Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 april 2024

USA spårar alla - nu även via Schibsteds "gratis" Aftonbladet

Någon gång mellan midnatt den 10 april och lunchtimman kopplade avknoppade "media-Schibsted" på sin nya övervakningsmodul för alla Aftonbladets läsare, även icke-prenumeranter. 

Med lögnarens ordsvada förklarar en lång text hur viktigt det är att du, även som tillfällig besökare först ansluter dig till en CENTRALISERAD SPÅRNINGSDATABANK för att a/ Aftonbladet ska få in mer stålar från annonsörer och b/ du ska få mer träffsäker hjärntvätt från samma annonsörer, allt framställt som att det är förbättringar för dig och din egen självdestruktiva vilja att vara som precis alla andra och aldrig avvika från mängden.

För den som känner minsta olust att USA äger NATO och att NATO äger Norges flaggskepp Schibsted (läs de politiska seniorerna och blir sorgsen över hur propagandistiskt och noll-kollig "gårdag" allt från det manliga seniora politikkommentariatet låter), är datatekniken numera så trasslig att man kunnat hålla Internets förstörare hjälpligt på avstånd. 

"Informationen vill vara fri" ännu 2024 och för ögonblicket är det bara att koppla på webbläsarens "privata session" för att parera de här måttliga datassnillenas senaste våldtäktsförsök på användarna under febrila löften att inte sälja deras spårade internetbeteende vidare (vad om militär myndighets behov då, medierna har naturligtvis andra regler om det gäller "rikets säkerhet").

Det är bara att först skriva in undantag för cookies i webbläsaren. Allt Aftonbladet och Schibsted lämnar efter sig raderas varje gång du avslutar ett pass med webbläsaren. (Börja med en rensad läsare, besök sajten och se vilket skräp den lägger.) Därefter är det bara att öppna AftonHORAN i ett privat fönster och låtsas okeja alla kakor som smittar ner din dator. De kommer ändå att raderas. 

Fördelen just nu är att man slipper på en tredjedel av skärmytan kidnappad av denna rena terror från Schibsteds nya mediahus (avknoppad från deras andra aktiviteter) och som uppenbarligen har växlat upp till ännu mer hårdför och vinsthungrig kapitalism. Nu kan man läsa tidningen med normal skärmyta igen.

Det är fascinerande att Vänsterpartiet samma dag meddelar att de återintroducerar postkapitalistiska samhällsmål efter att ha blivit ett närmast irrelevant parti under senare år. Eftersom tidpunkten när Schibsteds utpressningssystem sattes i drift är okänd används den stigande Skorpionen vid midnatt (Stockholm) som en ungefärlig ascendent, men även den här kartan till lätt läsas som den skam Schibsted visade sig bära och att det verkligen handlar om amerikansk massövervakning maskerad som "affärsmässiga" överväganden från det nygamla tidningshuset.


Skorpionen i öster indikerar Mars attack, ett krig som bottnar i defensiva motiv. (Hjälten/Erövraren beskrivs istället av Mars via härskarläget i Eld, Väduren.) 

Generellt uttytt inte mer än en fruktans framflyttning av försvarspositionerna vilket naturligtvis ser offensivt ut men det är bara rädsla som driver Skorpionens gifttagg. 

Är Skorpionen-tekniken uttryck för Tidningshuset eller Försvarsmakten som liten del av NATO? Världens krigförande monster bygger allt smartare system för att hålla rätt på alla medborgare och det finns många som kan berätta mer initierat om den saken. Inte ens AB:s Petter Larsson låter annat än en smula spak och tramsligt försonlig när han söker balansera sin text om en radikal forskaravhandling som visar hur inte minst hans AB skönmålar rovkapitalister och iklär dem ett hjälteskimmer.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/MoxmrR/petter-larsson-om-axel-vikstroms-avhandling-om-de-superrika

Men som Vänsterpartiet visar kommer en olycka inte ensam. För Kapitalisterna är det hemskt att politiken äntligen får nerv igen. En olycka för folket är också AB:s nya terrorsystem, åtminstone för dem som inte genast faller till föga och registrerar sig för all evighet för dolda makter som vill veta dina innersta tankar i syfte att som reaktionära demoner försvara den rådande ordningen till det yttersta. Bloggaren har tidigare visat flera exempel på hur kända hök-murvlar ofta kommer missfärgade i Mörkrets kvalitet enligt hinduernas märkligt insiktsfullhet. 

Mörkermännen kan häcka i medier av vilken påstådd orientering som helst, men Mörker är Mörker alldeles oavsett. Omöjligt att förstå för dekadenta (sekulära) samhällen. I goda samhällen finns också Mörker och även då tror sig den mörklagda utföra sin roll som en rättskaffens trotjänare. Sann förståelse har nu inget med att lära sig rabbla multiplikationstabellen. Men Tamas guna (mörkrets fiber) används i universum på olika sätt: ibland som reaktionärer och fascister (rent destruktiva funktioner) och ibland som stöttepelare som samhällets kitt eller cement som företrädare för den alltmer destruktiva socialdemokratin hade som mantra runt Mona Sahlins tid som partiordförande. (Ja, se, en tydligt under Tamas där också, skrämmande högersossig.)

Det finns en annan högintressant "figur" i horoskopet för Schibsteds nya krav att åsiktsregistrera varenda läsare "från första kronan" som sossarna sade när de startade ekonomiskt krig mot det exportsubventionserade Kina genom att momsbelägga allt svenskarna upptäckte på den globala marknaden, oavsett hur oansenligt dess värre. (Ett exempel på politiskt motiverad terror mot medborgarna där också.)

"Nationens eller Hemmets inre säkerhet" tecknas av 4e huset och missa inte vilket järngrepp en okänd Auktoritet/Saturnus tar via den skorpioniska Mars. Vattenbäraren har med hela folket att göra så det här är Sveriges största kvällstidning som nu sätter nya regler vilka i själva verket är för att Schibsted tycks ha gått med USA och hjälper till att kartlägga FIENDEN (hus 6), som här kan vara vilken AB-läsare som helst vars övriga internetanvändning via Schibsteds gigantiska datainsamling kan tyda på icke-amerikansk aktivitet, kanske bara ideologisk kritik. Men AB är numera ett spionmedia man kanske avstår att acceptera kakor från. Låt den kidnappa 75% om så är av din bildskärm, men spela inte den Onde Rike Mannens spel.

Den här läsarten är vinklad, för tänker man bara i den irrationella själens näringshungriga nivå (Vatten), då är faktiskt den Rike Mannens Jupiter inte en illgörare utan en låg manifestation av rikedom. Jupiter utses till och med till "upphöjd" i näringslivets låga Vatten-nivå, obegriplig till den ohederliga västkulturen som numera tror att biologiskt är allt liv det finns. 

Det övernaturliga har ju kapats bort från vår världsbild, men trots att den biologiskt livshungriga Skorpionen har en vän i kartans Jupiter, är positionen i Fiendens 6e så eländigt svag att man bara kan tolka Saturnus kontroll eller Kapitalistens girighet och eventuella fördolda ränker bakom det nya registreringstvånget kommer att slå slint. Saturnus 60-gradersvinkel hugger men i så fel riktning. Jupiters framgång blir till en olycka och det förvånar inte alls om datanollorna tvingas riva skiten och skapa en mindre irriterande lösning. Att inte ens klara att parera "privat session" är verkligen inte programmering på någon högre nivå.

Medier och kommunikation sorterar under Merkurius och typiskt kommer den här förändringen när Merkurius (intellektet) tecknar defekt smarthet. Planeten är f.n. skenbart backande på himlen och dessutom i sitt svagaste läge i ett negativt Vatten-tecken. I 30e graden Fiskarna betraktas Merkurius som nyfödd och ineffektiv som ett spädbarn, vilket förstås passar perfekt för introduktionen av riktigt värdelös dataprogrammering.


Inga kommentarer: