Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 mars 2024

"Sverige har kommit hem" (Glimret i Orions svärd)

 


Medan den dresserade journalisten förklarar att läsaren/medborgaren bara ska gilla läget och sluta tänka tankar om "för och emot" Sveriges NATO-anslutning, hittar den här bloggen ytterligare ett skrämmande omen om Sveriges framtid utifrån den exakta tidpunkten i Washington då Ulven Kristersson underdånigt kastade sig i armarna på universums självutnämnde krigarherre, USA (mission: krossa Ryssland och alla typer av socialistisk /rättvis idealvärld via nonstop demonisering).

Att kalla Ann Lindes signatur på NATO-ansökan Sveriges nya nationalhoroskop var visserligen polemiskt, men dock ett "andligt fingeravtryck" som visade hur lågt i tanketank dåvarande regering hade och därmed en delsanning om vad av "gråt och tandagnisslan" och krig Landet visualiserade som sin framtid. 

I nedanstående, det definitiva horoskopet, är det inte svårt att se hur BÅDE SOL OCH MÅNE angrips av astrologins två naturliga illgörare, Saturnus och Mars. Hur löftesrik kan en framtid vara för ett land som är sinnessjukt på insidan och samtidigt drömmer odlar iskalla stormaktsdrömmar?

Månen eller nationalpsyket med Mars, nationens inre djupt bearbetat av överheten till krigsfrenesi. Ingen kan ha missat hur medierna skött det här åt eliten som tjänar på allt, inklusive krigshot. Planeten Mars representerar också galenskap, en typ av svart passion som helt slagit ut förnuftet. 

Mars har också en positiv sida, dygden MOD för den som gärna offrar livet på krigsskådeplatsen, eller rättare tvingas därtill av Överheten som använder allmänheten för sina egna syften men lurar folk att det handlar om frihet för den rika kapitalisten och demokrati (Joe Bidens tal efter att Sveriges slukades i USA:s smarta NATO-projekt). 

Intressant nog har som jämförelse Donald Trump en perfekt Mars (om det är krig man åstundar) vilket påminner om att svensk nyhetsrapportering är så partisk något kan bli. Att inte aktivt välja informationskällor är att göra sig lika skyldig som den elit som nu fört Sverige till utsikten av krig i det "hem" som Ulven Kristersson talade så högstämt om. Han talade om USA under dess täckmantel NATO. 

(USA är experter på att stycka upp sina planer i skenbart oberoende avtal, de ägnar sig åt bakhåll på hela världen, se deras nationalkarta och dominanten Solen i ränksmidande Tvillingarna och i 8e fördolda huset.)

Saturnus är långt mer komplex är Naturens ödeläggare Mars, och i rollen som Liemannen än mer definitiv. Astrologin ser den som den Stora Illgöraren för inomvärldsliga upplevelser, svält, slaveri under arbetsgivaren och många otrevligheter som gjort den omyndiga mänsklighetens livscykler till mest vedermödor, sedan död och därefter återfödelse till i princip nästan samma historia. 

Alla måste tydligen ha fått sina "femton minuter" att generera sig i rollen som den Rike Mannen och drabbas av hybris och annat. Därpå följer många liv i armod eftersom den privilegierades skuld mot de fattiga blir oerhörd av ett enda liv i Makt och Synd. 

Själen är ett märkligt väsen, likt ett litet barn lär den genom förnimmelser och Syndaren måste KÄNNA HUR DET KÄNNS för att gå vidare i Livets Skola. Det verkar som fler och fler människosjälar är potentiella förtryckare som alla bara väntar på sin materiella lyckochans att spåra ur och bygga den karma som återställer deras plats i underklassen.Själar kan behöva upprepa nybörjarmisstagen flera gånger. Och är det sant att nya själar hela tiden växlas in i jordtillståndet medan andra utexamineras, då stämmer det att Jorden är helvetet.

Men Saturnus är på det övernaturliga planet dygden FÖRNUFT, rättrådighet m.m. Saturnus är i själva verket emblem för själens noblaste nivå genom vilket människovarelsen kan skymta det högre. Den rationella själen har låga sensualister helt lämnat därhän och under knot över resultaten har de senare överlåtit på Överheten att fatta besluten. Så har en art som "fallit från himmelen" kommit att delas och sluga själar satsat på makt (Saturnus) medan irrationella själar går på arbetets frukter: njutning.

*****

Här är astrologins problem, den kan både fungera som torftig skiss över vad Ödet har ha beredskap för en entitet, vare sig levande människa eller ett begrepp som en nation. Vilken "nivå" håller Sveriges nya horoskop som NATO-medlem? Ska kartan tolkas som potentiellt öde eller som en andlig diagnos?

Ulven sade att Sverige "kommit hem" dvs. nått den långa och otroligt dåligt utförda anslutningsprocess han själv är ytterst ansvarig för. Men låt oss titta på horoskopets hus 4, känt som Hemmet eller "inrikes affärer" om det är en nationell karta. Här visar sig plötsligt hökarnas och Ulvens storhetsvansinne för det är ju Solen som äger 4e när Oxens tecken stiger i öster. 

Och Solen står ju i zenit åtminstone ett ögonblick varje dag. Här motsvarar 4e husets motsats, det 10e  för makt och maximal ära för den korta peak-upplevelse Ulven korrekt talar om. Sverige som delmängd av USA kan äntligen känna att Hemmets hur nu enbart är en maktdemonstration i det 10e huset för fåfängans yttre åtbörder. Det är som att se Ulvens personliga haveri i kartan. Det var inte han som påbörjade anslutningen men målgången är helt i linjen med Ulvens störda världsbild.

Solen som narcissismen som skakar hand med världsledare och myser i det man tror är den globala maktens 10e, det patetiska Sverige och för vilken gång i ordningen?

Men att Solen delar tecken med diktatorn Saturnus i 10e gör den slutliga svenska NATO-kartan besvärande! Detta är inte längre demokrati utan ett land som flutit ihop med en krigsdiktatur. Putin har Solen och Saturnus i konjunktion för att bara nämna ett namn. Sverige har nu sänkt sig till samma imperialistiska nivå och jag är inte alls säker på att Putin med Ukraina-invasionen tagit första steget för att återskapa det sovjetiska väldet, men det är svårt att värja sig mot mediernas extremt ensidiga propaganda. 

Putin tror verkligen på den historieskrivning han redogjorde för i den berömda intervjun, och det är ett faktum att Ukraina var tydligt nazifierat under Andra världskriget. Det är uppenbart hur västmedierna är ytterst selektiva med den bild av Ukraina man ger. Emellertid verkar DN:s Anna-Lena Laurén ha övervunnit sin bitterhet över utvisningen från Ryssland och skriver förbluffande objektivt om det elände det korrupta Ukraina i dag är: https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-ukraina-har-hamnat-i-en-moment-22-situation/).

Astro-tekniskt talat är lokomotivet Solen en verksam välgörare för Oxens ascendent. Den territorialt fixerade Oxen rör sig inga längre sträckor men den har motorisk solkraft för hårt arbete på plats och därmed blir kollisionen i 10e makthuset mellan Sol och sin planetära fiende Saturnus mindre kännbar. Det är samma gamla maktkamp mellan två motparter som alltid och i den här föråldrade världsbilden känner sig Ulven Kristersson att han och Sverige "kommit hem". En korkad nation som fortfarande hemsöks av gamla stormaktsdrömmar (ärkefienden Ryssen) och i den meningen perfekt som en obetydlig provins i fantasiimperiet Förenta Staterna.

Dessa två planetära fiender - särskilt i intellektuell Luft - beskriver alltså storhetsvansinnet i horoskopets 4e solära hus för inrikespolitik. Kan ulvar inte erövra världen av egen kraft slår man sig samman med dem som kan. Så egoistisk och dolsk är alltså den svenska Synden (maktdrömmarna) som förde landet till USAs maskspel. Det är en charad som bara vapenfabrikörerna skor sig på.

Att varken SOL eller MÅNE lovar gott för Sverige ligger helt i linje med Ann Lindes signatur på ansökan och utfallet i ovanstående karta är helt logiskt. Antikens tänkare visste att det var inseminationen av kvinnan som var starten, men av praktiska skäl valde man att ställa horoskopet för barnets födelse. Man rationaliserade beslutat med påståendet att himlarna på något sätt upprepade inseminationsögonblicket vid barnets fysiska födelse och de här två kartorna lutar åt antikens vishet. Som datanissarna säger om datainmatning: "skit in, skit ut". Indatas kvalitet avgör vad som resulterar. Den horribla karta som åtföljda Sveriges ansökan kommer nu ut som ovanstående exkrement.

Men det är inte allt. I en ingivelse knäppe jag i datorprogrammet på "visning av stjärnor på rät linje med någon planet". Och av de två namngivna som nu visar sig verkar stjärnan som stiger EXAKT I ÖSTER besegla Sveriges onda öde. Det tog en googling för att få bukt med det arabiska namnet Nair Al Sair, numera omdöpt till Hatysa. Vad är detta? Ett försök av ett internationellt konsortium att utsläcka islams viktiga historiska bidrag till den västerländska kulturen? 

För hur träffsäkert är inte det äldre namnet: Den Klart Lysande i Svärdet - en referens till svärdsdelen i Orions stjärnbild/nebulosa. Sverige som Orions (USA) "spjutspets" (kärnvapenbärande missiler). Det bådar verkligen inte gott för det här landets öde och indikerar som andlig diagnos hur sjukt landet är som inte duger till något annat än att kriga för en stormakts intressen.

Att Orion i myten ses som en jägare syns rimma illa med att han håller i ett svärd. Här kan ha funnits en krigaraspekt som fallit bort. Givet positionen mellan Oxe/Tvillingarna säkert med en antydan om flinka och rörliga Tvillingarna som en fotsoldat. Men se Wikipedia om den babyloniska symboliken och svärdets närhet till Tvillingarna, vilket återknyter till Tvillingarnas Merkurius som gudarnas budbärare... Hinduisk astrologi placerar planeten Mars/svärdet som passande i 3e huset (likvärdigt med Tvillingarna)...

https://en.wikipedia.org/wiki/Orion_(constellation)

Den "döda zonen" mitt mellan Oxen och Tvillingarna (tänk inte med sex decimaler utan med antikens lägre precision)  har för övrigt figurerat på bloggen. Denna lilla zon resulterade ur rekonstruktionen av Ulven Kristerssons födelsetid och visade hans psyke/Månen, baserat på ögonblicket då riksdagen valde honom till ny statsminister. 

Ulven Kristerssons persona indirekt avslöjad?

DÄR beseglades tydligen landets öde, nu synligt för envar via Sveriges nya horoskop. Det är varken hackat eller malet, utan framkuppat eller ännu värre, skapat i delirisk panik av politiker som inte fungerar fullgott efter att ha nedgraderat landets skola och i princip omyndigförklarat Sverige från världsarenan. Den Nya Sverige-kartan bekräftar att landet är en fiende för den tillkommande världen.

Wikipedias artikel om stjärnan ger astronomiskt finlir, i antiken visste man t.ex. inte att Hatysa bestod av ett litet stjärnkluster, men den övergripande gestalten - "Den Klart Lysande i Svärdets konstellation" - slår hårt som symbol för Sveriges öde, att göra skitjobbet åt krigsprofitörerna eller t.o.m. själv ha blivit en av krigsmånglarna (i "fredens och demokratins sak" förstås). 

Sverige, handelsmannen i död och en urspårad karma

*****

Astrologiska teknikaliteter. 

Saturnus "kroniska" karaktär måste alltid jämföras med expansiva Jupiter. För om Ulven Kristersson dröm att ha "kommit hem" (blivit ett med stora starka USA) bara är ett ögonblicks realisation, står Saturnus i 10e för samma djupt sittande fruktan som får människor och nationer att degradera sig till pamp- och diktatorsfasoner. 

Tyvärr utlovas inget tillfrisknande för Sverige. Stormaktsfantasin är en andlig sjukdom som Gud inte ämnar bota. Jupiter står nämligen i 12e huset där den inte har något världsligt gott att erbjuda, där lyser den Stora Välgöraren helt med sin frånvaro. Sverige har via att krypa in bakom Mamma USA:s kjolar gjort sig till en av universums fiender och vi har gjort oss (som bloggen sagt genom åren) till en historisk anakronism. Att Vattenbäraren kulminerar i den här kartan betyder inte att tecknet representerar Vattenbärarens TIDSÅLDER utan snarare den störda Vattenbäraren som "den svenska eliten" från gamla 1974-kartan om vilken så många inlägg skrivits.

Sverige övergav Gud och därmed speglas detta i att ingen bot från maktsjukan står att finna. Men hur rimmar detta med att den slutliga kartan har "det högsta goda" (hus 9) så aktivt?

Om horoskopet tecknar det nya "Sverige som pusselbit i USA/NATO:s härskarplaner" ett glimmer i Orions svärd, då är Sverige inte längre. Medierna kan nu prata om vilka plikter att dö för USA i dess världshärskarambitioner, men som noterat om anslutningshoroskopet är "det högsta goda" vad USA har som religiöst ideal. Och Månen med våldets Mars är bara så typiskt USA. En krigisk nationalsjäl vars högsta kall är att fortsätta inbilla sig vara utvalt (USA:s exceptionalism är en grundlös amerikansk fantasi). 

Sveriges eller USA-Sveriges högsta goda är alltså en inverterad sektor i detta horoskop: det finns de som gör skitrollerna i historien. För det det ska egentligen dessa enskilda själar ha ett tack. De är omistliga aktörer, vare sig de tillhör en Aktiv Ondska eller bara gör inhopp som statister medan andra själar lär sig mer om vad Godhet är. 

Men det är själar. Vad säga om entiteten Sverige som i denna slutliga och officiella karta visar tillhörighet till den Mörka Sidan? Det kanske är en självklar följd av teknokrati, krigsindustri och land dött för mänsklighetens högsta strävanden (filosofi)?

Missa dock inte att att hinduerna tillmäter Ox-personligheten en potentiell roll av utvaldhet: eftersom Saturnus är tillfällig ägare till både tionde råa makthuset och nionde filosofiska och metafysiska huset. Här bildas en "yoga" (sammanlänkning) mellan sektorerna (låt vara en antydan till yoga eftersom bara en planet och inte två är involverade). Sen är det upp till iakttagaren att avgöra om det iögonenfallande ominat pekar mot något gott eller käpprätt mot helvete.

Jag tror den här bloggens återstående läsare själva kan bilda sig en uppfattning om hur "kroniska" Saturnus fungerar. Inte bara Sverige är kroniskt sjuka av gamla stormaktsdrömmar, exakt samma kan sägas om USA som bitar sig fast vid fantasin om dominans till varje pris (fast under sloganen "fred och demokrati" förstås).

 

Tillägg 240309

Det är närmast osannolikt att utmärkte Patrik Kronqvist i Expressen INTE råkat se den här texten, innan han nästa dag publicerar ett åsiktsstycke både nämner amerikansk exceptionalism, och USA som en "glimrande" eller ledande stjärna (inte för svärdets makt men väl Hoppet) - och detta sammanflätat med frågan om Sveriges väsen.

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/lat-nato-bli-slutet-for-sveriges-sjalvgodhet/

Som helhet ser  Kronqvists text ut som en skicklig bearbetning av geisten i den här partiella astrotexten. Nu finns förstås något som kallas synkronicitet, Carl Jung lyckades inte bevisa den men den finns för mänskliga medvetanden som utvecklats fram till gränslandet för den materiella kausaliteten, varefter enskilda individer kan blir momentant delaktiga i en högre och tidlös "samtidighet". 

Då kan flera människor komma på samma tanke samtidigt, de har kontakt med Världssjälen, som antikens kloka sade. Synkroniciteten brukar nämnas i samma andetag som de flera fall där flera uppfinnare samtidigt kommit på samma sak, utan föregående kontakt med varandra. Uppfinningen som som en platonisk Idé-Form i tiden, tillgänglig för alla med viss orientering...

1 kommentar:

Anonym sa...

https://www.friatider.se/magdalena-anderssons-psycho-drag-vagrar-slappa-kristerssons-hand