Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 april 2024

Sveriges inre väsen enligt två olika ayanamshas

Mer "Sverige" hack i häl på förra inlägget (fast skrivet tidigare).

Efter ett par mikrotester av indiska statens Lahiri-korrektion för att kontinuerligt spika start- och stoppunkterna för zodiaken korrekt betraktad som himmelska tecken (och inte bara en onödig översättning till nya symboler av jordbrukarårets tolv månader), kan man hitta skäl för både detta och ett helt modernt system som tillskrivs hög ålder. Någon som tar ett par enstaka horoskop kan hitta skäl för både den ena och den andra ayanamsha-värdet.

Kan rapportera att i den mån "den inre andemänniskans" Navamsha-horoskop används kommer den här bloggen att fortsätta använda den officiella indiska Lahiri även om matematikern, programmeraren, och sanningssökaren Narasimha Rao argumenterar väl för sin "nyupptäckta" metod och påpekar hur splittrat Indien är och att ett flertal korrektioner är i bruk genom landet, trots statens val (för att högtidsdagarna ska infalla samma dag i alla provinser).

Men innan det här tekniska ämnet lämnas tänkte jag bara låta Raos matematiska mästerverk till freeware, Jagannatha Hora, rita upp Sveriges yttre karta (den med den inte värst jämlika Vågen-ascendenten) plus den inre Navamsha för vad av "inre andevarelse" landet nu kan ha (minns hur totalt alienerat Sveriges exoteriska karta är från 9e husets och Livets Viktiga Frågor, var "entiteten" står i förhållande till Universums lagar som studerade via religion och filosofi. 

Detta blir ett tredje stickprov både via Lahiri-korrektionen (som tidigare på bloggen men nu också med den "inre" Navamsha-kartan), samt Raos intressanta metod att förankra zodiakbältet vid en speciell plats i månens eget bälte Pushya nakshatra (det enda av de 27 månpalatsen  med en ljusstark stjärna exakt på solekliptikan (himmelsk altitud ±0°) och därmed alltid astronomiskt korrekt.

Rao påminner att Lahiri-metodens fixstjärna Spica  visserligen idealt har longituden 180° eller Vågens start, men dippar ned ett par grader på sydlig latitud, vilket ger imperfekta resultat. Han argumenterar från andra astronomiska omständigheter och omnämnaden i gamla texter att hinduismen en gång känt punkten han föreslår (kallad "hjärtats inre kammare") men glömt den, och implicerar därmed att hinduismen en gång besatt en sådan hög astronomi att man visste saker som nu glömts bort. Givet hur avancerad den indiska astrologin är och hur landet idag blivit ett nav i dataprogrammeringen, är det inte så svårt att tänka sig. 

Ayanamsha: Lahiri (officiell)

Ayanamsha: Pushya


Den här karttypen låter både zodiaktecken och "jordiska hus" röra sig medsols vilket är förvirrande i väst eftersom ascendenten (As) flyttar runt. Man får lära om, men det räcker att minnas att BEFRIELSEN från den värsta delen av Kretsloppet (låsningen till den irrationella Naturen eller den sublunära världen är det 12e tecknet Fiskarna och det ligger alltid i övre vänstra hörnet.

Båda korrektionerna ger ett grundhoroskop (Rashi) väldigt snarlika varandra (Våg-ascendenten i båda radernas vänstra karta i undre raden). Båda korrektionerna ger en Navamsha (niondedelningen, syftar på metoden att dela zodiaken i amshas och omfördela planeternas lägen) som förbluffar men ändå inte, och som återigen är samma för båda korrektionerna. 

Medan Sverige anstränger sig för att allt ska se snyggt ut på ytan via Vågascendenten visar sig landets "inre" natur vara den osköna och själviska ego-principen Väduren (faktum är att det är vanligt att hitta behagfulla Vågascendenter medan Vädureascendenten kan ge vilka resultat som helst eftersom Mars är bryter Venus harmoni och skapar krig och förstörelse).

Med officiella Lahiri-korrektionen syns något skrämmande Sveriges inre natur: på Vädursascendenten syns den makthungriga lunära demonen Rahu som skapar karriärism och gör en nation grov och oförfinad. Eftersom Navamsha visar den svenska nationalsjälens längre tid kanske man kan tillåta sig att se tillbaka på nationens grovt tillyxade karaktär. Adeln satt fordom och slevade i sig sina måltider med träbestick medan deras sydeuropeiska motsvarigheter använde bordssilver. 

Rahu-Väduren påminner en hel del om det yttre horoskopets Måne i Väduren (som står starkt kopplad till sitt fundament Mars i 8e dödshuset som i sig är den dödes avundsjuka mot motsatta 2a ekonomihuset). Bloggen har ofta knutit denna högre skolans astrologi till landets påvra nationalsjäl och ett folk som då som nu trälat under en överhet. (Ju mer nationalkartan djupstuderas, dess mer flagnar det ytliga jämlikhetsbudskapet Vågen.)

Den "inre" ascendenten låter dramatisk men är i själva verket vek pga. Mars-i-Fiskarna. Detta stämmer med den "yttre" kartan där framför allt 8e-kopplingen drar ner folksjälens förmåga att kämpa för sitt. Hånfulla kan säga att folket är passiv-aggressivt men saknar kuk att genomföra radikala reformer som förverkligar Vågens princip (rättvisa åt alla).

Att fler kan köpa matsilver idag än på Vasas tid betyder inte att maktförhållandena ändrats. Löneslaveri kallas det idag. Om något har svenskarna röstat fram en regering (Kristersson) som redan introducerat "de Fattiga och de Rika" på nytt och använder invandrarhatiska Sverigedemokraterna för att bygga klasshat men nu i en ny form av "vit mot dom" (början på ett "amerikanskt inbördeskrig"?). Och folket är ungefär lika obildade nu som när Sverige blev en stat under Vasa och förmår inte igenom genomskåda Överhetens ränker. Månen i Väduren visar att Sveriges befolkning är för jagisk för att komma samman i verklig enhet (vilket eliten ska vara tacksam för).

Med Narasimha Raos framforskade korrektion händer lustigt nog samma som med pop-Madonnas Navamsha. Redan standardkorrektionen gav henne en ytterligt privilegierad harmoni mellan den yttre och inre kartan (flera vargottama, "bästa tilldelningen" för jämförelseobjekten). Även Sverige-horoskopet får via den nya korrektionen förändringar i Navamsha, vilket dock inte säger läsaren något eftersom niondedelningen aldrig tidigare använts för Sverige.

Men en snabb blick på de två korrektionerna visar vad det handlar om: den missprydsamma och ibland rent fula Mars är försvagad oavsett korrektionstyp och påminner i martyren Fiskarna om att folksjälen har en lång historia av "världsliga förlorare". Samtidigt flyttar Pushya-korrektionen in Venus i 12e huset och detta ger en mixad bild. På ett ytligt plan tänker jag hur detta stämmer med utlänningars (ofta banala popartister) som håller mantrat "vackra svenska flicka" aktuellt. Något har gått så snett i landet att kvinnorna bara har en sak i huvudet. 

Den "inre" kartan bekräftar här det "yttre" där Vågascendenten vid första påseendet har en materialistisk men bra placering i formalistiska Stenbocken för ascendenthärskaren Venus. (Det är först när man undersöker Venus styrka som man upptäcker att dess fundament är den illa fungerande Saturnus vilket skapar en maktlös och lättviktig typ av kvinna. Saturnus undertrycks i 9e "bästa huset" så att "vackra svenska flicka" är en lättviktig historia av yta och inre Rahu-besatthet av skönhet - samma symbolik beskriver den andligt döda medborgaren som om hon jobbar väl för statliga subventioner för att döda smärtan med ständiga ombyggnader av hemmet. Sverige är en maskin som dödar sin befolkning eftersom inga svar här finns i materialismen mer än mer av samma sak.)

På ytan såg allt frid och fröjd ut intill landet 2020 anträdde sin ödescykel styrka av den VERKSAMT ONDA JUPITER som visar varför allt går så illa för landet numera. Pissdåligt rykte som rasister/islamofober ute i världen och här hemma en befolkning grundlurad av institutioner som banker och livsmedelsmonopolet. De onda rika suger upp vad de kan för snart är det dags att dö. Och en demonisk inre folksjäl vet om inte annat så mycket i brist på filosofi (och underämnen som etik) att "den som roffat åt sig mest när han dör, han vinner." Ännu en gång dyker den lågpannade materialismen upp. Sverige är huset som övergav Gud och där Gud svarade med att släppa in tusen djävlar.

Både den officiella ayanamsha-korrektionen och den baserad på Pushya nakshatra trycker ner järnarbetaren Mars som en "förlorare" i den inre ascendenten. 8e huset i yttre världen och 12e i inre kartan. Mars i onda hus både "internt och externt". Är svenska män i allmänhet "losers" (och kanske våldsbenägna) i det här militärindustriella landet? (Numera också medlem i krigsorganisationen Nato.) En del säger att det är så illa. Könskrig - den svenska allt bättre utbildade svenska kvinnan ratar landets män och ser dem som primitiva och ointressanta drängar. Med Mån-Stenbockens präktiga torrhet som faktiskt ibland blir underhållande skrev Katarina Muir om det kvinnliga svenska manshatet i årets början. Naturligtvis siktar hon in sig på lesbian-feminismen men ett par av Stenbockens typiska klokheter smög sig ändå in:

https://www.expressen.se/amelia/att-snacka-skit-om-man-har-blivit-trott-norm/

 

PS. Detta var inte ens början på en verklig analys. Detta trots att nationen har ett klockslag (00.00 i brist på närmare information i kommunikén om 1974 års regeringsform). Skälet är att den nationella karaktären redan är grundligt utredd och Sverige, till skillnad från den extremt framgångsrika Madonna, inte lyckades pricka in en enda gynnsamhetshöjande vargottama-placering när Navamsha vägs in. Landet sitter fast med sin lågpresterande och korrupta så kallade elit. Den "yttre" kartans 5e hus är numera i "jämlikhetens" namn en brokig samling wannabes, maskerade tjyvar och en och annan av de Gamla Pengarnas kaliber. 

Kul att att ha varit här och sett privilegiekulturen från utsidan. Räcker karmat till en bättre återfödelse? Det duger inte att falla in i ledet eftersom även kollektiv karma existerar. Man måste som minimum tala ut om det man ser. (Skrivet den 15 april, några dagar innan AB:s Åsa Linderborg reflekterar över civilkurage.)

Inga kommentarer: