Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 april 2024

Vem ska läka obalansen i Sveriges inre Skorpion?

När man insett att astrologi i mycket bygger på listiga associationer och att samma valörer kan uttryckas genom zodiaktecken, dess naturliga hus eller härskande planet, finns stora möjligheter till kreativt tänkande och insikter i t.ex. landets nationalsjäl.

Vid läsningen av artikel om Skorpionen av Tejaswini Patil (en vis kvinna om det någonsin fanns en), öppnar sig avenyer jag aldrig känt till, och allt stämmer med egna erfarenheter, t.o.m. att meditation kan öppna (tillfälligt i mitt fall) en "central kanal i ryggraden" varigenom man förnimmer sitt eget högsta energicentrum - forna konstnärer ritade det som en gyllene gloria. 

(Den ser inte ut så, jag liknade den vid en fontän som sprang upp inifrån huvudets mitt och mjukt sprinklade ner runt huvudet som gulddamm. Men efter den upplevelsen, som bara hände en gång under fem års meditation fattade jag glorian på religiösa målningar. Detta har mänskligheten alltid vetat, före de moderna skräpländer som avskaffat äldre insikter för att som barn börja om från början, börja om från "den dimmiga rotens låga medvetande" - se bilden nedan.)

https://psychologicallyastrology.com/2020/03/06/scorpio-and-its-strange-karma/

(Den här artikeln är av allmänt intresse och nämner det "inre" Navamsha-horoskopet även om fokus ligger på Skorpionen.)

Två av de strävaste individer jag känner har båda Månen i Skorpionen och mannen är direkt bryskt i sina känslomässiga responser medan kvinnan har mer charm och till och med kan skämta om sin "bossighet". Här syns tydligt Månens disponent Mars-i-Vågen slipa av det hårda i Skorpionen, medan mannen (enda barnet) istället har en remarkabelt hämmad bas i Mars+Venus i Stenbocken.

Under Skorpionens vaksamma sinnelag finns där en märklig självkontroll som har nära till kärlek, nära till krig. En mycket solitär typ som dessutom har Solen i Vattenbäraren så att Måne och Sol bildar Vatten/Luft-mixens tendens till social utstötning eller utanförskap.

Tack vara att tecken, hus och planet kan teckna samma värden blir Patils stycke om Månen i Skorpionen intressant för det flitigt "psykoanalyserade" Sverigehoroskopet. Folksjälen har visserligen Månen i Väduren vilket är en "ung själ" som ännu är som barnet upptaget av sitt eget och i princip ett folk utan vuxet samkväm själ till själ. Undantag i vissa grupper men som helhet är Sverige ett remarkabelt själviskt land när norr och söder inte har något intresse av varandra. 

Så uppstår det fula diskriminerande och t.o.m. rasistiska särdraget som ingår i denna folksjäl. Se alla borgare i landets städer som skamlöst låter slavar cykla lunchmaten hem till deras dörrar. Att inte se och förstå vad de bejakar tyder på att medvetandet är blockerat, och Patil kallar det trög dovhet.  (Här väl stämmer inte det med den gamla fördomen att svenskar är snälla men lite dumma, minus snällheten förstås, nationalsjälen har blivit allt mer påverkat av landets elit och dess betydligt värre särdrag, se tusen tidigare inlägg om den dysfunktionella mixen av Sol, Merkurius och Jupiter.)

Således finns Mars valör via exhibitionistiska Väduren (Eld=exponering) i sinnet på folk i allmänhet, ytligt som små barn ser de till hudfärg och klädsel. Men Patils beskrivning av Skorpionen handlar om en mycket djupare sida. Jag har aldrig sett en så elegant sammanflätning av Skorpionsymbolen och den hinduiska läran om kroppens tre subtila energikanaler (huvudkanalerna som löper genom ryggraden utom synhåll för västerlandets ytliga medicin).

Som alla bloggaren förbjuder Patil kopiering och beklagar sig att andra ändå tar av hennes material. Men ett citat är bara en hommage till dennes avsevärda insikter:

"Månens extrema obekvämhet i Skorpionen innebär att sinnet (the mind) kan fördjupa sig långt ner i de lägre, sinnliga och materiella, baschakra-relaterade, tingen (Muladhara, roten). Psyket färgas av den tröga och dova energin." Den som vandrar den vägen, säger hon, kommer tids nog att ge fullt uttryck åt Skorpionens destruktiva natur.


Och det är dit det nya "Hat-Sverige" har nått nu, eftersom folksjälens Mån-Vädur är ett framträdande drag (Månen i ett hörnhus), och dess fundament är Mars i 8e naturligt skorpioniska huset!

Den här bloggaren har förvisso snokat i de här symbolerna förr och sett ekot av de gamla fattigsvenskarna, men att relatera kvinnovåld, allmänt hat, åldersdiskriminering och andra psykiska sjukdomar landet lider av till följd av "subtil-fysiska" obalanser i nationens virtuella chakra-system, främst då på "folksjälens" lägsta medvetandenivå (motsvarande baschakrat), detta är en uppenbarelse.

Här ser man också varför i brist på filosofi och medvetande HÄLSOFRÅGOR har blivit ett nödlidande folks ersättningsreligion. Staten har skapat denna märkliga människotyp och allt går förstås tillbaka till rasbiologin och doktrinen om friskt, svenskt blod.

Eftersom sinnet eller psyket handlar om föreställningar (fantasier) ser man hur t.o.m. dagens vålds-Sverige sitter fast i djup psykisk förgiftning. Och borgare utan filosofi och religion kommer aldrig att kunna åtgärda landets inre illamående. Arbetaren eller vänstern hatar filosofi som något för överheten och religion som överhetens lurendrejeri för att kontrollera folket, så från vänster kommer definitivt inga lösningar, de sitter fast i gamla tankefigurer.

Sverige är alltså ett sjukt land på en så subtil nivå som ingen "KRY" hälsovårdscentral på  nätet har någon som helst information. Landet kan därför inte läka sig självt. (För folket ÄR landet.) Eller som ekonomiskribenten Cervenka upprepar: "Sverige sticker ut [i statistiken] med noll i gåvoskatt, arvsskatt och förmögenhetsskatt." (och bygger aktivt på sitt kommande inbördeskrig). Bara att gå med i Nato - av alla dumheter - visar hur rubbad folksjälen i kombination med maktbefogenheter är. Missa inte att valören bakom Nato-horoskopet (7 taggar!) är just Mars i skorpioniska 8e huset, ännu en entitet med energicentren i svår obalans. 

För att inte tala om USA med Skorpionascendent och viktiga planeter i 8e huset och precis som den grova bekantingen med asociala tendenser en aktiv och viktig Vattenbärare, vilken inte lätt kombineras med Skorpionen (Luft/Vatten-dissociationen). 

Och varför inte Stoltenberg, i förlängningen av en sorgligt blodbesudlad politisk gärning given befordran till Nato-boss. Månen med Mars i Oxen i mismatch på låg energinivå eftersom Oxens Venus befinner sig i Mars Vädur (ömsesidig reception).

Nato:s 13e generalsekreterare (f.n. fyra taggar) har verkligen den oro som kommer av störningar på låg energinivå. Typiskt att dras till ett sådant jobb där ingen vet om det är krig eller fred man vill... Otroligt snarlikt svenska horoskopets Vädurs- och Ox-förvirring och ett livsöde som sänkt potentialen inför nästa jordeliv. Vad som skapat ett sådant karma vet väl bara den själen.


Inga kommentarer: