Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 mars 2024

Den äcklade nakenmodellen

Glamoursminkad nakenmodell 1993 och
12 år senare, efter karriärbyte

Apropå: https://www.expressen.se/noje/vittnesmalet-inifran-playboy-huset-mycket-viagra/

Blicken faller på en f.d. utvikningsbrud (1993) i Playboy som återkallar horet och festandet i Hugh Hefners hedonistiska Playboy-villa. Jag fastnar vid att en nu femtioårig kvinna sammanfattar sina sexuella möten med äldre amerikanska kändisar med ett ord man ofta släpper efter barnaåren.

Men för Jenny McCarthy är alltjämt den tidiga karriären "äcklig". Man kan föreställa sig att hon regredierar och går tillbaka till samma mognad hon hade då och avslöjar att hon bara var en liten flicka som sålde sin kropp mot Playboys alla favörer.

Eller... att hon har ett extremt "analt" horoskop, ett tillmäle som ofta riktas mot Jord-tecknet Stenbocken för dessa bisarra petighet. Kräsenhet delar Stenbocken förvisso med det föregående Jord-tecknet Jungfrun, där emellertid "kinkighet" används, snarare än rent anal låsning (refererar till den anala fasen i det mycket unga barnets mognad).

McCarthy har känd födelsetid och kan man tänka sig! "Anala" Stenbocken stiger i öster som personlighetstyp, vilket placerar Jungfrun i 9e huset för individens "högsta goda", och här dessutom en överhettad Jungfrun med den knepiga kombinationen av Mars och Venus. Omoral eller kysk moralism? Detta är verkligen ett instabilt budskap i sektorn som till och med överflyglar 11e idealhuset.


Jag läser att McCarthy var en av de mest uttalade anti-vaxxarna i USA (en titel hon bestrider) och har en autistisk son, vars sjukdom hon tillskriver vaccin (men menar sig ha funnit en kur för).

Att hon dessutom hade en femårig relation med komikern Jim Carrey (3 taggar) som länge var mentalt sjuk/deprimerad och tungt under Stenbocken) är flera tecken på att Jord-elementet verkligen kan ge en sjuklig fixering vid det kroppsliga. Bara Oxen verkar behagligt ointresserad av den här kroppsneurosen, Oxen är en enkel och naturnära varelse, vet inte ens att den trätt in i det verkliga Dödsriket i förkroppsligandet - för dödsriket se axeln hus2/hus8 eller motsvarande naturliga tecken, Jenny McCarthy har den sataniska axeln mellan 5e och 11e sektorn. Eftersom hon har  kunskapsplaneten Merkurius i 11e idealhuset och strukturalisten Saturnus mittemot, ser det ut som att en del av detta liv handlar om att vinna mer insikt i livet inne i Platons grotta, dit ignoranta människosjälar kommer.

Not. Bloggen levererade för många år sedan en lös teori om själens karma och dess gradvisa "somatisering".  På andlig nivå (Eld) är karma transparent och inget själen fäster sig vid, men sjunker karma till Luft eller psykiskt nivå kan man få tankemässiga fixerar. Än värre när Luft oheligt blandar sig med Vatten. Det som inte hittar sin lösning där, blir till sist ren somatisk karma, dvs. kroppsliga problem. Vid JORD har man missat att hantera och rätta till problemet. (Man kan hävda att Eld i sin rena form inte ens bygger karma - detta är livet som det är. Men Eld i kamp mot Jord är verkligen anden som ruskas om av den kroppsliga verklighetens motspänstighet!)

McCarthy har senare skrivit böcker om föräldraskap vilket naturligtvis är det mest naturliga i världen om auktoritetsplaneten Saturnus är ascendenthärskare och som här dessutom befinner sig i 5e huset för Barnet. (På den här bloggen har 5e som "Eliten" kommit att få fler omnämnanden till följd av det skeva Sverigehoroskopet, men för många är nog Barnet så nära Kreativitet individen kommer, särskilt i det konkreta Jord-elementet).

Horoskopet är tillräckligt komplext att man kan bli sittande en dag med det. På den här bloggen ägnas en karta högst 30 sekunder innan kommentaren börjar skrivas. Bara så länge att ett dominant drag att börja nysta i ger sig till känna. Här är Venus och Mars i "bästa huset" en ögonfångare. Och löst kan man säga att det är en öppen fråga om den här själen kommer att välja horans väg eller hjälparen. Playboy vann första ronden i kampen om hennes själ, och missa inte att den omoraliska Mars smutsar Venus, där den senare är soltecknet Vågens iögonenfallande celebritetsposition i 10e huset. 

Men McCarthy har en mycket som i samma Jord drar mot moralisk och korrekthet och hon lyckats snabbt styra om sin solära karriär i prominenta 10e i ny riktning. Kanske kan man berömma Jungfrun i 9e för detta. Även om Mars saknar moral och Venus anses "fallen" i Jungfrun så är det ett tecken i Ljusets kvalitet (Sattva guna) som ockuperar ett sattviskt hus. Den sceniska och självexploaterande Elden är egentligen inte stark i horoskopet, den lyckobringande Jupiter aspekterar Månen i scen-Lejonet men båda står i "doldishusen" 12 resp. 8. Jag tror en stark Saturnus i 5e "individualistiska" huset och en Sol på topp tillsammans ger så mycket av självkänsla att Playboys fortsättning ner i porrträsket aldrig var en akut risk här. Bara en gissning.

Känd födelsetid är här viktig för att hitta själens åtrå (atma karaka) eftersom flera planeter har långt framskridna positioner. Men det är Månen som i 29e graden placerar sig bara en grad före Mars. En dold Måne i 8e (obskyra) huset ser inte ut som om själen föddes med någon vidare ambition alls. Förklarar det varför starten blev som utvikningsbrud? Se var Lejon-Månens disponent ligger! Solen i vida berömda/celebra 10e huset. Makt via Vågen/Venus=skönhet kopplad till Mars sexualitet som individens "högsta goda" i 9e. Det ser ut som en extremt medelmåttig människa utan någon kunskap om människans högre destination, men väl med en så tursam fysiologi att det räcker med att "visa upp sig" för att nå celebritet. 

Jag har tidigare reagerat på att Jungfrur och Vågar årgångar 1970 (i skilda mixturer) verkar ha haft särskild tur med generna och McCarthy, fast född två år senare ser exakt ut som de personer jag reagerat på tidigare. (I slutet av Jungfrun stjärnan Spica och i starten av Vågen stjärnan Arcturus. Amerikanska transmediet Edgar Cayce hävdade tidigt på 1900-talet att själen - om den så vill - har möjlighet att lämna vårt solsystem för gott via "portalen" Arcturus. 

Tänk om vissa renade själar frivilligt kommer åter till människosläktet? (Jfr. buddhismens avatarer eller rena "kunskapskroppar", bodhi-sattvas.) Är detta då de utomjordingar som beskrivits som den nordiska typen, blonda, långa och som folk mest, men påfallande vackra? Tänk om denna immateriella ras med lätthet kan kliva ner ett steg till och kroppsligt förtätas? Är det då exceptionell skönhet uppstår? 

Se upp för falluckan jag riggar här! Tid existerar bara i den fysiska världen, och Arcturus som portal för andliga väsen har inget med födelse i tiden att göra! Människan kan uppfatta att Jungfrun och Vågen ofta producerar en ovanlig behaglig typ och inte en oslipad diamant som så ofta i nybörjaren Väduren/Mars, men allt är i själva verket den blinda människosjälens försök att skapa sig begrepp om vad som gäller! Bloggaren ser fram mot den framtid där genetikerna lyckas avancera sin modell bortom astrologin. Enligt antik föreställning är generna bara en mikrokosmisk reproduktion av en högre verklighet och någonstans kommer antika och framtida läror att knytas samman.

Olika människor observerar olika saker, för egen del är det en klarhet och godhet i blicken och kraniestrukturen! Förvisso omöjligt att sammanlänka med astrologiska doktriner. Ibland får man glimtar av att det "måste" finnas en logik. Men å andra sidan vet läkarvetenskapen och genetiken ingenting om finlir på denna nivå. (När jag googlade bilder på en yngre Jenny McCarthy syntes ett mycket större mörker än på en senare variant - jämför med den hinduiska astrologin som menar att människan genomsyras av olika planetära cykler och kan förändras rejält under ett liv.)

I antiken fanns en primitiv schematik som sökte förklara Världssjälen som olika grader av renhet. Och människosjälarna som mikro-kopior deltar i samma schematik. I nyliga inlägget om ärkebiskop Modéus skymtade delar av den försvunna världsbild som faktiskt var en slags andlig rasbiologi: 

"Du oavlade Ene (Gud), från Dig är De eviga och eonerna
och de alltigenom-perfekta förenade." 

Det som förenar Gud, med otaliga kosmiska containers (eoner) och slutligen med de "alltigenom-perfekta" väsendena innebär att den gudomliga godheten blir till somatisk skönhet för de som är "vänner till Gud". Dessa själar behöver inte ens vara medvetna om det själva, men horoskopet visar att det finns en kanal till det Högsta Goda, vilket också återspelas i relativt kroppslig perfektion i den lägre dunkla spegelvärld de fallna själarna lever sina liv i. 

*****

Bonus-trivia

Till det beryktade mediet Edgar Cayce kom en väldigt ung (ännu tonårig) Marilyn Monroe som skulle bli "handmodell" , dvs. bara vara hand som håller i objektet annonsen vill sälja. Detta "gig" har jag inte hittat något om på nätet, däremot att hon i övre tonåren modellerade, bl.a för små pinup-foton militärgrabbana hade i sina skåp.

I vilket fall, transmediet gav henne inblickar i ett tidigare liv. Hon hade varit piga i ett italienskt renässanspalats och slitit ut sina händer genom att skrubba marmorgolven. Men hon hade gjort det med dedikation och inlevelse i den skönhet hon utan avund såg hemma hos arbetsgivaren. Några hundra år senare stod stjärnorna så att kroppen Marilyn (lätt kosmetiskt "fixad" modell Hollywood) var tillgänglig för denna själ. God karma verkar även på till synes obetydlig nivå! Men god karma hindrar inte att även olycklig karma följer med (vilket hennes öde visade).

Kommer den svenska Caia-bruden att få någon god karma med sig från detta liv att skörda i ett kommande? Eller har den svenska eliten kollektivt skördat nationens onda Jupiter (eliten)? Bränner de all god karma i detta liv utan att bygga någon ny?


Bloggaren saknar träning att se tecken på "gynnsam karma" för händerna i Marilyns horoskop! Visst ägs händernas Merkurius av Venus, och visst befinner sig "händerna" i 11e ideala huset (ägs i grunden av formplaneten Saturnus som anses vara vän med Venus). Och visst är "händernas" disponent Venus i allas blickfång i det "offentliga" eller "celebra" 10e huset. Och visst greppar formplaneten Saturnus i sitt "bästa läge" (Venusianska Vågen) Venus i mäktiga 10e huset.. (Här ignoreras det faktum att Merkurius är en verksam illgörare för Krabb-ascendenten, vilket tydligt visade sig i Monroes psykologiska illamående.)

När man summerar allt, är det faktiskt en hel del omen som pekar mot celebritet, och då ska man inte glömma att allmänt kändisskap - Solen - står bredvid händernas/kommunikationens Merkurius! Disponenten Venus drar ju med sig även den idealistiska förhoppningen Solen ("att bli någon") upp i förverkligandets 10e hus!

Även om bloggaren ägnat fysiologisk astrologi minimalt intresse väcker utvikningen ett gammalt minne från ett jobb där en man var "handfetischist" och trånade efter en alltför ung kvinna till följd av hennes "vackra händer". Själv hade jag aldrig tittat efter sådana saker intill en fest hos en av de anställda, där jag såg hur perfekt formade händer hon hade.

Faktiskt, ibland blir man blind för jobbkollegor men på neutral mark såg jag att hela hon var en naturlig skönhet, en tystlåten och reflektiv Sol-i-Krabban men där den förstahusplacerade Krabb-härskaren Månen reflekterade i majestätisk Lejon-Eld en fullblodskvinna. Mars/Venus med Jupiter i Luft visar hur mycket tankar som fanns bakom den extremt lågmälda 12e hus-Solen och framträdande Mån-Lejonet. Definitivt ett tidigare liv i härskarposition, personligheten var nobless ut i fingerspetsarna trots sitt enkla arbetarhem (ensam mor, frånvarande far - notera Solen i "världsliga frånvarons" hus).

Då fattade jag direkt vad den överåriga kollegan från Sydeuropa såg. Han talade om mer än händerna, detta är långt från en nedbantat svensk modeslav utan djup och närvaro. Men Merkurius/händerna ser inte framträdande ut, däremot har merkuriska Tvillingarna stor kraft! 

Även om fåordigheten var påfallande med Merkurius i 12e kompenserade Månen (Merkurius ägare) med sin position i 1a genom att med Lejonets rojalitet "anbefalla" motparten att lyssna när hon val sade något (med tyst stämma). 

Sydlänningen å sin sida hade Krabb-ascendent och sin Venus i Tvillingarna nästintill kvinnans Jupiter. Hon måste ha representerat maximal framgång i kärleken för honom - från början en lågstatusflykting. Ibland visar stjärnorna på ett spår men räcker inte själva hela vägen...



PS. Ser nu att Jenny McCarthy förekommit tidigare, när bloggen var ung. Det hade jag glömt... Säkert en rätt annorlunda tolkning då...

Spotlight på den debila Våg-Solen

 

Inga kommentarer: