Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 mars 2024

Klimatpolitiska rådet och den verklighetsfrånvända regeringen

 

Tidpunkten för expertgruppens totalsågning av regeringen Kristerssons så kallade klimatplan är högintressant. Horoskopet har tydliga kopplingar till klimatministern Romina Pourmokhtari, vars horoskop uppvisar samma störning mellan fantasi och klar tanke, Vatten och Luft, som dominerar denna pinsamma dag för Sverige. (Det kan handla om en ytterst subtil galenskap som lurar de flesta att det faktiskt finns inre sammanhang i det som sägs. Bara i extrema fall urartar det till rent svammel. "Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda.") 

Nu handlar det inte om personansvar (vilket Sverige bekvämt nog tagit bort i medvetenhet om att vi är så fumliga att ingen skulle vilja ta ett politiskt jobb annars). Nej, astrologiskt handlar det om "sympatisvängningar" och att relaterade personer eller personer och händelser bör uppvisa även en astrologisk släktskap.

Se hennes karta i samband med den förtroendeomröstning hon med nöd överlevde tidigare i år:

Borgarens mörker - söker ständigt syndabockar istället för att besinna sin själ

Torsdagens rapport innehåller ett annat men maximalt olyckligt arrangemang och här ska genast inflikas att alla med samma störning mellan den Rationella Själen (Luft) och den Irrationella (Vatten/Natur) inte är spritt språngande galna. Det finns områden där kombinationen excellerar, i alla yrken som producerar fantasier (filmindustrin, dikten t.ex.). Men typiskt visar Romina sin oförmåga att uppfatta verkligheten som snabbt "borstar" av sig den horribla kritiken...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vevp1l/expertrad-sagar-regeringens-klimatpolitik-saknar-handling

Månen i sitt eget tecken Krabban är inget feminister och Natur-kramare gillar. I antiken anses den sublunära sfären inte kunna reda sig själv och Månen i hemmaläge visar enbart den fallna själens sårbarhet på egen hand. Man-kvinnan Ebba Bush har troligen Månen i Krabban och gör också alla de misstag en passionerad instinktsmänniska är benägen till, men under fullmånen slåss hennes makthungriga Sol i motsatta Stenbocken om att befästa sin maktposition, som familjepolitiker kan den här fullmånen kanske fungera men nu har hon en alldeles för tung position i förhållande till horoskopets tendenser...

Klimatpolitiska rådet sågar regeringen vars känsliga Måne tyvärr har en rejält svag Sol, som i princip inte alls fungerar som ledare, den står också i Vattten, men i Fiskarna, och drar skadlig sensationlism till sig eftersom Fiskarnas härskare Jupiter står i regeringens 10e hus och i eldiga och impulsiva Väduren. Det här är en hönshjärnas planläggare, precis som regeringen tror att "marknaden" löser alla problem - även klimathotet.

Men det verkligt allvarliga är vad som hänt med intellektualiteten (Luft). Jag ritar en fult missfärgad Vattenbärare som symbol för organisations- och planeringstecknet som är helt kaputt till följd av det onda 8e dödshuset som perfekt illustrerar den kritik som framkom vid denna sammankomst.

Missa inte att sakfrågan - Naturen - passar perfekt som ascendenttecknet Krabban, men att Naturen här saknar precis vad som behövs, en fungerande plan. Månen och hela klungan i Vattenbäraren bildar en allvarlig dissociation, den hinduerna kallar 6-8-förhållandet, som påminner om hur ascendenten har Olyckan i sjätte steget framåt i zodiaken och strax därpå Döden i åttonde steget. Här indikeras Naturens omedelbart förestående död eftersom Månen just ockuperar 1a huset/sakfrågan.

Klimatministern jämfördes också med Ann Linde i vällästa inlägget: Sveriges nya horoskop baseras på den sista moder Sveas, Ann Linde signatur

Ett av flera förslag om nytt nationalhoroskop under NATO-flagg och som pekar käpprätt åt helvete som lydstat under USA.

Ett USA som, för den som minns, hade sina krämare blixtsnabbt ute med löftet till Europa att säljer svindyr gas efter att "någon" sprängt Nord Stream-kablarna. Svenska medier ville till inget pris diskutera USA:s eventuella inblandning, och gissa hur länge denna dagsfärska nyhet visas på undanskymd plats dit bara intresserade går. Från Frankrike nyheten att Ukrainas ÖB kände till sabotaget i förväg. 

Klicka bilden för läsbarhet

Zelenskoijaren hölls utanför för att trovärdigt kunna dementera all kännedom, men det spelar ingen roll. Ukraina är här bara det medel genom vilket USA kämpar sitt krig mot Ryssland... Det kan förstås vara rysk bluffinfo, men den stora bilden tyder på att det var vår nya allierade USA som ställde till det utanför vår kust...

Intressant att denna nyhet som verkligen gäller havens Måne/Krabba och Naturen dyker upp samma dygn som Klimatpolitiska rådets rapport. Astrologin tar ett stort grepp och symbolerna är vida nog att täcka in flera händelser via "sympatisvängning"...

PS. Att USA stämmer snuskföretaget Apple, som krossat mänsklighetens intellekt med zombifieraren iPhone denna dag, under denna himmel, är också extremt träffsäkert!

https://www.dn.se/ekonomi/linus-larsson-usas-stamning-ar-riktat-mot-precis-det-som-gor-apple-unikt/


Inga kommentarer: