Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 april 2024

Sverigehoroskopets defekta tidsuppfattning

På förekommen anledning, en sista HBT-kommentar om den sociala miljöns dynamik (Sveriges folksjäl). För vad är egentligen "värdigare att undersöka" än människans natur och essens?

https://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/agnes-wold-ar-inte-en-sur-gammal-hogergubbe/ 

Landets relation till tiden är ett väl valt delämne av ledarskribenten (men utifrån en otillräcklig förförståelse). Delämnet är emellertid det kanske viktigaste i den här bloggens senkomna upptäckt av den defekta Fader Tid i nationalhoroskopet. Dussintals inlägg föregick den smygande insikten att den klena Saturnus innefattar horoskopets 9e hus som beskriver hur en varelse (nation eller människa) relaterar till Världsordningen, den naturliga ordningen, samvetet och andra subtila begrepp som i vissa länder har avvecklats pga. den moderna teknokratiska civilisationen och dess simpla "räknenissar". 

Fixering vid kvantifiering leder till en förtvining hos det högre medvetandet, intuitionen, som alls inte är dunkla känslor utan en metalogisk varseblivning som vissa banbrytande forskare erfarit. "Snilleblixtar" brukade enkla svenskar kalla fenomenet innan "räknenissarna" utsläckte allt verkligt geni i det här landet. I denna ljusglimt "från ovan" uppenbarar sig lösningen på ett snårigt problem och sedan är det upp till det "lägre" intellektet att fylla i många logiska tankesteg för att realisera problemets lösning som bokstavligen "uppenbarat" sig som något gudomligt  svar.

Det är Sverige-horoskopets trasiga 9e hus för filosofi- och religion (och samvetet och intuitionen) ses i det land Karin Pihl beskriver, ett land som inte ens kan hantera tidsbegreppet korrekt längre. Svenskens sjukdom har beskrivits på andra sätt, det är inte bara rädslan att "stå på fel sida av historien" och fruktan för import av "främmande kulturinslag" till landet. Främmande tankegods demoniseras i temporala termer och Sverige förfaller till hybris i tankefiguren att "vi har kommit längre än dem" (notera att svenskarna överlag svalt evolutionsmyten vilken långt ifrån är bevisad sanning - folket lever som värst i mångdubbla lager av föreställningar, var och en dubiösa eller helt falska). 

MÄNGDER av kunskapsfält släcks ner pga. denna defekt i nationalmentaliteten, allt från religion som kallas "sagor" till den fascinerande möjligheten att kvalificerade hypnosregressionister kan hjälpa könsdysforiska att under hypnos självdiagnosticera sitt tillstånd - inte nödvändigtvis för att "hjärntvätta" och "bota" dem, utan för att skänka det psyke som uppenbart är låst återigen se och förstå att man är mer än en hämmande psykisk låsning i man/kvinna-dikotomin.

"Inget jag gör ligger bortom er förmåga", sade 1900-talets mest väldokumenterade transmedium  Edgar Cayce (1877-1945). Under självinducerad hypnos diagnosticerade han som ung sin förlorade röst som aldrig kom tillbaka och lämnade läkarna rådvilla. 

Det märkliga var att ynglingen talade obehindrat under hypnos och på ledande frågor ("hur kan detta tillstånd hävas?") ordinerade han den egna kroppen att lokalt höja blodtrycket. Halsen rodnade genast på ett oroväckande sätt och vittnena åsåg fenomenet en halvtimma innan den hypnotiserade patienten förklarade att "det bör räcka". Rodnaden sjönk tillbaka och när han vaknade fungerade rösten igen. Ett par återfall inträffade men proceduren upprepades och rösten fungerade sedan livet ut. 

Sveriges psykiska skevhet har förklarats på andra sätt än Karin Pihl: vår fixering vid modernitet föder skev mentalitet. Svensken är så tillvand den senaste årsmodellen av allt (konsumtionssamhället) att historielösheten grasserar och gör folket extremt sårbart för de propagandister som äger medier och i princip utgörs av Överhet eller Storfinans. 

Särskild är svenskarna offer för en överdriven tilltro till det senaste inom teknik och Big Pharmas produkter där det tagit sin tid innan det står klart att det fanns biverkningar med de framhastade covid-vaccinen. Minns hur policy-drivande åsiktsmaskiner i svenska medier lät vid den tiden. AB ägnade sig åt ren demoni om att samhället skulle vägra folk sina tjänster om de inte föll in i ledet, medan DN visade mer humanitet och avslöjade att Sverige tvärtom skulle vägra äldre och senila vaccin. Vem behöver en gammal och improduktiv i Tillväxtens Stad? 

Här hördes tydligt högerstyrets koppling till gamla nazisympatiserande rasbiologiska Sverige. Landet hade även i denna kris en orealistisk övertro till "det senaste" ("starka och bästa") och det för att vår tidsuppfattning (Saturnus) är skadad djupt in i folksjälens nivå.

Klicka på bilden för läsbarhet

Sverigehoroskopets historielöshet gäller förstås bara delvis specialister i historieämnet, det är den breda massans fixering vid klädmode och senaste smartfånen som stjäl uppmärksamhet och gör befolkningen till dessa offer i sin samtid. Detta har påvisats otaliga gånger på bloggen. Folket representeras av Månen (ledaren av Solen) och den extrema propagandan och självbelåtenheten över "demokrati" (folkets välde) framgår av Månens position i väster, ett hörnläge i horoskopet och som därför tillmäts stor tyngd. 

Men ytliga som propagandamakare alltid är det bara ordet "demokrati" som betonas, och ev. den långa floskeln, "demokrati är inte perfekt men det bästa vi har" (senast använt för några veckor sedan av AB:s mesta propagandist W. Hansson). Men astrologin går djupare och mot folkets/Månens nominella prominens måste Månens fundament vägas in. Månen står i den a-historiska debutanten Väduren (zodiakens egen "early adopter" vid varje ny produktlansering). Men inte odelat så, folkets bas är Vädurens härskare Mars, och denna passionerade planet fungerar inte helt i det lama 8e dödshuset. Här finns också ett motstånd mot förändring.

När ett Eld- och ett Jordtecken paras uppstår friktioner och här syns nationens undertryckta eld-ilska. Mars i Jord är förhållandevis stagnant och indifferent till förändringar. Det är som om grunden är en foglig Oxe ur vilket det upproriska Barnet inte riktigt kommer fram. När vilkendera dominerar har jag inte något förståelse av. Enklaste svaret är väl att Världssjälens transiter styr. Mars i olyckliga perioder skapar stockkonservativa rutinmänniskor medan den flyktiga Månen ger en mer nyfiken svensk.

Det här kriget på elementens nivå gör att Överheten piskar denna arbetsoxe som finns i botten av folkpsykologin. De formas, ges en påse chips och fredagsmys för klara vecka efter vecka och år efter år på den själsdödande arbetslinje Överhetens samhällstyp tvingar dem att vandra som kedjade fångar på rad.

I ett annat ämne (Gretas klimataktivism) frågar sig Johanna Frändén: "Är det vår förmenta konsensuskultur som gör att civil olydnad har dåligt rykte?" Ja, en lamslagen nationell Mars som bottnar i ja-sägandets Venus säger det.

Håll nu denna i sig sammansatta bild i sinnet och låt din inre intelligens verka på den. När förståelsens aha-ögonblick har infunnit sig är du fullgod astrolog! Addera sedan Fader Tid (Saturnus) som är undertryck av det rent prosaiska världsliga livet (det sublunära livet), som framhävs av den hörnplacerade Månen. 

Saturnus med södra månnoden Ketu ger nu en besynnerligt komplex historia om folksjälen eller snarare folkpsyket. Har det här landet ens något Psyke värt namnet? Den indiska astrologin kan (som nämnt) bryta ut ett eget ideal för Månen. 


Det 11e idealhuset gäller landet som helhet, men för att förstå vad "folket" åtrår räknar man FRÅN Månen till dess elfte steg. Där är vad folkets ideal är. Och det skrämmande är att folket stirrar fram mot 5e elithuset (Vattenbäraren) där härskarna och de rika befinner sig. Varje korrupt kompisfavör Kinberg Batra delar ut eller ny sjukdomsdiagnos smink-Bianca "gråter lyckotårar" över att ha fått, bidrar till de ideal det enkla svenska folket tar till sig och eftersträvar. Aldrig har en Elit/Överhet haft så lätt att ta över ett land och leva gott på en massas hårda slit. Det är bara att uppdra medierna att publicera något och man har folket som i sin hand.

För denna formbara massa har som sagt redan tagit elitens ljuva liv som ett ideal och är det konstigt att Sverige producerar Jan-Emanuels som får mediautrymme som smink-Bianca: "Äntligen vet jag" säger den här djupt socialiserade svensken, "att jag är white trash". (Skenbart ett av de motspänstiga Mars-Oxarna men i verkligen en girig och simpel människa som helt följer Sverige-manuset.)

Men södra månnoden invid tidens Saturnus spelar in även för vitt slödder (som stajlar sig, smink eller skägg eller bådaderas i "frihetens" tid). För om Månen blickar mot elitens 5e hus i Vattenbäraren, en elit vars fundament därmed är den skadade Saturnus, då ser man direkt varför Jan-Emanuel är slödder - det är där elitens undertrycka rötter ligger. Svensken var en tjuv och rövare under vikingatiden. Det finns inget ärbart att falla tillbaka på, så vi får ljuga och fantiserar ihop en bild om oss - vi som alltid rusar mot framtiden in i det senaste (så långt från vårt gamla jag det går). 

Denna sociala störning har definitivt med den svenska könsdysforin att göra och de tusentals procenten ökning bland unga flickor har definitiv att göra med att astrologins Kvinna - Venus - står i Stenbocken och precis som Solen (ledarskap) har den defekta Saturnus som fundament. Men Stenbocken är ett Jord-tecken som ligger nära konkreta lösningar som inte bygger på något intellekt. Därför går unga flickor rakt på sminket eller könsbyte, därav de alarmerande höga siffrorna som de värdelösa svenska politikerna bejakade. 

Ser man till Mannen (Mars) har han visserligen en skitposition i nationalkartans 8e sektor men har åtminstone en bättre relation med sitt väsen. Dock en nästan humoristisk aspekt. Mars manliga macho är ovanligt milt, nästan kväst i Sverige (män skjuter barnvagnar framför sig) och det beror förstås att Mars är "infrusen" i dödens 8e hus medan dess bas är Oxens härskare - Venus! Den svenska mjukismannen är delvis den karmiska återbetalning för vikingarövarna (medan landets ledarskap/Solen fortfar skapa ond karma för landets framtid). Och att tillverka vapen och exportera men ogilla aktivistiska medborgare är perfekt i en fasciststat som söker förvränga medborgarnas åsikter om vad som nu ligger på dagordningen.

Nationalhoroskopet visar visserligen tendenser men den enskildes karta avgör i mötet med Sveriges om man blir en mjukisman eller en marsian som misshandlar kvinnor i desperation över sitt eget outvecklade väsen. (Mars = ego, Venus = egon i harmoni). Mars bas i Venus har många sidor, inte minst är den svenska mannens fantasilösa penninghunger (Venus) inte av denna världen. Sannerligen ett av bottennappen i Väst. Återigen: Sverige har ingen filosofi (9e huset) och ger döda medborgare, vandrande skyltdockor.

 

Tillägg

Hypnosregressionisten Michel Newton (hans tre böcker översatta till fler än 30 språk) noterades 2020 i ett tidigare inlägg om HBT och reinkarnation: Regnbågsflagga med fascistiska undertoner i Stockholm

En fjärde bok, "Memories of the Afterlife" redigerade han. Den innehåller spektakulära hypnosregressioner utförda av hypnotisörer som använder den metod Newton utforskat och som tar klienten långt djupare - ändå till den nivå antikens filosofer stundom kallade den verkliga personen, daimonen! 

En människa har många "jag-nivåer" och får hela HBT-rörelsens fixering att te sig sorglig. Hur kan Väst ignorera denna urgamla kunskap om människans väsen? Västerlandets ego-fixering, falskt kallad "individualism" (det är ett skrämmande flockbeteende på ego-nivå) som utgör en god portion av det här "problemet".

Och: Prova landets "defekta" tidsuppfattning på dess dödsskräck (att tiden ska "ta slut") och den resulterande vansinnesjakten på nya fräscha kläder och skönhetsingrepp för att mörka tidens gång. Detta hänger naturligtvis ihop med att skönhetens Venus har den defekta tidsherren Saturnus som sitt fundament. Det är ett under att Sverige, "återfött" 1974 har lyckats överleva så här många år (bloggen dödförklarade landet förra året vilket på sätt och vis besannades genom NATO-ansökan och anslutningen).


Inga kommentarer: