Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 april 2024

Glamourbrud, prinsessa & propagandaverktyg. Den snuvade prinsen, samt det tyska sammanbrottet

 

Hur långvarig karriären som "glamourmodell" (vanlig omskrivning för "pinuppa") var, vet bloggaren inte. Han begränsar sitt intag av slaskinformation. Men ett är säkert, sen hon blev prinsessan Sofia avhåller sig medierna från all form av historiska hågkomster. Däremot våldtar de allt som återstår och hon hanteras nu som vilket propagandaverktyg som helst i statens tjänst. Hon erfar samma bistra öde som när Socialdemokraterna oblodigt kuppade bort Kungahuset och lät det leka kapitalister bäst det ville mot gentjänster av PR-typ som denna.

Tidningsrubriken är ovanligt usel och sliskig även för Expressen och det fick mig att klicka länken. Det visar sig vara Expressen som tar in material från Damernas värld, som kanske inte är värst lönsam för Bonnier längre. Övergripande mål tycks nu vara att stötta staten i dess PR-maskineri. Hur mycket ruttnare kan en nation bli? Det genomkorrupta 5e "elithuset" i Sverigekartan blir ibland synligt när trådar löper samman på detta sätt.

Sofia Hellqvists horoskop är värt en återblick eftersom lurendrejeri (eller självbedrägeri) är ett av de vanliga uttrycken när vårt solsystem "slussar in" inflytande från den onda stjärnan Algol. Det ser ut som en födelse sent på dygnet skulle göra prinsessan till en av dem Satan satt sina klor i och prövat både moral och omdöme på. Algol som den falska förställaren kan vara en bra sammanfattning av hennes nya rollspel som prydligt klädd reklampelare för svenskt mode.

Det här dygnet startar med Månen/psyket i Vädurens 22a grad men den rör sig snabbt och vid dygnets slut befinner den sig i Oxens 5e grad. Den exakta konjunktionen mellan stjärna och den sublunära bubblans emblem inträffar 20.00 på kvällen men Algols perversion av realismen i Oxen inträffar redan, säg runt 18:00. Alla födda under dygnets sista fjärdedel har alltså Satans onda eller perverterande öga riktat mot sig. Det är förstås bättre att vara offer för ondska och intriger än vara den intrigerande själv! Ingen kan väl missa att mycket talar för att hon är ett offer för Bonnier, den Store Satan i svensk tappning.


Att hon blir mer och mer lik Carl-Philips mor Silvia (ack, männens oförmåga att se hur präglade de är) har säkert att göra med denna "sataniska födelse" (ultravärldsliga) under fullmånen om den är stark. 

Drottning Silvias kända födelsetid avslöjar att hon har en kropp/ascendent i Skorpionens 8e grad och ibland räcker det med överlappande zodiaktecken medan ibland t.o.m. samma gradtal underlåter skapa  någon dubbelgångare.  Det är oerhört frustrerade, men astrologer som likt undertecknad spårat ut på ett så ytligt plan har förtjänat denna frustration.

Carl-Philips blindhet för att ha valt sin mamma i repris förklaras dock av hans Måne/psyke i Skorpionen och därmed helt omedveten eller inbäddad i sin mors ambiens. Däremot kastar hans Sol i Vädurens 29e grad ett frågetecken för Sofias hypotetiska fullmåne! En bra parkombination är just den enes uppskattande Måne i den solkraft som den andra genererar och ju tätare konjunktionen desto mer "äktenskapstycke".

Emellertid har C-P maximal favorisering som ren fysisk kropp, han är en hunk och har samma fördelaktiga Jupiter-i-Vatten på ascendenten som halvporriga Carmen Electra. Jupiter i 1a innebär nästan alltid en god uppfostran eller åtminstone en intelligens som tillåter barnet att anamma sociala koder som fungerar i civiliserade sammanhang eller ger öppningar till högre samhällsklasser. Den Stora Välgöraren favoriserar dem som rena kroppar betraktade och på denna låga nivå befinner sig västvärlden.


Lustigt nog figurerade även tidigare danska drottningen i inlägget med Carmen. Drottningen hade precis som C-P den ytterligt favoriserade aspekten mellan den högsta kastens Jupiter och hemmiljöns Måne. Men den som börjar jaga kungligheters horoskop finner snart att inte varje karta uppfyller idealplaceringarna, precis som mängder av kungavärdiga personer föds utan att ha någon planet invid den kungliga stjärnan Regulus i Lejonets 6e grad. Astrologin jonglerar många "omen" och har t.o.m. regler för att utvärdera dem, beroende på var på himlen de visar sig...

Eftersom svenska kungligheter med känd födelsetid är närmast icke-existenta kan inte C-P släppas utan åtminstone en ytterligare kommentar. Det skrevs nyligen om hans "hunk-kvalitet" som blivit viralt. Och se hur nästan löjeväckande simpel kartan är: bara Eld och Vatten, den kickorienterade typen, snabba racerbilar och "life in the fast lane" (likt hans far som också föddes Vädur med den sensationslystna Krabban i öster). 

C-P:s Sol i Väduren är därmed perfekt placerad för att vara ett offentligt blickfång i 10e officiella huset och Jupiter i öster ger honom "rätt ansikte". (Huvudet lyder under Väduren och är en antik symbol för Ledaren). 

Att sedan Månen i Skorpionen illumineras av samma Mars som härskar över Solen ger en extraordinär typ av "sensationalism". Men också bitterhet. Här är en vars karta skriker ut "född till kung" och så begår svenska staten sin fähundsartade kupp och bryter upp successionsordningen som extra salt i  kungens sår samtidigt som han fråntas all politisk makt. 

Synd att kungahuset är så degenererat och "försvenskat". Det, om något borde samla goda krafter och revoltera mot det samvetsdöda skitland svenska folket har skapat sig.

I familjer som har stark karma att reda ut framgår det enkelt och logiskt genom tajta konjunktioner. Kung Carl XVI Gustaf har Solen i Väduren och Månen i Vädurens 1a grad, exakt på sonens Sol. Smärtan att se svenska staten mörda förbindelsen mellan hans Måne och den nya Sol han satt till världen!

Bloggaren hade en smärtsam period runt åtta när logiken vaknat tillräckligt för analysera semantiken i den rätt koleriska faderns framkastade förhållningsorder. Han pladdrade och grabben uppfattade bristen på intern logik i en del av det han sade. Han bara fejkade kunskap i mycket han uttalade sig om och bloggaren var en logisk polis redan som barn! Kunde man ha förutspått, han hade redan som litet barn funnit mer nöje i att bryta sönder leksaker och se hur de var konstruerade, än att leka med dem. För första gången inser jag att detta extrema beteende (jag var verkligen en "förstörare") länkar till närmast föregående liv som byggnadsingenjör, "det (andra) italienska livet", under Mussolinis tid vid makten.

I den enda drömmen om fadern jag haft, några år efter hans bortgång, situerade drömmen oss båda i en pittoresk medeltida tysk stadsmiljö. Jag VISSTE var och när vi befann oss, och rätt unikt för en dröm VISSTE jag medan drömmen pågick att det bara var en simulering, ett hjälpmedel varifrån jag och den döde fars ande kunde kommunicera - bilder vi delade! Drömmedvetenhet på flera nivåer är inte unikt med Leo DiCaprio hade ännu inte deltagit filmen på temat.

Våra andar kan som delad drömmiljö ha beslutat sig för ett tidigare liv där vi varit jämnstarka och på god fot. Det var det bayerska livet jag några år tidigare fått upp ett spår på efter en "vakenhallucination" där både hertig Albrechts namn och år för trontillträde hördes som en röst som gav ledtrådar om jag ville nysta vidare via nätet. 

Rekonstruktionen, spekulativ förstås, pekar mot att min far i det svenska livet var en av tyskens bröder! Farsans besatthet av att bygga egna hus fick bloggaren att hata allt med byggnation att göra men på nätet hittade för några år sedan en obskyr doktorsavhandling om ätten Wittelsbach under just denna tid och Albrecht och en äldre bror var båda besatta av monumentalkonst och arkitektur då. 

Den italienska renässansen hade i någon mån nått även de efterblivna tyskarna, som för övrigt och under visst tumult röstat fram det senaste av västerlandets undergångstecken: virriga tonårshjärnors rätt att själva bestämma "vad" de här, man, kvinna, eller något fiktivt mellanting. 

Efter visst letande hittade jag via nyhetsagenturen Associated Press en tysk publiceringstid att arbeta med. Merparten av sådana här texter är skrivna i förväg (ingen vill vara sist ut) och identitetens tecken Lejonet stiger med stor säkerhet över Berlins östra himmel. Perfekt eftersom sakfrågan bättre illustreras av Solens tecken än t.ex. sexualitetens Skorpion. Det handlar alltså om ett kryss på en blankett, men störd mentalitet och i detta läge ännu inte om kriminellt uppror mot det Öde själen tilldelats för detta liv. 

Att sakfrågan rör en psykisk störning och att horoskopet troligen är väldigt exakt framgår av av att båda problemskaparna Mars och Saturnus står på nedgående i väster. Här är är gränsdragaren Saturnus omåttligt stark och dess koppling till juridiska kön tydligt pga. luftslottet eller Luftelementet.

Men verkligt intressant blir placeringen för identitetens eller individualitetens Lejon: mörklagt i 8e dödshuset (som också indikerar sexualitet som dålig karma, människosjälen egentligen inte har på sitt bort, men som i vissa kulturer har blivit till en rejäl urspårning och ett problem). Hur ska man väga samma dessa omen, hur ska Tysklands nya genderbeslut fattas? 

Enklast är som att se astrologin som flugan på väggen som bara ser och registrerar vad nationen här gör: krossar sin egen lejonvärdighet, dödar själva ämnet "själen och dess spelregler" via en illa genomtänkt lagstiftning (Mars+Saturnus). Passande att Sverige (Tysklands yngre syskon) snart kommer att gå samma öde till mötes. Landet är redan dött som andlig varelse enligt bloggens tolkning av den indiska astrologin, skamlöst till följd av det svaga 9e samvetshuset och därmed i djupet omoraliskt som polischefen Carin Götblad sade för några dagar sedan apropå våldsvågen. 

(Den här bloggen har gått djupare och ser rötan komma från eliten och därifrån sprida sig till landet i stort - tragiken är ju att nationalkartan avslöjar hur eliten faktiskt är folkets förebilder så Sveriges förfall börjar på toppen, exakt varför regeringen söker rikta uppmärksamheten till "problemområden".)

Genderförvirringen är bara en annan utväxt på samma brist på intellektuell höjd och sannfärdighet som är Sveriges paradgren.

Här för övrigt bloggarens reaktion på doktorsavhandlingen om ätten Wittelsbach:

Kanske finns en dold förklaring i det Stora Minnet till att jag i detta liv hamnade ett stenkast från Stockholms stadshus efter att som ungt vårdbiträde kommit att bistå Einar Forseth, konstnären bakom ett av stadshusets konstverk, Mälardottningen i Gyllene salen? Vi överbryggade också åren genom att ha massor att konversera om i fråga om de sekteriska Dödahavsrullarna som var heta nyheter när han var ung (ja, hans kunnande var daterat) och som jag fortfarande på bloggen återkommer till (snart lika daterad).

Bloggarens Sol i gradexakt "svar" på faderns
outtalade begär (Månen)

Det innebär att bloggarens överlappningar med Albrechts karta (repriserad i Madonna-inlägget) också gäller bloggaren och hans far. Precis som Carl XVI och Carl-Philip gäller en extraordinärt tajt koppling mellan Sol och Måne, fast omvänt. Farsgubben, utan bildning men karriärdriv, hade konventionella "svenska" tankar om sonens blivande karriär. Inget infriades och först närapå sin död i Parkinson förklarade han att han fattat "min väg" i livet. Nå, slutet gott och allting gott och själarnas återseende i det medeltida München var varmt och kärt!

Spekulation kan leda till oanat tajt astro-logik. Farsgubbens Måne indikerar begär efter barn eftersom 5e huset på den grundläggande nivån är Solen som avkomma  (5e = Barn). Bloggaren anmäler sig GRADEXAKT som förstfödingen. Men vad den begärsfyllda fadern inte vet om sig själv är han önskar sig något annat än en karriäristisk standard-avkomma. Han har en oerhört andlig och bortomvärldslig Venus-"upphöjd"-i-Fiskarna-i-tionde, vilket är som att säga att han i sin egen karriärsträvan egentligen ville något annat än bli säljare och senare försäljningsdirektör (se krämarens Tvillingarna som ascendenttcken, enkla Tvillngarn är snacksaliga säljare). 

Att han vann fototävlingar som ung (Venus = skönhet, konst) visar att han var av en annan sort men han hade inte nerver nog att våga bli konstnärlig bohem. Särskilt som Oxen/pengar drar hårt som soltecken och kan varna för att den djupa eller solära identiteten förblir outforskad.

Att han fann sin son "ett fiasko" ses i bloggarens "halshuggna" månnod i 10e karriärhuset. Måste ha varit bittert att se förhoppningen ägna sig och "meningslös utbildning" som inte resulterade i reda pengar. Men det är exakt det han egentligen vill lära sig om för egen del, men via någon av avkomman. Faderns Venus i 10e är fundamentet för 5e barnhuset och Fiskarna är så okarriäristiska man kan bli. De är äldre själar som sett igenom statens billiga myter, de är medfött vaccinerade mot karriärmyter (men samtidigt benägna till drömmerier så de luras in ännu ett varv i Kretsloppet).

Själar ingår i komplexa spel där de ar varandras sparringpartners och växlar roller mellan liven. Ibland släktingar, ibland arbetskamrater, ibland älskande. Ketu som Moksha - andlig befrielse - har en tydlig släktskap med 12e huset, som är ett viktigt hus vid själens befrielse från det ap-tillstånd sekulära länder som Sverige låser medborgarna vid eftersom eliten inte vill se för många jämlikar.


Inga kommentarer: