Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 mars 2024

Alla dessa Sverigehoroskop efter USA:s påstötning om NATO


Efter att inlägget legat till sig ett dygn dyker en kul DN-rubrik upp som varit perfekt: "Hur många nationalhoroskop tål nationen?" Men man ska inte stjäla.

*****

Minns någon att det var Finland som kontaktats av USA om den lede Ryssen (som mycket riktigt hade Ukraina i sikte) och sedan Finland som i sin tur hetsade lättskrämda Sverige till NATO-medlemskapet.

Det var helt enkelt USA som regisserade jordens kommande undergång och omstart (utan USA!). Nyheten förekom kort i Expressen, en dag och sen borta igen. Jag förbannar blundern att inte ha sparat den korta notisen, lika kort och koncist som nu Marianne Lindberg de Geer instämmer i den skandal det är att kronprinsessan nu sått i Bryssel och åsett flaggan hissad där.

https://www.expressen.se/kultur/marianne-lindberg-de-geer/att-svenska-flaggan-hissades-ar-inget-att-fira/

Medierna har lydigt bevakat varje steg av Sveriges skam att jag inte längre vet vilket nationalhoroskop som gäller! Var det den på USA:s "anmodan" begäran om NATO-medlemskap Ann Linde signerade samtidigt som USA skruvade ihop ett annat avtal vilket mediernas nyttiga idioter understruktit att massor av militärbaser åt USA inte är samma som NATO. Men visst är det, det är USA:s gamla vanliga lurendrejeri med skenspel bakom vilket man ser den Stora Gestalten: imperialistens anspråk på världen som nu tagit redan Tredje världskrigs-proportioner. 

Se försvarsministern Hultqvists fristående avtala med Storbritannien 2016, UK eller NATO? Det är rätt uppenbart hur anslutningen under flera år skötts för att svenskarna - det sovande folket - inte skulle se färdvägen på mellanlång sikt...

Hultqvist undertecknade 2016 en Sverigechock

Som alternativt svenskt återfödelsedatum (extraordinärt utan en ny grundlag, men det nya Sverige-USA har som sagt var introducerats bitvis), finns som sagt två nissars USA-resa nyligen bara för att lämna över ett slutgiltigt NATO-dokument. Dokumentet bytte händer från Kristersson och Blinken när mötet började 11.15 var himmelens omen lika mörka som när Ann Linde signerade den pinsamma processen just som den långsamma Saturnus börjat röra sig in genom Sveriges soltecken. (Saturnus är ett viktigt omen för Sverige, inte minst då den är så vek och instabil i 1974-kartan.)

Saturnus genom kartans soltecken vid Lindes signatur kan vara en partydödare, vilket inte minst Putins karta påminner om, även om bloggaren uppskattar det fokus och höga intelligens kombinationen ger. 

Om man intar den "filosofiska astrologins" perspektiv är detta en perfekt typ för makthavare som styrs av principer och inte nycker och det gäller även Putin hur mycket Julia Navalnaja fräser och spottar om allt hans blod på händerna (hennes vettvilliga och excessiva utfall kan bero på sorgen efter maken, men lika mycket på att detta är hennes natur. Krabbans soltecken är precis motsatt Sol-Saturnus, en Sol i Krabban indikerar samma låga passion som Zelenskys och svenska ÖB:s Mån-Krabba. Tecknet är helt motsatt Saturnus höga och klara Luft, nere i Krabbans grumliga vatten kan den otuktade Naturens drifter studeras... ("så tuktas en argbigga")

I nationalhoroskopsfrågan säger sedan Ulven Kristersson något viktigt före flagghissningen kl 12.10 för den som menar detta efterhandsmoment är det viktiga. (Vissa länder har valt flagghissning som sitt födelseögonblick! I andra har starten varit en kommuniké i radion och till Sverige valde den här bloggaren datumstämpel på nya regeringsformens kungörelse, midnatt tycks fungera utmärkt).

Ulven sade före flaggceremonin klart ut att Sverige inte längre är Sverige längre:

Kristersson tackar generalsekreteraren för deras nära samarbete. Han benämner det svenska Natointrädet som början på en ny era. 'Vi ska transformera från att följa Nato till att vara Nato, säger Kristersson.'
https://www.dn.se/direkt/2024-03-11/stoltenberg-nu-ar-sverige-en-allierad-en-historisk-dag/

"Vi" som ska transformera (bisarrt uttryck) är förstås Sverige, vi går från att vara en försiktig partner till att "vara NATO". 

Ska man bry sig om landets galna statsminister innebär ett att NATO-födelsens hysteriska och paranoida karta också kan vara den Sverige måste följa nu. Vi har ingen inrikes säkerhet utan som Ulven tänker är vi och Finland bildligt USA:s 51 och 52 delstater alternativt lydstater som tjänar som USA:s bortre gräns vid världens slut. Det romarna kallade Ultima Thule, en jävla skitzon utan kultur (och detta redan innan befolkningen blev vikingar och visade sin otyglade primitivism).

Nu är flera nya Sverigehoroskop provokativa eftersom NATO i sig inte lägger sig i annat än krigsfrågor (de kallar det "försvar") och åsikter beskattningen av svenskarna ska skatta för att det neurotiska NATO-USA ska känna att de har sin nordvästliga gräns säker. Det här kommer att stå svenskarna dyrt, och inte bara via skattsedeln, USA kommer snart också att kräva svenska liv för ren skitpolitik. USA är exakt lika okänsligt för liv och död som västmedierna söker tillskriva Ryssland enbart!

Men med Sveriges  sönderfall i idel egocentriker som tror de nått själens eller individualismens nivå,  kan förvisso samtliga kartor gälla. I Sverige får var och en får bli salig på sin tro i de frågor som inte betyder något. 

Minst tyngd av kartorna har förstås den som utgår från Ulvens konstiga språkhantering när han deklarerar att vi nu inte längre är Sverige utan ÄR NATO:s väsen. Alltså en förtäckt krigsorganisation som delar USA:s syfte att utrota den sociala ideologin från världen och först av allt de socialistiska Ryssland. USA har förstås snöat in och sitter fast i sin egen historia.

Men det är märkligt att Sverige är så klena i tanken att de köper USA:s vanföreställningar istället för att tänka självständigt. Fackens kamp mot Musk verkar vara den sista striden i Sverige för det goda tänkandet. Nu smider högerregeringen och den fascistiska stödgruppen medan järnet är hett:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/zEd369/lobbyister-haller-pa-att-kapa-svensk-demokrati

*****

  1. Dokumentet som startar Sveriges omstöpning som process: Sveriges nya horoskop baseras på den sista moder Sveas, Ann Linde signatur
  2.  Svenska hökar i Washington överräcker dokument (under häpnadsväckande krigisk stjärna): "Sverige har kommit hem" (Glimret i Orions svärd)
  3.  NATO:s födelsekarta (två inlägg). Forna Sveriges nya ödeskarta? NATO:s förrädiska födelsehoroskop / NATO-horoskopet - ett andra omdöme (eländets aktiva perioder)
  4. Flagghissandet (för verkliga formalister): 

Nytillkomna karta 4 är intressant och inte lika destruktiv som de andra. Tvärtom visar himmelen upp Fiskarna på makttoppen och detta är ett fredstecken som således tar parti för NATO:s nominella funktion som fredsbevarare efter Andra världskriget. Men när 10-ägaren analyseras är vi tillbaka i samma mördarmentalitet igen och nu som ett ideal. Jupiter i krigartecknet Väduren i 11e ideal eller ideologihuset. Men basen för ideologen ges av 11-ägaren Mars (krig, olycka) som ligger som ett ont trauma i den dåliga karmans 8e hus!

Forcerade (diktatoriska) lösningar syns också av Saturnus med Solen och i 9e huset för det högsta goda (högre än ideologi/ideal) vilket påminner om USA-horoskopets extremt irrationellt religiösa 9e. USA har narcissistiskt sig själv som ett religiöst objekt, ser sig som ett utlovat land (i linje med lycksökarna och trashankarna som annekterade den röda mannens mark och stödde sig på bibelhistorier om ett utlovat land för ett utlovat folk). 

Ur perspektiv av Sveriges 1974-karta är Solen/Saturnus i 9e i Vattenbäraren en mycket bättre placering och svenskarna förefaller på det hela taget nöjda - det passar det mentalt hjärntvättade folk att betala fett för den trygghet NATO skänker. I Sverige betalar man numera för all komfort. Den gamla välfärdsstaten har krossats är landets näriga toppskikt.

Ur flagghissandets perspektiv skulle man kunna se den sista kartan som oviktig. Kartan berättar bara om en avslutande symbolhandling. För Jupiter i debutantens Vädur (zodiakens inledande symbol) kan ju betraktas just som den ytligaste formen av Jupiter, som en ceremonialitet eller utdelandet av en lagerkrans. Kartan säger bara att 10e huset visar Fiskarnas välkända acceptans och att det är en vek nykomling som hälsas in i gruppen. Nykomlingen Sverige är således en vekling, vilket är naturligt för en nybörjare. Men Vädurens Mars i 8e dödshuset ger en mörkare bild - helt i linje med de andra tänkbara kartornas tydliga dödsdrift.

Idealens fundament är således Mars destruktivitet och detta omen känns så väl igen från 1974 års Sverigehoroskopet med inrikes säkerhet (Månen) också står i den veka nybörjarens Vädur och med Mars i dåliga 8e dödshuset. Jfr. svenskarnas vilja att dölja döden från gator och torg. Livets båda sidor ska inte synas i detta land eftersom religion och filosofi inte är önskvärda - folket bör inte ha tankeskärpa nog att bedöma landets etiska halt. Alla de svenskar som skolats av statens påbud har blivit dödsrädda och huttrar över risken för ofärd eller hälsosvikt - allt landet en gång byggde handlar om kroppens välfärd och har blivit oduglig låtsasreligion för den breda massan.

NATO:s senaste tillskott, Sverige, är enligt karta 4 i själva verket inte mycket att ha, vilket kanske förklarar varför svenska medier blåser upp USA:s intresse för svenska militärkunskaper. Och glöm inte att USA har ingått ett annat avtal utanför NATO, den där Sverige släpper ifrån sig mark i landet varifrån USA kan bygga upp sitt riktiga krig mot Ryssland. 

USA är inte dummare än att smida ränker på flera plan samtidigt och detta fattar inte naiva Sverige utom ev. politiker som nu stressar fram lagar som ska tysta journalister för att lägga fram hela bilden. Istället forceras oseriösa jubelrop kring ett medlemskap som i slutändan bara tjänar USA:s strid med sitt hjärnspöke, Ryssen.

Frågan är bara vad "nya Sverige" ska kallas. Är detta Sverige-USA eller är det Sverige-NATO? Sveriges extremism är sådan att det alltid överreagerar och detta är mer än en anslutning, som Ulven Kristersson uttryckligen sade har Sverige nu givit upp sin identitet (Solen), vi har "kommit i mål" och frågan är kanske inte enbart provokativ, om man snarast bör se kartan som ett tillskott USA:s 50 förenta stater. Statsminister Kristersson tycks definitivt inbilla sig det i varje fall.

Missa inte att Saturnus, "sjunde himmelen" kontrollerar i konjunktionen med Solen. 4e kartan är faktiskt perfekt på det sättet eftersom flaggan hissas när överlöparen Tvillingarna stiger i öster och i rollen som mellanhand (budbärare, krämare m.fl. roller) är Merkurius närstående till Saturnus så att just det nya "Sverige" får en förbättrad Saturnus i 9e jämfört med 1974-horoskopet. Nu släpper "halshuggningen" som blockerade landets goda filosofi- och religionshus och 9e som den kosmiska Dharma (morallagen) kommer äntligen att nå svenskarna. 

Minns att även onda allianser är i harmoni med Dharma ("Gud arbetar med både Ljusets och Mörkrets andekrafter), båda parter behövs i denna världens insiktslösa maktkamper. Ju mer man tittar på flagghissandets karta, ju mer verkar den anknyta till 1974-kartan. 

Förr var den svenska eliten oinskränkta pampar som helt kontrollerade landets information (3e mediehuset). I karta 4 är världshärskarambitionen  Rahu (norra månoden) helt i händerna på de svenska makthavararna men handlar ytterst om USA:s kamp för världsherravälde. Jämför Donald Trumps Rahu i 10e makthuset och i hans fall nära den lysande ledarfiguren Solen. 

På gott och ont har Sverige valt att sugas in den malström som är USA:s "stream of consciousness" och som lär sluta i Tredje världskriget... Flagghissandets karta är inte olik de alternativa Sverige-horoskopen (i synnerhet kartan för Sveriges signering av NATO-ansökan)... 

Ser man då precis det man tittar efter i ett horoskop? Ja, tittar man inte efter någon överhuvudtaget, så lär inte några hjälpmedel hjälpa människan ur Mörkrets kvalitet. Men även med en karta i Ljusets kvalitet finns risken att ljudet belyser en så litet område med så nitisk detaljrikedom att det i praktiken är ett vilseledande ljus. Se t.ex. Aftonbladets hök WH vars Sol i ett av de ljusa tecknen ger klara och tydliga texter. Man tycker sig veta mer. Man allt utöver Solen står i Mörkrets kvalitet, precis som det bör vara med en gammal USA-korrespondent... Den som läser dessa krönikor kan lätt bli indoktrinerad av det icke-deklarerade mörka. 

Behovet att utvärdera horoskopets byggbitar kvarstår, informationen är alltid vinklad. Men därtill är visst ljus är mörker som förklätt sig. Detta är Djävulens verk på religiöst språk. Men Mörkrets kvalitet har svårt att de egna grundmurade käpphästar eller attityder. Indisk astrologi ger bara Ljudets kvalitet förmågan till och med till självinsikt. Alla andra är "nyttiga idioter".


Inga kommentarer: