Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 mars 2024

Ödescykeln då eliten började dölja sina rikedomar


Apropå https://www.expressen.se/debatt/kartlagg-de-rikastes-tillgangar-och-skulder/ 

En självklar uppföljning till horoskopet för förmögenhetsskattens slopande är den fas Sverige befann sig i den märkliga hinduiska cykelläran som ingen längre vet när den skapades eller ens skälen till storcyklernas ordningsföljd. Men det finns ett otal varianter och Vimshottari utgår från månens position när landet eller personen föds. 

För en sovande västerlänning är det ett uppfriskande uppvaknande att inse att Tiden är Herren. Sveriges regeringsform 1974 bara "kuggade i" Tidens gång vid Venus storcykel (1959-1979), vilket visserligen ser ut som "född under en lycklig stjärna" men eftersom Venus i materiellt orienterade Stenbocken vilar på en så klen Saturnus (Stenbockens härskare) är landet likväl sårbart för i synnerhet ekonomiska skiftningar. Detta kanske är allmängiltigt för västkapitalismen, men de svenska hushållens ekonomi var extremt sårbara medan landets elit, som sagt, lyder under helt andra spelregler. Om inte direkt från 1974 så definitivt en tendens som ligger i tiden under denna cykel;

 Maha Dasas:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06


Och gissa vem som knäcker landet? Den Onde Rike Mannen, vars verksamt onda Jupiter fått det här smeknamnet på bloggen. 

Sveriges tragiska öde där landets rika skor sig på de fattiga slår till i två steg: först via den första subcykeln, passande nog Rahu (norra månnoden, 2002-2020) som redan i sig står för karmiskt betingad girighet eller vilja att prestera. Vid Regeringsformen 1974 har Sverige ett intellektuellt underskott i 3e huset för Räknenissen och det är således där Rahus hunger är som värst. (Rahu betecknar den karmiskt betingade anledningen till en återfödelse, här: landets återfödelse).

Den här perioden av omåttliga begär har bloggen avhandlat förr, och vem äger eller disponerar denna sublunära (irrationella och lågpannade) hunger? 

Jo, 3e huset kombineras med Skytten och därmed med Stora och Lätta Pengars Jupiter som sin disponent. T.o.m. vanligt folk har typiskt bara statusförbättring på hjärnan. Detta är Sossesverige som glömde precis alla människans behov förutom de materiella. Ett skevt folk resulterade.

Dessutom förlorar Jupiter mycket av sin i grunden goda inverkan när Rättvisans Våg stiger i öster. Sveriges rollmask är falsk - här finns allvarlig varning för överklassens "bidrag" till nationen! Eliten har bara självberikande för ögonen!

Och Bank- och rikemansvärlden slår till så fort Jupiter, nu nedgraderad till en simpel Klippare når sin tid inne i landets 5e elithus - ja Klipparen ÄR i Sveriges fall det 5e huset, så rutten är gamla Sverige-kartan (vilken än den nya "Nato-Sverige-kartan är): under årtionden var landets motor en rik opportunist som vill ha ännu mer. Det här är knappast några nyheter för den som ögnar tidningsrubriker, det intressanta är hur väl en gammal indisk metod pekar ut karaktärsbristerna! 

Detta är första subcykeln i Rahu-girighetens storcykel (som diskuterats många gånger förr) men i termer av bl.a. högerns profitstyrda skola som just avslöjats producera dummare elever än den kommunala, inte minst för den korrupta människans sätt att ljuga om elevernas faktiska prestationer. (Lögn är en nationell favoritgren, det är stört omöjligt att få det svenska genomsnittsspyket att objektivt utvärdera ting.) 

Intressant att högern åter spjärnar emot att staten får rätten åter att göra statistik på vem som äger vad. Det kan ju bli social oro när svensken blir medveten om hur grundlurad av eliten den vanliga medborgaren blivit på så kort tid.


 Rahu Maha Dasa:  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05

Dåvarande finansminister Anders Borgs nya skattefrälse uppstår således 1/1 2007, och ingen blir överraskad som kan hinduismens lära om att planeterna inte bara är goda eller onda utan dessutom kan vara maskerade bluffmakare. (Satan ikläder sig rollen av en ljusängel, en välgörare, men bedrar likt Jimmie Åkesson sina väljare, om och om igen - och folk är dessvärre inte smarta och gör eftergifter gång på gång.)

Naturligtvis skulle Dasha-metoden ha konsulterats först och planettransiterna (dagen för förmögenhetsskattens slopande) först därefter. Men bloggaren började som västastrologi och det sitter i ryggraden att först kasta sig över transiterna och sen komma ihåg att Sideriska siktet faktiskt lutar sig mot en lätt-version av den indiska traditionen... Återvänder man till kartan för lagändringen är det intressant att Klipparen/Jupiter står med omoralens Mars och i 3e räknenissehuset av alla ställen (där huvudcykeln Rahu just är aktiv som en långsiktig trend). 

I backspegeln är det bara alltför tydligt vilken jävelskap den svenska eliten höll på med vid tiden. Och folket tenderar åter åt höger utan att ha lärt sig eller fattat någonting. Tacka den extremt högervridna socialdemokratin för att landet blivit nattsvart. Enkelt folk klarar inte mer än välja ett av två alternativ. Och SD har uppstått som en ond skugga som följt på gamla arbetarpartiets korruption (en korruption bloggen förut diskuterat under någon av taggarna med "socialdemokraterna" i namnet - det är en större mängd inlägg). Varför går då folket ännu mer åt höger? Kanske för att den Onde Rike Mannens tid är nu (storcykeln 2020-36) och har kollrat bort befolkningen till den grad (via SD) att vanligt folk tror det är en radikal protest att rösta på dem som vill ha ännu mer från dem som inget har.

Det är därför Sideriska siat om landets död i just dessa år. Det finns inget sätt att få ett så lurat folk att VÅGA VAKNA men framför allt förstå mekanismerna bakom SD:s plötsliga salongsfähighet. Det är också därför medierna obehindrat kan fortsätta rapportera om monstret Putin och föra Sveriges allt närmare det kärnvapenkrig USA med lätthet kan ta till med uppåt Nordpolen, på säkert avstånd från sitt eget land. Alla de som gick från S till SD har inget att återvända till och den Onde Rike Mannen har kopplat strypgrepp om landet.

Det egna landet brukar ringas in av horoskopets 4e hus (allt från en bohåla till egen markegendom). Här tror jag astrologin har tappat kunskap. Fjärde indikerar bara bondet (koja eller slott). Oxens tecken kan läsas som mer primitiv än Krabban - boendetryggheten - som ren "ägandeinstinkt" (homeostatisk balans som bygger på fast mark under fötterna). Oxen står för mer än bara pengar på fickan och mat. 

Hinduernas syn på oxen som ett arbetsredskap lika alla de andra nära förnödenheter 2a huset betecknar har fördunklat Oxen som den ursprungliga (primitiva) människans instinktiva upplevelse (i en fysisk kropp) att vara hemmahörig i det materiella, i det jordiska. TAURUS > TERRA. (TR > TR ordstammen som härleds ur stavelser, måste en gång ha varit densamma.) Oxen har definitivt med markinnehav att göra vilket inte minst pågående krig om Ukraina påminner. Den egyptiska tjuren har varit central sedan äldsta tid och i termer av tidsåldrar kan vår döende Fiskarnas tid ha startat på 200-talet, föregåtts av Väduren och dessförinnan Oxens tids ålder, grovt avrundat till 4000-2000 fvt. 

Människan blev visserligen bofast och jordbrukare långt tidigare och egyptologins insikter om tjuren Apis förlorar sig bortom denna tidsålder. heliga tjurar förekommer också i Turkiet (https://art.thewalters.org/detail/5409/sacred-bull/). 

Tjurdräparen Mithras var central i den romerska arméns kult och bloggen har tidigare nämnt den fascinerande monografin "The Origins of the Mithraic Mysteries" av David Ulansey som pekar mot att mänskligheten känt till vårdagsjämningens precession (zodiakteckens avlösning över tid) och att tjurkulten går tillbaka på Oxens tidsålder och sedan stannade kvar som en arkaism i den romerska kulten. 

Att Mithras dräper tjuren är helt enkelt minnet av att Oxens tidsålder gick i graven och att mänskligheten (inklusive den romerska militarismen) löd under nästföljande tidsålder: Väduren och dess härskare Mars eller makt via våld (se Jimmie Åkessons och Adolf Hitlers kartor). Sumerien tycks under åtminstone en del av Oxens tidsålder ha betraktat gudarna som tillhandahållare (Oxens tecken har näringstillhandahållarens Måne speciellt stark i tecknet). 

Såvitt vi kan bedöma hade det fjärde årtusendet och tidsåldrarna (inte astrologiska!) dessförinnan varit hyggligt fridfulla. Inte för att krig och räder helt saknats...Under tredje årtusendet tycks oro ha blivit dagordningen. ... Snabbheten med vilken en fiende kunde drabba - någon krigsherre ute efter byte längsmed någon kanal i tvåflodslandets infrastruktur - gjorde livet osäkert även för de rika och mäktiga...

(Thorkild Jacobsen - Treasures of Darkness, A History of Mesopotamian Religion, 1976, s. 77)

 

Den danske författaren nämner knappt astrologin i en (av få) historiker över platsen där läran föddes! Det är så typiskt den inskränkta västerlänningen. Men notera hur väl den tilltagande oron motsvaras av Vädurens inbrytande, vars etos Rom sent omsider också anammade (just som Fiskarnas tid var på ingång). Pax Romana byggde helt på brutalitet, på astrologins värsting Mars. Jämför svenska borgare i regerande ställning idag!

Tidsåldrarna kanske har makt över civilisationerna. Tiden är Herren för de fallna själar som sitter fast i det jordiska kretsloppet.


Inga kommentarer: