Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 mars 2024

Kristersson tror klimatexpertis bara är en åsikt i mängden

 

Statsministerns Romina-inspirerade bortviftande av Klimatpolitiska rådets svidande expertkritik påminner mig åter om krutgubben och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith (en gång knuten till NASA och hållfasthetsberäkningarna av rymdfarkosternas värmesköldar - se tagglistan för äldre inlägg). 

På äldre dagar företog han sig en kritik av hela 1900-talets galna vetenskapsteori med start i den så kallade Upplysningen. Det första "stordådet" var att genomskåda den skada Descartes typ av dualism orsakat världen och lyckades i samband därmed återigen göra den obegripliga kvantfysiken förståelig. Inte heller västerlandets helgon Einstein vars fantasi om "att allt är relativt" har fått vara i fred och här är hen verkligen vetenskapsteoretiker. 

Att han någon gång i livet kom att bekänna sig till katolicismen är dock inte hela förklaringen till en allmänt motvalls inställning till det moderna väst (tänk: Kyrkans kamp mot den heliocentriska världsbilden). Smiths kunskap är betydligt mer omfattande än bara upplåst till kyrklig teologi. Han reste i Indien som ung och bevittnade yogis göra märkliga ting med sina kroppar och hans böcker visar tydligt hur platonism och även nyplatonism färgat honom (precis som den gjorde den tidiga Kyrkan, Augustinus har i princip stulit Kyrkans hela filosofiska bas från nyplatonismens fader Plotinos, varefter kristendomen bekvämt nog förklarade den och andra läror för hedendom eller rent kätteri.) 

(Men därför är det falskt att ifrågasätta kristendomens världsbild, för den vilade på antikens insikter som visar sig mer intressanta än någon kan tro, men mänskligheten har redan tagit så många steg i ny riktning att det kan vara svårt att fatta hur redan Platon tog tanken på en sfärisk jord som självklar. Det är snarare västerlandet som har besmittat äldre tider med sina egna fördomar, demoniserat det förgångna för att själv framstå som bättre - "Upplysningen".)

Om nu Einstein hade fel i sin allmänna relativitetsteori som Smith påvisar i tillräckligt förenklad form för att vara begriplig för den bildade lekmannen, följer att väldigt enkla figurer som strebern Kristersson enbart framställer sig som dum i varje påstående som söker relativisera ("Einstein för de vulgära") och likställa ett expertråd med sin, Sveriges kanske mest korrupta regering någonsin, i händerna på petroleum- och andra industrier som inte vill lägga om kursen i Klimat-Harmageddons tid. (Frågan om Tredje världskriget hinner före är en öppen fråga.)

Det är omöjligt att gå på djupet där inte en människas födelsetid är känd, och att efterhandsjustera statsministerns karta på bara det tillfälle där han vinner den statsministertitel som tycks vara hans enda motivation i livet (makt och prominens för en liten människa, missa inte den rent fysiska aspekten hos lågt utvecklade själar, andligt begåvade väsen tar det materiella för inget, för en dröm, en illusion).

Men som bloggen upprepat många gånger ligger ett omen redan i att en av många födslar ett dygn tar sig fram till "celebritet". Denna "en på tusen" (eller 300 nyfödda i ett pytteland som Sverige) tycks perfekt gestalta (på gott och ont) det dygnets allmänna himmel. Hans livslånga och futila jakt på POSITIONEN stämmer faktiskt väl den hypotetiska födelsetidens Sol i obskurantismens 8e hus - detta är knappast en räkmacka till en mäktig karriärposition utan en kamp med näbbar och klor för att ta sig ur känslan av att inte ens leva och existera. Samtidigt en lite sorglig position eftersom Solen representerar inte minst självtillit, vilken tycks låg hos en man som så kryper för andra mäktiga...

I Kristerssons fall finns en ytterligare händelse som bekräftar hypotesen "13:30", Den 23 dec 2022 valdes Johan Jacobsson (Oxe 15°) som statssekreterare vilket tydligt stärker en Ox-ascendent för Ulven, kanske i elfte graden.
https://www.expressen.se/nyheter/ledande-lobbyist-far--toppjobb-i-regeringen/


En födelse runt denna tid ger ett psyke/sinne i formen av en merkurisk Måne som med äregiriga norra månnoden (Rahu) perfekt förklarar streberfasonerna och att Ulven är en så dålig förlorare. Rätt ascendenttecken är nödvändigt för att kunna spika ascendenthärskaren men många gånger finns andra placeringar som är viktigare, och i det här fallet tycks Kristerssons V Ä L D I G T  T Y D L I G A frasering peka mot Mån-Tvillingar och verbalitet/kommunikation. 

Men se nu Tvillingarnas Merkurius: i åttonde dödshuset, en sedan antiken ofördelaktig position. Med undertryckaren Ketu (södra månoden) och aggressionens Mars måste han ha jobbat mycket på sin aggressionskontroll men politiska skribenter nämner då och då hur obehärskad han sägs ha varit tidigare i sin politiska karriär. Det är helt tydligt att 8e huset för "dålig karma" visar att detta tillkämpat behärskade Tvilling-psyke har en smutsig last med sig in i detta liv. 

Bland de åtskilliga hinduiska sajter jag besökt sedan Sideriska öppnade 2009 som en "nyfiken på-blogg" har jag sett väldigt lite om denna funktion, kanske för att det bara är "en på miljonen" av praktiserande astrologer som kan koppla på intuition och läsa klientens tidigare liv och se vad som är "slumrande ond karma" i 8e huset. 

Men tekniskt ska huset enligt hinduismen representera karma som ännu inte är mogen, gamla illdåd som inte riktigt har någon plats i detta liv. Åttonde huset är ett slumrande hus tills dess det slår till med upplevelsen "döden" som dess kanske enda synbara yttring i detta liv. (Den brittiska västastrologen Charles E.O. Carter tyckte sig se att 8e påverkade sinnelaget som var lättstött och retligt.) Kristersson har emellertid dåliga gärningar på sitt samvete som han inte är mogen att betala tillbaka i detta liv, han har helt enkelt inte ackumulerat tillräcklig godhet för att ta ansvar för sitt förflutna. Men i Sverige, "där allt är relativt", kan befolkningen acceptera t.o.m. en skurk av något slag som statsminister! (Se nationalhoroskopets folkliga mån-sida, själv sammankopplat med sin disponent Mars i slumrande karmans 8e hus).

Att nu logikern Merkurius är lättretlig, och i 8e har låg närvarograd i horoskopet som helhet (men nära under ytan i psyket/Månen) kan vara förklaringen till att statsministern inte ens har begåvning nog att förstå skillnaden mellan ett expertutlåtande och sin egen skeva och partipartiska "anti-politik" beträffande klimatet. Är vår statsminister ens medveten om att han reducerats till en tråddocka för Sverigedemokraterna eller skapar 8e sektorn långtgående förträngningar (sådana som också håller illdåd från tidigare liv under ytan, så att individen kan leva detta liv och ackumulera god karma)?

Jag har roats av astrologi i många år, men infallsvinklarna är så många, och Merkurius/Mars/halshuggna Ketu i 8e är just ett sådant omen som bara några barn föddes med under detta dygn. Eftersom datainsamlandet avstannat vid dryga 2000 kartor med känd födelsetidpunkt tvingas men förenkla frågan i hopp om någon jämförelse. Men Mars och Ketu är båda viktiga modifikationer av ett normalt intellekts faktaprocessande, så det enda man kan offra är zodiaktecknet, som i Kristerssons fall är vidlyftiga Skytten.

Sökmönster således (med programvarans otympliga skriptspråk): 

sn.h8 & ma.h8 & me.h8

(SN står för "south node" men tillverkaren, en ukrainare, kallar "north node" för KN och då "norr" inte börjar på K i hans hemspråk vet jag inte vad K syftar på. Det kan vara ett av åtskilliga översättningsfel i den annars väldigt bra programvaran.)

Två träffar (händelsevis båda fransmän) och båda äldre horoskop (nodaxeln rör sig långsamt likt Saturnus):

  • Paul Sabatier;5.11.1854;17:00, Nobelpristagare i kemi (dödens vetenskap)
  • Lucien Febvre;22.7.1878;19:00. sekulär historiker, reducerade livet till enbart "ekonomiska, sociala och mentala mönster" (snarlikt dödens vetenskap som också tar bort allt väsentligt för att uppnå den moderna tidens önskan om "effektivitet")

Varför jag vinklar kortpresentationen beror förstås på placeringen i 8e huset, motsvarande Skorpionen eller dödens princip. Kemi i synnerhet har en koppling till Skorpionen, som tar vid efter 2a huset, Dödsrikets port (enligt den grekiska traditionen). 

En historieskrivning som fixerar sig vid ekonomiska processer så uppenbart står i relation till 8e husets 2a hus, nu betecknande ekonomi och inte minst rikedomens gud Pluto nere i Hades/Dödsriket - återigen grekiskt-romerskt inflytande på astrologin.

https://www.thoughtco.com/the-greek-god-hades-lord-of-the-underworld-111908

Kristerssons karta knyter starkt an till distinkt "mörk" symbolik och jag ger mig tusan på att här är en av de återfödda nazityskar vars själar gavs inresetillstånd till Sverige, dels för att livet som tyskar präglade dem med tankar om det åtråvärda "ariska" och dels för att själen måste börja någonstans i återuppbyggnaden av sann humanitet. (Vink: Ulven har misslyckats rejält, så förmodligen får 8e-huskarman vänta ett eller ett par liv ytterligare innan tillräcklig godhet ackumulerats. Äktenskap med en kvinna som blev präst är kanske det första tecknet på att hans själ börjat orientera sig i ny riktning...)


5 kommentarer:

Susanne sa...

Du kan lägga till en karta med denna dystra konfiguration till din samling om du vill... min äkta hälft. f 6/6 1955 kl 19.10 i Lövstabruk. Han har samma fast tvärtom mot Kristersson kan man säga, alltså asc och planeterna i omvända tecken mot honom, fast inte solen i 8:e också, utan i 7:e. Jag tänker så klart inte göra någon lång utläggning, men han har varit rätt sjuk- och olycksdrabbad. Bl a svår astma i barndomen och tål inte att ha slips el nåt runt halsen ö h t (har nämnt det förr, och spekulerat i om han blev kvävd i sitt förra liv). Drömde om ett merkurialt yrke (journalist) men det blev inte så.

Seaward sa...

Jag minns det när du nämner det men kvävning kan ha med Saturnus att göra (som jag ibland kallat Stryparen). Givet en natal 12-husplacering och dess fundament Venus i 6e huset är den här axeln med dess tydliga hälsoprofil en svag punkt, och väver man inte Mars och respirationens Merkurius i 8e bär kartan på ett verkligt mysterium!

Jag kan tillägga att en av mina bästa manliga vänner har Sol-Oxen i 8e och för avkomman gäller ju ofta Solen som fadern. Hans far var konsertpianist men hade det knapert och var dessutom "svår" psykologiskt och otillgänglig för sonen, vilket också blivit hans egen "Sol", mycket låg närvarograd i samhället.

Eftersom du har samma Vågascendent med Solen i 8e gäller samma resonemang här eftersom Solen ofta gestaltar sig via valet av man, så att här finns egenheter som du förnimmer eller upplever på ett sätt som din Venus (8e-ägare) kan kasta ytterligare ljus över. Astrologi överdramatiserar, kan jag tillägga. Vännens far dog visserligen redan i 60-årsåldern av en serie sjukdomar som samverkade på ett negativt sätt, men jag har inte sett några dramatiska inskränkningar bara genom Solen i en obskyr placering...

Jag nämnde ett fall av ett självmord som gick fel och slutade i kvävning:

https://siderisk.blogspot.com/2024/03/dubbelspaning-fastighetsagaren-som-det.html
Vid koll av kartan (utan födelsetid) en rätt träffsäker aspekt: Saturnus i konkreta och handfasta Stenbocken kopplar sin korta 60-gradersaspekt mot "befrielsens" Jupiter i negativt härskarläge i martyriets Fiskarna. Det ser misstänkt som att "långsamma" Saturnus till och med sin roll som Liemannen/Gränsen förnekar en snabb och lätt sorti!

Susanne sa...

Nu har ju inte jag solen i 8:e utan månen... där både han och min mor har solen. Och jag har för länge sen förstått att jag har haft karma att bränna med båda. Min man och jag träffades förresten på ett "mystiskt" sätt, jag fick en ingivelse, ledning från ovan skulle jag kalla det, som ledde mig till honom.

Seaward sa...

Ja, månen var det - en minnesvurpa. Jag förnimmer att du ivrigt väntar på klartecken att beskriva hur ledningen gick till :-) Ta kortversionen om sån finns, ingen apologetik kring det övernaturliga behövs på denna blogg!

Susanne sa...

Nej, då förnam du fel :-) Jag har ingen lust att berätta hur det gick till, det är för privat.