Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 mars 2024

Tillväxtpotential: Obetydlig

 

 

En osedvanligt slafsig rubrik i Aftonbladet visar hur vänster och höger bottnar i samma ARKETYPISKA VARELSE. (Vi är alla delar av ett antal större väsen, och ytterst deltagare i ett kosmiskt spel vi inte ens kan överblicka!)

Jonna Simas släktbakgrund (av det finskklingande efternamnet att döma) kan säkert förklara det ohämmade Putin-hat som utmärker det ena åsiktsstycket efter det andra, men å andra sidan har jag noterat samma oförsonlighet i andra ämnen.Vad den invandrarfientliga Sverigedemokraten Alexander Christiansson kan återföra sin attitydstörning på, är helt obekant. (SD-aren är formad av Livets ord, USA:s version på ego-dyrkan i kristen form - jämför Ebba Busch och hennes självbelåtenhet.)

 

En Anders Breivik-lookalike,
Alexander Christiansson (SD)
 

När jag läst Simas långa lista av allt som Putin personligen får klä skott för inpå den givna valutgången, knackar INTUITIONEN på och ber mig jämföra horoskopen på ideologifanatikerna, en på vänster- och en på högerkanten. Och vad visar sig om inte en teori som stått på tillväxt sedan jag insåg sammanhanget mellan aristotelismen och astrologins planeter, vilka anses ha en annan planet som bakomliggande disponent (utom i de fall där planeten är i sitt "hemmatecken" - tänk Solen härskare i Lejonet enbart). 

Den astrologiska läran påminde mig starkt om Aristoteles tankar: om individers ouppfyllda potential och realiserade yttre skepnad. Alla skapade ting har en underliggande form (som redan Aristoteles lärare Platon lärt ut). "Substans" som den allt dummare västerlänningen lärt sig att sådan inte finns i vårt inre, är ett annat ord för Platons Form eller Idé, bara att Aristoteles vägrade idén att själen eller Formen kan existera separat från materian. Hans irrlära är genomskådad av alla filosofier värda namnet (och den ena läkaren efter den andra som begrundat nära döden- och ut ur kroppen-upplevelsen och valt Platons ursprungliga tanke - den var säkert importerad från Indien till Grekland). 

Men Sverige i synnerhet saknar tänkare och klänger fast vid 1800-talsmaterialismen och kallar allting "hjärnan" (statens forskningsplaner gör att en sådan som Anders Hansen pushas i medierna), trots att medvetandet alls inte är en produkt av ett materiella organ. Talar förstås om radiomottagarhypotesen, hjärnan är förbindelsen mellan kroppen och den egentliga varelsen.

Nu är Tiden överordnad Rummet. Än en gång rekommenderas vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths 120-sidor tunna och ändå så mäktiga "Physics & Vertical Causation". Smith påpekar att kvantfysikens "non-locality"-fenomen bevisar Tidens primat, även om ingen tycks ha förstått implikationen eftersom Einsteins relativitetsdårskap blockerar fysikernas synfält. 

Smith återvänder till antikens världsbild och hittar genast förklaringen till den moderna kvantfysiken. "Relativiteten" var en förbannelse Einstein gav mänskligheten! 

Not. Einsteins horoskop uppvisar Merkurius/intellektet i Fiskarnas, dess "fallna" läge. Hans vedersakare Smith har ett knivskarpt intellekt och en matematik som NASA drog nytta av för sina rymdfärder. Smiths Merkurius-i-Stenbocken vässas av skarpa Mars och grundas på Stenbockens härskare Saturnus i Skyttens transparenta Eld - se hur det börjar i Eld och sedan förtätas till Jord, ibland ger Eld/Jord-kriget inte ofruktbarhet utan tvärtom sann klarsyn om livets realiteter!

Se även: Var ligger Centrum? (Ett kort inlägg från 2015 - matematikern Smith avvisar Einsteins relativitets-flum och menar att geocentrism och heliocentrism är likvärdiga modeller, och ger astrologin det teoretiska underlag den saknat sedan den så kallade Upplysningen.)

Att Tiden är Herren är precis vad astrologin lär ut, inte minst genom kopplingen mellan Saturnus, som sjunde himmelens herre och därmed rådare över tiden (dvs själv tidlös som gränsen mot den Åttonde Sfären, eller stjärnhimlen). 

Ja, Smith är den första vetenskapsman av rang jag sett försvara astrologins validitet, även om han i nämnda bok erkänner att det inte är hans bord. Men han fattar hur läran understöds av mänsklighetens högsta insikter om sin värld, insikter "Upplysningen" utsläckte (alla de hjältar Väst håller som sina och som populärvetenskapliga program ständigt matar in i befolkningens huvuden som "vår tids sanningar").

Därmed finns det anledning att se på de usla tider som måste inträffa i växelverkan med bättre tider. Och Sima och Christiansson föddes båda som barn av en olycklig tidsanda där en ack så liten potential finns att realisera. Ungefär vart tjugonde år förenas tungviktarna Jupiter (6e himlen, expansion) och Saturnus (7e himlen, gränsen för Jupiters expansion). 


Båda dessa ideologiskt präglade individer föddes med några månaders mellanrum och med 6e och 7e planeten nära varandra i zodiaken. Både vänster och högerfolk födda under detta GIGANTISKA OMEN tycker på själar förutbestämda att "gå in i väggen" och uppleva slutet för sina ambitioner eller ideologier, OAVSETT DERAS UTFORMNING. 

Astrologin är alltså förtrogen med att alla extremism är samma sak. Det är själar som skött sig så illa i tidigare liv eller kunskapsinhämtandet i detta att de missat den Stora Bilden! Från den kosmiska årskullen ett varv tidigare (cirka 1960-61) känner jag flera exceptionellt ofördragsamma bigotter (sena 1950-talet tillhörde en annan "kosmisk årskull" där inte minst Saturnus ser "Former" redan i Eld och inte tvingas tillslutna tills ödet sjunkit till Jord-elementets konkretism/materialism). 

Ja, detta är astrologins sätt att beskriva hur Intelligensen och andra gåvor är mer eller mindre närvarande i vår värld i olika "tider". Jag överhörde en gång ett samtal mellan erfarna idrottstränare som jämförde upplevelser av vilka årgångar som blev de bästa idrottarna. (Detta var länge sedan och det var alltjämt en källa till kommentarer att slalomlegenden Ingmar Stenmark (18 mars), tennislegenden Björn Borg (6 juni), och löparen Linda Haglund (15 juni) alla var födda 1956. 

Tydligen fanns något på himlen detta år som gav åtminstone Sverige löftesrik potential på kroppsnära områden. Löparens kroppsliga koordination är också Intelligens, om än ett svagt återsken av den verkliga varan.) Det förefaller vara den extremt fysiologiska Skorpionen som agerar värd för den hysteriska kontrolldårskapens mix av Saturnus och norra månnoden Rahu och som förklarar den exceptionella kroppskoordinationen hos dem alla.

Zlatans bollsinne och speluppfattning ligger tydligen också på den fysiologiska nivån, dvs inte rent intellekt utan av det som återstår i formen av kroppslig instinkt. Han har mängder av viktig info i Skorpionen och Krabban men som född 1981 delar han samma fanatism inom ett litet område som märks hos Sima och Christiansson. 

Han når snabbt sin potentiell eftersom expansionens Jupiter delar tecken med gränsdragaren men också uthållighetens Saturnus. Det är lätt att förstå varför många astrologer anser att konjunktionen är en tillgång, men det finns tydligen en tendens att bli blind för de problem det innebär att kanske alltför tidigt hitta sin form (Saturnus). 

Det är kanske mest en fråga om tycke och smak om man föredrar en som agerar klart från tidig ålder men sedan blir förutsägbar resten av livet, eller har en mer varierad utvecklingskurva. I slutet av alla återfödelser säga ändå alla ha genomgått allt, eller som kristendomen uttryckte det: "Kristusanden blivit ALLT i ALLA. Det är så samtliga själar "fattat grejen" via konkreta liv i människoformen. Vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith väljer att se "Kristusanden" som den lärdomspunkt som lyfter kristendomen t.o.m. över platonismen och hinduismen (vilka han annars tydligt uppskattar). 

Det spelar ingen roll om man applåderar rysshatet i Schibsted Medias (ett Nato-verktyg) eller Sverigedemokraternas nationalistiska dummerjönseri, dessa är bara former för samma extremism som astrologin pekar ut som effekten av en dålig tid att födas, en tid då man alltför snabbt når sin själsliga form och sedan lär förbli i under resten av detta naturliga liv. 

Horoskopet antyder bara Ödeslotten och inte den individuella själen, åtminstone inte på detta övergripande plan. Men det finns alla möjliga typer av själar som man kan personalisera om man tränger in i deras essens och förstår dem som typer i ett astrologiskt galleri. På ett sätt är Sima och Christanssion samma person - i en högre verklighet.

Men dessa är varelser som uppstår och upplöses i tid, stora kosmiska ödeslinjer som kan sammanfattas med hinduismens begrepp Dharma eller den antika kinesiska filosofins lära om Dao (Tao) - "hur vägen fortgår". En högre och normativ existensnivå som de gamla grekerna eller åtminstone Platons direkt fattade. Österlandets insikter motsvaras av grekiskans Nous, det gudomliga intellektet vars "tankar" blir vår verklighet vare sig vi fattar vad som pågår eller ej, små brickor i spelet vi är... Till och med efter en global Världsbrand (ekpyrosis) finns Formerna kvar så att en "karmiskt betingad" nästa civilisation eller värld tar vid efter föregående. 

Det är precis som med reinkarnation på det vis man föreställer sig: att forna människors stoff ideligen tittar fram i den nya personligheten (fast utan att den nya värdkroppen är medveten om sina djupa bottnar...) Jämför tanken att 6-8-relationen hos t.ex. finansministern Anders Borg visar hur två sido-jag inte alls integrerats väl. I allvarligare fall blir det en ren dr Jekyll och mr Hyde-personlighet, i lindriga fall bara en lätt knepighet inom vissa områden.

Putin har ett kosmiskt uppdrag och tycks vara för dårar att slipa sina intellekt emot. För andra fyller han andra uppgifter. Alla bar sin själs karma med sig och på den vägen uppfylls tallösa oklarheter via vart fenomen enligt kinesernas gamla naturfilosofi. Detta folk hade fattat inte bara himmelen utan dessutom hur himmel och jord relaterade. 

Bloggaren tillhör dem som tror det har funnits en eller flera högcivilisationer på Jorden men för så länge sedan att de är helt bortsopade. Möjligen kan 12000 år gamla byggnadsrester (t.ex. turkiska Göbekli Tepe och flera arkeologiska lämningar i Sydamerika) vara de sista spåren (i hållbar och remarkabelt precist huggen sten) av en tidigare civilisationscykel. 

Man ser i perspektiv hur obetydliga Putin, Trump och Biden är i den större blackout mänskligheten som art just nu söker återhämta sig från. Sverige går inte ens att skönja i den här historieskrivningen, en obetydlig fläck som i sin isolationism (likt den amerikanska) började inbilla sig den var exceptionell, utvald!


PS. Man kan vända på steken och t.ex. se Solen i härskarläge i Lejonet som "det du ser är vad du får" eller t.o.m. det du ser är vad det är. Solen i hemmatecknet är fullt aktualiserad potential. Bloggen hade men släppte resonemang om att alla andra placeringar utom härskarlägena är den aktualiserade planeten medan den underliggande disponenten/fundamentet är en slumrande potential. Denna planetens "själ" visar att det kan barka åt helvete för denna själ och man tillåter potentialen att ta över. 

Bloggaren har t.ex. en "verksamt ond" Sol konjunkt Mars i Vågen (ren hök-ingrediens!), medan Tvillingascendenten gör konjunktionens ägare Venus till en "verksamt god" disponent. Bloggaren valde i tonåren att lyssna på fundamentet: vapenvägran och fängelse eftersom han redan uppfattat Sveriges sataniska natur och illvilliga nationalsjäl. Ett skitliv där själen testades, helt enkelt, men också bjöd på rika tillfällen att förstå vad Livet vill av en människa.

I andra horoskop kan istället ett verksamt illasinnat fundament hota den disponerade planeten, och detta blir då en potentiell utförsbacke att kämpa emot. Det kan vara karma från ett liv som skitstövel, kanske nyligen, kanske många århundraden tillbaka. Tid existerar inte annat än i den lägsta, materiella världen. Karma planläggs på en högre intellektuell nivå, där individuell karma övergår i global Dharma och där ytterst mänsklighetens öde bestäms av den universella Dharman. 

Fatta universum som den superdator som för varje tanke och varje taget steg kalkylerar om Planen ut i minsta konsekvens en dåligt tänkt tanke leder till! Liknelsen med räknenissen är faktiskt otillräcklig och lätt löjeväckande eftersom den bygger på Newtons mekaniska kausalitet, vilket INTE är hur verkligheten fungerar. Det är förmodligen rädslan för den egna begränsningen som gjort Ateism och Hedonism till så populära pseudo-religioner. Människan är ännu i stort ännu bara ett trygghetssökande djur, se svenske eliten som nu stjäl ohämmat från folket för att säkra sitt när landet går ner för räkning (trots eller just pga. NATO-medlemskapet). 

Att det kunnat bli så illa just här, beror  på att staten längre aktivt drivit en materialistisk världsbild, en räknenissens typ av värld (för all del dominant i världen).


PS 2. Inför regeringssidans porträtt på Alexander Christiansson slogs jag av den påfallande likheten med likaledes invandrarhatande massmördaren Anders Breivik (f.n. 5 taggar). Norrmannen är två år äldre men det är samma fullmåne Vattenbäraren/Lejonet där också! Men Breiviks Saturnus/Rahu/Måne varnar förstås för ett särdeles stört psyke!

Båda horoskopen visar hur den normalt storslagna Vattenbäraren kan kollapsa svårt och skapa störda ideologer som inkluderar Lejonets "kungavärdighet" men snedvriden snedvrids mot rasistens sjuka världsbild vare sig man kallar kallar det ren hudfärgsrasism eller "kulturkritik"... Det är sammansatta omen av detta slag som upptäcks bara genom många års distanserade studier - jämför det sagda med ateistsekten Humanisternas förre ordförande Christer Sturmark (f.n. 6 taggar) som för en tid opportunistiskt valde islamofobi som yttring för samma skadade själsinnehåll...

"För en tid..." - ibland förklaras övergående psykisk sjukdom av den hinduiska dasha-läran (planetära ödescykler). En särskilt svag period kan dra en själ i Vågskålarna med sig utan att permanent aktivera en sämre potential.


Inga kommentarer: