Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 april 2024

Danska börshusbranden som symbol

 


Morgonradion säger i förbigående att Köpenhamns historiska börshus numera huserar Näringslivets kontorslokaler. Det fördjupar symboliken ytterligare, vilken jag lämnar till de medvetna att begrunda.

9:01 sägs att branden började "någon timma" tidigare men det stämmer inte eftersom danska foton med dynamisk uppdaterad tid visar tornet i högan låga cirka 8.10. Detta horoskop är bara en gissning. Hur lång tid tog det för branden att övertända spiran? Det ligger onekligen något i att Satans Penning (Oxens tecken) står på himmelens höjd med denna uppskattning.

Danmarks födelse är tyvärr också lite oklar. Kända Nick Campion (samlade nationalhoroskop) hade 12.15 (Jungfruascendent) men arrogansen och njutningslystnaden hos danskarna tycks mer peka på överambitionens Rahu i Lejonet...

OBS. En märklig koincidens är att prick 8:00 stiger Oxens 23e grad över Köpenhamn, GRADEXAKT med landets hypermaterialistiska sol i Oxen. Därmed också härskare till den Rahu-galet ambitiösa Lejonascendenten från 1849. 

En tidpunkt ändå värd att överväga eftersom Danmarks fullmåne i Skorpionen ofta beskrivits som "materialsvaghet" på denna blogg. Danmarks sekularism är självdestruktiv, vilket branden symboliserar. 


Tillägg.

Samma eftermiddag faller min blick på Expressen som inte fixerar sig vid tiden när spiran faller (spektakel för åskådaren men bara en konsekvens). Tidningen gav utan min vetskap en tidpunkt för polislarmet (nära orsaken). 07.40. Jag vill inte brösta mig, men inläggets gissning 07.30 kommer bra nära och kan t.o.m. vara exakt eftersom branden säkert behövde några minuter att ta sig.

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/brand-i-borshuset-i-kopenhamn/

Den exceptionella koincidensen mellan Danmarks Sol och morgonens Ox-ascendent i 23e graden kan ha med den iögonenfallande (Solen) spirans fall att göra.

Inga kommentarer: