Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 mars 2024

Sverige, handelsmannen i död och en urspårad karma

 


Har kommenterat hur en indisk doktrin om hur man spårar föregående och nästkommande liv i horoskopet imponerade föga. "Förra livet i 12e (bakom ryggen på detta livets ascendent) och nästa liv i 2a (näst på tur efter innevarande 1a-hus-ego)" - logiskt men lite väl trivialt. Hinduisk astrologi brukar ha mer underfundiga doktriner än så här.

Forumet Quora bjuder på en del självutnämnda gurus men också en del mycket intressanta doktriner som visar hur spretig den indiska astrologin är. På frågan om hur att se tidigare liv kommer de vanliga påminnelserna att hela nuvarande horoskopet är en stillbild av de faktorer från tidigare liv som lett hit. Men flera bidragsgivare nämner samma metod för att vrida klockan bakåt och se varifrån - i stora drag - vårt nu kommer.

Låt oss som exempel ta Sverige som lever för att tjäna pengar på vad som helst, andra länders krig och död. Polackerna är så russofobiska (begripligt givet deras historia) att de shoppar granatkastare för 13 miljarder av Sverige. Med Sverige medlem av dödspakten NATO ter det sig helt naturligt och den vise mannen Noam Chomsky hade förstås rätt som förra året noterade att Ukraina-kriget var utmärkt biznizz för dödsmånglare som i vårt fall SAAB (i princip synonym med svenska staten). Bara för några veckor sedan berättade en tidningsrubrik om femfaldig ökning när det kom till vapenförsäljning men jag vet inte om den här dealen var känd och inräknad.

Den nya metoden Quora refererade till i minst två svar, påminner om att elitens 5e hus i nuvarande nationalhoroskop också är purva punya sthana (tidigare meriters plats i ett personhoroskopet). Som undersökt långt tillbaka på den här bloggen kan ett illa tilltygat 5e hus istället indikera att det inte är god karma utan dålig karma som är "ingångsvärdet" för detta liv. Bra att veta för att inte göra sig orimliga förhoppningar, men desto större utmaning att söka förstå vilka spelreglerna är för mänsklig existens eftersom man tydligen kommit till korta i något avseende i föregående liv...

Den nya metoden lär nu ut att man roterar horoskopet och tar NÄSTA hus (nr 6) som ascendenten för det föregående livet och analyserar hur planeterna faller i denna karta.

Eftersom det (sannolikt) mycket kortlivade moderna Sverige (från regeringsformen 1974 och ev. bara fram till Ann Lindes signatur på NATO-ansökan), har ett så bedrövligt 5e hus för framrullad karma, kan man befara att nationens föregående liv inte var någon höjdare. Forna tiders elit har rullat över sina synder till 1974 års karta (såväl Solen/identiteten och dess rikedomar är "verksamt onda" och visar hur Sverige efter 1974 kommer att börja ruttna inifrån elitens egen domän).

Till skillnad från en mänsklig själ som ovetandes kan drömma glimtar från något tidigare liv, ligger Sveriges förra liv i öppen dager. Det är bara att lära sig landets historia, eller analysera nationalkartan från 1809 (Solen i elitens 5e hus ... då också, men i jordnära Oxen, Eliten på den tiden var tydligt jordägarna).

Men dröjer man kvar vid regeringsformens karta (och inte kartan för ansökan om NATO:s atomvapen-paraply) och utgår från 6e huset, ser landets tidigare liv ut så här (1974-kartan har visat sig tydlig nog):

Den som kan Sveriges kartor enligt siderisk zodiak blir inte överraskad. Med Fiskarna i öster, det fattigaste zodiaktecknet i materiellt hänseende (som t.ex. likställs med 12e förlusthuset i den naturliga zodiaken) prickar denna spekulativa karta in folkdjupets Måne-i-Fiskarna i 1809-kartan. Bekräftelse på att folklighet och armod utmärkte Sverige långt in på 1900-talet. 

Materialismen var förstås lika inpiskad i Sveriges gamla folksjäl, t.o.m. tydligare eftersom Månen här står i 2a huset för pengar och nationalsjälens materialistiska Ox-typ (2a huset) fixerar sig vid en fett låg typ av räknenisseri via månhärskaren Mars i 3e mentala huset, återigen färgad av tankar på pengar! I detta "rekonstruerade tidigare liv" ser man också våldsmannen Mars som handelsvara. Tredje tillhör essentiellt köpmannen Merkurius så det är helt klart att krigsindustrin tillkommer alltmedan Sverige spelar neutralt. Nu är Oxen ett råvarunära och enkelt tecken så naturligtvis verkar Mars stå för stålexport, varvsindustri och annat som förstås är välkänt under den del av det "tidigare" Sverige där Socialdemokratin var den ledande ideologin. Här visar sig svagheten i metoden för länder. Ett människoliv har en ungefärlig längd men hur långt tillbaka kan detta horoskop gälla. Är basala Mars-Oxen handel redan med bruten järnmalm?

(Jämför 1809-kartan som visar materialismen/Oxen som en besatthet hos det gamla Sveriges elit i 5e huset. Båda den äldre jordägareliten och den elit som snart socialdemokratin började producera var samma skrot och korn - herrarna.)

Demokratiunderskottet i 12e huset var frapperande i Sveriges "tidigare liv" alla äldre alltjämt minns. Vattenbäraren i förlustens eller underskottets hus indikerar en akut brist på intellektualitet, vilket också syns i Folkhemmet (hus 4) eller de svenska hushållen. Den av Ketu halshuggna Saturnus som i 1974-kartan drabbat landets förmåga att tänka högt, filosofiskt och korrekt, var i "förra livet" helt enkelt ett fattigt folks knappt läskunniga hushåll. 

Nu låg visserligen tillväxtens och framgångens Jupiter i 12e och lovar bättring för folkets medvetenhet (Luft). Jupiter är i denna karta inte den korrupta och själviska storfinansen från 1974-kartan, utan en god planet med särskild empati med de sämst lottade. Detta visar att socialdemokratins uppbyggnad av landet var ett gott ting och inte den enbart svarta mardröm dagens okunniga borgare har indoktrinerats att tro och avsky. 

Men det är fascinerande hur en Vattenbärare i underdog-positon i "förra livet" sköt över målet och blev en korrupt halvrik jävel som inbillar sig vara så mycket mer (till det blev panik i huset och framstressad NATO-ansökan). Ska man tolka Vattenbäraren i 12e som att hela välfärdsprojektet var en förlust, ett projekt som skulle bli till landets förfång? Ja, om man betraktar att Sverige i sitt förra liv var den gamla tidens Rika och att t.o.m. ett väletablerat  Socialdemokratiskt parti börjat bete sig som bondpampar som ogillade alltför mycket demokrati (Vattenbäraren). 

De som byggde välståndet blev till sist själva så korrupta att man kan växla åter till 1974-kartan där vi började och tänka "högersosseri", "otrygga och otidsenliga Magda", och därifrån raskt över till de återuppståndna feodalherrarna Kristersson och anhang (se alla skäggiga medeltidsungdomar på stad och gator) och till sist vapenaffärer för miljarders... Ett land på sitt yttersta och kanske bara med Döden kvar som större kollektiv upplevelse (horoskopet för NATO-ansökan - om det är det giltiga för landets nystart - stinker död rakt igenom...). Som tur faller alla horoskop inom PLANEN. Vattenbärarens tid väntar på mänsklighetens tillnyktring.

Nu räcker den här spekulativa analysen inte långt, fler kartor måste inkluderas, intressant är inte minst horoskopet för SAAB "technologies" som vapendivisionen förrädiskt kallar sig. Falskskyltning är en konst där Sverige verkligen studerat USA för att lära sig. Titta bara på svensk tv-reklam i pauserna. 

Aktuellt vitaminpiller bedyras ha utvecklats under 40 år (!) men reklamfolket är så dåliga på svenska att de inte ens får meningen rätt. En annan lögnare försöker påstå att de varit i försäkringsbranschen sedan 1700-talet! Och så håller de på, svenskarna. En eloge dock till apoteksreklamen som driver med skidåkarna på fjällsemester, klipper mitt i deras pep talk och övergår sömlöst till att lista varor att köpa efter att ha slagit sig fördärvad i pisten. Skitsmart reklam med udd.


Inga kommentarer: