Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 mars 2024

Molnets herrar. Civilisationens dödgrävare eller kreativ destruktion?

 


Googlade något annat men besläktat när NÄTET presenterade tidigare grekiska finansministern Yanis Varoufakis. Honom har svenska medier i flera år förtigit (den öststatsdiktatur under USA vi blivit) ända sedan Kajsa Ekis Ekman ofta förde honom på tal under Greklands extra svåra finanskris.

Ekman själv ser för den utomstående ut att ha tystats av samma dolska medieaktörer. Språksvaga journalister använder engelska verbet "cancel" i svenska meningar och det ser ut som skit. Något bättre skribenter försöker försvenska till "cancellera", men landets förfall är ändå påfallande. USA USA USA. Ekman verkar numera på nåder få en och annan text publicerad i AB, återigen synbarligen på villkor att texterna är opolitiska.

https://www.youtube.com/watch?v=osVib1ddXwM

Här är 35 minuter energisk intervju med Varoufakis, omistlig för att ett mer radikalt och koncist grepp om hur du nätshopparen redan sålt din själ till Djävulen och det hänger på dig om du ska kunna återfå full medvetenhet! 

(Not. När YouTube visar den första av tre röda skyltar "betala nu eller utstå reklamavbrott", låt bara skylten ligga kvar i hörnet på din förhoppningsvis tillräckligt stora skärm. Då växlas efter lite rosslande till nästa segment utan att reklamfilmerna går igång för den som aktivt avböjt betalning.)

Capitalism as we know it is over, so what comes next? | My Wildest Prediction with Yanis Varoufakis

Några nyckelord: 

Cloud lords practising rentier capitalism ("hyresvärdskapitalism" - Jeff Bezos m.fl. lever gott på att alla som vill delta i hans moln måste betala tribut till sin överherre) has killed normal markets. The clouds siphon off money from "normal" profit driven markets. Capitalism has in fact already collapsed but as yet few notice it.

Detta är ett tillstånd värre än kapitalism eftersom algoritmerna spårar dig och samtidigt hjärntvättar dig alltmedan du tror du utöver din "valfrihet". Dessa herrar är bokstavligen Parasiter eftersom de bara sitter där och förser sig. De står inte ens för någon utveckling (greken särskiljer noga tekniken i sig som är neutral från parasiternas bruk av den.) 

Med användaren eller individaspekten brukar svenska debattörer starta men Varoufakis tar det stora greppet och påminner om vad Amazon och alla molnets herrar är: feodalfurstar tar hela världen gisslan och kommer att fördärva den mänskliga civilisationen (enligt greken) om inte någon form av socialistisk kontroll över produktionsmedlen inrättas. 

Här talar Varoufakis om den Vattenbärarens tidsålder den här bloggen visualiserat - jämför feodalherren Lejonet med den kollektivistiska och demokratiska Vattenbäraren mittemot (ibland betraktad som Världssjälen, med Sol-Lejonet i centrum och den kosmiska Luft- eller rymdkroppen representerad av Saturnus-Vattenbäraren. 

På det mänskliga planet:

  • Lejon, individcentrerat, monarki/diktatur
  • Vattenbäraren är långt mer komplex: kapabel till både individualitet OCH kollektivism.

Lejonet, konungen, är bara den främste av parasiterna i det feodala systemet. Intressant nog påstår Smithsonians att de gamla egyptierna tog bort interna organ när farao eller någon ur eliten mumifierades men lät hjärtat sitt kvar i kroppen såsom intelligensens säte. Detta är inte vad 100-talsfilosofen Filon från Alexandria, Egypten, sade. 

Han var visserligen jude och det kan tänkas han driver med traditionella egyptiska föreställningar och bruk, men det han säger stämmer med platonsk filosofi överförd på ett resonemang om vilka djuroffer och inälvor som är värdiga att offra till Gud på brännaltaren: här vänder han resonemanget och säger att hjärtat tas bort, det är inte ett värdigt offer till den Högste eftersom det i allmänhet är så orent och vacklar mellan kroppsliga begär och dedikation till den Högste. Hör metaforen, detta gäller även människan.

Här är samma tanke som i indisk astrologi och kosmologi (senantiken var en smältdegel, en sann internationalism): Mörkret, Passionerade (men instabila) mellanläget, och Ljuset. Hjärtat representeras av Solen (Ljuset) MEN härskar över Lejonet, ett rent djur och tillhörig Mörkrets kvalitet. (Se de majestätiska men ändå tydligt djurlika kvaliteterna hos Donald Trump i föregående inlägg.) 

Filon säger också:

Det irrationella djuret kommer i två varianter. Dels den som missbrukar Förnuftet som borde styra besluten [se unga svenska spelmissbrukare som djur som fått sina förnuft skadade till följd av spelreklamen som talar till den begärsfyllda, irrationella själsnivån]. Det är sådana människor vi kallar "från vettet". Det andra slaget av det irrationella djuret är helt berövad förnuft, och dessa kallar vi "brutala sällar". ...

Okunskap [Mörker], som bara är en smärre och dessutom ofrivillig olycka, medger en kur som varken är svår eller betungande: instruktion [Ljus]. Men ondska som är en frivillig sjukdom i själen i sig, och om svår är närmast omöjlig att bota. Därför var Jakobs söner, instruerade av en verkligt vis man, t.o.m. under sitt besök i Egypten - symbol för kroppen och dess böjelse att låta sig förslavas under passionen - och t.o.m. när de mötte Farao, fördärvaren av alla goda ting som framställer sig som herre över alla sammansatta djur [både irrationella och rationella], därför var sönerna inte alls förvirrade av de arrangemang de skådade, utan medgav frankt att de var enkla fåraherdar, likt deras fäder.

["Fåraherdar" är också positivt konnoterande symbolik hos Filon, tankar om avskilt liv under bar himmel och den höga intelligens enkla och naturliga människor odlar jämfört med borgare som förskrämt skockar sig bakom ringmuren och tänker lika svagt som den vallade fåraskocken. Herden representerar en högre kognitiv förmåga, en varelse med den rationella själen aktiverad.]

 (Ur texten "The Sacrifices of Abel and Cain", §46, 48)

 

Filon går i långa och ringlande resonemang vidare till medvetanden behärskade av irrationella impulser som kidnappat och missbrukar förnuftet. Bakom ett språk tiden gjort svårbegripligt tecknas en klarsynt psykologi för 2000 år sedan, som med lätthet skulle kunna identifiera molnets herrar som mänsklighetens lägsta kräk, skadade varelser som inte längre tänker friskt och naturligtvis inte förstås hur långt "syndafallet" gått i deras fall. 

Hur kunde mänskligheten i vissa kultursfärer falla så lågt att den inte längre ser klart hur den lever och vad den blivit - irrationella djur eller t.o.m. brutala bestar? Om besten kopplas till den våldsutsatta Orten, vad då om alla andra som missbrukat sina förnuft och låtit detta orättfärdiga samhället uppstå? Tänk bloggens tidiga år och upprepandet av självlögn och efterrationaliseringar som så tydligt sågs i Reinfeldts karta och senare, fast med Sol och Månen omkastade i finansminister Svantesson. Luft (moderatblå luftslottet) och drömska Vatten kan bli otroligt inbillningssjuka. Vatten representerar inte bara vegetation utan i grund och botten platonismens irrationella och begärsfyllda själ!

Från resonemanget måste man undanta Vattenbärar-Solen i Sverige-horoskopet från 1974. I den här nationella kartan är zodiaktecknet så korrumperat att man istället måste tala om en elitens kollektiva klubb där alla i inre kretsen agerar ut den Onda Rike Mannens rollspel (yta är allt), en hycklande och falsk Jupiter som söker framstå som mer än den är. Kom in i Stockholm city och se dess slätstrukna Onde Rika Man vars mänskliga celler alla ängsligt lever och klär sig identiskt.

Gruppidentitetens Vattenbärare i Sverige fungerar på tecknets sämre nivå, som en ideologisk tvångströja, en repression som blockerar fritt och högt tänkande. Tänk huvudstan, varifrån allt trams och alla påbud utgår, som själv svårt hjärntvättad och fångad i en tankebubbla! Precis som ett land har en nationalsjäl har varje ort en lokal själ som de bofasta göder med sina satta mönster. Avflyttning försvagar och dödar den lokala själen. Här kan man likna kollektivsjälen vid en daimon på låg luftnivå. Pöbeluppror visar att dessa själar visst har kraft men socialrealister ser naturligtvis inte Naturens finstilta konstruktion och ser bara sociologiska processer.

Bara den kosmiska Vattenbäraren är en passabel återspegling av dess arketypiska förlaga, den Vattenbärare som är en Idé av många i det platonismen kallade det gudomliga Intellektet (Nous). Enbart Gud kan bolla och orkestrera alla idéer som tänkas kan. Den förhistoriska människan på väg in i artens "skolmognad" förstod att hon måste reducera komplexiteten och där någonstans föddes astrologin som ett kärnfullt koncentrat av alla slags liv det ankommer människan att känna till. Tack vare symbolernas löslighet kan man fortfarande relatera till dem som bärande Principer och vid behov utvidga deras signifikationer.

All metafysik inkl. astrologin är således en extrapolering utifrån kända förhållande utifrån axiomet om den mikro- och makrokosmiska parallellismen har sin validitet även utanför Tid och Rum. Skillnaden mellan antiken och nuet är att den moderna människan blivit så arrogant att hon inte ens kan föreställa sig något bortom det urval Idéer som (ur hennes omedvetna) driver henne i hennes världsliga verksamhet.

Den moderna människan är som besatt av onda andar men eftersom hela civilisationen genomsyras anses tillståndet "normalt", särskilt i Väst är befolkningen vaggad till sömn och tror sig delta i "framsteg och tillväxt", trots att arten står närmare civilisationskollaps nu än någonsin.

*****

Varoufakis kallar sig inte religiös (likt landsmannen Platon), men han anar inte hur nära han står antikens ansenliga intellekt. Dagens bankfolk är närmast retarderade i jämförelsen och vad säga om den nominellt moderatledda svenska regeringen? Sveriges förfall kommer knappast att vändas genom en allians med USA som bara slukar oss med hull och hår.

Grekens horoskop ägnades ett inte alltför seriöst inlägg 2015:

Ärbara skurkar och gemena EU-terrorister

Med de hinduiska tolkningsmetoder som tillkommit, skulle man idag kunna diskutera hur allvarlig den avsevärda dissociationen mellan Tvillingarna och Stenbocken är ("6-8-förhållandet"). 

Luft och Jord i "6-8-dissociation" - det mentala månpsyket
värjer sig mot bankvärlden (Stenbocken)
som en snål och korrupt dödsbringare (hus 8)

Han hamnar i clinch med intervjuaren flera gånger under halvtimman och ingen av dem vill släppa ordet till den andre. Det är en perfekt illustration av hans Mars-intensiva/gränsande till aggressiva psyke i meddelsamma Tvillingarna och Stenbocken som är rent autokrat i problematiska kombinationer, vilket konjunktionen mellan Jupiter och dess motpol Saturnus i min upplevelse är. Jupiter vill expansion men den står ju redan vid Gränsen (Saturnus) och dessutom i Gränssättarens negativa hemmatecken. 

(Jag har ett fall från samma år, månad och nästan dag: Månen bara ett steg framåt och i fånge i passionerat Vatten. Här finns samma stridsvilja men också åtskillig nedlåtenhet mot avvikande åsikter trots egen låg bildningsnivå (Mars-Tvillingarna verkar där innebära bildningskomplex, uselt placerad i hus 10). Månen i Vatten medför här ett psyke som spricker vid minsta motgång och som lätt slår över i raseri. Vad jag vet har kvinnan svårt att få vänner, vilket inte förvånar, givet Jupiter/Saturnus som inte ger någon vidare flexibilitet givet att godheten (Jupiter) redan står invid "hit men inte längre"-Saturnus ger en snålt definierad "godkänd" krets.)

Men man kan nästan räkna med så här kraftfulla och konfliktalstrande bud hos en f.d. finansminister och de problem på hemmaplan han konfronterade - det kapitalistiska finanssystemet skulle tvinga de lata (?) grekerna till stålbad och tillbaka till fattigdom.

Men vad skiljer Varoufakis från moderaterna från Reinfeldt och Svantesson, här är ju ytterligare ett exempel av Sol och Måne i de icke-relaterade Luft/Vatten-kombinationen som Filon ägnar så stort intresse (rationell och irrationell själ utan god synkronisering)? 

Svaret är att det finns nyansskillnader. Det är värre när moderaternas Vågskålarna börjar svänga hit och dit till följd av det irrationella Vattnets karaktärslösa begär. Det är Passion/Passion och ingen nykter styrning! 

Grekens Sol i Fiskarna tillhör Ljusets kvalitet och söker åtminstone verkliga lösningar för behoven som alltid finns i Vatten, och Fiskarnas härskare Jupiter nära Saturnus ger åtminstone viljan att åtgärda ett ont system. Också hans Måne i Tvillingarna tillhör Ljusets kvalitet och om än hans mörka blick i bland avslöjar en krigare och en dräpare som kunde ha varit om inte Tvillingarnas bas Merkurius varit nedtonad (halshuggen av Ketu). Detta dämpar krigiskheten i det intellektuellt orienterade måntecknet. Jämför med Donald Trumps självsvåldiga Mars-Lejon-ascendent. 

Greken är långt intelligentare än USA:s förre president och på Månens känslosida, som för övrigt har intellektuella snarare än enkla kroppsliga eller materiella begär, finns en anknytning till 9e huset som tyder på att Ketu här kan vara ett halshuggen Merkurius som därmed fungerar som "halshuggen och pånyttfödd", ett intellekt som jobbar med större lösningar än den normala Merkurius.

"Normal" avser här Merkurius som logiker eller räknenissar som civilekonom Reinfeldt. Förre statsministerns Merkurius i Lejonet har stöd i kungamakaren Regulus, men Eld-tecknet har Solen i Vatten-Krabban och det tyder på att Solen är indragen i det "sensationalistiska" Eld/Vatten-kriget som distraherande grund. Reinfeldt skapar rubriker men åstadkommer han något?

Finansminister Svantesson verkar ha bättre omen än partikamraten, hon delar Varoufakis Merkurius/Ketu. Men här får man inte glömma vilka bollar man jonglerar: hon har Luft/Vatten-dissociationen mellan det stora Ljusen, och i dagens Sverige knappast tar sig Ketus andliga uttrycksform. Här är en annan Luft/Vatten-dissociation som är något av en gåta: Edward Blom det skånska matvraket som är bekännande katolik. (Obs. Under vissa omständigheter blir "oheliga mixturer" snarast en utmaning horoskopägaren konfronterar. En "folkhälsopolitiker" skulle mycket väl kunna ha Bloms "karaktärssvaga vällevnadstendens" i sitt horoskop men då som "jobbuppgift". Känt klockslag som förutsättning för husens innehåll är som alltid huvudvärken...)

Infantiliseringen av den svenska medelklassen

Här överväger tydligt den skånska hedonismen/vällevnadsmentaliteten och en dubbelmoral eller dubiös natur resulterar (miljön lika viktig som horoskopet, men kända hus ger vissa miljöindikationer). Han lever uppenbart i en egenartad livsstilsfantasi. Korrupt katolicism är den värsta sorten (se den aldrig sinande pedofilskandalen eller maffiakopplingen till Vatikanens bank - katolicismen kämpar sannerligen mot en inre fiende).

Greken är om någon en idealist medan moderaterna också är ideologiskt styrda men dessutom självtjänare eftersom de sitter fast i den svenska tvångströjan som styr den politiska gräddan, Sverige som ett rätt självtjänande land fast man inbillar sig något mer. Allt detta utgår från 1974 års olyckliga karta där BÅDE Storfinans och Ledarskap (Jupiter och Solen) inifrån 5e elithuset anger tonen för ett till stor del oreflekterande folk, ett folk som inte lyckas lyfta blicken över pengar och materiella existensvillkor. Titta på svenska politiker: mixen Vädur/jag och Oxe/förnödenheter dyker ofta upp! 

Rasisten Jimmie Åkesson tycks vara svenskarnas naturliga val, med mindre NATO-ansökan ÄR landets nya och sista horoskop före Tredje världskriget som via vårt medlemskap flyttat upp till norra halvkloktet.Ett rättvist slut med tanke på hur många granatkastare under Carl-Gustavs namn Sveriges konung hjälp till att kränga på sina resor till suspekta, krigförande länder. 

Så klart Ondskan skulle återvända till avsändaren när tiden var inne. Ur 1974-kartan riskerar Sverige krig från 2036. De planetära dasha-cyklerna för NATO-ansökans karta har ännu inte granskats på bloggen. I teorin signerade Sverige sin Dödsdrift här och ödet växlade "magiskt" in på ett nytt spår i en verklighet vetenskapen inte ens har en susning om för närvarande.

Folkets Måne i Väduren, hetsigt och impulsivt men pga. Mars-Oxen som bas en trögare och mer materiellt fixerad. En kuvad slutprodukt efter många generationers styrning från Överherrar av likartat slag. Nu har molnets herrar börjat visa ansatser till maktövertagande även i detta land. Klarna bank och småttingen Spotify. Nyrikedom och parasitiska mellanhänder ingen behöver men Sverige verkar besatta att hjälpa fram i linje med dess buttert motsträviga inre åttondehus-väsen.

Den här bilden från bloggens tidigare fas gäller inte längre. Lättvindigt tillät jag den onda stjärnan Algol en alltför generöst omfång i ekliptikan/zodiaken. I själva verket är det Alcyone i Oxens 7e grad som gradexakt påverkar folksjälens disponent Mars. 

Alcyone är central i de Gråtande Systrarnas (Plejadernas stjärnbild) och Sverige har därför en sorglig grundton (nordiskt vemod, någon?), Men Mars bidrag? Totalbudskapet blir förstås OFÄRD/KRIG, GRÅT OCH TANDAGNISSLAN.

Om Algol (som påverkar "Jimmie") växlar mellan åklagare och bedragare/frestare, skulle kanske de gråtande systrarna vara de duperade och därmed lidande svenskarna som fixerat sig vid Ryssen och därför reagerar som dårar, vilket Putin kanske inte gör sig lustig över men väl inser den historiska opponentens labila psyke... Se föregående spekulation över "Sveriges tidigare liv" - ett omständligt sätt att utforska vad man lika gärna kan läsa tydligare i en historiebok.

Eftersom tidigare liv-metoden kvarhåller 1974-kartan men roterar den hamnar nu gråten och tandagnisslan vid 2a och 3e huset (ekonomi och handel). Krig och plågor som en lukrativ produkt som Sverige "i sitt förra liv" ägnade sig åt (Bofors, SAAB) och som blivit nationalsjälens fula inre natur med mindre landet snabbt och radikalt byter världsbild. Tanken är naturligtvis orealistisk, varför Ödet lär uppfyllas i kartan med nödropet att att bli barmhärtighetsmördad efter en NATO-Anschluss - Sverige saknade kalla nerver och därmed potentiell att gå i bräschen för en ny skönare värld, man satt fast i krig & sorg-mentaliteten som också förklarar SD:s framgång hos folket).


PS.

Apropå att sakna nerver för styra landet, jämför Filons "fåraherde", men också bloggens kritik av Saturnus-i-Vatten under Magdalena Anderssons korta tid som statsminister. Dåvarande försvarsminister Peter Hultqvist strävade i det längsta emot NATO-medlemskap innan helomvändningen maj 2022. 

Nu har bloggen varit kritisk mot honom men Saturnus i Eld är bättre än upplösningens Vatten. Eftersom Saturnus bär på dödssymbolik blir Eld-elementet snarast "kreativ destruktion" - det som kapitalismen tror på, men vars sanning ligger på ett högre plan: tänk, den systematiserade hinduiska treenigheten där Shiva är dödsguden som dansar över den dömda världen och sätter den i brand innan Brahma skapar en ny värld (vilken Vishnu sedan upprätthåller under skapelsens utmätta tid).

Jämför gärna den gudomliga Eldens destruktiva aspekt för den med partiellt perspektiv. Var i zodiaken "brinner det till"? I DHARMA-husen 1,5,9. Alla Eld-tecken eller Eld-hus har en viss pushighet som kör över de förtegna och driver världens skådespel vidare! På den psykologiska nivån finns ingen jämlikhet, saker är vad de är.

Hultqvist tänkte säkert han sysslade med "försvar" men också en herre/makthavare med ett öga på landets vapenindustri och sosse-önskan om att smörja vilka industrier som helst. (Sossens brist på högre moral var ett problem från första början, som det är med människor som kämpar för brödfödan. S-horoskopet - 5 taggar - illustrerar perfekt upprinnelsen: Saturnus-i-Vatten stiger i öster, planetens svagaste världsliga väderstreck.)

I verkligheten var han en av Shivas tjänare, fixering på försvar föder förstörelse, men i det större Livets (Eld) sak. Magdas Saturnus-i-Vatten är nödbromsen som söker hindra sönderfall men bara förlänger plågan. Saturnus kan inte bevekas, det är gammal astrologisk föreställning. 

Politiker som inte kan tänka i "supralunära termer" passar helt enkelt inte att se till nationens bästa. Platon förordade att politikerna informerades av filosofer, vilka i sin tur var astrologer! Men det var Platons utopi och västvärlden nådde aldrig så långt, människorna i västkulturen var inte mogna.


Inga kommentarer: