Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 april 2024

Hur man förbereder människorna på artens decimering: pumpa dem fulla med drömmar!

OBS. RÄTTAD.

I Expressen recenseras en bok men kritiseras för ytliga lösningsförslag. Problemet är dock fantastiskt formulerat i den långa titeln, och överensstämmer exakt med den här bloggens undergångsprofetior om de här sista generationerna som tagit kål på sitt förstånd. Om det vittnar inte minst den vridna diskussionen i Sverige om att tillåta trasiga psyken att själva bestämma vilket kön de har! Det är så absurt att jag knappt tror jag lever i verkligheten!

Boktiteln (i översättning) är träffsäker:

Den ängsliga generationen - Hur den nya ledningsdragningen genom Barndomen orsakar en epidemi av mentalsjukdom.

Författaren levererar siffror och "ungas mående störtdyker 2012, samma år som Instagram och Snapchat börjar dyka upp i deras telefoner."

Nya tech-företag startas av unga och redan skadade smartskallar med fragmenterade eller obefintliga världsbilder men som vet hur man får en algoritm att flyta snabbt. Men, säger recensenten, "de är ointresserade av att göra saker bättre och gör i stället allt för att skiten ska bli ännu mer beroendeframkallande".

Så varför inte titta på horoskopet för Snapchats lanseringsdag, småbarns och unga tonåringars sätt att döda sina hjärnor med konsumtionsvänliga förbrukningsbilder som de fyller sin banala tillvaro med.

Rockgruppen The Kinks ironiserade redan på 1960-talet över medelsvenssons föreskrivna och menlösa liv. Den vanliga människan får aldrig någon chans att hitta sin inre individualism utan reduceras i västsamhället till en programmerad robot. I "People taking pictures" analyseras alla dessa turister som under sin semester från löneslaveriet väller runt och tar foton på föreskrivna motiv samhället tillhandahåller. 

Systemarkitekter vill leka Gud och världen är så mycket sämre eftersom de inte gallrats bort redan som barn. Men nu är det så dags att praktisera moderniserad rasbiologi - människan har blivit galen och de rika är till och med i stånd att ta över genetisk precisionsstyrning av sina barn för att skapa än värre monster. Jag satsar definitivt en tjuga på att det blir Klimatkatastrofen som löser det här för Jordens skull. AB:s klimatspecialist Jeppson talade om att mänskligheten kan krympa till en tiondel, fatta omfattningen av människans utrotning av sig själv. Varenda västerlänning är en massmördare genom sin livsstil.

Som tur är ägnades den här kartan minimal uppmärksamhet, datumet tusen år fel som en läsare noterade! 

En färgglad himmel påminner om den mycket unga människan. Särskilt ELD och VATTEN ger naiva sinnelag som lever som duperade fångar inuti Platons grotta. Bundna och vända så att de bara ser flimrandet på grottväggen av den verkliga världens skeenden utanför grottan. 

Man kunde inte önska sig ett bättre horoskop än detta för utpräglat BILDMISSBRUK. Solen lyser inte ens utanför grottan som i Platons liknelse, Solen är inne i grottans undermedvetna Vatten- eller drömvärld. Tryggt och hemma men ytterst ett förlorat liv. 

Flera nyliga inlägg har berört psykets inbillningar (Månen i Krabban) men när Solen står i Passionens Vatten saknas den supralunära ljuskällan helt (se hur svagt psyket/Månen i 6e olyckshuset är, bortsett från "lagbrottet" att Månen ges makt över Solen). Inget gott kommer av en som sitter bojad vid sin smartphone och drömmer.

Islam förbjuder fördumning av människor, en sida av bildförbudet som Väst tenderar att "glömma" eftersom det framställer oss som självdestruktiva idioter som inte fattat relationen mellan intellekt och öga. Vissa uppgifter kan inte lösas genom dumstirrande ens om vi skapar ett imponerande namn: kognitiv förmåga som alltid tenderar att knytas till synsinnet (redan antikens tänkare upphöjde synen), trots att den egentligen ligger i informationshanteringen (Merkurius, gudarnas budbärare är det första ledet i skapelseprocessen i det att Den Enda inte ens kan nämnas. 

Gud är en "Black Box" som aldrig går att kika in i medan Merkurius har mycket med grekernas Logos att göra, i förnuftets princip artikuleras tingen. Det är lätt att förstå varför gudlösa västerländska dataprogrammerare går snett i sin inbillning att de är gudarna. Saknar en människa med högt utvecklat intellekt ett än högre bollplank är galenskapen ett faktum, men programmerarens galenskap är svårare för enkelt folk att upptäcka. När barn och underklass drabbas av deras "Snapchat" och andra påfund dröjer det inte länge innan fler märker att det blivit något fel på arten, att den börjat förgifta sig själv i "valfrihetens" namn.

*****

Men rätt karta skulle kunna beskrivas i rätt snarlika ord!

 

Den ytliga sensationalismen dominerar än tydligare, faktiskt. Vatten och Eld, känslor till följd av det visuella är nu dominant budskap via den extremt påverkbara Fiskarna med dess härskare Jupiter i Passionerad Eld.

Men därtill försvåras kartan av en Luft/Vatten-störning. Solen i Tvillingarna är ett klassiskt omen om skarp intellektualitet... förutom när Solens fundament Merkurius sjunkit ner i den sublunära Vattenvärlden och dessutom en upprepning av 4e huset och "Platons grottmotiv" Tvillingarna och Krabban kan i bland blir riktigt urvattnade och trubbiga förstånd, med benäget bistånd av den nya it-fascismen. Det här horoskopet  kan lätt läsas i samma riktning som det till tillbakadaterade. I sig är förstås Fiskarna/Väduren en kickorienterad kombination som säkert upplevs positivt i detta tillstånd mellan Fiskarnas befrielse och slaveriet i nästa varv (Väduren).

Månen med Saturnus i Jord tyder här på ett psyke av typen som fastnar i missbruk. Saturnus förslavar och inte intellektet är klarvaket.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Sorry, men du är 1000 år efter din tid!

Seaward sa...

Eller tusen före. Ska bli intressant att se om Eld-Vatten härjar även i rätt karta! Kommer snart.