Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 mars 2024

Den underjordiska Anders Borg och förmögenhetsskattens slopande

När ett åsiktsstycke i Aftonbladet tar upp förmögenhetsskattens avskaffande under moderata finansminister Anders Borg blir detta ett bra tips att följa upp astrologiskt! Skribenten konstaterar att vissa köper bilar på rad medan andra får stå i brödkö för att överleva i det nya högervridna Sverige:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/76Xlq8/klart-brodkon-ringlar-i-kristerssons-stockholm

Eftersom så många lagar tar skruv den 1 januari och i vår tid därför alltid får Jungfruascendent, kan man antingen ta lätt på klockslaget eller inse att antikens astrologer inte av en slump kopplade tecknet med träldom men också själviskhet som föder slaveri och fattigdom. Den hinduiska traditionen är tydlig, västlig tradition har sökt ljuga om livets realiteter och 6e sektorn står allmänt för "serviceyrken", dvs. gamla tiders trälar, tänk rosafärgade matbud och andra. 

Sverige hade några hyggliga årtionden när fattigdomen bekämpades men nu har svenska folket röstat på SD för att de så otroligt gärna vill tillbaka till 1800-talets fattigdom och herrarnas förtryck. Visserligen slipper de se mörkhyade invandrare på orten men till vilken nytta? De är grundlurade av sina politiker! Egentligen ett kollektivt straff att de blivit så korkade, på viss nivå handlar det inte längre om individens karma utan om större rörelser i tiden. Idioternas tid är nu, kort innan västerlandet rasar ihop...

Den rike mannen, i sektorn 5 (just före sektor 6) - får ofta bara ett liv i sus och dus, i nästa liv petas han så att säga in i sjätte och får betala med flera fattiga liv på raken. De som drar rätt slutsatser av sjätte blir rehabiliterade på bara ett skitliv. 


 "Lyckans hjul" (fru Fortuna / Naturen) påminner om att den dumma människan är kortsiktig, osmart och obegripligt lättkorrumperad eftersom drifter och begär är så starka att t.o.m. förnuftet kan luras att rationalisera lögnen. (Därför räcker inte den antika tudelningen på en rationell och en irrationell själsnivå, men kartor är per definition förenklingar.) Bara genom att tjäna andra vinner hon själv, eller hennes själ, i det långa loppet.

Som finansminister under Fredrik RenSvält är vår tids ondaste politiker den Anders Borg som likt en Hitler kommer att få betala tillbaka för sitt defekta tänkande i flera liv. Horoskopet för förmögenhetsskattens avskaffande bär hans fingeravtryck även om lagändringen till de rikas fördel förstås hade uppbackning från samma grupp, den "elit" som Sverigehoroskopet från 1974 så entydigt ringar in som landets värsta gäng självtjänande skurkar. 

Det är ett under att det inte skjuts lika mycket i de fina kvarteren som i Orten, men det är statens usla skola som fixar det. Underklassen får så lite med sig i livet att de luras kriga inom sina egna områden. Deras samlade intelligens räcker troligen inte till att organisera ett inbördeskrig i Sverige. Eliten, vars plundring av landet kommer att bli total när ännu mer skatt går till militärindustrin (dvs, till alla dem med intressen där), den sitter hyggligt säkert, privata vaktstyrkor inom sina inhägnade områden och allt. Värre för dem som bara sökt simulera det privilegierade livet och förts till citynära, dyra men inte ens charmiga förstäder till Stockholm vilka nu nåtts av vapenvåldet (tänk rapparen Einar).

Förmögenhetsskatten avskaffades 1 jan 2007, ett par år innan den här bloggen öppnade 2009, ännu inte politisk. Men säg hur länge man kan syssla med ett ämne kopplat till den moraliska världsordningen (dharma) utan att börja se sammanhanget mellan korruption och illavarslande födelsehimlar... Hinduisk astrologi har ju t.o.m. pekat ut elitens 5e hus som en lägra form av dharma (normativ naturlag), som en belöning för själens goda arbete i tidigare liv. 

Elitens 5e representerar andligt nedärvda talanger som man kan använda själviskt och förlora gräddfilen. Det är typiskt Sverigehoroskopet och den svenska eliten att den lilla men växande gruppen rikingar halkar in under denna förstörda goda karma. Detta skitliv som svensk med boende utomlands blir allt av det ljuva livet de får under mycket lång tid (inte för att själen upplever tid...). 

"Det högsta goda" i 9e är mer kvalificerad och fokuserar dharma som sådan. Att hinduiska sajter så ofta kopplar karma till 9e beror på slarv. De tar för givet att läsaren förstår att äldre själar inte längre lever för sin egen goda lycka (5e huset) utan långt framme i evolutionen nu verkar för helhetens bästa. Något av nivån på individens integration i dharma syns redan i tillfälliga ägaren till 9e huset. 

När Sverige  hjälper den onde rike mannen (i 5e huset) att berika sig via befrielse från all förmögenhetsskatt, då visar sig inte helt ologiskt Oxen äga 9e. Pengarnas och ägandeinstinktens zodiaktecken. För trälen (Jungfruascendenten) är naturligtvis pengar det högsta goda, du kan inte begära andlighet av förrän basbehoven är tillgodosedda. 

Sak samma om Jungfrun istället symboliserar den själviska självtjänarens psykologi (ofta en solitär typ som bara lever för sig själv). Zodiaktecknen antar olika karaktär eller typ beroende på hela himlens design och inte minst den fiffiga och sluga planläggaren i det lilla, Merkurius som är tecknets härskare.

Se här avskaffandet av förmögenhetsskatten. Som vanligt är det ascendentägaren Merkurius som måste analyseras tillsammans med dess disponent eller fundament för en djupare bild av vad slags Merkurius, vad slags diabolisk intelligens som producerade en så orättfärdig skattefavör åt dem som redan hade det gott.


Färgglatt som vilken karta som helst, tills man urskiljer detaljerna. Ingen intellektuell böjelse (blå Luft) alls, precis som man kan förvänta sig av den giriga moderata människotypen. Girigheten har också en hårdhet här eftersom Eld/Jord-kriget så tydligt pekar mot en som kämpar för de materiella värdena.

Men värsta är den pekuniära Merkurius som i verkligt dåliga fall slår över och ger dödssynden girighet. Här uppstår en självtjänande eller ohederlig träl av lägsta stort - som om Sveriges lagar skapades av kriminella i kostym! Kartan ovan visar Merkurius i hungrande Skytten (Eld) som vill expansion, mer mer mer! Skyttens Jupiter kan också representera godhetens expansion förutsatt att individen övervunnit individualismen - dött från sig själv och nu lever för dharma. 

Men hur står det till med den saken här? Stora och lätta pengars Jupiter (dess ytligaste men alltjämt neutrala variant) har inte nått den dharmiska Skytten utan befinner sig i den individualistiska tredjedelens dödsryckning: Jupiter som en extremt avundsjuk och begärlig Skorpion - den individdöd som nu krävs av en själ men slopad förmögenhetsskatt visar hur oseriös lagändringen är.

Som karta för en lagändring ser man nu via det fanatiskt Eld/Vatten-kriget hur låg nivån är på de människor som skapade denna rikemansfavör åt sig själv. Svin med makten att gynna en liten grupp på massans bekostnad. Så klart bloggaren tände till på AB-rubriken har samma Jupiter-Skorpion men i 6e huset för fienderna och olyckan, ibland ligger en sketen årgång inritad i Ödet men så kommer enstaka födelser utan med "blotta förskräckelsen" och skonas från en dömd generations skeva uppfattningar. 

Astrologin är extremt nyanserat om man har kompletta data... Inte alla årskullar får klarsyn med sig via statens fostran och familjehemmets nivå - även stater eller samhällen genomgår dyningarna i tiden själv (Tiden i sig skiftar förstås beroende på hur nationalhoroskopet svarar på tidens tecken och ett värre nationalhoroskop än det svenska är svårt att hitta, vår nuvarande ödescykel, den onda Jupiter 2020-36, har några år in visat hur den onde rike mannens brist på karaktär fullständigt krossar landets befolkning. Det är som eliten vet att deras dagar är räknade och snor åt sig så mycket det går - bankirer och husvärdar kommer att brinna hårt när deras Domedag kommer. (Varje själ har sin Domedag som följer den som en skugga.)

Förloraren i matkön är förstås "den sataniska axeln", "materialsvaghetens axel" som bildas mellan denna begärsfyllda Skorpion och bukfyllans Måne i materialistiska Oxen mittemot. Även denna opposition skapar ett perverst 9e hus, en dharma som den Onde Rike Mannen föreställer sig är spelreglerna. Men detta är alltså det "högsta goda" som genuint onda människor inbillar sig: att det är rätt att vissa ska svälta och de själva av någon anledning ska vara rika. 

Men karma är inget svepskäl att bli en skit. Det intressanta är att de onda rika har turen på sin sida för ett liv men med varje andetag bygger de ett förnedrande kommande liv för sina själar. Tur att de här typerna lurar sig själv med ateism och nihilism, att inget mer väntar dem efter detta liv, att inga objektiva värden, ingen dharma existerar. 

Skattefrälsets karta beskriver händelsevis den absoluta motsatsen till bloggarens karta, i vilket den verkliga Olyckan och Fienden är den onde rike mannen. Uppenbarligen har bloggarens själ i något tidigare liv kommit fram till att låga själar eller stater som bygger på låghet måste tillbakavisas! "Ingångsvärdet" i detta liv säger stopp för falska läror som den att berika sig själv. Det betyder inte ett helgons födelse men väl en som levt på Jorden länge nog för att åtminstone i grova drag förstått vad som gäller.

Titta nu noga på Anders Borgs födelsedygn (sinnelagskarta enbart, okänt klockslag), mannen som får ta ansvar för krypandet inför den onde rike mannen, den svenska eliten.


Skattebefrielsen för de redan rika går tydligt igen i hans eget psykhoroskop, särskilt Oxe/Skorpion men via husen (2 och 8) och en fanatiskt krigiska Eld/Jord-friktionen (Skytt/Oxe). Att fanatismen visar brist på intresse för undersåtarna märker honom som en ond man i härskarrollen. Härskarens Sol "skevar" i förhållande till massorna (Månen). Flera inlägg har redan ägnats denna primitiva karta av en politiker som ännu inte lärt sig dö och per definition är den typiska ovärdiga svenska politikern som formats av landet men inte har något att ge landet.


Inga kommentarer: