Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 mars 2024

Dubbelspaning: Fastighetsägaren som det ondas representant / Vågen och hjärtats renhet

Ett tragiskt fall av den onda stjärnan Algol kom nyligen till min kännedom. Bloggen har ofta nog nämnt kappvändaren Jimmie Åkesson, som alls inte stod på den arbetande människans sida utan uppenbart varit drabbad av Satansstjärnans förbannelse genom åren, men i skiftande former. På senare år via karaktärsvaghet och njutningsbegär i sinnliga Oxen där Algol i tredje graden försvagade honom till den grad att en lyxig lunch som muta räcker för att vända en av Satan märkt själ att köpa tanken på att vårdbehövande och skolbarn är något kapitalets herrar ska berika sig på.

Tidigt på bloggen inkom ett vittnesbörd om den onda stjärnans spännvidd (bibliska Satan som en åklagare, men i närheten av Venus, härskare i Oxen, en frestare/fresterska, och så vidare). I detta fall ren fysiologisk djävulskap: en hatisk styvmoder lät flickebarnet fara illa och hon ådrog sig permanent sjukdom som drabbade lungorna. Minns inte detaljerna, men vem kunde glömma att andningsvägarnas och kommunikationens Merkurius stod i Oxen på rät linje med djävulskapets stjärna. 

En påminnelse om att individen, likt bibelns Job ibland prövas av Satan utan att själv vara uppenbart skyldig till någon överträdelse Bibelförfattaren hade inte tillgång till själavandringsläran men för en hindu är fixstjärnan Algol en av otaliga punkter för KARMA, olustigt som det kan tyckas hade flickebarnet en förhistoria i ett tidigare liv till den hatiska styvmodern... 

En rättelse: jag har tidigare sagt att hinduisk astrologi inte använde fixstjärnorna, men det var fel. Ingen av fyra introduktionsböcker jag läste vid bloggens tidiga år nämnde bruket av fixstjärnor och jag kom aldrig att tänka på att googla i ämnet. Mer intressant är att 14 års googlande i olika delämnen av den hinduiska astrologin aldrig ens antytt bruket av fixstjärnor. Uppenbarligen är dessa traditioner likt i Väst gamla och "utgångna" eller ett smalt sidointresse. (Bloggen började av nyfikenhet tidigt ta stickprov på Algol och lade sedan till den goda kungasjärnan Regulus som en motvikt.)

Det senaste fallet av Algol var ett tragiskt självmord i en stadsdel för Stockholms materiellt välmående elit. I samband med en skilsmässa tycks individen haft ett svårt beroendeförhållande till kvinnan som övergav honom, och hängde sig själv. Självmordet misslyckades dock och nacken knäcktes inte utan mannen måste ha dött under plågsam kvävning. (Obs. Det är juridiskt alltjämt fråga om ett mord och inte som den degraderade svenskan försöker ändra det till "suicid" - som vanligt i Sverige engelska för att trubba av svenskarnas moraliska medvetenhet än mer!)

Att titta på självstryparens födelsehimmel visade att alla barn det dygnet fötts precis som Jimmie Åkesson, med Solen och Algol båda i tredje graden Oxe (söka strypa vissa utlänningars rätt att komma hit - Åkesson är således en mördare i den andliga värld Sverige också söker undanhålla folket eftersom politikerna själva vill spela Gud. Landet är så urartat att det passar väl att NATO eller USA lätt kunde ta över skiten i denna sista tid)

"Satan" eller ateistiskt förnekande av allt utöver den materiella världen har förstås flera astrologiska symboler, men uppenbarligen fattade en äldre och mer klartänkt mänsklighet misstankar om denna riktning i det kosmiska rummet (baserat på den geocentriska världsbilden). Kina ser stjärnan som ond och i väst är myten om den fasaväckande Medusa (ormar till hår och ögonkast som förstenar).

I ett experiment avkrävde jag horoskopsamlingen en Sol i intervallet Oxens andra till fjärde grad (±2° avvikelse tolererad) MEN DÄRTILL bloggens "sataniska fullmåne", dvs Månen i sitt "fallna" läge i Skorpionen. Bara den positionen är en ingång som hotar med en passionerad fixering vid det materiella. Jag har fallet med mellanchefen som gång på gång förlorade jobbet på ett stort svenskt företag som använde avskedanden för att kompensera orderfluktuationer, ett monsterföretag känt för korruption i andra länder. Månen i Skorpionen är extremt trofast men myntets baksida förklarar att Skorpionens död är vad denna psyktyp fasar för och söker undvika. 

De kan därför bli hemska kapitalister som är helt fixerade vid denna världens trygghet (som ändå tas ifrån människodjuret och de värsta strävarna dör utan några högre meriter som följer själen till andra sidan, inte undra på att astrologin med Mån-Skorpionen varnar för att falla till föga för den irrationella själens sämre sida). Den här personen med Månen i Skorpionen var redan så betingad av den skenbara trygghet det innebar att jobba för det kända företaget att han slet som en hund och lyckades, om och om igen, att bli återanställd när ekonomisk medvind ledde till nyanställningar. Är det inte sorgligt att se ett människoliv reduceras till en kamp för att återvinna förlorad ekonomisk status. Sådana här samhällen bygger sig en mänsklighet som förlorat sikte på artens potential...

Experimentet med den sataniska fullmånen OCH en "algoliserad" karriär-Sol gav ETT ENDA fall bland cirka 11.500 kartor. Och vilken symboliskt fullträff!

Både Sol och Måne i Mörkrets kvalitet

En av de verkligt onda "typerna", en f.d. vd för branschorganisationen FastighetsÄGARNA. Solen i ägandeinstinktens tecken Oxen. Att äga fastighet är inte ett nytt påfund men en djävulskap som uppstod några tusen år efter att jägarsamhällena hade övergått i bofasta jordbrukare, ja kanske ännu senare, när huttrande människor började dölja sig i städer, innanför stadsmurar till skydd mot rövare i vildmarken. 

Den första borgaren är minst 7000 år gammal (utgrävningarna i staden Ur varifrån judarnas stamfar Abraham, "den första astrologen" utvandrade). Detta är astrologins hemmamark men symbolik växte förstås fram långt senare än Ur:s tidigaste stadier. Men FastighetsÄgaren är den första onda människan och representeras av makt (hus 10) över de som har behov av säkerhet (hemmets hus 4). Astrologin kan beskriva det som Stenbocken opposit Krabban eller deras härskare Saturnus och Månen. 

Ingen ska säga att astrologin saknar synonymer (många vägar till liknande resultat). Hinduerna ger, som nämnt, diskret kritik åt hus 10, idag mest känd som "politisk makt", genom att tagga huset som "förbättringsbart" - uppenbarligen från insikten av hur illa Ägare och Makthavare genom historien betett sig. 

(Not. Jord-elementet börjar trivsamt med Oxen som visserligen har behov men små, intensifieras och blir dessutom till kräsenhet i Jungfrun och spårar ur och kräver "förbättring" i extremläget, Stenbocken. Skrytighet och ofördragsamhet drabbar alla makthavare - se bara Ulven Kristersson skina som en sol i Washington i närheten av verkliga makthavare.

Missa heller inte att makttecknet Stenbocken är Jord-materialism i dess passionerade kvalitet (obestämd, ännu varken hackad eller malen). Hur någon nu kan tända på det som saknar både själ och andlighet. Astrologin har byggt in insikten att det materiella är den slutliga kollapsen eller syndafallet. Här börjar så att säga mänsklighetens försök att återupptäcka vad hon egentligen är, men Ägarna och Makthavarna vill inte se nyttiga trälar ta den vägen eftersom det påverkar deras egna privilegier...)

Men Algol i detta horoskop för ex-vd:n berättar om den onaturliga verksamhet den här människan lånat sig till. Jag sökte då upp nuvarande vd för en ruskig branschorganisation som inte varit möjlig i en intelligent civilisation med högre förståelse. Även om den senare efterträdaren inte har Algol som direkt varning eller inbjudan till korruption, ges en lika intressant varning för att hamna på den onda sidan.

Likt den i väst så demoniserade Putin har denna vd fienderna Sol och Saturnus i konjunktion. Räkna inte med ett öppet hjärta (Solen) när Saturnus materiella självgarderande står invid. Det är dock inte Putins tecken Jungfrun (och känsligheten för NATO-USA:s framryckningar, utan i markinnehavets och pengarnas Oxe! (Jungfrun och Oxen har förvisso beröringspunkter, men Oxen betonar som sagt Ägaren medan Jungfrun är slitvargen som söker övervinna sin onda lott som trälen och underhuggaren.)

Både Sol och Måne i Mörkrets kvalitet

Därtill har Fastighetsägarnas nuvarande vd den krigiska dominant som uppstår vid det Eld/Jord-krig som de fixerade och obändiga Oxen och Lejonet bildar. Månen i Lejonet vill glänsa och framstå som ledartyp, men basen, Lejonets Sol, handlar bara om pengar. 

Kanske en "chef från helvetet" i vissa branscher, men här syftas förstås på att den rike tagit Saturnus-kontroll över den lilla människans behov av boende (Månen/Hemmet) involveras i denna slitiga maktkamp om vem som får bo, till följd av fastighetsägarens kamp för sin verksamhet.

Solen + Saturnus är en principiellt snål karaktär men naturligtvis en smart kapitalförvaltare eftersom Saturnus handlar om att organisera och "hålla fast hand om". 

Att båda vd-typerna har intellektuella (Luft-blå) Tvillingarna som partiell bas till Jord-bruna Oxen är inte viktigt men ändå rätt typiskt för Räknenissen som inte kan släppa slantarna i sina tankar... Exempel: bloggarens far var en Räknenisse och lämnade ett oförglömligt minne när han, bosatt i utlandet, körde sina besökande äldsta barn (kvarvarande i Sverige) till föräldrarnas nya hem och bakom ratten förklarade att bensinkostnaden mellan flygplats var si och då men att han storsint bjöd sina barn på bilresan! Har skrattat gott på senare år hur buffelaktigt lik han var Donald Trump (båda Solen i Oxen, men faderns Oxe i 12e omedvetna huset visade hur föga han var medveten om hur "ekonomismen" ätit sig in som en ond demon och styrde alla betraktelser).

Solen som "ledaren" och Månen som "massorna" bör för övrigt inte ha slitiga förhållanden som hos dessa två vd för de som äger fastigheter (se också finansministern Anders Borg som gav de rika skattelättnader, här och uppföljning här). Dessa är människor som aldrig kommer att älskas av den breda massan, men kanske av hjärntvättade och tanklösa särintressen. Måne och Sol tecknar också "livslinjen" så brott på denna antyder kännbara krascher och omstarter i livet.

Så länge solsystemet består kommer liknande figurer att målas upp, men mänskligheten kommer inte alltid att svara på samma sätt. Själar anmäler sig till jordelivet och kommer i alla verkshöjder och tycks schemalagda för olika tidsåldrar. Inte ens under sämre tider kommer alla att uttrycka sig så lågt som att söka makt via chefspositioner utifrån ego-perspektivet. Välgörande avvikelser bör synas av horoskopet, men i båda dessa fall saknas det avgörande födelseklockslaget som visar vad som verkligen driver ödestypen. 

"Fastighetsägaren" kommer att försvinna som social roll och psykisk anfäktelse när Jorden nått en bit in i Vattenbärarens tidsålder (dvs. en tid som är motpolen till chefstypen Lejonet eller självförhärligande samhällseliten - hela världens befolkning kommer att konvergera i en ny bild av det goda globala samhället, men inte förrän Väst förstört världen som vi kände den och en helt ny organisationsmodell växer fram...).

 

Bonusspaning

På tal om fixstjärnorna har bloggen nämnt den synske amerikanen Edgar Cayce som verkade helt gränslös under hypnos. 

Solens exakta ingress i Vågen 2024.

Vid ett tillfälle diskuterade han att själar "trasslar in sig" i olika solsystem och utexamineras först när vissa kunskaper inhämtats. Riktig märkligt blev det när han pekade ut fixstjärnan Arctutus som "vägen ut" från det "system" vår mänsklighet befinner sig i.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arcturus

Wikipedia om arabernas namn är intressant eftersom denna tradition kan gå tillbaka till förlorade judisk-babylonisk stjärnlära, Himmelens väktare:

...Another Arabic name is Haris-el-sema, from حارس السماء ħāris al-samā’ "the keeper of heaven".or حارس الشمال ħāris al-shamāl’ "the keeper of north".

Omöjligt att verifiera siarens kosmologiska påstående, men ändå intressent eftersom stjärnan ligger exakt där den indiska Lahari-metoden för jordaxelns svajande (vårdagjämningens precession) sätter halvtidsmärket i zodiaken: Vågens 1a grad - Balansprincipens tecken och den egyptiska domstolsscenen där själen vägs och inte får vara tyngre än fjäderpennan i den andra vågskålen! (Bibeln: om så synden är så liten som ett senapsfrö... förvägras själen utträdet via "portalen" Arcturus?) 

Den arabiska referensen till en himmelens väktare kan vara en avläggare till den egyptiska domsstolsscen där det passionerade och inte helt pålitliga solära hjärtat granskas av balansens och rättvisans gudinna Ma'at! (Vågens motpol Väduren passar väl in tecknets sämre Mars-egenskaper: "orättvisa, kaos, våld eller illgörande") Se också egyptiske juden Filon som uppenbarligen var fullt medveten om komplementparet Solen/Saturnus, noterat i något av de 7 Filon-taggade inläggen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Maat

Arcturus figurerade en sekund på en karta i en av den senaste omgången Star Trek-filmer (Star Trek Beyond). En känd devis från denna sci-fi-institution är "att djärvt färdas dit ingen människa tidigare varit". Stämmer på något banaliserat sätt med Cayces uttalande. Han talade förvisso inte om människor i rymdskepp utan andeväsen som klarat av lekskolan på Jorden (och de andra planeterna i det här solsystemet). 

Det går inte att ta Cayces världsbild i försvar på artens nuvarande låga medvetandenivå, men om någon frågar sig varför "utgången" från detta solsystem ligger så långt bort som Arcturus kan påminnas om antikens mäktiga själar som insåg att RUMMET inte existerar för tillräckligt klara själar och att TIDEN är sam-tidig för själar som mer påminner om gudar än oss människor som ännu inte fått bukt med vår djuriskhet, ett arv från planeten vi fann oss på... Matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith snabbintroducerar den antika världsbilden i Physics & Vertical Causation från 2019 och drar paralleller till den "obegripliga" kvantfysiken så att den slutligen blir begriplig. En av få mästerliga vetenskapare som gillande ägnar ett par sidor åt astrologin!


Inga kommentarer: