Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 april 2024

Är statsministern en hemlig crossdresser?

https://www.dn.se/sverige/sa-blev-fragan-om-juridiskt-kon-ulf-kristerssons-huvudvark/

Varför moderata partiledaren går så stick i stäv med egna partiet har förmodligen en förklaring som bäst stannar i garderoben. Som den själviska natur det handlar om, har han låtit privata preferenser gälla för partiet. Minns bara alla dyra träningsredskap han köpt för folkets skatteinbetalningar även om han slugt förklarar att träningsutrustningen även kommer framtida statsministrar till del. Vilken egoistisk glidarstil.

Den här fixeringen vid egna kroppens fitness är troligen mer än den svenska hälsofascismen (både en sjukdom och en pseudoreligion i landets avsaknad av en mer utvecklad världsåskådning). Ulven avslöjar här möjliga egna könsidentifikationsproblem - är han en man eller något annat? Hans svårigheter att hålla styrfart på skutan Sverige tyder på den klassiska feminina Yin-principen som kineserna ansåg hade den responsiva rollen i universum, det var hos Yang initiativkraften låg. "Yang initierar och Yin bringar till fullbordan" som kineserna sade utifrån samspelet mellan mannens spermafjutt och kvinnans nio månader långa släpande på en ny organism.

Födelesedatumet har bjudit den här bloggen svårigheter eftersom exakt klockslag krävs för att reda ut den dunkla dag då Ulven föddes! Bara det är ett omen i sig, dagen saknar tydlig karaktär! (Nästan hermafroditiskt.) Kan man i detta se ett identitetsproblem? 

Ja, om man använder den hypotetiska Ox-ascendenten som resulterat ur några försök att rekonstruera en födelsetid utifrån främst Ulvens ögonblick då han valdes till statsminister efter ett frustrerat liv utan några karriärframgångar (och med det spekulativa horoskopet ser man varför - han var inte menad att lyckas i detta liv, hans ledarskapsfixering är resultatet av dålig karma från ett tidigare liv, och det måste man ge honom: enorm vägran att inse sitt Öde. Men kampviljan räcker bara så långt och hans ambitioner tycks ha kulminerat med statsministertiteln).

Horoskoprekonstruktionen stämmer perfekt även för Ulvens trubbel med könslagen eftersom hans karta nu liknar det nederlag tyska riksdagen förorsakade Västeuropa i sitt bejakande av en liknande lag för några dagar sedan. Ja till godtyckliga juridiska könsbyten klubbades just som Solen var DÖD i 8e huset och identitetsmarkören var ascendenthärskare (Lejonet). 


Oxen i öster placerar Solen för identitetsmedvetenhet (och "g" - generell intelligens) inspärrad i 8e huset. Det här huset står för döden eller ännu inte mogen karma (hinduismen har ett krångligt system med flera olika typer av karma, vilket den här bloggen inte fördjupat sig i). 

Med Solen i 8e kan man leva gott med, inga tvivel om det, men om ytterligare omen ansluter sig, kan man misstänka egenartade uttryck i det kroppsliga livet, särskilt som axeln 2a/8e är djupt filosofiskt. Här når Månen 2a huset och en irritabel och överkänslig fullmåne (opposition mot en Sol som som döljs i 8e, som kallas ett svagt hus ur världsliga persepektiv, men bättre ur andligt). Fullmånen är ett problematiskt tillskott så det förslår. Och när man ser att själens motiv till att vara här i världen, månnodsaxeln, sammanfaller med fullmånen är det här ett rätt ruskigt horoskop om man spekulerar kring själens tidigare liv! (Fullmåne och nodaxel innebär solförmörkelse på sina ställen i världen.)

Och viktigt är att 2a förr sågs som porten till dödsriket dvs. den kroppsliga tillvaron, och 8e har en snärtig innebörd: dödsögonblicket för den nu förkroppsligade själen. Denna axel bär alltså en för materialisten rätt obegriplig betydelse: detta är det jordiska livets vägsträcka, via nedstigandet i de dödas materialistiska synsätt via dödsrikets portal (en tänkbar förklaring till nedvärderingen av kvinnans livmoder som får störda läkare att operera bort den i projektion av sin egen psykiska sjukdom). Den kroppsliga människans död i 8e huset är i själva verket andesjälens separation från kroppen. Astrologin talar till de Levande och inte till de andligt döda. Därför ligger det sekulära illa till att förstå den här bloggen - i sig ett resultat av bloggarens dåliga karma (pluspoängen räckte inte till födelse i något land med kultur).

Den här 2/8-axeln (den sataniska eller hypermaterialistiska axeln som motsvarar en aspekt av den kinesiska Yin-principen) bör vara boven bakom många fall av kroppslig missanpassning som dekadenta länder lagstiftar om som naturligt. (Förfallet i Väst är så stort att det inte längre går att omarbeta grunden till alla våra förehavanden och istället blir det "marknadsfrihet" över hela linjen, vilket dock har det goda att civilisationskollapsen påskyndas så att något nytt kan uppstå, det kallas ännu bara löst "postkapitalism").

I själva verket kan alltså statsministerns karta beskrivas som att himmelen vid vissa tidpunkter introducerar kaos, astrologin visar på löftesrika tider men också perversionens tidevarv. En aningslös och korkad sekulär kultur försöker stämpla allt som normalt och lika gott, helt enkelt för att världsbilden är så förfallen. Hinduerna har sagt att vi är flera tusen år in i den mörkaste världscykeln (Kali yuga) och ordet "smart phone" visar att dumhet och mörker nu är nära sitt maximum. Hela världen är duperad av teknologin och dess demoniska herrar.

Statsministern befinner sig enligt den här kartan just i slutändan av sin omedvetenhet (nästa liv bör bli bättre) och den villighet han, i motsats till sina partivänner, vill skapa oreda i de jordiska spelreglerna (givna av den Himmelska vägen eller den naturliga ordningen) visar hur lite kontakt han har med livets högre sanningar, de inte ens Svenska kyrkan har grepp om längre.

PS. Kristerssons hypotetiska Ox-ascendent visar dock att han faktiskt har en städad och god sida som är lätt att glömma eftersom denna märkligt glanslösa fullmåne är så påfallande. Han är en verklig dubbelnatur trots att 9e "bästa huset" för filosofi och etik faktiskt är entydigt gott. (Saturnus och Venus är planetära vänner om än Saturnus är den dominanta patriarken, vilket inte passar i alla kulturer). 

Samtidigt är Saturnus "hemma" i sitt strikt makt- och styrkeorienterade jordiska tecken, Stenbocken, och i värsta fall betyder det att världslig makt är det högsta Kristersson förmår tänka. Men 9e är också Dharma, och nog blev han statsminister (i ett obetydligt pluttland)!

Att han uppvisar så oklara karaktärsdrag trots sin uppenbara försök att spela den moraliskt överlägsna vuxna i rummet, säger något om att andra krafter också är i verksamhet här. Och där kommer 8e in om man väljer inte död som läsart utan den korruption som föregår döden. Och ett Jord-tecken i öster lutar starkt åt jordiska uttryck.

 

OBS. Taggen "hbt - astrologiska signaturer" används här som en hypotes. Jag har inte lyckats samla tillräckligt många hbt-horoskop med exakt tid för att undersöka om husaxeln 2/8 är förekommande. När taggen skapades raljerade bloggen över den inflation som snart skulle kräva att man rabblade hela alfabetet för alla de som störts av den dekadenta tidsandan. Nu har bokstavsdiagnosen blivit ännu krångligare ser jag: HBTQI. Fortsättning lär följa... Om inte Klimat-Harmageddon hinner först kommer mänskligheten troligen att sönderfalla i tallösa missförstådda egon, ingen intresserad av verklig självkännedom.

https://www.expressen.se/kultur/bocker/judith-butlers-whos-afraid-of-gender-imponerar/

Den här kvinnan Butler (se förra inlägget) tycks extra vred på Katolska kyrkan. Nuvarande överhuvudet Fransiskus I illustrerar ett ovanligt medvetet horoskop, som påminner om att Skyttens högsta nivå är pur andlig medvetenhet. Solen med Jupiter båda  knutna till intellektets Merkurius härskare över den intellektuells vakna Tvillingsascendenten. Påven är i sanning den friska versionen av svenska statsministern... Som "eunuck" har Fransiskus den intressanta mixen av Måne+Venus i Stenbocken i 8e. Celibat och distans från traditionellt hemmaliv med en kvinna vid sin sida! Hans horoskop kommenterat 2016:

Apropå påvens perfekta Saturnus (hustyrannen Sven Stolpe i repris)

 


Inga kommentarer: