Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 april 2024

Sveriges folkvalda förnekade som väntat själen i frågan om könsdysfori

 


Det är inte lätt att tolka regeringsbeslutet (klubbat 16.06) om "bättre möjligheter till juridisk könsändring" i förberedelse för styckmästaren att hacka snorrarna av männen och inplantera på kvinnorna vilka ingendera fick någon filosofi med sig i detta bisarrt ytliga västerland. 

Bloggarens position hörs tydligt och just därför är det viktigt att vara på vakt mot ev. fultolkning. Astrologen måste försöka förstå vad stjärnhimmelen 16.06 faktiskt säger och bestämma väg. Följa astrologins filosofiska gren som en romersk filosof på 200-talet antydde existensen av, eller den moderna, sataniska som den här bloggen kallar västastrologin som söker anpassa sig till materialistisk vetenskap. 

Som tur är fattade Tysklands riksdag nyligen samma beslut som Sverige, och dess JA till att understödja könsförvirring via den uselt placerade identitetsplaneten i 8e sexualitetshuset symboliseras på samma sätt i Sverige. Också här ger voteringstiden samma klena läge för själens symbol Solen i det utsläckta 8e dödshuset! (Astrokommentar i detta spretiga inlägg.)

Det behövs inte någon frenetisk plädering när Himmelen bara upprepar sin "åsikt" om dessa båda demokratiers kollapsade medvetandenivå (Solen i Väduren borde vara ett "upphöjt Jag" men försvagas i 8e). När reinkarnationen inte finns i folkmedvetandet öppnas dörrar till omoral och total dekadens eftersom sekularismen är en urvattnad och förfalskad kopia av den andligt grundade morallära som än gång gällde i Väst.

I en vishetskultur rusar inte den arroganta människan iväg och kräver juridiskt eller kanske kroppsligt könsbyte, utan vet att ev. upplevda problem är samhällets krankhet och sjuka värderingar som ätit sig in i den enskilde och har framför allt ödmjukheten att förstå att problematiska tidigare liv nu är mogna att åtgärda, och inget att skylla andra för, politiker eller religioner. 

Könsdysforin är ett tillfälle att växa som verklig människa (läs: andesjäl) men så ynklig är nu västkulturen att den inte längre verkar ha någon chans att tillfriskna. Så mycket billigare att krympa folkets medvetande maximalt och via lag friskförklara det som en mer intelligens kultur direkt ser är en fråga för den enskilda själen och den Universella Lagen (dharma). 

Som den här bloggen på astrologisk grund har dödförklarat Sverige (händer steg för steg 2020-36), gav naturligtvis dagens votering förväntat resultat. Solen i 8e kan hårddraget förklaras som en riksdag med kolsvart medvetande. 

Men till skillnad från den tyska omröstningen stiger här Jungfruns tecken i öster och inte Lejonet. Och Jungfrun ägs ju av intellektet Merkurius och inte av Lejonets Sol (identitetsfrågan). Rent tekniskt hopar sig istället andra problem som här gäller regeln om multipla dåliga omen stärker risken för att något "ont" tajmade detta ögonblick.

Ascendenthärskaren Merkurius är retrograd och det är i sig ett dåligt omen och som inte det räckte befinner den i sitt fallna lägre i Merkurius. De som röstat i ärendet är inga snillen direkt och förmodligen har knappt en enda den världsbild som krävs för att ta ställning. Ingen av dem vet att det finns en själ som hade en avsikt även med en födelse som känns "jobbig" ett par tonår eller kanske hela livet.

Se också den rejält fula samlingen av naturliga illgörarna Mars och Saturnus i det kanske ondaste av de mörka dussthana-husen (jag kan ingen sanskrit/pali men "thana" är definitivt den indoeuropeiska förlagan till latinets likalydande och psykologen Freuds thanatos, hans "dödsdrift" som Wiens borgare inte ville höra något om eftersom de var på samma kollisionskurs som dagens européer.

Missa heller inte att Fiskarna som är den intellektuella redbarhetens svagaste position också indikerar just avsaknaden av det ego granntecknet Väduren har i övermått. I en verklig analys om könsdysforin handlar det också om att förstå om problemet är ett simpelt egoproblem eller går ner på själens nivå. Egoproblem inbegriper samhälle och miljöaspekter och förklarar säkert varför flickor på kort tid blivit tusentals procent mer dysforiska i Sverige. Gissa om Sverige  saknar allt som behövs för att återskapa en annan och bättre människobild än den Marknaden erbjuder genom konsumtion?

Och sist men inte minst är det 12e huset också ett av de onda och egentligen bara bra för sanningssökare och döende människor i terminalvården. Tolfte ägs vid voteringen av sin tillfälliga härskare Solen, själv i ett annat av de "svarta" husen. Jag noterar att de tidiga voteringarna rörde hälsoärenden så det är intensiv aktivitet i hus som kretsar kring båda kropp och psyke. 

Identitetsproblemen som könsdysforiker upplever kommer aldrig att lösa sig genom slappa lagar i kombination med NOLL korrekt människosyn (den biologistiska reduktionen av den verkliga andemänniskan är skälet till kulturhaveriet i väst). Därför måste en astrolog besitta en andlig världsbild krävs för att förstå hur eländigt Solen/själen står i 8e huset när den tilldelats ägarskap över det 12e som den gamla västvärlden (under hellenismen) kallade "den onda demonens plats". 

Det var alltså demoni som utverkades i denna dag, precis som Katolska kyrkan hävdar utan att ens ha reinkarnation på sitt program. (Men de öppnade försonligt för möjligheten under Andra Vatikankonciliet som pågick några år under 1960-talet.) Men frågan om att ge svenskarna en fungerande och mer kvalificerad världsbild kommer aldrig att komma på dagordningen. I Sverige är man upptagen med att betala in för medlemskap i exklusiva klubben Nato och smörja sin vapen- och teknikindustri. Här accepteras alla psykiska och kroppsliga problem så länge Arbetslinjen får sitt. Landet är ett Monster.

Med denna votering kan bloggaren avsluta detta medialt efterhängsna ämne och leta efter något värdigare att undersöka.


Inga kommentarer: