Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 mars 2024

Mannen som vanärade musiken med massproducerade bluffartister

Det är ingen tvekan om att svenska musikanten är en bedragare av det låga slag som IT gjort möjligt i ett Sverige mer korrupt än invånarna låtsas om. Frågan är bara hur medskyldiga grundarna av Spotify är till att han dragit in så många miljoner på massproducerat skräp under hundratals påhittade artistnamn. Hans skit har inkluderats på orimligt många av Spotifys spellistor som människor utan musiksmak använder sig av som ljudtapet för att slippa den ångestframkallande tystad som små och oansenliga människor lider av. 

Se psykets/Månens 11e husideal: stora och lätta pengars
Jupiter i penningtecket Oxen. Banalt ideal men likväl
välsignar Jupiter Solen med fiffiga fixaren Merkurius!
Den senare dock konjunkt med Alcyone i stjärnbilden
De Gråtande Systrarna - Sverigekartans folkliga och
billiga monetära ha-begär (fattigdomskänslan
levde ännu 1974)!

Bluffmakaren, denna tjuv som vittjat STIM-medlen avsedda för ersättning till verkliga musikanter, har ett horoskop som stämmer perfekt in på en sådan här liten själ som i olyckliga fall blir rent kriminell och sätter billiga trick i system.

Se systematikern Saturnus i ett riktigt svagt Vattentecken och dessutom tillsamman med aptitens och begärets Måne i samma Krabba. Vatten av Passionens kvalitet och den rigida Saturnus (Mörkrets kvalitet) ger en kronisk känsla av att tillhöra de fattiga som behöver mer, mat, pengar, etc. 

Det är "fantomsmärtor" till följd av något som själen upplever sig sakna. Det är alltid frestande att svepande peka på att barn av vissa perioder var extrema fattighjon som nu återfötts i "rätt" omständighter/tidevarv där någon talang får en chans. Ibland saknas tyvärr andra kvaliteter och nybörjaren blir en ful klippare eller bedragare...

Solen i Jungfrun är musikalisk men låga exemplar också hemskt själviska och systematiker inte olika organisatoriska Saturnus. De INSTRUMENTALISERAR både människor och t.o.m. musikens väsen för att tjäna fett för egen del. Så typiskt att hitta en tillverkare av zombiemusik för robotmänniskor under denna kommersiella, massproducerande psykologi. 

Jungfrun är astrologins symbol för antikens slavar som blickade på det välbeställda Lejonet invid och vilket Trälen tjänar som passopp. Men tjänaren är listig och tänker ut metoder som härskaren, inte sällan med ärvda privilegier, inte behövt tänka ut.

Bluffmakaren har också den moraliskt dubiösa konjunktionen mellan krig och fred, Mars och Venus. Ur psykets perspektiv (Månen) som är den typ av karta som får duga här, är faktiskt den omoraliska Mars omvänt en "verksam välgörare". Jag har från några år i it-branschen sett hur extremt flitig och energisk Mars-i-Jungfrun är. Räknenisssar i kvadrat. Istället blir Venus en verksam illgörare för månascendenten i Krabban. Venus som hora för pengarna, en extrem självtjänare om andra budskap instämmer, som de gör här.

En kontroll av bara en del av detta sökmönster - Saturnus/Måne i Krabban och Solen i Jungfrun - ger bara 11 träffar av 11.500 sparade kartor men med något undantag är ALLA NOTORISKA SKITAR - om man väljer den andliga eller filosofiska astrologin som placerar individen någonstans i Varats Oändliga Kedja. Naturligtvis är typen bara ute efter arbetets frukter (Vatten + Jord), vilka jobb de tar spelar mindre roll eftersom det handlar om trälens "mindset" och Krabban står för primärbehovet trygghet/fylla buken.


Intressant är att nästan alla träffarna också har Merkurius i sitt hemmatecken Jungfrun (förvisso en hög sannolik pga. närheten till solen). Ofta brukar en ett fritt intellekt i ett annat än soltecknet kunna kompensera skevheter men här ingår den gatusmarta räknenisse i den låga ambitionsnivå som prostituerar musiken för att berika sig (minns den näriga skattesmitaren Björn Ulvaeus som ägnat årtionden åt att paketera om ABBA-musiken, här ligger istället begärets Måne i Jungfrun och baserar sig på gatusmarta Merkurius i sitt "fallna tillstånd", i Fiskarna. 

Detta är en musikalisk opposition men kan ha andra och mindre tilltalande motiv också... Hos Ulvaeus (också Vatten+Jord-dominerad) finns samma moraliskt tvivelaktiga Mars+Venus-mix som hos Bluffmakaren, men nu i Fiskarna. Men kan misstänka att denna libidinösa kombination inte kan förneka sig att tjäna pengar femtioelva gånger extra på att reducera ABBA till en masstillverkad produkt... 

Minns någon var ABBA fick sin första låt utgiven? "People Need Love" fick sin internationella debut 1972 via herrtidningen Playboy och dess närmast okända skivbolag!

https://www.discogs.com/release/1347689-Bj%C3%B6rn-Benny-With-Svenska-Flicka-Bj%C3%B6rn-Benny-People-Need-Love-Merry-Go-Round

Det var ett viktigt omen om hur gruppen i framtiden skulle förena sig med omoral och storfinans. Och nu en dokumentär, ABBA 50-årsjubilelum, bekostad av svenska statens Public Service (och andra motsvarigheter runt om i Europa). Intressant att också Bluffmakaren körat i Eurovisionsschlagern vid två tillfällen. Född i Täby är väl inte riktigt Djursholm men kan tyda på en med kontakter...

*****

Hittade elva kartor med den iskalla och förtärande begärsmixen i Kräftan och en småslug och effektiv Sol i Jungfrun:

  1. Cassie Chadwick;10.10.1857;12:00
  2. Aldo Moro;23.9.1916; 9:00 (enda kända tiden vilket dock inte var efterfrågad precision)
  3. Henrik Salander;30.09.1945;12:00
  4. Donny Hathaway;1.10.1945;12:00
  5. Britt Fredriksen;1.10.1945;12:00
  6. Dudu Topaz;20.9.1946;12:00
  7. Richard D. Fain;9.10.1947;12:00
  8. Fabian Linde;30.9.1975;12:00
  9. Henrik Rönnquist;1.10.1975;12:00
  10. Johan Röhr;20.09.1976;12:00
  11. David Rönnegård;16.10.1976;12:00

Chadwick var en ökänd kvinnlig bedragare

Moro, korrupt italiensk politiker, kidnappades och mördades

Salander, ambassadör och NATO-fanatiker utan förnuft om massförstörelsevapen

Hathaway, amerikansk jazz & bluesmusiker som begick självmord (tekniskt en förbrytare)

Fredriksen,norska som prostituerade sin kropp genom nakenutvik i, just det, Playboy...

Topaz, israelisk tv-personlighet som begick självmord medan arresterad för att ha konspirerat om våld mot annan kändis

Fain, vd, superrik  på lyxkryssningar i Karibiska havet (den 441a rikaste i en gigantisk genomgång från 2016 i brittiska The Independent)

Linde, kanske enda undantaget, minns inga detaljer. Ph.D. i Rysslandsstudier, landets intellektuella och religiösa historia

Rönnqvist, främlingsfientlig galleriägare

Röhr, vårt referensobjekt, Bluffmakaren

Rönnegård, En senare ordf. för Ateistsekten Humanisterna. Ekonom, skrivit boken "The Fallacy of Corporate Moral Agency". Tesen tycks vara ateistens förnekande att ett företaget är ett metafysiskt väsen och därmed att moraliska argument mot sviniga företags förehavanden inte är tillämpliga. Ren satanism, men en passande själsfrände till Röhr. Det ser ut som en "riskabel" tid att födas sep-okt 1976, och här har två bottennapp nått offentligheten.

Intressant iakttagelse Alla utom två har Merkurius i småaktiga trälens hemmatecken. Den superrika kryssningsmagnaten har istället ett friare intellekt med Merkurius i Vågen (Vågen är nöjesorienterad!) och därmed kapabel att tänka annorlunda än Jungfru-Solen. 

Det andra undantaget är den möjligen goda Rysslandskännaren Lind som också haft turen att Merkurius hunnit vidare till Vågen (den högre varianten av Vågen är andligt orienterad till skillnad från lyxkryssaren). Men här är det dramatik, redan nästa dygn har den invandrarfientliga galleriägaren en Merkurius som retrograd backat tillbaka till sitt hårt diskriminerande hemmatecken Jungfrun (konst eller nationalitet allt utsätts för det kritiska intellektet...)

Positionerna precis i gränsen ger osäkra resultat, en svaghet i systemet. Hinduerna kallar det att planeten är nyfödd eller har dött och äger föga inverkan. Vissa övergångar är mer besvärliga som den där klartänkt Luft drunknar och övergår i instinktivt Vatten. (Vatten kan vara skrämmande klarsynt om det kombineras med god Eld, men "sensationalismens" Vatten/Eld är en kognitiv uppmärksamhet av annat slag än pur intellektuell förmåga, att tänka kring det erfarna är så att säga ett nästa steg.)

 

PS. Medan inlägget vilade ett dygn hinner DN publicera mer: fattig- och fusksvensken lever och har hälsan via IT! Röhr var inte ensam. Det här besvarar kanske frågan om hur djupt insyltat svenska Spotify är i denna graverande moraliska härdsmälta...

https://www.dn.se/kultur/91-svenskar-bakom-13-000-latar-sa-tog-fejkartister-over-spellistor-pa-spotify/

Fascinerande att varken AB eller Expr. har civilkurage att kalla detta bedrägeri! Den svenska journalistkåren behöver bytas ut mot friska medvetanden... Men vad ersätta med? Detta är snittnivån i det sekulära landet som tror att "allt är relativt".

https://www.expressen.se/noje/hemliga-svensken-bakom-hundratals-fejkade-artister/

Se även från januari 2018: Svensk ohederlighet på export via Spotify vars lansering rymde en Merkurius som bedömdes vara en "ren tjuv på marknadsplatsen". Att tjänsten lanserades med "halshuggningens" södra månnod stigande i öster, passar väl med företagets återkommande problem. En vacker dag kommer huggbilan att separera demonens huvud (beröva företaget dess vanvettiga begär)!

Tillägg 11.00 - bra att DN skärper tonen!

https://www.dn.se/kultur/kajsa-haidl-spotifys-missbruk-av-sin-monopolstallning-borde-leda-till-bojkott/

Tillägg 18.00: som avsiktlig Spotify-vägrare har jag missat att bedrägeriet pågått i åratal utan att någon sanerat skiten! Sverige kan vara omoralens centrum på Jorden, men det har bloggen länge hävdat, så detta är bara ännu ett exempel.

https://www.reddit.com/r/indieheads/comments/vs29b4/i_took_a_deep_dive_into_a_strange_spotify_scam/?rdt=63009

 


Inga kommentarer: