Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 mars 2024

Putins horoskop och Moskvaterrorn

En trolig förklaring till Putins veka uppträdande efter terrordådet är helt enkelt att han blev så tagen på sängen. Här har Expressens artikel flera poänger.

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/is-om-ryska-tortyren-okar-var-blodlust/

Men man minns också hur dum kan man bli om man levererar starka, förhastade och helt felaktiga omdömen. Putin var föredömligt återhållsam innan det klarnade att IS-grenen låg bakom. Minns bara en av Sveriges alla inkompetenta terrorexperter som genast pekade ut Araben när det visade sig att det norska massmordet utförts av en högerextrem landsman, Anders Breivik. 

Efter den fadäsen från Magnus Ranstorp (vilket inte skadat Överhetens förtroende för hans "expertsvammel" det minsta lilla) har Sideriska granskat den hinduiska "6-8-relationen" många gånger. Oftast rätt harmlös "icke-mix" mellan planeterna, men då och då bakom verkligt usla bedömningar. 

Och just en kritisk osynk finns hos Ranstorp som här betecknar osund intellektuell verksamhet baserad på Krabban eller en patriotisk passion som slagit slint och aktiverar förutfattade åsikter (Vattenbäraren är Luft, ett ideologiskt grundat åsiktstecken). 

Kalla det gärna ett "konstruktionsfel" på himmelen. Både Sol och Måne i osynk vilket visar att månens patriotism inte är särskilt bra på att peka ut gärningsmannen (Solen) eller för den del vad terror till att börja med är. Saturnus (koncept) är fiende med Solen vilket för all del förklarar expertens intresse för fiender och terrorister. Det verkar vara en medfödd hang-up som säkert har sin upprinnelse i ett tidigare liv. En själ som varit förtryck kanske i ett senare liv vill "ge igen".

Systemfel på Ranstorps himmel, ja. Det var exakt "6-8"-förhållandet mellan hemkära Krabban och ideologiska Vattenbäraren som var en viktig del brokollapsen i USA nyligen (horoskop här). Morgonradion P1 lät tidigt en fackman förundra sig över hur illa bron måste ha varit byggd som rasade samman av att träffas på en punkt av fartyget. Här handlar det inte bara om systembyggaren Vattenbäraren utan om ett kombinerat omen där "halshuggandets" södra månnod (Ketu) stod gradexakt med månen och det dessutom var fullmåne! Här borde man kunnat förutsäga en spektakulär halshuggning. Bloggaren vägrar dock binda sig till så tråkigt arbete, att likt en hovastrologi ständigt sitta och spana efter riskabla tider för härskaren. Låt Livet ha sin gång, och lär av det som händer!

Men här gäller saken Putins horoskop och terrorn med nästan 140 döda i Moskva. Astro.com är osäkra på hans födelseklockslag och ett alternativ, 4½ timmar senare, som jag funnit mer trovärdigt. Men vem vet? Båda kan vara fel.

https://www.astro.com/astro-databank/Putin,_Vladimir

 Ska man peta i osäkra data rör sig solen under 4½ timmar cirka 0°11' och då Putin föddes med Solen i Jungfruns 21a grad med sajtens val men i 22a graden med mitt val av alternativa uppgiften.

I termer av antikens preferens (i allmänhet) för heltal är det Jungfruns 21a grad som gäller. Men att börja resonera utifrån detta visar att man inte fattat att astrologin inte fungerar som den moderna människan (en petimäter) utan granskar större motiv. För har man sagt A måste man säga B och beakta att terrorn startar just som Ketu/halshuggaren i ska till att stiga i Jungfruns 24e grad och således står fasligt nära Putins Saturnus i  Jungfruns 24 grad! 

Man kan nöja sig med att se attentatet som riktat mot Rysslands hjärta, Putins Sol! Nu görs det stor affär i medierna av att bussiga USA förvarnat Putin men att ryssen är så paranoid att han inte lyssnade på varningen. Men ett lika troligt scenario är att USA lejt sig några afghanska typer för att kämpa sitt proxykrig mot Ryssen på det destabliserande sätt USA alltid varit kända för.

Det verkar som om Putins dröjsamma respons vittnar om att han är en bättre ledare än förhastade Ranstorp någonsin kunde bli. Putin vinner inga charmpoäng med Solen konjunkt Saturnus (iskall Sol!) men de representerar en sval och därmed god (om än inte perfekt) strategisk överblick.

Illdådet mot ryska folket träffar Putins karta som
transiter av det mest smärtsamma slag

PS. Putin har definitivt också en dissociation eller 6-8-förhållande, men inte fullt lika förödande som Ranstorps, irrationella Vatten-Måne. Putin har den stabilaste Månen av dem alla jordbundna Oxen. Men attentatet skakade även hans sinnelag och blottlade Månens veka kontakt med sitt fundament Venus. 

I händelse av en hemlighetsfull Skorpionascendent (vilket passar kamsports-Putin perfekt!) är Venus dessutom väl dold i 12e huset. Se hans hemlig-hemliga privatliv! Men dissociationen Månen och dess Venus är ändå ett milt missljud och den som inte ser goda kvaliteter när Putin intervjuas är förmodligen bara blockerad av hat och mörker. 

Det kan också vara så att bara horoskop med Vågen kan se Putins dolda Våg och bilda sig en djupare förståelse. Jag skulle tro att Vågen är horribelt underrepresenterad bland svenska politiska "experter" och "terrorkännare". Landets Vågascendent är ovanligt grund när det kommer till kritan. Bara i fråga om uppklädda "vackra svenska flicka" gör det här tecknet nytta. Vågens Venus befinner sig ju i uppsminkade ytans Stenbocken, och förklarar varför landet har trevligare svenskar än storstaden. I Stockholm ses de mest ointressanta männen och kvinnorna landet i dess konsumtionsaspekt producerar.

PS. Se också andra nyliga tagningar på "expertis" under den taggen.

Inga kommentarer: