Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 april 2024

Det svåretablerade horoskopet för Iran

 

Vattenelementet i perfekt gestaltning

I en svepande överblick över kartorna för några stormakter omformulerade jag stycket om Iran så sent som januari 2024:  "Socialisera hela skiten"

Detta efter att ha sett hur franska astrotheme.fr angivit ett exakt klockslag som ansåg trovärdigt, från "officiell källa". Men senare har jag sett att islam placerar astrologi i kategorin "häxkonst" och det leder till frågetecken för vad slags officiell källa den franska sajten haft.

DESSUTOM upptäckte jag på en obskyr hinduisk sajt att astrologiexperten Nick Campion inkluderat Iran i sin massiva bok från 1995, där han efter ett gigantiskt arbete samlat och kontrollerat uppgifter om nationella kartor. (Alla sajter har plundrat denna bok på data!)

Också Campion har samma datum för republiken Irans födelse (någon på nätet finner ayatollah Khomeinis triumfatoriska återvändande ur exil som nya Irans verkliga start). Men Campion har klockslaget 15.00 och jag litar mer på hans efterforskningar. 

Teknisk not. Ju mer man söker på nätet ju virrigare blir datat. Jag har redan insett en tidszonsbugg i programvaran, den får sommartider fel om man hämtar sparade horoskop ur arkivet. För dessa måste tidszonen manuellt ställas in för att ascendenten inte ska halka en timma snett. Osäkert.


Den hinduiska sajten på nätet påstår att Irans zon är GMT+3,30 medan sökning på Tehran i dataprogrammet ger GMT+4,30. Information på nätet säger att Iran aldrig använder sommartid och att korrekt uppgift är +3,30.

Men trots skillnaden på 1 timma visar programmet exakt samma horoskop som den hinduiska (3,30) sajten. Jag är på vippen ge upp det här programmets alla egenheter... Men så kollar jag den mjukvaran för hinduisk astrologi, Jagannatha Hora, och den ger också Jupiter i Krabban i första med +4.30, så vad pågår egentligen?

Kanske detta är källan till oklarheten: sommartid GÄLLDE 1979 vilket förklarar att båda programmen slängt på en timma extra:

https://www.timeanddate.com/news/time/iran-dst-2022.html

Mycket riktigt, En sökning på dagens datum och Tehran får programmet att slå om till +3.30. Det är den hinduiska sajten som rör till allt genom att skriva +3.30 invid en karta från 1979!

Med nya tiden 15:00 dags för ännu en revision av ett land som i vilket fall varje ateist i väst hatar för att det vred klockan åter jämfört med vad en otrogen köttvarelse med sovande själ håller för att vara "utveckling". 

Intressant nog blir Iran ÄNNU MER religiöst än med det "franska" alternativet, men religiöst som en renad form av USA:s primitiva och känslostyrda affektivitet. Det fanns beröringspunkter med "den Stora Satan" redan i födelsen vid middagstid men nu tonas Luft/Vatten-mixen (som är en smula besatt) och istället för Tvillingarna i öster stiger nu en remarkabel Jupiter i Krabban. Det blir inte mer religiöst eller i värsta fall skrockfullt än så här. 

USA har Krabban i 9e religionshuset och där dominerar skrockfullhet totalt över det 9e husets högre sidor. Det är bara att se några säsonger av amerikanska History Channels foliehattsserie "Ancient Aliens".

Serien kan i sina bästa stunder kallas spekulativ populärvetenskap, men den blandar högt och lågt utan urskillning (och falsk fakta här och där). T.o.m. seriöst kunniga vetenskapsmän med populistisk ådra tillåter sig medverka. En av värsta foliehattarna hade i ett avsnitt från bara några år sedan (covid-perioden), så lite att tillföra en bordsdiskussion där en anlitad vetenskapsman stod för alla tänkvärdheter att jag räknade till 7 eller 8 tillfällen där foliehatten jublande utropade någon självklar floskel. En enda tanke - det var allt han hade att bidra med på en hel timma!

Just denna programledare är den som hårdast reducerar varje arkeologiskt fynd till en annan av sina floskler: "det måste ha varit utomjordingar som lärde oss". Sånt tittar USA på och sväljer. Men så är USA-kartans 9e hus som Sveriges fast tvärtom. Där svenskarna är helt döda är amerikanerna otroligt extatiska, lättrogna och benägna till övertolkningar eller rena fantasier. (Hela världen hatar oss / Vi sprider frihet/ Vi är ett utvalt folk och allt mental ohyra som den amerikanska "exceptionalismen" för med sig en bieffekt av de gamla européernas frikyrkliga sentiment. 

Exceptionalismen hänger nära samman med kristendomens anskrämliga judehat - vi accepterade Jesus, judarna mördade Gud. Därav allt blod på USA:s händer, därav öknamnet "Den Store Satan".) USA har också oförlöst dålig karma via Solen och krigaren Mars i 8e dödshuset och hela kartan drar åt Luft och Vatten vilket förklarar hur landet är så extremt, drar från snillrikhet till absolut dumhet och tragisk obildning (samma väg nuvarande väg svensk borgerlighet sökt ta detta land, tills eliten eller den inbillade eliten (medelklassen) nyligen upptäckt att deras fisförnäma friskolor gör deras egna barn dummare än den som gått i kommunala "lågstatusskolor". Genast bytte den falska (borgerliga) skolministern tonläge...

Denna USA-utvikning behövs för att tydligt kontrastera hur RENT och GOTT Irans horoskop enligt Campions uppgift är. Vattenelementet representerar Naturens begär vilket är fullt naturligt för växtlighet och djurlivet. (Den sublunära sfären.) Men människan är ett högre väsen än djuren, och astrologin är konstruerad för att ge själen "feedback" så den minns varför den föddes och vad den här att jobba på. Nu ska gudarna veta att även hinduisk astrologi snedvridits och kommit att betjäna fallna själars törst efter rent materialistiska problem. Systemet är så flexibelt att det både täcker in enkla frågor och frågor som kan tänkas intressera själar som är på Jorden för att "finjustera" en del egenheter och missljud.

När Iran föds med religionens och filosofins Jupiter - den Stora Välgöraren - stigande i öster och därtill i Krabbans eller Naturens eget tecken, då kan detta teckna hur en mycket ren själ kommer åter till en jordisk kropp. Som nationellt omen är detta spegelbilden av det bisarra USA, och det är öronbedövande tydligt när man jämför fiendernas Sol. USA ett mordisk och korrupt land (Solen och ondskans Mars i 8e dödshuset) medan Iran är ett land som värdesätter sanning och moral (Solen oslagbart placerad i 9e huset för mänsklighetens högsta värden och därtill välsignad av Jupiter/Allah i 1a huset.

Landet är som en  inkarnation av ett folk som arbetat så långt det går att höja sin folksjäl. Månen i Oxen betyder därför inte penninghunger eller frosseri som i primitiva horoskop utan en enormt hög variant av en ännu jordbunden nation. Mån-Oxen i 11e idealhuset kan tolkas som att landet trots allt tror på ett paradis på Jorden. Vatten/Jord = ett väsen som ännu finner mening i jordiskt leverne, i kultur och allt som gör det jordiska livet värt att leva, men hårt reglerat. 

Det dekadenta och hedonistiska Väst är förskräckt av Irans Saturnus/Rahu i 2a konsumtionshuset. Landet begränsar inträdet i 2a husets potentiellt låga mentalitet (Hades port) och sätter sina saturniska gränser strängt (Rahu = extremt nitiskt). För den som studerar den antika och genuina astrologin kanske detta blir mer begripligt om man jämför den här bloggarens karta, där 2a ägs av Krabban, dvs Månen, och Månen i sin tur hålls i schack av gränsdragaren Saturnus. Ett liv att lära sig vara nöjd med enkelhet.

Jämför Iran med den begärsfyllda kartan för Förenade Arabemiraten, vars lyx- och västorientering gör deras påstådda islam till ett rent skämt. Ska Harmageddon börja någonstans så är det där! (Återstår att se vad "Syndafallet" som knäckte ett vekt och njutningslystet land resulterar i på sikt.)

Men moralpoliser och annat Väst förfasar sig över visar att nationen inte nått fram än. Venus (kvinnan) hamnar nu i 8e huset med "halshuggandets" södra månnod Ketu. Till skillnad från korrupta västmedier som inte ens kollat vad de själva står för, finns gott utvecklingshopp för kvinnan i Iran. Samma blockering mot låg mentalitet i 2a huset gynnar Venus i 8e undanskymda huset. Ja, det här ser ut som olika sätt att dölja kvinnans huvud (inte minst Ketu som just indikerar ett huvud som kapats), men när Tidens gång (Saturnus) och dess nitiska Rahu fått utrota forna tiders västdekadens kommer detta att gagna kvinnan. 

Men detta är en fråga om Saturnus, en fråga om tidens gång och om principer. Saturnus-Lejonet är en sträv ledarstil men Lejonets Eld skiner in till Venus och utgör hennes bas. (Den minst sagt patriarkala hinduiska astrologin och den gamla hellenistiska håller båda Venus och patriarken Saturnus att vara planetära vänner - och alls inte som militanta feminister i Väst vill  ha det. Jämför Zara "feminist" Larssson som dras till makt och pengar (arbetsgivare i Kina och Arabemiraten) och som har en oerhört dominant Saturnus vilken tydligen byter roll om stora besittningar lockar. Hon är förstås knuten till megastora musikbolaget Virgin - ett varumärke som också kränger rymdresor för de sjukt rika och mycket annat på den globala kapitalismens nivå.) 

Till skillnad från t.ex. Sveriges horoskop från 1974 finns fantastisk tillväxtpotential i Irans och det för att människans godhet står på ständig tillväxt här. Den som förnekar Jupiter upphöjd i kvinnans och Naturens tecken och Själens Sol i det högsta och bästa huset (9e) har inget för ett eventuellt astrologiintresse. Detta horoskop motsäger precis allt som västmedierna skriver om Iran och bevisar bara att det är vi som är Satans barn, inte muslimerna! Dvs. kritiken om kvinnans roll stämmer, men som satanister kan vi inte se och uppskatta den större bilden om Campions födelsetid så tydligt klargör. Jupiter, Det Goda!

USA:s horoskop uppfyller inget av de kriterier man kan ställa på en andlig nation. Där är allt dubbelspel och hyckleri. Om världen "går under" inom ett par årtionden kommer Iran definitivt att skonas. Varför? För att 8e dödshuset ägs av Saturnus, som visserligen kan spela rollen av Liemannen, men där snarare är den stränga och nitiska läraren eller dörrvakten (Kerberos) som skyddar landet från att träda in genom Hades port och vandrar den fallna själens väg. Iran är unik som söker garantera sina medborgare en livscykel som för dem närmare det himmelska redan under jordelivet. Inte den självdegradering som Överherrarna i Väst leder sina befolkningar in i.

 

PS 1. Den här bloggaren föddes "pursvensk" men räknar till sina "seriösa drömmar" bl.a. mötet med en forntida assyrisk härskare vilken identifierades på ett hjärtligt sätt. Det livslånga astrologiintresset kan ha startat i dessa trakter för snart 3000 år sedan men därmed inte sagt att den här bloggen ens liknar Babylons och Assyriens varianter. 3000 år och alltjämt kommer den här själen hit - till Jorden alltså. Man vet så lite om den själ man bara är ett verktyg för...

söndag 23 maj 2010

Å nej, de persiska dödstornen!

torsdag 3 september 2009

Möte i drömmen med en gammal vis

 

PS 2. I AB företräds Irans unga (påstås det) men är helt klart ett opinionsstycke på USA:s sida. Det märks av den inledande historielektionen som visserligen nämner USA:s kupp som satte shahan av Iran och hans västvänliga politik på tronen, men sedan inte följer upp denna intressanta tråd. Det är ett åsiktsstycke som är nerlusat av USA, Coca Cola och "frihets"-idealet ("ungdomens röst"), alltså en synvinkel som saknar förmågan att förstå de djupare och mer medvetna astrologiska omen som här har beskrivits.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/xmAllB/iran-och-israel-tvingar-unga-in-i-ett-krig-som-de-aldrig-skapade

Fascinerade  synkning: AB publicerar 8.57 (inga uppdateringar). Det första i webbläsarens historik med  sökning på etiketten "Iran" i titeln gjordes 9.11. Idén att skriva en ny text om Iran föddes före kollen av vad som tidigare sagts, men i detta läge hade jag inte sett AB-texten. 

Detta är en av C-G Jungs synkroniciteter, låt vara rätt förutsägbar då Iran nyligen (slutligen) svarade på ett antal trakasserier genom att skicka iväg en svärm --- nånting --- vilka hökar och spinndoktorer i USA kallar ett fiasko medan andra bedömare ansåg vara ett tecken på återhållsamhet från Irans sida, vilken även ses i landets senaste besked om att inte delta i Israels hets att förvärra allt ytterligare. 

(En enda svensk tidningsartikel nämnde att Iran tigande accepterat multipla trakasserier utan att reagera men jag memorerar aldrig politiska händelser och kan inte påminna mig vad som till sist utlösta de 300 --- nånting --- de avfyrade för att sätta ner foten.)


Inga kommentarer: