Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 mars 2024

Ericsson och "Sveriges lilla död"

Någon Jonas Fröberg i DN formulerar väl Ericssons stressignaler i sparkandet av1200 anställda inom landet: "Ihop med Dalahästen och Små grodorna har det nu 147 år gamla Ericsson varit bland det svenskaste vi haft. Och ihop med Volvo och Saab det som satt det moderna Sverige på kartan."

Det är därför motiverat att dra fram den hinduiska ödesläran ännu en gång och den period som jag döpt till "Sveriges lilla död (2022-25)". Detta eftersom landets ankare Saturnus är så filosofibefriat att varje "sub-cykel" i ödesläran som aktiverar denna planet stressar landet. Se bara hur överheten kastat sig i famnen på NATO-USA just under denna period för att själva slippa ta det yttersta ansvaret. Världen har blivit för komplex för det här landets tänkare. Kortsiktig kvartalsmaterialism har lurat in Sverige i hörnet/skamvrån.

Det gamla företagshoroskopet är intressant att återbesöka (tidigare kommenterat 2022). Det finns uppenbar otymplighet och konservatism i betoningen på de mörka tecknen. Det kan tyda på ett företag som saknar snille att hålla jämna steg med konkurrensen och biter ihop och mörkar så länge det går.

(Tillägg. Tänk Huawei som sparkats ur landet på dubiösa grunder och i imitation av USA då Ericsson är ett "nationellt skyddsobjekt". Aktuella Vetenskapens värld visar tydligt hur distanserad svensk telekom blivit av Kina och via programmet fattar vem som helst varför svensken fått stora skälvan. Nu kan Kina tillverka egna halvledare. Bäva månde Väst.)

I kommunikationsbranschen är det passande att hitta Merkurius i 30e graden i sitt tecken. Kommunikationskablarnas symbol är verkligen passande som företagets atma karaka, företagets "själsliga målsättning". Ibland är den tydlig, som här i ett av de prominenta hörnhusen (1, 4, 7, 10). Bara framgångshungern är mer uppenbar (Jupiter i 1a), eller korruptionen i 7e allianshuset! Det är uppenbarligen ett storföretag som dras av de typiska sidoeffekterna när ambitionen är omoralisk (7e huset för kunder är inte vackert, se mer nedan):

Visst leds det här företaget av "den lyckliga stjärnan". För en inpiskad materialist kunde inte Jupiters position vara bättre. Stiger i öster dygnet då firman registreras - det är Jupiters bästa världsliga position. (Midnatt är vedertaget att falla tillbaka på där inget mer exakt klockslag finns). Dessutom är Skorpionen i öster ett tecken vari Jupiter fungerar väl, och dessutom är planeten väldigt aktiv med inte mindre än tre planeter som kastar aspekt.

Vad nu alla denna verksamhet i den rigida och makthungriga kvaliteten Tamas (Mörkret) innebär har kanske varjehanda problem och mutskandal på senare år visat. Och här ses dessutom just ödescykelhärskaren Saturnus befinna sig just i Vattenbäraren som är Sveriges eget soltecken. Så visst är den här firman synonym med landets ambitioner, ett land som också har problem med omoralen hos både Storfinansens Jupiter och landets härskare, Solen. 

Och missa inte att Saturnus står i 4e huset för företagets "inre angelägenheter" (tänk parallellen till "inrikespolitik" i ett nationalhoroskop eller det privata hemmet i ett personhoroskop). Det är således uppenbart att Ericsson enligt flera astrologiska prognossystem har en verkligt jobbig situation och bidrar till tendensen av "Sveriges lilla död".

För företagets korrupta karaktär, se "den sataniska axeln" (Skorpionpersonligheten och suspekta allianser eller "deals" i 7e huset för samarbetspartners (eller kunder). Här ses Satansstjärnan Algol knyta intimt till alliansplaneten Venus och omoraliska Mars. Här visar sig företaget extremt sårbart för Satan i sin förklädnad som Frestaren (via den extremt tajta konjunktionen med Venus). Ericsson tillhör uppenbarligen mänsklighetens fiender genom att vara allierad med vapenprojekt och övervakning... Mars är Skorpionascendentens ägare men här har den tappat greppet och ligger i händerna på "partnern" (7e sektorn).


Inga kommentarer: