Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 mars 2024

DN och ambitionen att tjäna små intressen

Söndagen visar en förstasida hos DN som tydligt är snedvriden till fördel för många anställdas rysshat, världshärskare som vi blivit över en natt efter NATO-anslutningen. Från den osmakliga text föregående inlägg till liten del kommenterar - f.d. Rysslandskorrespondenten Anna-Lenna Laurén spred hellre sitt Putin-hat än att fokuserade de döda i terrorattacken. Nästa dag handlar nästan varje ämnesrelaterad rubrik eller text om att misstänkliggöra Putin - han söker sprida villospår som pekar mot Ukraina eller t.o.m. foliehattsteorin att han dödar sina egna!

Den senare en galenpanneteori som troligen är inspirerad av Stalin som faktiskt var en genomond man och sedan använt av dårar även om 9/11-dramat - USA låg bakom dramat. Jag läser en annan text i DN av politiska analytiker och finner bara hjärnor som går varma och i princip ingenting har att säga eftersom ingen något vet. Men likafullt är de anti-Putin-vinklade...

Analytikern Jakob Hedenskog får duga som ett stickprov på hur Sveriges nivå på östeeuropaanalytiker skulle kunna se ut. Mannen på fotot ser ut att kunna vara 53 år. Faktiskt, födelsekartan för 30 maj 1970 har verkligen signaturer man kunde förvänta sig, inte minst överhettningen i informationsöverföraren Tvillingarna som här helt saknar Merkurius balanserade perspektiv utan via den libidinösa mixen av Mars och Venus tydligt erinrar om att propaganda är viktigt i Sverige, det här folket är så farligt att Överheten (där DN ingår) måste peka med hela handen i allt. 

En "naturlig zodiak" som med ego (Väduren) som öppningsdrag utvecklas till motsatsen "allt utom egot", Fiskarnas empatiska och självuppoffrande princip:

Merkuriala Tvillingarnas tecken är således kritiskt överhettat (vittnar om en informationsbearbetare men också benägen till tankefel och slirighet). Men Merkurius i sig söker stabilisera: konjunktionen med Saturnus söker framstå som auktoriteten man lånar sitt öra. Bara det att Saturnus i Väduren är ökänd som en egocentrisk konstruktör av partsinlagor och alls inte Vågens balanserade utvärdering som kunde ge trovärdighet. (Saturnus lider sitt fall i Väduren) 

Men det är värre än så eftersom denna rigida myndighetskommunikation vilar på Vädurens härskare Mars, vars tendens att föredra krig framför Venus fred (se mäns våld mot kvinnor vid bedömningen av denna konjunktion) och således framställer "östeuropeiska skeden" i sämsta dager. 

Det är förvisso en intressant och komplex himmel eftersom Saturnus i Väduren söker förekomma Mars/Venus-febrila analys genom att avgöra slutsatsen i förväg: Saturnus kopplar Tvillingarna med sitt korta 60-graderskoppel, vilket heller inte bådar gott för en opartisk utvärdering.

Men den observante ser faktiskt den goda Jupiter i omdömesgilla balanskonstnärern Vågen. Är inte det här kapaciteten att nå rätt analys efter noggrann utvärdering? Nej, för vem vinner i frågan om mäns våld mot kvinnor? Jupiter i Vågskålarna försöker här stå stadigt på Venus fundament, bekrigat av en extremt partiskt fundament. En anställd lejd att producera analyser i visst syfte. Sånt folk låter DN komma till tals. Som man kunde misstänka skulle ett stickprov in i den svenska expertvärlden ge att komplext men ytterst begriplig himmel som knyter ihop sig själv (börjar och slutar med informationskriget i Tvillingarna).

Ska villigt sägas att några andra vinklade svenska experter har horoskop som framstår som rent efterblivna i jämförelse med den här intressanta himlen. Jag kan tänka mig åtskillig skärpa i sammanhang där experten inte går Överhetens ärenden.

 

PS. Helt nyligen hyllade bloggen expertomdömen framför den moderna "relativiserande" människan och hennes sätt att förminska saker hon personligen ogillar. Kristersson tror klimatexpertis bara är en åsikt i mängden. Så vad gäller?

Ovanstående lilla tankeanalys beskriver en genomfört genomgång av fakta i målet och kan liknas vid en genuin expertanalys snarare än fulvinklad desinformation. Om någon efterlyser både den viktiga Solen och Månen Månen utelämnades dem då de inte stärker Östeuropaanalytikerns sak. 

Solen/kognitiv förmåga har Venus som sitt fundament. Månen/psyket, som reflekterar det kognitiva stoffet, har Jupiter som sitt fundament. Båda Ljusen dras in den redovisade härvan och tillför inget extra. Vad är Solen i Oxen normalt känd för? Det lokala perspektivet (per definition partiskt.) Och vad är Månen i Fiskarna känd för? Att kasta in handsken och offra sitt (i vilket fall) inbillade perspektiv (i avslutande Fiskarna ger själen upp egocentrismen). Fiskarna är perfekt martyr för den goda saken - i detta fall att ta Västs perspektiv mot Österlandet eller åtminstone östra Europa.


Inga kommentarer: