välgörare för Vågens ascendent/personlighetstyp är närheten till ledarskapet och kapitalet förödande för landet och skadar 9e huset. 

Nionde anses i Indien som "det bästa huset", Dharma eller den universella världsordningen, i väst tidigare känd som "den naturliga ordningen". Fast dharma är så mycket mer än bara fysiska naturlagar, Det Indien ännu känner dog i väst med "Upplysningen" och den förenklade och inkompletta världsbild som vi kallar materialistisk eller sekulär och som i Sverige snabbt fött en importerad kriminell våldskultur - vi anammar minsta viskning från USA sin aldrig försitter en chans att skapa en ny amerikansk hjältefigur.)

Nu har Patil nya besked om månnoderna som välgörare, i konfigurationer där båda de dharmiska 5e och 9e husen ingår, förfinade spelregler som ser ut att vara förödande till den här bloggarens självlärda indiska astrologi. 

I bloggarens perspektiv är 5e huset i Vattenbärarens tecken idag elitens lekplats, där alla rikedomar samlas i landet (Jupiter under ledarnas Sol) alltmedan den sociala välfärden har utarmats och Vattenbäraren inte längre gäller ett helt folk utan bara de styrande och den medelklass som i självisk dumhet fört fram först alltmer högervridna socialdemokratiska och därefter borgerliga regeringar). Och gissa om staten har NOLL intresse av att skola befolkningen i kritiskt tänkande. 

Det är här den onda storfinansens Jupiter och ledarnas Sol kommer in och kontrollerar mediernas Merkurius som de håller i ett skruvstäd. Dessa var "ingångsvärdena" för Regeringsformen 1974 men det har tagit sin lilla tid för den förutspådda dekadensen att slå rot och blomma ut. Sveriges saga var all med Nato-anslutningen, men hela världen tycks sjunga på sista versen. Kanske är Vattenbärar-landet Sverige ett användbart mått på världens illamående. Efter en dekadent Vattenbärare kommer den äkta varan att lysa desto klarare. Det här tecknet står närmare socialism än något annat politiskt system.

*****

Bloggens analys verkar stämma så bra, doktrinen om planeternas funktionella eller verksamma natur stämmer så bra med Sveriges urholkning. Vad är det då Patil säger som kunde störa bilden?

Hon vet att hon har en kontroversiell ståndpunkt. Månnoderna kan vara så goda att de t.o.m. får rollen som Yoga Karaka (föreningens signifikator) men som ska fattas som yogan framför alla andra i horoskopet.

https://psychologicallyastrology.com/2019/06/26/rahu-ketu-as-yogkarak/

Patil beskriver ett antal varianter som "praktiskt taget" kan förvandla Rahu eller Ketu till horoskopets dominanta välgörare. Sverige-horoskopet uppfyller en av varianterna vilket tycks ha gjort svensk överhet så självgod att den inte ser vad den egentligen gör eller också vet den och är demoner i människokropp, en elit som samlar eländig skit-karma till ett kommande liv där de har andliga resurser att betala tillbaka. Just nu kan de inte betala tillbaka, dessa sorgliga kreatur utan sann filosofi.

Se denna Patils variant: Om Rahu eller Ketu står i dharmahusen 5 eller 9 och är tillsammans med de tillfälliga ägarna till 5e och 9e, då tar noden (vilken den än är) rollen  som en Yoga Karaka. Detta är exakt den yoga jag uppehållit mig vid i flera år nu. Men notera att Patil inte använder doktrinen om planetens funktionella natur i sin diskussion. Det tror jag är ett misstag. Ett horoskop kan byta skepnad beroende på om uttydaren är nybörjare och bara kan två spelregler eller förmår minnas ett otal och bedöma ett otal regler. Dessutom finns alltid den indiska nödlösningen: t.o.m. som verksamt ond kan rikedomsplaneten Jupiter alltjämt göra en del gott. 

De är som den onde rike mannen som har så mycket pengar att han kan kasta några brödsmulor på golvet, till hundarna. De senare är så nedtryckta av stockholmssyndromet att de jublar åt detta skämt till fördelning. I flera inlägg har jag påvisat att folket eller den breda massans Måne håller eliten som sitt ideal så i Sverige det olustiga förhållandet att staten svältfödd folket på verkliga tankar och låtit marknaden gröpa ur deras hjärnor så att vi nu har en ung generation högervridna idioter.

*****

De som kanske sett mer än nog av bloggarens horoskop (som illustration av diverse spelregler) får här ännu en pusselbit, en faktaruta från programmet Jagannatha Hora. Först efter över ett årtionde har jag börjat överblicka alla de system som ingår i programvaran. Längst ner, utanför bildskärmen, finns den bakvända lydelsen "Karaka Yoga" som jag förmodar är vad Patil talar om:

"Vishkambha" syftar på en position som råder över andra och syftningen på Saturnus går inte att missa. I bloggarens karta har Saturnus sin starkaste placering exakt i väster, den s.k. Dig Bala-positionen och är en starkare position än den lätta Månen i Tvillingarna exakt i öster. Saturnus kommer dock inte till full rätt förrän sent i livet, men det mesta på den här bloggen har säkerligen författas under den humorlösa Saturnus ! 

Men bloggarens "Karaka Yoga" stämmer inte med Patils viktiga varianter vilka alla bygger på noden i konjunktion eller samma tecken/kombination. Hans noder står båda ensamma (Ketu 10e/Rahu 4e) och då blir deras inverkan i något av hörnhusen "måttlig". Att yogan likväl kallas "vishkambha" är ett tecken på att horoskopägaren knappast tillhör gruppen världsliga "movers and shakers" men så mycket har redan framgått av den föga maktorienterade Ketu i 10e makthuset! Redan detta, för den med förstånd, är noden som verksam välgörare, särskilt som inga personliga planeter (Sol, Måne, ascendenthärskare) gör minsta försök att knyta an till Ketu i 10e. Karriärominat blir i hög grad bara ett mål att beskåda, se andra kämpa mot och ändå till sist falla till följd av sin dåliga skolning.

Man kan därför ta lätt på de typiskt indiska och översvallande omdömen en googling ger! "Vishkambha (understödd): råder över andra, segerrik över fienden, uppnår egendom, rik.... Du har ett sjätte sinne om framtiden, är kapabel att förutspå eller förstå ting som ännu har att bli verklighet."

Men ska man studera dataprogrammets ruta med "basfakta" (snarare överkurs med västliga mått), nämns också "Yoga" rätt och slätt. Som om en medelmåttig Saturnus är allt att räkna med från en "Vishkambha" vad i hela friden är då en yoga utan närmare benämning men som pekar mot guden Shiva, i sig knuten till (Me)rkurius? Även det en hinduisk faktor som aldrig kommenterats på Sideriska!

Här skulle hybris ligga nära till hands, bara det att kartan inte uppfyller kriteriet för en Shiva Yoga, den kanske viktigaste av alla!

"Shiva yoga är också känd som den gudomliga yogan eftersom den relaterar till de tre viktigaste trikona-husen 5e och 9e tillsammans med det potenta 10e hörnhuset. Shiva är den allestädes närvarande till vilken vi riktar böner för att förinta negativiteten i vårt liv och för att förläna oss framgång och styrka."

En yoga som förefaller ge en religiös disposition och datorprogrammets val av Merkurius säger att något pågår här. Jaimini-traditionens "själens åstundan" (atma karaka) tyder på något liknande eftersom Merkurius har denna roll och dessutom står i 5e huset för god karma som rullats över från tidigare liv. Dessutom är Merkurius ascendenthärskaren. Det är helt klart AK som startade denna blogg. Det lägre intellektets Merkurius men i Vågen rajasisk eller passionerat kunskapsorienterad.

MEN.... en Shiva yoga - jag har kollat flera sajter - definieras på ett annat sätt:

"Det är en sällsynt yoga som inträffar när 9e-ägaren står i 10e och 10e ägaren står i 5e (atmahuset)"

Jyotish är en snårig astrologi, men här kan man gissa vad "Yoga" rätt och slätt och kopplad till Shiva och Merkurius innebär. Bloggarens karta har en expanderad "ömsesidig" reception mellan ascendenthärskaren Merkurius i solära femte medan Sol-Vågen i femte ägs av Venus i 3e naturligt merkuriska huset. Formellt är en Shiva Yoga just detta, en yoga som förbinder 2 planeter och 3 betydelsefulla hus, där i detta fall 3e en obestämd variabel. Hinduerna klassar det som ett "förbättringens hus" som individen själv kan lyfta till högre gynnsamhet. Här blir 3e definitivt lyft pga. Merkurius framträdande roll. Men, återigen, bloggarens brist på ambition i 10e huset förklarar varför den här bloggen knappt existerar. De få som hittar hit måste ha en över genomsnittlig gynnsamhet insmugen bland sina himlaomen!


Inga kommentarer: