Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 mars 2024

Moskvaterrorn: Bör hataren Anna-Lena Laurén (DN) utvisas även från Sverige?

 Obs. Tiden nu offentliggjord varför ett tillägg.


På något sätt förvånar det inte att den från Ryssland utvisade reportern Anna-Lena Laurén blir den första att reaktivera sitt rysslandshat i DN efter den mänskliga tragedin där en konsertpublik utsatts för terror och minst 115 personer fått sätta livet till. 

Jag noterade efter att ryssarna sparkade ut henne, hur hätska och oförsonliga hennes skriverier i DN blev. "Bearbetar sitt karriärfiasko", tänkte jag förra året. Men här är kanske hennes livs bottennapp. Personlig aggression tar överhand över den humanitet som borde råda när ett oskyldigt nöjesevenemang "politiseras" i ett terrorattentat.

Jag har tittat i ett antal artiklar utan att hitta tidpunkten för skjutningen, men foton visar en mörknad Moskva-himmel. En granskning av möjliga horoskop tyder definitivt på Lejonascendenten eftersom händelsens härskare, Solen (livet, något spektakulärt) då befinner sig i 8e dödshuset (se föregående text om Ulf Kristerssons hypotetiska födelsetid och problemen i 8e huset det ger).

KORRIGERING. Aftonbladet levererar till sist en tidpunkt, men hela tre timmar senare än hypotetiska  17.00. Första skottet 19.55 (tillägg till korrigeringen: även DN:s uppgift) och även om resonemanget som följer har sina poänger kommer en Jungfruascendent med "halshuggningens" södra månnod exakt vid Moskvas östra horisont att kommenteras i ett kort tillägg..


Moskvaterrorn ger ett pedagogiskt praktexempel till karta: ELD i öster men den livsaffirmerande Solen dränkt i VATTEN i dödens skorpioniska hus, här syns astrologisk symbolik i dess mest oförsonliga motsatsförhållanden. Naturen (Vatten) i dess lägsta och mest brutala. 

Stämmer tidpunkten ungefär är det god astrologi att väga in så skilda storheter som elementen och husen i en "samlad bedömning". Stöd för gissningen ger Rysslands moderna horoskop där folket tecknas just av ett välvilligt folk: Månen+Jupiter i Lejonet. 

Båda planeterna är välgörare och då inte som satanisk västpress presenterar dem: som material för Putins köttkvarn utan ett folk fyllt av andlighet och godhet (Jupiter). I en mer ambitiös rekonstruktion kunde man spekulera i att massavrättningen inträffade antingen när Lejonets 9e grad steg över Moskvas östra horisont (Månen) eller också  21a graden (Jupiter). 

I det senare fallet är det dödsterrorns eller 8e husets tillfälliga härskare som äger skeendet i Moskva, men redan den grundläggande Eld/Vatten-sensationalismen är träffsäker. (Entitetens horoskop och transiten/skeendet är alltid sammanflätat på något sätt men det är upp till Uttydaren att SE och inte vara låst av regler. Fundamentalism tillhör omogna själar men behövs som en början).

Man kan gott fundera horoskopets perspektiv: är det terroristernas uppsåt har de lyckats förträffligt eftersom det 9e huset för "det högsta goda" innehåller Jupiter som anknyter till DÖD i kraft av att vara 8e husets tillfälliga ägare. Är det istället konsertbesökarnas perspektiv stämmer symboliken perfekt med den goda människans martyrdöd vilket kommer elevera deras karma skyhögt inför kommande jordeliv, någon Laurén inte kan räkna med som så typiskt för DN saknar alla högre perspektiv på världens skeenden.

Nästan lika korkad är Expressens påstående att Putin hat "skapat en rysk värld av lögner" och därför inte trodde på USA:s varning. Notera Mats Larsons förrädiska "rysk värld" för att inte behöva tala om västvärldens minst lika horribla propaganda och desinformationssystem. Själv tror jag inte på ett ord längre av ett nyttigt verktyg som Laurén och Larsson - efter en tid lär man känna var i andens evolution en skribent befinner sig...

PS. I hastigheten glömde jag knäppa av Daimonens lott (här i hus 8) och Lyckopunkten (här i hus 6 för olyckan och fienden).  Kan ett skeende i tiden ha en daimon? Man talar ju om "tidsanda"! I vilket fall passar punkternas svaga placeringar väl med händelsens karaktär (massaker) så kanske kan man tala om att tiden var besjälad av en ond ande, en mordisk djävel.


Tillägg

Jungfrun i öster förändrar faktiskt inte så mycket! Om något är en Sol i väster (symboliskt solens dagliga död) och i osynk med Månen en livslinje som är bruten och solärt eller spektakulärt så pga. Solens prominanta hörnplacering.  Dels för att Ketu i sig är en illgörare för den som söker världsligt behag snarare än befrielse från denna värld. (Många webbplatser har en irriterande tendens att kalla Ketu "god karma" vilket den sannerligen inte symboliserar. Allt hänger på den totala tolkningen.)


När hela himmelen skruvas fram ett steg hamnar Eld/Vatten-ominat i 12e världsliga förlusttecknet resp. 7e allianstecknet, som kunde tas som en dålig tid att slå sig samman med andra. Det kollektiva tecknet Vattenbäraren (som opponerar sig Månen - jag glömde peka ut detta uppenbara omen) befinner sig dessutom i 6e huset för olycka/fiendskap för detta gruppsammankomst-tecken. Om något är varningstecknen tydligare nu! 

8e dödshuset rymmer gigantiska Jupiter (förstorar allt) och dödshusägaren Mars befinner sig nu i ett tecken som passar perfekt när den delar ut Olyckan. Mars är faktiskt nära knuten 6e som en hussignifikator.

Mars är också signifikator för ett annat merkuriskt hus, det tredje, och det huset är också ett av de onda/olyckliga men med löftet att Merkurius-i-Luft kan "förbättras",  i bemärkelsen intellektuell verksamhet kan gå från lögn och osanning till moralisk disciplin - jämför Laurén som har Mars i Tvillingarna, och därför löper viss risk att baktala och förlora sakligheten. Svårare är det att trolla bort skada tillfogad i det fysiska 6e Jord-huset.

Merkurius som ascendenthärskare är nu en nyckelplanet, angripen av en definitivt skadlig Ketu i öster men i lika hög grad för att Merkurius i Fiskarna är "fallen" på alla sätt och vis: i Fiskarna, den världsliga förlustens tecken, i väster tillsammans med "förstärkaren" Rahu (norra månnoden) och, inte minst, dess fundament är Jupiter som i den korrekta kartan trillat in i det onda 8e dödshuset.



2 kommentarer:

Susanne sa...

Aftonbladets uppgift verkar alldeles för sen, med tanke på att BBC:s första uppgift om att något hänt var kl 19.23, då "Multiple Russian news agencies have reported shooting and a fire at Crocus City Hall in Krasnogorsk.
Photographs from the scene show huge plumes of smoke and a large fire on a building’s rooftop." Så då var uppenbarligen attacken redan igång. Det har stått att folk var ifärd med att inta sina platser inför konserten då det hela startade, och antagligen skulle den börja kl 19.00. Troligen började alltså skjutandet före 19.00.

Seaward sa...

Ja det här var en förvirrad situation. Att barn nämndes i samband med en rockkonsert fick mig att luta åt ett tidigare klockslag (eller oansvarig publik som med barn på larmande konsert (senare förklarades barnen tillhöra ett annat evenemang i samma byggnad).

Har BBC angivit lokal tid (vilket verkar troligt) kan man säga att Lejonet i Moskvas östra horisont drar sista sucken 17.52. En minut senare gäller Jungfrun och horoskop nr 2.