Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 april 2024

Anna Kinberg Batra, kompiskorruption och bankmonopolet

Det varslades om att moderaten Anna Kinberg Batra skulle enmansutreda Sveriges pinsamma förlust av grepp om den digitala legitimeringen till senfärdiga BankID. Det här suspekta samarbetet mellan ett flertal banker saggade efter Europa i sitt tänkande och tvingade egentligen bara fler och fler att köpa ny dator iden takt de slutade supporta marknads utveckling,. Tänk om Kinberg Batra hade begåvning nog att föreslå en plattformsoberoende lösning för att stödja en ny värld som inte bidrar till klimatundergången genom sitt uppvarvade it-missbruk!

Med bara tio månader kvar på installerat BankID på en ännu blixtsnabb men åldrad hemdator från 2005 insåg jag att det var lönlöst att hoppas på sann innovation i Sverige. Som principiell vägrare att bära fotboja, ursäkta,smartphone i detta samhälle gjorde jag som varje klok fattigpensionär, köpte en så gammal begagnad dator prislappen stannade på några tusen men tillräcklig för att BankID accepterade den åtskilliga år framåt. Jag gjorde lite undersökning och såg processorn dessutom kommer att Windows12 (Kommer inte operativsystemen snabbare och snabbare? Elvan är så nylig som 2021!). Med lite tur hinner den fattiga dö innan detta djävulska  bygge av elektronikbranschen, bankmonopolet, och en stat utan grepp om verklighet kräver nästa tribut till tidens falska gudar.

Så här står nu en löjlig extradator för några tusen men enbart för användning ett par gånger om året då BankID behövs till ett speciellt bankärende. Aldrig att jag flyttar över alla programvaror en gång till (pysslade en gång med många skilda ting). Den gamla datorn är snabb och alla åldriga program funkar perfekt. Det gick t.o.m. att hitta ett nästan helt reklamfritt gratis antivirus om man letade. 

*****

För första gången sedan ryssinvasionen av Ukraina skriver AD:s Peter Kadhammar något som inte är Nato-fanatiskt utan angeläget. Det handlar om svenskens korruptionsbenägenhet. Låsta i våra roller i livet tycks Anna Kinberg Batra haft kul som rekryterar kompisar till jobbet (utan att utannonsera) och delar ut feta löner åt dem. Man gör personlig lekstuga av arbetsplats. Se månplaceringen här nedan, sågs så nyligen som i inlägget om "Nytorgsmannen" som för sina sexualbrott häckade i sina egna kvarter! (Eller för den delen, föregående karta om Sveriges psykbryt i frågan om valfritt kön för kritiskt omogen ungdom, kanske en Kinberg Batra i yngre år?)

Enmansutredaren Kinberg Batra har alltså ställt till det rejält för sig och sällat sig den svensk tjänstemannankorruptionen. Hur kunde jag tro hon skulle bidra till ett nytt statligt legitimationssystem som tar makten ifrån IT-företagen? Oxen i hennes horoskop snarast gör henne till medbrottsling med bankarna.

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/kinberg-batra-tog-in-van-jobb-lades-aldrig-ut/

Vid hennes födelse syns Väduren och Krabban, Eld och Vatten, Rubrikskapande sensationalism och en så korttänkt astrologisk typ att dörrarna till politiken borde vara stängda. En bra mix för underhållningsbranschen noterades dock apropå Abba-Björn... vars krämarmentalitet blir värre och värre. Nu ska han göra en kopia på sina ABBA-avatarer men med "skins" som föreställer monsterrockarna KISS

Att Gene Simmons, den fattiga juden från Östeuropa och sedermera tygellösa sexmissbrukaren alltid handlat om pengar är förstås ingen nyhet. Man önskar bättre öden åt alla barn så att de inte slutar sina liv innan de ens börjat. Den amerikanska drömmen gjorde verkligen ett nummer med den här pojken. Och det är synd om sådana som Kinberg Batra...)

"Stockholmarna är smartare än lantisarna" - är det denna trubbiga arrogans som nu kommit att bita henne i baken? I enda Luft-placeringen bor mycket arrogans här, en följd av den massiva egocentrismen i Väduren mittemot. Jupiter ger visserligen behagligt frimod (lätt att umgås med), men rubbar inte den principiella själviskheten och sanningen är att Jupiter mest lockar till att söka fördelar för egen del. Väduren/Vågen kan vara en svår axel att balansera och i ett land utan filosofi, som Sverige, finns inte ens några incentiv kvar att ställa krav på sig själv.

Varför det är närmast omöjligt att få fason på de här förutsättningarna syns i Eld/Jord-kriget mellan den flammande, passionerade ego-instinkten och Jord-Oxen som representerar resurser, stoff eller pengar. Det här är en symbol för egenmäktighet så klantiga eller kriminella tilltag är en distinkt möjlighet även om horoskopet saknar exakt klockslag. Den här typen är verkligen inte tunnsådd bland moderater, vilket visar hur primitiva de mest materiella är. De här brukar gå att socialisera från barnsben, men vad om dem som slinker igenom och blir politiker enbart i syfte att ta bort samhällets kontrollmekanismer och berika sig själva på andras bekostnad? Det är just vad som hänt i Sverige, vi är nu ett land av samvetslösa brottslingar., särskilt i storstäderna.

Hon hade egentligen allt mot sig som föddes på detta vis. För den onda stjärnan Algol (judarna kallade den Satans huvud) står på rät linje med fifflaren och småtjuven Mars i penningtecknet Oxen. Kvinnan drivs mer av ekonomisk hunger än av något annat! 

Eftersom Mars dessutom äger Väduren är horoskopet korrupt från början till slut Solen är motorn men jobbar alltid i tandem  med sin disponent. Bara att Eld och Jord inte alls samarbetar utan slåss för alls, mycket möda och ofta förgäves. Produktiviteten är låg här med mindre man blir grovjobbare och tvingas ta i.

Skuggor hade normalt fallit över maken (Solen), men nu har kvinnan en så självständig profil att hon får bära det här hundhuvudet där hon hann leka drottning ett kort tag innan verkligheten hann i fatt.

 

PS. Som överkurs, gissa hur många IQ-punkter som gått förlorade på den här himmelen genom en "upphöjd" Sol tillsammans med en "fallen" Saturnus... Nämnde Kiss-grundaren Gene Simmons har händelsevis också armodets Saturnus invid Solen. Att se efter en gång extra kan ge bonusinsikter... Saturnus är underklassen och fattigdomen som tenderar att vanställa psyket.


Inga kommentarer: