Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 mars 2024

Norsk fd justitieminister och islamofob - ett skolexempel

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/norsk-politiker-frantas-uppdrag-efter-inlagg/

Trots brist på födelseklockslag och en Måne som kan ha bytt zodiaktecken, har den rasistiska politikern Amundsen ett antal kritiska omen på dygnets himmel, vilka visar att hans själ inte var av rätta virket. För själen är faktor X och rätt varelse kan hantera även en negativ ödeslott, även om livslotten kan vara strävsam.

Om föreningen av andesjälen och en livslott enligt Platon:

En av Platons myter som nämner reinkarnationen

Skulle norrmannens Måne i Vågskålarna vara korrekt understryker det positionen som Vågskålsminister eller justitiedito. Men Månen är reaktiv och följer den aktiva Solen. En riktigt problematisk "motor" riskerar att fara snett så att t.o.m. den rationella Luft-Vågen börjar konstruera galna föreställningar. Fredrik Reinfeldt ägnades många inlägg på sin tid med sin efterrationaliserande Mån-Våg med solära drivkraft som utspelade sig i det irrationella Vatten-tecknet Krabban. Visst fick han fullt upp från alla rasister att skapa fulhet i Sverige, via en bråkdel afrikanskt blod, men den svåra blandningen av Sol och Måne slog även genom via en bisarr barndomsmiljö vilket gav honom partiell blindhet och en underlig borgerlig utblick och den typiska borgarens oförmåga att förstå konsekvenserna av sin egen ideologi. Vatten och Luft kan bli rena dagdrömmerierna!

I fallet med norrmannen är det betydligt värre eftersom Solen verkar via astrologins kanske värsta störning, ego-principens Vädur och hackordningsherrens Stenbock kommer samman i en vanställd egenmäktighet som aldrig frågar sig om man objektivt kan se nyktert. Här är det maktfantatikern Stenbocken som har oturen att få sin herre Saturnus i sitt "fallna" läge, i egocentriska Väduren, varifrån den kastar sin inskränkande 270-gradersvinkel mot Solen i Stenbocken. Ett rätt typiskt förhållande när en yttre Makt tvingas begränsa en kriminells solära rörelsefrihet. Vilket ultimat fall för en fd justitieminister att själv blir en förbrytare pga. vanföreställningar om en annan kultur!

Och problematiken på denna himmel är ännu värre. För om Månen står i det balanserade omdömets tecken gagnas Vågen inte av att Venus irrat sig in i den mörka Skorpionen där fixerade attityder dominerar och berövar Luft-Månen på dess normala tendens mot frisk Luft. Och det blir än värre, för i Skorpionen står också fundamentet till maktplaneten Saturnus, Mars i negativt (motspänstigt) härskarläge och samtidigt fundament till en fallen Saturnus. Hur är det möjligt att en så här illa lottat himmel kan ge framgång som politiker och dessutom som justitieminister?

Antingen har Norge ett fullständigt sjukt nationalhoroskop som saknar sund bedömning. Likt Sverige väljer norrmännen sina politiker lika irrationellt och utan den högre insikt som äldre visdomskulturer (före den moderna materialismen i Väst). Eller också bör man söka lite djupare i Amundsens egen karta. Och här finns lycko- och framgångsplaneten väl integrerad i horoskopet! Även Jupiter står i Skorpionen och "bejaktar" den hatiska Mars vilken, som vi såg, är grunden till den strukturellt seende och begränsande Saturnus. 

Här sitter xenofobin så djupt från födelse att det rimligen är en typisk återfödelse av en själ som nyligen levt ett verkligt fult liv, kanske de tyska nazisterna från Andra världskriget kommit åter till Högan Nord eftersom den "ariska drömmen" följt den karmiskt belastade själen... Men minnen från tidigare liv måste aktiveras förutom i extremfall då de finns med från början (som barn som VET att de fötts i fel kropp). 

En genomsnittlig hatare har för låg medvetenhet för att kunna förnimma sin själ och dess långa historik och därmed vänds hatet till något aktuellt problem i detta liv. Islamofobi istället för Europas gamla judehat. Islamofobin har legat latent i den västerländska själen (själar inom själar inom själar), men med krigen och mobiliteten med den västerländska kolonialismens sammanbrott har det lägsta av det låga i det europeiska kynnet vaknat upp vilket kan trigga Tredje världskriget i sinom tid. Väst har ju kastat bort nycklarna till förståelse av vart mänskligheten måste gå härnäst och bara förintelsen av Väst verkar återstå, så att nästa Tidsålder och en ny värdeskala kan bryta igenom...

Amundsen har så många negativa faktorer på sin födelsehimmel att det måste vara tid för "gruppkarma" eller en öppning för universums många värstingar. Låt se om 11.500 sparade kartor innehåller några fler med samma smutsiga byk: Väduren/Stenbocken eller egenmäktighetssyndromet och förvärrat genom Skorpionen som skapar en disintegrerad relation med Väduren - hinduernas "6-8-relation" som här indikerar en notabel blockering eftersom Saturnus står för sund moral och våldets Mars är extra stark via Jupiter men utan vettig koppling med en redan från början egotrippad Saturnus. Säkert är det denna inre skitstövel som Amundsen hellre ser i islam än som sitt eget inre, Väduren och Skorpionen i otakt ger en Vatten/Eld-sensationalism, raka motsatsen till en förnuftig och balanserad natur...

Trots tre hopflätade parametrar (Sa, Ma, So) blev det 21 träffar, vilket beror på att 1971 tillhör vår tid (det är knappast äldre som sätter några spår i tidningsrubrikerna, Väst dör i juvenilitetens tecken)

  1. Gösta Bohman;15.1.1911;12:00, moderat partiledare
  2. Placido Domingo;21.1.1941;22:00, operasångare flerfaldigt anklagad för sexuella trakasserier
  3. Dan Shechtman;24.1.1941;12:00, Nobelpristagare i dödens vetenskap, kemi
  4. Osbourne Ruddock 'King Tubby';28.1.1941;12:00, legendarisk ljudmixare i reggaegenren, ihjälskjuten på öppen gata i 40-årsåldern (turistparadiset Jamaica började vissa sitt förfall efter så lång tid av europeisk kolonialism)
  5. Maggie Kirkpatrick;29.01.1941;12:00, lesbisk aktris som paradoxalt nog förgrep sig på annan kvinna (spelade i fängelsedramat "Kvinnofängelset")
  6. Dick Cheney;30.1.1941;19:30, amerikansk politiker och krigsprofitör (Irakkriget)
  7. Eugene Terreblanche;31.1.1941;12:00, sydafrikansk rasistledare som mötte sitt naturliga slut (hackad till döds)
  8. Regina King;15.1.1971; 7:40, aktris, nyligen omskriven pga. sin vuxne sons självmord
  9. Alexander Richards;16.1.1971;12:00, dömd ekonomisk brottsling
  10. Kid Rock (Rob Ritchie);17.1.1971;12:00, rappare
  11. Per-Willy Amundsen;21.01.1971;12:00, jämförelseobjektet, rasisten
  12. Håkan Steen;21.1.1971;12:00. musikjournalist som hyllar Jack White (dvs. åtminstone inte rasist om han känner Whites musikaliska intressen)
  13. Leo Lagercrantz;25.1.1971;12:00, bl.a. antirasist (se inlägget om hur samma omen kan leda till extremism åt båda hållen)
  14. Maxine Bahns;28.01.1971;12:00, aktris
  15. Carl Eckerdal;28.01.1971;12:00, chefsekonom Livsmedelsföretagen. noterad pga. sanslöst usel debattartikel i AB om att köpa dyrare svenskt när Sveriges många fattiga inte klarar sig!
  16. Patricia Velasquez;31.1.1971;12:00, aktris, den karismatiska och onda partnern till mumien i "The Mummy Returns"
  17. Maria Drakenby;2.2.1971;12:00, kristen lesbian uttalade sig i SvD (glömt argumenten)
  18. Jayne Middlemiss;3.2.1971;12:00, brittisk nakenmodell "Page Thrre" (brittens beskedliga helgsnusk), blev senare tv-presentatör
  19. Johan Forsell;7.02.1971;12:00, vd Investor, standardtypen av kapitalist
  20. Anders Gyllén;9.2.1971;12:00, kontaktperson på företag från tiden då svenska medier lejde okunniga censorer för att stävja näthatet (sen valde mediehusen att tysta folket helt och hållet istället). Den här bloggen censurerades inte eftersom företaget inte kunde skilja på hat och argumentation kring horoskop!
  21. Anna Borg;10.02.1971;12:00, vd statliga Vattenfall (trotjänare som stigit i rank), noterad via skandaltext i AB: folket fryser, vd tjänar 21 miljon om året

Rätt eländiga människor med några undantag, precis som det blir när man använder tidningsrubriker som informationskälla...

 Intressant: moderatledaren har samma hårda och självgoda fullmåne som Ebba Busch (Stenbock/Krabba)

Domingos kända tid ger Månen i Vågen (apropå hans obalans mot kvinnor)

Kirkpatrick, lesbisk förbrytare, har "det sociala utfrysningssyndromet", Sol-Vattenbärare/Mån-Skorpion. Också krigsprofitören Cheney har samma "syndrom" i form av Mars-Skorpion i attack mot krämaren Merkurius och psyk-Månen i Vattenbäraren.

Jag slutar här, men det verkar inte saknas astro-anledningar till att vissa skapar stora rubriker! Det är ett bestående intryck av alla dessa år av bloggande i ett land helt utan filosofisk orientering... 

Medgivande: jag framhärdar trots några vilopauser med Sideriska eftersom sysslan påminner om "jnana yoga", en yoga som syftar att skärpa intellektet att nå bortom genomsnittsmäniskans trubbiga och av överheten dikterade synfält. 

Jnana yoga ligger bakom den urvattnade västerländska intresset för "mindfulness", som ju egentligen är något helt annat än i Sverige. Målet är att medvetandet ska finna sig självt i kontemplation, varpå tillvarons gudomliga aspekt uppenbaras. Men det går ju inte att sälja i ett gudlöst land, så svensken serveras yoga-formen i skepnad av "hälsa och välbefinnande" i linje med gammal Linggymnastiik och rasbiologi.

Inga kommentarer: