Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 mars 2024

USA:s presidentval 2024

 

Ond kapitalism döljer sitt uppsåt genom
att låtsas tala om demokrati...

 Sveriges ensidiga nyhetsrapportering för en motvillig bloggare närmare ämnet politik. En del föds till politiska djur, andra helt indifferenta till allt bortom egots bekvämlighet (omsorg om det inbillat egna kan dock vara en ingång till politiken). Ett fåtal har redan passerat förbi politiken och varför den här bloggen inte är något för politiskt engagerade. Det följande är bara en ytlig granskning av horoskopet för USA:s presidentval 2024. Trump är populärare än någonsin trots alla stormar, och tanken är att se om hans horoskop matchar valdagen. Politiska astrologer har säkert mer avancerade metoder...

Bloggaren förklarar sitt ointresse med att hans födelsekarta betonar det filosofiska 9e huset vilket ligger just bortom det politiska 10e huset. Detta 9e är huset och matchar Platons ideal om filosoferna bortom makthavarna men som i kraft av sitt stjärnskådande (!) kunde avläsa budskap av värde för styret av landet/stadsstaten. 

Betoningen på 9e, om det inte framgår av framhärdandet med en obskyr blogg, fick sin förklaring åtskilliga år in i skrivandet när intresse väcktes för den antika läran om den personliga daimonen (vissa kanske skulle föredra ordet "ängel"). Här såg Sideriska ut att virra sig in i religionen och tappa sikte på astrologin. I själva verket hänger politik, religion och metafysik ihop och bara stater som Sverige, som kollapsat i sitt mentala liv, söker hålla ämnena separerade eller undertrycka vissa.

Doktrinen om daimonerna var bloggaren relativt obekant vid starten eftersom den hinduiska traditionen använder en så avvikande terminologi. Men att den gamla västtraditionen placerade bloggarens "bättre jag" i 9e filosofihuset, bortom politikens plattmark i 10e, syntes passande. Det är faktiskt bara de senaste åren, sedan Sverige-horoskopets utsvultna 9e hus togs på allvar landets verkliga problem blev tydliga. Samvetslöshet är elitens "religion" och förklarar  hur makthavande borgare kan sköta sig så eländigt dåligt. De representerar den destruktiva kraften i det psyko-materiella kosmos, och följer därmed USA:s snarlika väg, där dock Sveriges materialistiska gudlöshet ersatts av irrationell religionsutövning som tror Gud står USA:s kapitalistiska expansionsbehov bi.

Daimonen avmytologiserades i västerlandet redan för 2300 år sedan när Platon hellre ville kalla detta väsen för individens inneboende rationella själ (i folkmun: förnuftet). Men inte heller det är tvärsäkert, åsikterna gick isär. och ur astrologiskt synpunkt finns stöd för att en del människor föds med en så svag rationell själ att dessa individer gränslar den zon där det snarast handlar om djur som transmigrerat "upp" till människonivå och nu provar den här livsformen. 

Inom den platonska traditionen finns t.o.m. plats för tanken att vissa människosjälar inte har någon personlig daimon, men bloggaren värjer sig mot den spekulationen. Istället kan man tala om att rationaliteten ännu är embryonisk och definitivt inte den ledande principen inom den människan. En viss vägledning ger Saturnus position på himlen.

Beträffande transmigrationen kanske ett djurs återfödelse som människa ger mersmak och dess själ anträder därmed det verkliga människoblivandet. Man ska kanske inte förvänta sig några genier under deförsta liven som människovarelse. Talanger tar tid att tillägna sig. 

Men vem vet säkert om det hinsides (det metafysiska)? Åsikten att migration mellan arterna kunde ske var inte dominant i antiken. I Kina var å andra sidan tanken att Naturens "transformationer" gör att alla förändringar är möjliga. Kinas naturfilosofer (inte minst Chuang Tzü) talade uttryckligen om den essentiella släktskapen mellan människa och fjäril och medvetandets frihet att byta form. En annan filosof (glömt namnet) ryckte på axlarna och frågade retoriskt vem han var att ifrågasätta Vägen i händelse den i sin universella transformation "degraderade" honom till fågelnäbb (!) i nästa liv.

Grekerna hade förstås läran om att vissa själar upphöjs till heroer eller t.o.m. gudar efter ett väl förrättat människoliv. Politisk propaganda måhända, men tanken var inte begränsad till grekerna, den möter ofta i mytologin. 2009 stötte jag på samma tanke hos judarna där en sekt vårdade ockulta traditioner:

http://ockult.blogspot.com/2009/09/andesjalen-som-stjarna-i-skyn.html

*****

Till presidentvalet. Trumps karta har kommenterats några gånger, en entreprenör i byggbranschen med gott om ärvda pengar som blev president. Hans karta översvämmar av Mörkrets kvalitet, men denna brist på upplysning (han var inte en skicklig affärsman), hade sin naturliga kompensation: alla svaga finner Mörkrets typ förtroendeingivande, de ses som ankare eller hörnstenar och de fyra mörka tecken tycks ha figurerat just som kosmos fyra stabila hörn i Babylon och Persien. Det är säkert babyloniskt stoff som övertogs av perserna och som gör att fyra fixstjärnor i de mörka tecknen tjänade deras kosmologi (på ett simplare men nog så viktigt plan användes en jordbrukarkalender som påminner om västerlandets astrologi, men uppenbarligen hade den ursprungliga traditionen också en "högre tidräkning" för det andliga och denna bit har försvunnit ur västastrologin.)

Eftersom USA håller presidentval inom ett litet tidsintervall kommer alltid Vågen att vara soltecknet under överskådlig tid. Nu är Solen symbol för makthavaren men för valet av makthavaren spelar inte soltecknet någon roll. Utan erfarenhet av politisk astrologi verkar Framgångens eller Lagerkransens Jupiter vara planeten att kontrollera och då särskilt i relation till bromsklossen Saturnus. Den Stora Välgöraren och den Stora Illgöraren bör gynna en segrare i valet.

Här kan man göra på två sätt (minst). Betrakta valdagen som Trumps personliga transiter och se hur planeterna placerar sig hans horoskop - möjligt bara med känd födelsetid. Den astrologiska traditionen nådde aldrig det påvra lutherska Sverige annat än som Bondepraktikans (och sedermera kalendrarnas) indikationer om när det var full och nymåne. Sen kom "Upplysningen" och Sverige har aldrig välsignats av en äldre tids visdom. Sådana frön har aldrig såtts i nationalsjälen, men här är inte rätt plats att fransa ut om folksjälar som är ett komplext ämne eftersom det finns själar inom själar, som ryska gummor. 

Migration förändrar den aggregerade folksjälen och i vårt fall har Sverige höjt sin nivå i andevärlden tack vare invandringen. Bara i Satans tvärtomvärld påstås det tvärtom. Se Jimmie Åkessons Sol med Satans stjärna - vårt land är angripet av den ontologiska Ondskan, som alltid framställer sig som harmlös, naiv och tagen på sängen, faktiskt lite dum, precis som Åkesson framställer sig med ständigt tappade haka. 

Det är bristen på vishet som får det onda att tränga in i människor. Här är således Ondskan en reell existens och inte bara "avsaknaden av gott" eller "bristande upplysning" som modern kristendom sökt tona ner ämnet i rädsla av att inför satanisterna framstå som att de tror på barnsagor. Den här typen av bortförklarare är således också ägda av Ondskan eller Lögnens ande som är den tagg som bloggen använder för den aktiva kraft som enbart söker söndring och lurar individerna med fördelaktiga kontrakt.

Frågan om Trump också är en djävul eller rent av den Yttersta Tidens Antikrist är inte lätt att besvara, men för världens skyndsamma entré in i Vattenbärarens tidsålder vore hans valseger att föredra alldeles oavsett vilket slutligt omdöme blir. Demokraterna är en hycklande elit (och DN långt värre än SvD som inte döljer var de står). Bättre att USA får trigga ett Tredje Världskrig så vi kommer förbi denna mörka mellantid av inautentisk existens. 

Människans tidsålder måste ersätta Kapitalets och den söndring Fiskarnas tidsålder har skapat i världen. De Fattiga och de Rika var visserligen inget nytt på Jesus tid, vid ingången i Fiskarnas era, men i begynnelsen var kristendomen kommunistisk. Att Jesus hållning doldes av kristendomen efter att den blev internationell hade att göra med den maktstruktur som var på plats redan i Romarriket. Kristendomen anpassades till den rådande ordningen.. Jesus doktriner hade aldrig någon chans, bara ännu en entusiastisk folkledare som blev ett extremt framgångsrikt varumärke...

Valdagen:


Att födas med kungavärdighetens fixstjärna i öster är inte alla givet, men Trump föddes så. Att den omoraliska krigaren och illgöraren Mars är den som kanaliserar Löftet ser förstås illavarslande ut, en slaktare, en krigarkonung? Mars är stark i Lejonet och dessutom i sitt kanske bästa hus, det första för självhävdelse. Detta är en man som entusiasmerar sitt folk lika väl som Hitler. Den senare hade tvärtemot sin eldiga Mars exakt opposit ascendenten/rollmasken. 

Skillnaden är att Trumps Mars i 1a är en skrytmåne har Mars i 7e en viss projektionsbenägenhet, det är partnern eller den allierade som får bära hundhuvudet för aggression man själv har en del i. Det finns ofta en förhistoria till Mars-i-7e, individen har farit illa som ung, precis som Hitler, och klarar inte att "ta mer skit". Hitler sägs enligt en biograf ha haft pervers sex där han bokstavligen bajsade på sina kärlekspartners. Hans störning gick så djupt. Har glömt biografens namn, snaskigheten relaterades av framlidne djuppsykologen James Hillman i någon av hans många böcker.

Trumps Mars i 1a är betydligt bättre även om det är en psykologiskt primitiv sort, särskild när Sol och Måne opponerar varandra från tecken i Mörkrets kvalitet. Men här framgår tydligt hur Trump upplevs som en garant för stabilitet och ett återigen storslaget Amerika.

 

Världsalltets fyra väktare i Hesekiels
"babyloniska vision" i Bibeln och
i zodiaken, de fyra "mörka", stabila
zodiaktecknen (Skorpionen här
ersatt av en örn, kanske ett klantigt
misstag eftersom Aquila kommer senare,
norr om zodiakbältets dagliga rotation.)

Läsaren har säkert redan skannat dubbelkartan, Lagerkransen Jupiter står på Trumps sida! I sin årslånga passage backar den (retrograd) visserligen genom Oxen, men ur Trumps perspektiv är den i 10e makthuset och i harmoni (Jord till Jord) med hans egen Jupiter-i-andra-ekonomihuset.

Not. 2a representerar familjen i hinduisk tradition och därmed indikerar Jupiter en av de rika familjerna, ser man Oxen som moderns stabilitet är logiken klar, egot eller den nya personen är 1a huset men den utgår från den näringsgivande modern - 2a huset som den för förstahuskroppens nödvändiga näring, inte mindre än att egot i 1a utgår från den nära familjen som helhet, Jfr Månens "upphöjelse" i Oxens tecken, analogt med 2a huset. 

Jupiters fundament i Jungfrun är räknenissen Merkurius, i västtraditionen symbol för dödssynden girighet (var gång Marknaden beter sig som varje svensk kan se på prislapparna i livsmedelsbutiken). Trumps Merkurius är själv stark i sitt andra härskarläge. Tvillingarna, och man ser tydligt Trumps familjeinflytande. En privilegierad och rik familj är inte ond i sig men Trumps låga moral kan till del tillskrivas Saturnus svaga position i 12e huset. Men en obskyr Saturnus minimerar både mannens hämningar men paradoxalt också det obehag Gränsdragaren alltid drar in livet. 

Likväl har Trump erfarit stora ekonomiska förluster som affärsman och Saturnus tar sitt lilla strypgrepp på storfinansens Jupiter i 2a huset. Hans organisations-Saturnus har varit dålig på att förvalta den ärva förmögenheten. Som så ofta ett spretigt horoskop som i detta fall talar om både ekonomisk vinst varvat med förlust.

Att Jupiter-i-tiden befinner sig i närheten av Trumps Sol i 10e aktiverar den märkliga fullmånen mellan Jord och Vatten som jag liknat vid "materialsvaghet" (broras och annat). Och det är typiskt att valet nästan är omöjligt att separera från alla åtal (som HD tycks har räddat honom från för stunden). "Materialsvaghet" är inte ett givet med den här fullmånen men som alltid är det en brytpunkt, bära eller brista (och lyckan står den djärve bi). 

Som Ledare och Folk, visar Sol och Måne att den här individen föddes med ett omen om maximal exponering inför folket, och Månen i 4e huset för nationens inre angelägenheter och dess hushåll ligger Trump varmt om hjärtat. Han ÄR inte intresserad av krig enligt den gängse amerikanska dårskapen och jag tror han och Putin är en öppning för världen. Putin låtsas naturligtvis om ingenting! Skulle Ryssland, Kina och USA brygga, då har vi en gudomlig triangel som lovar gott för mänskligheten. 

Är då Trump Antikrist? Beror på vilken kristendom man bekänner sig till, västerlandets sataniska variant (den oheliga alliansen med kapitalismen) eller den form som tar astrologins ålderdomliga symboler på allvar. Ingen kan tjäna det Högsta Goda samtidigt med penningens demon Mammon. Det kommer till en brytpunkt när Vattenbärarens tema tvingar fram människan före pengarna. Kanske stormakternas första stordåd blir att rädda människan från den Klimatkatastrof som bryter ut snart. Redan här visar sig penningkramarna så otidsenliga man kan bli. En ny tid har kommit.

Men den tiden ligger bortom Trumps liv och förestående val. Segerns Jupiter måste synas och jämföras med dess komplementära motpol Saturnus. I Trumps födelsekarta påverkar alltså Saturnus, om än försvagad, via 60-gradersvinkeln Jupiters utsikter till stora vinster om man ser till lyckobringarens andrahusplacering. Samtidigt sägs Saturnus onda sidor dämpas av det världsligt onda 12e huset...

Men man kan nysta i en helt annan ändå för att förstå varför Trump har sånt flyt nu. Saturnus befinner sig på sin 2½ år långa transit genom Vattenbäraren och just denna valdag (säkert den enda gången i USA:s historia) sammanfaller Saturnus med USA-horoskopets Måne i Vattenbäraren, symbol för ett ideologiskt enat folk. Så långt betyder Saturnus transit bara att landet genomgår något av mycket stor inrikes betydelse. Inte ofta sammanfaller ett presidentval med folk enat under Saturnus fasta hand.

I förhållande till Trumps karta passerar Saturnus hans 7e hus - sektorn för hans allierade, hans väljarstöd! Saturnus har sitt starkaste världsliga läge i 7e och trofasta väljare kan vara bra eftersom hans egen Saturnus är en så lättviktig historia. Saturnus som en begränsning av Jupiters framgång kan därför fattas helt annorlunda. I Trumps 10e karriärhus tyder Lagerkransen på ett bra år (HD/Lagen/Jupiter har ju krattat för honom) och i 7e allianshuset finns Saturnus klippfasta stöd.

Visserligen intar transiterande Saturnus ett negativt 6-8-förhållande till Trumps medfödda Saturnus. Men detta är ett glapp, en dissociation som man kan bortse från, medvinden i Jupiter och Saturnus som en solid koppling till de allierade ser ut som en valseger. Det är möjligt hinduerna inte ens anser 6-8-förhållandet som en giltig parameter, detta är dock nästintill en amatöranalys.

*****


PS. 

USA-horoskopet är intressant i frågan om folksjälen eftersom det amerikanska folkets sammanhållning närmast är en chimär (och då inte enbart apropå landets rasoroligheter). Månen i Vattenbäraren borde vara en grupp enad under en ideologi men sanningen är att Månen står i "6-8-förhållandet" till USA:s officiella elftehusideal: Saturnus-i-jordbrukaren-Jungfrun. ("6-8" återkallar symboliskt ascendethusets olyckliga förhållande till de "onda" 6e och 8e husen. hinduisk förmåga se "hjul inom hjul" för att citera profeten Hesekiel under den babyloniska fångenskapen.)

Trälarna i det gamla Europa är alltjämt trälar men har nu sig själva och sin rätt att köpa en bit mark och bruka jorden inbyggt i den amerikanska idealbilden. Den amerikanska drömmen om "the self-made man" är således bara samma gamla historia men med hoppet att tjäna på Jungfruns närmast antisociala önskan att vara för sig själv på åkerfältet och förtjäna sina pengar.

Detta ärvda problem från Gamla världen är likväl inte så starkt man kunde tro. Månen i Vattenbäraren med sin kantrade bas i 11e idealhuset, visar en slavs mentala räckvidd, det amerikanska folket är t.o.m. mer inskränkta än de delar av Europa som gått vidare. Snittamerikanens extrema obildning är välkänd. omvärldskunskapen en katastrof. Jag tror det är Månen och "icke-basen" i Saturnus som indikerar en grundlurad Average Joe i våldet på Corporate America.

Att Europa gått vidare är inte mer sant än att alla amerikaner tror på sin myt om individen som ensam fixar biffen. Frågetecken speciellt för länder som idoliserar USA till den grad att man återimporterar sin gamla inskränkthet. Det är därför svenska affärsmän och företagare anses döda i själen: pengar och profit är hela deras värld. Se äldre inlägg om den svenska folksjälens astrologiska konstruktion. En stillbild i 1974-kartan av ett gammalt, analfabetiskt och fattigt land som aldrig ger sig eftersom vår kultur numera är importerad från USA. Och så väldig är deras produktion att det lätt att bli översvämmad av skit och misslyckas i utvärderingen, särskilt som svenska medier är helt köpta och skriver om de kommersiella produktioner som bolagen vill att alla går och ser.

 Fara man blir sittande och dumstirrar på en Will Smith som ger utomjordiska fiender en omgång i en USA-hyllande "Independence Day" där utomjordingen symboliserar för Ryssen eller vilken fiende det mordiska USA för tillfället har högst på dagordningen att "befria världen från". USA-propagandans intensitet är numera den enskilda faktor som får mig att knäppa av underhållningen. Problemet är att USA exporterar sina värderingar så skickligt genom Tom Cruise och andra patrioter som spelar "the good guys".

Huruvida Sverige fick ett nytt horoskop när NATO-ansökan signerades, får tiden utvisa. Tekniskt söker de rådande makterna blanda bort korten genom att NATO anses vara något annat än samarbetsavtal Sveriges sluter med USA. Härska genom att söndra så att menigheten missar helheten, missar kroppen, missar den som nation inkarnerade Ondskan. (Fler än ett land är sannerligen besatt!) 

Men den finten är enkel, det är samma flodvåg som sköljer över landet. Min tanke om starten på nya Sverige som lydstat eller t.o.m. ny delstat var förstås tekniskt oriktig men avsiktligt provokativ. Befruktningsögonblicket är sällan är känt i personastrologi, medan Ann Lindes signatur på NATO-ansökan var just detta: den andliga födelseimpulsen blev synlig/verklig. "Och Ordet blev kött..."

Den svenska "interimskartan" beskriver både de ansvariga politikernas svindel över att behöva konfrontera svåra frågor med annat än samma gamla korkade militarism - kartan för "lydriket" beskriver nationens sönderfall i dödens Vatten (upplösningens element).  Kartan beskriver samtidigt pånyttfödelsen som lydstat ansluten till en miljö som har döden som sin ultimata målsättning. 

Den biologiska dödens Skorpion är när allt kommer omkring USA:s rollspel (och USA:s Sol står i 8e dödshuset mellan folket/Månen står på kant med Liemannen/Saturnus. "Många bäckar små ..." gäller i astrologin, även om sistnämnda "folket/Månen" visar att gräsrötterna inte ens delar Överhetens USA som tvingar ut dem i krig efter krig. Basen för Månen/folket är Saturnus-Jungfrun, en tvångsinkallad träl ur folkdjupet som förväntas kämpa och dö för den rike mannens sak ("frihet" eller "demokrati" är samma bluff svensk överhet använder).

Den folkliga osäkerheten om de amerikanska idealen påminner om den självpåtagna roll Trump vädrat missnöje över. Idealet om den beväpnade farmaren redo att försvara "sitt" är allvarligt på deken (och har varit så ända sedan nationens födelse).

Det är ibland förvånande hur mycket klartext man kan klämma ur ett horoskop utan att behöva forcera tolkningarna. Jungfrun är stataren och Lejonet är landägaren (och motsvarande roller), så var systemet konstruerat från början. Även ägande/icke-ägande är inbyggt i astrologin (på flera olika sätt), inte minst artha-husen (resurshusen) 2, 6, 10, motsvarande det materiella Jord-elementet. Jungfrun eller trälen är bara en "resurs" eller "en personal" - ett ting och mindre än en människa. 

Hinduismens bidrag är att tillfoga karma-läran för ge svar på frågan "varför just jag?" Arbetsdelningen kom med jordbrukarsamhället och astrologin var inte med som flugan på väggen redan då. När zodiaken formuleras är den tidens visa människor dock medvetna. På ytan ser indisk astrolog ut att ta parti för den rådande makten eller samhällets stabilitet (men doktriner som den där planeten, fastän god, ändå har rollen som "verksam illgörare" visar att både Överhet och Underklass kan kritiseras för avfall. Kineserna gick längre och förordade revolution när en stat eller statsapparat korrumperats bortom reformbarhet.

Stabilitet. Trumps horoskopet har gott om Tamas guna och valdagen i USA har också en tydlig emfas på Mörkrets kvalitet. Det kan vara ytterligare ett omen som tyder på republikansk/konservativ valseger.


Eftersom valet infaller i början av november varje gång, kommer Krabbans "inrikes säkerhet" under överskådlig framtid att markera detta dygn vid denna tid på året (varje valår). Inrikes Månen står 2024 år svag i 6e huset för Olyckan men landets och folkets interna problem kompenseras av Månens fundament i 11e idealhuset. 

Och folket HOPPAS verkligen på hoppets Jupiter-i-Oxen - som alltså resonerar med Trumps maktambitioner (Solen med Rahu, rena karikatyren till macho ledare, vilket alla utom Trump ser. Oxen känner Jordens gravitation så starkt att den visserligen bottnar i sig själv men omvänd har väldigt dålig självdistans och svårt att se sig utifrån...).

Mars "fallen" i Krabban i öster valdagen, indikerar att det är ett sårat land man lägger sin röst på hur bäst att skydda och hela det...Valdagens ascendenthärskare Månen som sagt i 6e sjukdoms- och olyckshuset. Landet är svagt. Imperialistkrig eller proxykrig (Ukraina) är inte vad någon vill ha mer av.


Inga kommentarer: