Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 mars 2024

Kinnunen och hans fantasidrypande "klimatpolitik"

Naturligtvis ska inte "Romina" ensam klä skott för regeringen Kristerssons bedrägeri till klimatpolitik. AB påminner om att hon framverkat den avslöjade bluffen tillsammans med Sverigedemokraternas "klimatpolitiker", den dömde skattefifflaren Martin Kinnunen, så ointressant bland offentliga figurer att han bara fått ett enda omnämnande på bloggen (2015). Detta dekadenta land kryllar av dubiösa bluffmakare som bara tjänar som exempel på astrologiska "syndrom" (för bara några dagar sedan var det artisten som fejkat till sig miljoner i royalty tack vare vad som verkar vara en under bordet-korruption som involverar Spotify).

2015 användes fortfarande ett tokgeneröst intervallet inom vilket en planet ansågs ligga på linje med någon fixstjärna. Det är mycket möjligt att just "den onda stjärnan" Algol i Oxen har en generell likhet med tecknet så att många Oxar kan förefalla "algoliserade". Detta är ju ägandeinstintinkens och pengarnas tecken, och att glömma eller förminska mänsklighetens äldre insikter (vilket samtiden älskar att göra), kommer att straffa sig. Ner i Hades med dem, allihopa.

Oxens naturliga andra hus kallades inte för inte för "portalen till Dödsriket/Hades" och kan kopplas till judarnas avfall från religionen och dans kring "guldkalven (oxen)" efter flykten från Egypten (den judisk-egyptiske platonske filosofen Filon använde t.o.m. ordet "Egypten" för att smäda grova och primitiva materialister. Och ordet "Farao" stod hos honom för vettvillingar som slösar och förskingrar alla de goda och sanna värdena. Att fastna hårt i horoskopets 2a hus (eller i Oxens tecken) är därför normalt inte ett lyckligt omen.

Även om ondskan i Algol befinner sig i Oxens tredje grad, ville jag inte gå fullt så långt som antikens astrologer och bara tillåta ±1 grads avvikelse från en exakt konjunktion utan ett fyragradigt intervall (±2°). Och enligt denna definition är faktiskt Martin Kinnunen ännu ett satans barn som svenska folket accepterar som regeringsrepresentant. Den främste är förstås Jimmie Åkesson, med Solen i EXAKT konjunktion med Algol. 

I hans framfart genom åren har man sett flera av Satans uttryck. Spelad (överdriven) förvåning och indignation (Satan förställer sig alltid och söker framstå som den mest beskedliga). För att inte tala om att Satan söker personer eller grupper att anklaga ("invandrare"). Samtidigt är den algoliserade ibland bara ett offer, t.ex. för Satan förklädd till något materiellt och lockande - en förförare. 

*****

Det förefaller vara en stjärna eller ett omen om försvagad karaktär och Sverige-horoskopet (det från 1974) indikerar att hela svenska folket gråter och gnisslar tänder över att ha blivit lurade av eliten. Dvs. först trodde jag nationalkaraktärens brist berodde på fundamentet till Månen (nationalpsyket) och denna Mars position tidigt i Oxen. Men eftersom Mars ligger närmare den "gråtande" stjärnan Alcyone än Algol är det vemod och sorglig uppgivenhet som är Sveriges nationalkänsla, inte Algol som en fördummad och duperad sida. Nu kan man förstås hävda att hela Oxen/penninghungern tyder på en begränsning i folksjälen till följd av måndisponenten Mars svaga position i 8e huset (som negerar 2a ekonomihuset), men Alcyone som ledare i Sjustjärnans/De gråtande systrarnas konstellation (Plejaderna) är faktiskt mer korrekt.

I Martin Kinnunens fall stämmer dock algoliseringen inritad på kartan från 2015-inlägget:

Aktiv axel Oxe/Skorpion = "den sataniska axeln". Kan varna för
materialsvaghet (olyckor), rena bedragare eller
en harmlös men materialistisk disposition bortom all sans

Förklaringen till att karten med inritad Algol gäller, är enkel. Solen i Oxens första grad bildar en stark konjunktion med Mars i sjätte graden. Solen och Mars är planetära vänner och fast en är sattvisk och en tamasisk, "bränner" Solen och Sattvas kvalitet bort ondskan i Mars mörka kvalitet. Det betyder att individen bör ha impulskontroll nog att blockera Mars egoistiska materialism. Ändå är han dömd fifflare - har astrologin fel i en så viktig doktrin som den om Ljuset, den variabla Passionen och Mörkret?

Mitt förslag är att konjunktion fungerar som en fenomenal "solfångare" eller snarare Algol-fångare. Den korrumperande stjärnan befinner sig exakt halvvägs mellan Solen och Mars så att hela konjunktionen "smittas" av den kritiska stjärnan och beter sig defekt. Därför har Kinnunen en stor del i den ytterliga pinsamhet Klimatpolitiska rådets dundrande kritik över regeringens Kristersson som bara leder politik i den här frågan, som vore de ansvariga små dagisbarn! Algol kan innebära lättlurade måltavlor för lobbyister, vilka regeringen Kristersson uppenbarligen är sällsynt blind för ...

Att en konjunktion mellan två eller fler planeter fångar upp "inflytandet" från en fixstjärna ger faktiskt fog några algoliserade kartor från bloggens tidigare år. Särskilt som den hinduiska astrologin har en mycket mer generös syn på hur vid separationen kan vara och ändå kallas "konjunktion". (Västastrologin har dragit mot allt mindre intervall). I Kinnunens fall är fenomenet perfekt eftersom Algol bildar en nästan perfekt "mittpunkt" mellan Solen och Mars. Och naturligtvis smäller perfekta konjunktioner högre även i indisk astrologi.

Men del i problemen har förstås Kinnnunens Måne i Tvillingarna som här fördärvats av den löjligt överambitiösa norra månnoden Rahu. Månen i Tvillingarna utan god uppbackning från Solen (Solen ledare och Månen följaren) blir bara en fejk som låtsas vara intellektuell och genomtänk. Detta är exakt regeringen Kristerssons klimatpolitik. 

Frågan är vilken intelligenskvot Kristersson själv har, som omgivit sig med denna regering? Att folket inte kan välja vettigt är redan konstaterat tack vare hinduismens listiga sätt att se "mikrozodiaker" inuti nationalhoroskopet. Den folkliga Månen i sidekickens 7e hus har ett eget idealhus som avslöjas om man går till elfte steget från sjunde. Detta råkar vara elitens 5e hus där obeskrivlig korruption och själviskhet frodas. "Ond" Sol och "ond" storfinansiell Jupiter och en räknenisse (Merkurius) inklämd mellan båda och helt oförmögen att tänka ärligt. 

Denna härdsmälta tittar svenskar folket mot och tar på det stora hela som sitt ideal ! Gick en kort promenad i Stockholm före lunch och såg turistbussar från högre upp i landet ställda på rad. Hit åker enligt den grälla bussreklamen tydligen dalslänningar och andra och låter sig befästas i föreställningen om att Stockholm står för något gott. Turistnäringen sorterar under både den verksamt onda Jupiter (långa resor) och den av sällskapet korrumperade Merkurius (korta dagturer).

Kinnunens karta är ännu en där "nödlösningen" inte heller fungerar. Merkurius som intellektet brukar kunna TÄNKA klart nog att neutralisera dåliga tendenser i den IRRATIONELLA SJÄLEN. Här är nu Månen redan upphöjd till LUFT och indikerar den rationella och logiskt tänkande högre delen av själen. Att det här är en smart figur stärks av att Luft-Månen är genuint belägen i den suprsluära sfären. Månens ägare ÄR Merkurius i Eld. Men vid problem kan en Eld/Luft-varelse lika gärna vara en galen fanatiker eller mytoman och här kollapsar alla fantasier om någon andlig och upphöjd tankeförmåga och stort och tolerant sinnelag. 

För hur mår egentligen Merkurius intellekt i Väduren när Merkurius fundament (Vädurens härskare) Mars är involverad i Satans korruption. Det här är typiskt en bedragare och klimatförnekare som inte ens är intresserad av sanningen, det är en självisk natur som bara söker "sin sanning", ett offer för den lögn om som Einstein lanserade med en "relativ" världsbild som i generaliserad vulgär form förstört hela västerlandets tänkande (varför det snabbt går utför och Kina som med Ryssland som sidekick tålmodigt väntar på sin tur att visa sin modells duglighet). Det kommer att bli en bättre värld bara civilisationskraschen är genomliden.


Inga kommentarer: