Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 mars 2024

Rogan och Rein - två varianter av populismens ansikte

 

Två populister: radiovärden Joe Rogan och
fotbollsbyråkraten Fredrik Reinfeldt
 

Bloggen hade ett kritiskt äldre inlägg om amerikanska programledaren Joe Rogan, då exklusivt på Spotify. 

Fallet Joe Rogan: svensk media skyddar vår falska självbild (jan 2022)

Nu är han ännu större (världens största) och tillgänglig på flera plattformar:

https://www.expressen.se/noje/nya-siffrorna-sa-manga-foljer-varldens-storsta-podd/

Den enda podd bloggaren följer (av en slump sedan dess start) är Weaponized:

Det verkliga världsläget bortom mediernas rökridå (Ballonger och äkta UFO:s)

Programledarna Corbell och Knapp har hamnat i hetluften i USA:s inbördeskrig där Försvarsdepartement, Pentagon och andra är oeniga om amerikanska folket - och världen - ska få veta om USA har bärgat kraschade UFO:s. 

Det kan vara det landets värsta korruptionshärva genom historien att amerikanska vapentillverkare i 70 år kliat sina huvuden utan att förstå hur dessa farkoster fungera, som uppenbart leder dem till att trotsa naturlagarna som vi på Jorden tror oss känna dem. Senast ut var någon grånad yrkesmilitär som åter företrädde USA:s gamla lögn att det inget finns att se i saken. En typisk nyttig idiot som vill att Lookheed-Martin och de andra militärjättarna ska få fortsätta klia sina huvuden i 70 år till på skattebetalarnas bekostnad. Den som knäcker farkosternas drivsystem blir världens härskare och krafterna inom USA är starka, att alla fiender kommer att få böja knä inför den Store Satan!

Svenska medier rapporterade för några veckors sedan pliktskyldigt denna grånade miltärs lögnrapport för några veckor sedan utan att kommentera. 

https://www.defense.gov/About/Biographies/Biography/Article/3137830/maj-gen-patrick-s-ryder/

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/svaret-om-ufo-larmen-hemlig-rapport-slapps/

Insikt i USA:s interna bryderier ges på Weaponized, Särskilt det näst sista avsnittet i första säsongens episoder "tog pulsen på Washington DC".

Tyvärr har jag upptäckt att programledarna, som förekommit på Joe Rogens show, fallit till föga för dennes stjärnglans och beskriver honom på ett mycket mer fördelaktigt sätt än medierna i allmänhet. T.o.m. som en nystiftad vän. Det sänker inte Weaponized utan kan t.o.m. demonstrera duons skicklighet att de lyckats nå ut med sitt intresse via en "uppvaknad" Joe Rogen.

Givet Rogen som världens största radioröst måste han ha extraordinära populistiska kvaliteter, och det är bara att jämföra hans nuna med Reinfeldts, fejken som låtsades introducera "nya" moderater men stod för samma gamla rikemansvinkel. Också han var en omedelbar framgång i Sverige även om framgångssagan blev kort. Joe Rogen klarade sitt elddop bättre (den svidande forskarkritiken mot hans vaccinkritiska inställning under covid-pandemin). Männen har en viss look-alike-faktor (och då inte bara för flinten, det finns något i grunden harmlöst och t.o.m. vänligt över deras uppsyn).

Det visar sig att båda populisterna har Månen i det rationaliserande Luft-tecknet Vågen medan den pådrivande motorn är Solen i undervattenstillstånd i lunära Krabbans tecken. I realiteten märks inte sådana här felkopplingar, i vardagssituationer krävs inte mycket IQ, men astro-tekniskt är Sol och Måne omkastade. Bättre och vassare vore en Sol som lyfter energin till intellektets Luft-nivå (den supralunära världen) medan Månen råder över det sublunära och resonerar mot den fördunklade jordbons låsning vid sinnessensationer, trygghetsinstinkt och det som gör oss till djur med viss grammatisk förmåga att formulera intellektuella propositioner. 

Som noterat i samband med Ebba Busch ger starkt Vatten-dominerade horoskop en ibland påfallande populism och saknas helt Luft drar dessa personer lätt en vals och trasslar in sig i motsägelser som bara blir värre eftersom de bara söker skydda sin trygghet och byter argument som situationen tycks bjuda. Ebba Busch har visat djurets instinkt att rädda sitt eget skinn flera gånger under sin politiska karriär.

Hos Reinfeldt är det uppenbart att han inte vet var sanningen befinner sig, men där är hen bara typiskt svensk. Joe Rogas öppenhet för precis allting visar också på en bristfällig urskillning vilket förstås är en tillgång för en populist. Håller man allt öppet och lever i en totalt "relativ värld" ökar chansen att fånga fler ur varje intressegrupp. 

Men detta är just problemet regeringens virrpanna i klimatpolitiken, Romina, lider av. Hennes mix av Luft och Vatten (Vågen, Skorpionen) verkar också försöka behaga så många som möjligt och hon upplevs bidra till den mest falska regering Sverige haft på mycket länge.

I det första inlägget om Rogan noterades det exceptionella att Satans stjärna (Algol, Medusa) GRADEXAKT steg i öster vid hans födelse. En bedragare utvald av Gud för att testa hur dumma människor egentligen är? Själv en svårt duperad individ? Algol är så svårförutsägbar att bloggaren alls började granska den gamla traditionen med fixstjärnor... 

Se exempel i det här nyliga inlägget: Dubbelspaning: Fastighetsägaren som det ondas representant / Vågen och hjärtats renhet

Tesen var: ibland är man bara ett obegripligt offer för den bedrägliga stjärnan. Å andra sidan skulle Joe Rogan kunna vara vår tids inväntade Antikrist, den Falske Populisten som amerikansk kristendom på högerkanten väntar på. Trumps krigar-Mars exakt på ascendenten är definitivt den bättre av dessa två ascendenter (de visa persisk-babyloniska männen till Josef och Maria: "Vi har sett Hans stjärna stiga i öster")

Fimpar man det kända födelseklockslaget för både Rogan och Reinfeldt, och väljer en "naturlig zodiak" för att bättre fokusera grundprinciper säger det ut så här, den något äldre Reinfeldt i inre kretsen och Rogen ytterst.

Rogens Ox-ascendent ger visserligen en "verksamt ond" Venus  i 6e olyckshuset (vilket är en indikation om moraliska begränsningar, även om uttryckliga prostituerade inte är ett givet utfall). 


Väljer man den "naturliga zodiaken" som startar med Väduren och en stark förmåga att hävda jaget i 1a sektorn (ett gott ting att inte vara försagd utan en stridbar karaktär), ser man den äregiriga förstärkaren Rahu (norra månnoden) är, och dessutom hur stark Rogens anhängarskara i 7e allianssektorn är. Dvs.den naturliga kartan är en vinnare om syftet är att samla sympatisörer (Månen) som tycker Sol-Krabbans orientering mot inrikespolitik, trygghet, hälsa (covid) och annat är viktigt. Eftersom alla har ett centrum de upplever som sitt inre och skyddsvärda gör att det är lätt att spela på Krabbans tema, så fort de går igång på ett ämne börjar de bygga ett skal att skydda sig mot ditt eller datt och blir partisaner eller kufar. Tecknet är den kvintessentiella Introverten.

Att "halshuggaren" Ketu (norra månnoden) och vredens Mars utmärker lyssnarskaran indikerar att HIMMELENS MENING här är att Rogen samlar ihop kverulanta och alienerade lyssnare, inte din typiska hjärntvättade och välkammade medelsvensson. Den naturliga zodiaken berättar att själva idén med denna tid är att ge den förfrämligade mänskligheten en samlingsplats, vilket passar väl med Rogens miljarder anhängare! Säkert finns många slavar i systemet som tillåter sig just så mycket upproriskhet att de tar del av Rogens åsiktsmaskineri.

Krabban är lite av en allätare men som också Reinfeldt visar är Privatism (4e privata sektorn) en närmast fanatisk fixering, typisk för en viss utvecklingsnivå på själens resa.. Bara mycket nobla Krabbor övervinner det lilla familje- eller klanperspektivet och förmår resonera kring hela världens trygghet (dvs. finner någon form av socialism den bästa lösningen för mänskligheten). Det är här störningen mellan förnuft och fantasi kommer in. Solen i Vatten registrerar på ett instinktivt vis medan Månen i Luft bara förnimmer så logiskt som ledaren Solen kan presentera. Jag förmodar att Rogen har en stor stab som hjälper honom där det egna omdömet sviktar...

Båda dessa populister har en intressant detalj i sitt pseudo-intellektuella sätt att via Månen ÅTERSPEGLA LUFT  eller tankar. Vågen fylls på kartan av klar ELD, en illustration som påminner om var Vågens härskare och Månens fundament Venus befinner sig. Båda männen har en svaghet för Lejonet, imposanta idéer eller mäktiga gestalter. 

Eftersom Lejonet har en speciell roll i zodiaken (Konungen, Ledaren) bidrar placeringen av psykets fundament till en populism som är framgångsrik. "Alla älskar ju en vinnare" så Rogen med stab väljer smart ämnen med "stor synlighet" för sin pratshow. Om detsamma gällde Reinfeldt har jag redan valt att glömma, hans tid var en av de allt tätare lågvattenmärkena i Sveriges historia.

Populismen syns även i den naturliga zodiaken genom att publiken (Månen) har sitt fundament (Venus) i 5e sektorn för samhällseliten. Ovetande om det är publiken helt manipulerad av Rogen, en pseudorebell som egentligen är av det kapitalistiska samhällssystemets tjänare. För se Venus-Lejonets kringbudskap: Lejonets herre är Solen och i Krabban handlar det enbart om Privatism som är helig religion för amerikanerna!

I USA-horoskopet är Krabban tydligt aktiv i 9e huset för "nationens högsta goda", mammas äppelpaj och Krabbans modersprincip sjukligt förstärkt av silikonbröst, vapen i varje hem, och en vansinnig patriotism och rädsla för "Ryssen" eller vad Försvarsdepartementet för tillfället är upptaget av eller krigsprofitörerna fått upp ögonen för. Det är USA:s märkliga recept paranois otrygghet+krig för "frihet"+rikedom som gör att varje tänkande människa inser hur vår nuvarande västcivilisation kommer att sluta... USA har producerat det perfekta undergångsreceptet och det är fantastiskt hur horoskopställaren Ebenezer Sibly och andra inte sett detta. Men så använde de heller inte den ursprungliga zodiken...

Hela USA är grundat på underrättelseverksamet/spioneri  - dvs. paranoia. Det var chefen för CIA-museet som rättframt sade detta i ett tv-program, en perfekt bekräftelse på USA-horoskopets underrättelsetecken Tvillingarna i det fördolda 8e huset. (CIA-museet är inte tillgängligt för allmänheten! Det är uppenbarligen menat för de anställdas självindoktrinering eller självbeundran!)


Inga kommentarer: