Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 april 2024

Salman Rushdies odyssé

Rushdie har nu i bokform bearbetat chocken av knivöverfallet 2022 efter ett liv som tvingat honom att förstå och bottna i sin fanatiska Satansverserna. Den boken gjorde honom till legitimt offer för alla lika intensivt rättrogna muslimer. För Rushdie upplevde sig uppenbart som en rättrogen västerländsk ikonoklast. Författarens födelsekarta visar en oklar förståelse av yttrandefrihet och dålig förmåga att avväga frihetens motpol "ansvaret inför andra". Frihet ses i Jupiter medan Saturnus är motvikten i ansvar och den större överblicken. Dessa tungviktare står i Luft resp. Vatten och särskilt Saturnus i Krabban är en karaktärssvag position (se t.ex. Margareta Anderssons tvivelaktiga form av socialdemokrati).

Knivattacken inträffar remarkabelt väl integrerad i med eldskriften på väggen. Tidpunkten togs från medierna och hur Venus gradexakt stiger i Krabban i Buffalo, New York, är något att fundera över i sig, särskilt som det Solen just passerar "livets in- och utgång" Krabban vid denna tid och dessutom är märkt av ödets och karmans Saturnus som opponerar sig just denna bärare av solärt liv, av naturligt biologiskt liv. Att Liemannen Saturnus just tar Krabbans härskare Månen i sitt terminerande famntag, tyder på att Russhie VAR MENAD ATT DÖ i detta anfall, Universums morallag hade inget mer planerat för denna skeva tänkare.

Rushdie föddes under nymånen i Tvillingarna vilket kan vara det värsta tänkbara för detta tecken som betraktas som en tänkare. Men nymånen signalerar en aktivist och handlingsmänniska och det gör den merkuriala sidan till en fritänkare som sataniska ateister förr kallades i Väst. Den gamla västerländska doktrinen om lyckopunkten och den osynliga anden inuti Rushdies kropp blir pga. nymånen intressant eftersom båda punkterna nu sammanfaller exakt på ascendenten. Detta var en demon född i människokropp om man ska spetsa till det. Alla människor är egentligen daimoner till sitt innersta väsen men få är så starka som den är. Daimonens natur och dess lycka i det jordiska är att uttrycka sitt sentiment.

Med Fiskarna i öster vid Rushdies födelse aktiveras MARTYR-MOTIVET och hans dolda daimon var fullt medveten om att offret av värdkroppen ingick i detta liv. Nu förgiftades han så av den "fria" västerländska stilen att han troligen inte haft någon kontakt alls med sin inre själ. Det "lägre" intellektets 3e hus, ett författarhus, har ofta ingen kontrakt med de subtila andliga nivåer där daimonerna verkar...

Men ska man bara välja en detalj från dagen för attentatet är det definitivt den tunga Jupiter i transit genom hans första kroppsliga hus. Jupiter i sitt negativa offer- eller martyrläge. Den här transiten över Rushies kropp och liv är nu avhängig av det öde som var inskrivet vid födelsen, det öde daimonen valt som sin livslott. (Notera, detta är gammal hellenistisk tradition och inte hinduisk, till och med Väst använde den sideriska zodiaken för tvåtusen år sedan, mest för att förståelsen av vårdagjämningens precession var oklar i väst och att den tropiska zodiak satsade på var nästan identisk med den sideriska.)

Och hur ser då ödes- eller födelsekartan ut på Jupiter-temat "frihet" eller "förlossning"? Jo, den står i den onda karmans 8e dödshus. Rushdie har själv berövad andra deras liv eller kanske tankefrihet i ett tidigare liv och här anlände "payback time"! 

Nu har visserligen Jupiter passerat hans kropp vart tolfte år så uppenbarligen spelade tidsherren Saturnus och attentatstimmans härskare Månen också in. Men de närmare processerna har den här bloggaren inte ord att fördjupa sig i - det som redan framkommit är ett ohyggligt indicium på Rushdies dårskap som sekulär förnekare av att vi ingår i något större, något som inte är av människohand. 

Födelsekartans akilleshäl är alltså den omedvetenhet som 8e huset tycks ha inneburit för hans Jupiter, det var en yttrandeFRIHET som övergått i fixerad besatthet och som resulterade i ett våldsamma liv. Naturligtvis såg Rushdie problemet hos andra, han hade inte självkännedom för att se sammanhangen. Daimonen VILLE bli medveten om sin natur genom återspeglingen i värdkroppen Rushdie. Hela "filmen" som var hans liv är andesjälens sätt att projicera en del av sin natur ner i ett jordiskt liv och ERFARA sitt eget väsen.

Detta är gammal vishet den allt mer dåraktiga västerlänningen (och väst-wannaben Rushdie) helt tycks ha glömt trots att många viktiga filosofer bevarats, inte minst romaren Plotinos som den här bloggaren hade turen (god karma) att hitta i femtioårsåldern och som nu påverkat hans förståelse av astrologin. Eller som judarnas bibel sade: "Att frukta Herren är början på vishet." Det var den läxan Rushdie möjligen nu har lärt sig. Troligen faller inte polletten ned i detta liv, men han kommer att återfödas med en mer sensibel Tvilling eller likvärdigt omen om "tankestilen" eller attityden.

(8:24 inspirerat av P1 Morgonradions reklaminslag för Rushdies nya bok. Punkt sätt när - hör och häpna - Tvillingarnas 11e grad stiger över Stockholm, bloggaren har ascendenten i 10e och Månen i 12e. Uppenbarligen ett ämne som berörde kommunikationens och faktaförmedlingens tecken - se även det som var planerat som dagens blickfång, en text om oppositionen Skytten / Tvillingarna.)



Inga kommentarer: