Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 oktober 2015

Infantiliseringen av den svenska medelklassen



För den som inte märkt det hjärntvättas medelklassborgaren att bli allt mer infantil genom de medier han och hon konsumerar. Processen är knappast mer subtil än den spel & dobbel-mentalitet varmed Aftonbladet förgiftar sina underklassläsare (numera utrustade med lite spenderbara pengar).

Nu legitimerar DN pseudokändisen Edward Bloms särdeles affekterade och narcissistiska hedonism. Genom såna här karrriärhjälpare som låga människor skaffar sig via kontakter, blir materialet till ett mått på hur en medelklassmänniska kan bete sig. Ät gott och konsumera - marknaden behöver fler glupska grisar!

Det är alltid olustigt att hitta någon född på ens egen födelsedag och vars väg i livet inte inger någon som helst respekt, men lyckligtvis är det bara dagen den 22 oktober bloggaren delar med denne Blom, året skiljer.

Horoskopet är extremt enkelt att förstå sig på, och jag håller kommentaren kort och neutral eftersom jag ser att det egentligen inte finns något värst ont i den här mannen, och heller inget egentligt gott. Han är bara inte född att producera något av bestående värde i detta liv, och det gäller ju för de flesta av oss.



Karaktärslösheten ser man direkt i Månen i Kräftan - den Vegetativa Själen som här inte får adekvat styrning från Solen, "fallen" i Vågens tecken. Vågens härskare Venus står nämligen själv skadad i Skorpionen (ett självförgiftande tecken) och mottar från Djävulens stjärna Algol en direkt aspekt. Eftersom detta är en negativt polariserad axel tycks Frestaren ganska enkelt komma åt Bloms djupaste andliga identitet (Solen) och drar ner det som var Luft i närings- och närighetslivets kalla och begärsfyllda Vatten. 

Avhållsamhetens Saturnus skänker alls inget stöd eller ens någon värme åt detta själviska horoskop, trots att man kunde tro att Eld-elementet skulle hjälpa till. Det enda den kyligt ambitiösa Saturnus gör i Väduren är bidra till hans narcissism. Väduren blir här Barnet som vill bli sedd till varje pris. Solen i sitt fallna tillstånd i Vågen är troligen mest sårbar av alla solplaceringar och i synnerhet med dess disponent så vekt placerad som här.

För människans helt horribla förfallenhet ner i simpel sinneskonsumtion kan man anföra att Venus redan i Vatten, mixas med Jord via dess disponents placering i Jungfrun. Här är en tydlig tendens till hedonism, liksom överflödets Jupiter tillsammans med en fysiskt försvagad Sol i Vågen. 

Och återigen: sinnelagets Måne i Kräftan är "sin egen herre" här, vilket gör psyket extremt ytligt och bunden till sinnestillfredsställelse av enklaste slag om inte övriga horoskopet uppvisar någon ambition. Men den enda ambition man kan utläsa i den här kartan är Saturnus i "Titta på mig-tecknet" Väduren!



Bor Hannah Arendts banala ondska (eller den onda banaliteten) i den substansbefriade människotyp svenska borgare verkar vilja ha som måttstock för sina liv?

PS. DN-artikeln beskriver honom som troende katolik! Fan tror't.

5 kommentarer:

Edward Blom sa...

Jag däremot tror absolut att du är hemmafilosof och astrologistudent.

Edward Blom sa...

Jag däremot tror absolut att du är hemmafilosof och astrologistudent.

Seaward sa...

Visst är det så.

Tillägg till inlägget. Utifrån två grundläggande komplex där det ena innefattar den "sub-generationella" Saturnus (själens form) i Väduren, Sol och Måne - alla tre i lidelsens våld (Rajas guna), kan ev. paralleller till följande träffar ut en samling om 9000 kartor begrundas.

Fokuserar man istället Solen som dras ner mot Tamas guna och mörkret via dess disponents placering i Skorpionen, och samma stora himlaljus, blir utbudet lite rikare (och med en tydlig tendens mot den lägre snarare än den högre världen):

Sa.ARI & So.LIB & Mo.CAN (Rajas guna, lidelsens kvalitet)

Adi Da Samraj;3.11.1939;11:21 - US born "realized" guru of Indian variety;
Ellie Greenwich;23.10.1940 - songwriter
Katarina Barrling Hermansson;1.11.1969 - statsvet, försv. Reinfeldts partipiska, medlem av Sturmarks Fri Tanke-smedja
Claes-Henrik Julander;2.11.1969 - CEO + co-founder Pan Capital comp broking
Edward Blom;22.10.1970 - hedonist, trade historian, writer, TV personality


So.LIB & Ve.SCO & Mo.CAN (lidelse/Rajas för mörkret/Tamas guna)

Ezra Pound;30.10.1885;15:00 - Poet. Insanely anti-semitic. Institutionalized for mental disturbances
Kostas Karyotakis;30.10.1896 - poet suicide syphilitic 'family disgrace'
Charles Bronson;3.11.1920 - actor
Kurt Vonnegut;11.11.1922; 8:00 - Writer
Hugh Everett III;11.11.1930 - US atheist chain-smok/drinkr many-worlds theory
Hans Furuhagen;12.11.1930 - tv-prod, historiker (antiken) Hasseatage formodad ateist
Adi Da Samraj;3.11.1939;11:21 - US born "realized" guru of Indian variety
Philip Pullman;19.10.1946 - atheist anti-clerical fantasy novelist
Franz Schmidberger;19.10.1946 - Catholic priest SSPX affirms Jew's deicide
Carol Vitale;14.11.1946 - Playmate Jul 1974
Göran Färm;17.10.1949 - (s)-pol ex EU-parlamentariker nu lobbyist journalist
David Petraeus;7.11.1952 - milit resig dir CIA infidelity 2012
Jack W. Szostak;9.11.1952 - biol Nobel 2009 chromos protecting telomere
Annétthe Zettergren;19.10.1954 - (m)-pol, bedragare skattefuskare, kriminalitet
Kris Jenner;5.11.1955 - v personality mother to Kim Kardashian
Adde Malmberg;6.11.1955 - stand-up comedian
Kaki (Katherine) Hunter;6.11.1955 - lower rung actress "Porky's 1-3"
Ingrid Carlqvist;9.11.1960 - rasist spökskrev C.Gyn EgoWoman anti pk
Kristina Axén Olin;21.10.1962 - (m) borgarråd Sthlm Carema vård och etiska rådet (!)
Håkan Buskhe;8.11.1963 - vd SAAB vapensäljare civ.ing.
Anonym;18.10.1965 - promiskuös dotter från promiskuöst skandalhem i övre medelklassen
Edward Blom;22.10.1970 - hedonist, trade historian, writer, TV personality;
Brooke Richards;17.10.1976 - Playmate Dec 99
Thaher Pelaseyed;10.11.1979 - (v)-pol, ordf. Gbg
Lindsey Vonn;18.10.1984 - Alpine skier WC medic. severe depression 2012

Trots den andra gruppens påfallande dragning mot mörkret ses goda insatser här och där, någon enstaka vänsterpolitiker med folkflertalet som högsta prioritet och en och annan vetenskapsman. Detta påminner om att astrologin inte på något sätt är bindande. Ibland verkar väldigt avklarnade själar födas under nattsvarta himlar - en god påminnelse om faran i ett deterministiskt synsätt. Det här inlägget grep dock chansen att påminna om ett Sverige som släppt folkbildningsidealet till förmån för en patologisk utgivning per capita av kokböcker. Landet mår fasligt illa men det har kastat nycklarna som kunde ha öppnat till självförståelse.

Anonym sa...

Karaktärslös matkultur med Edward Blom.. Edward Blom gör inbrott i en restaurang och gör om den till sin egen med tyskt stuk.. Tanken slog mig att Solen+Jupiter i Vågen i fjärde huset för estetisk genom matlagning som hans dharma?
https://www.youtube.com/watch?v=YGr1di4DKEU

Seaward sa...

Jag använder inte youtube men om du summerar korrekt skulle jag hellre beskriva "inbrottet" som uttrycket för dissociationen mellan Vatten och Luft (Måne resp. Sol) - "den ena handen inser inte vad den andra gör". Antingen VET dessa människor exakt vad de håller på med och då är de bedragare (jfr. Fredrik Reinfeldt med Sol och Måne i omkastade tecken), eller också drabbas de (särskilt dessa två tecken i kombination) av just INFANTILITET. De leker sig fram genom livet och saknar, för att använda ditt ord, karaktär.

Minns att en månascendent ger psykets fantasi om sitt "uppdrag" (dharma) som sällan sammanfaller med den kroppsliga ascendentens mission i världen. Månen i Kräftan fantiserar alltså om mat (så typiskt för detta tecken) och sin uppgift. Naturligtvis har bloggaren en Mån-Kräfta som publicerat kokböcker i sin lilla krets bekanta, i nutid eller förfluten tid. Det finns statistisk som visar att svenska folket är chockerande i sin inskränkthet.

Det publiceras, som sagt, sjuka mängder böcker om mat i Sverige. Svenskheten saknar med andra ord per definition karaktär eftersom Sverigehoroskopets Måne (buken) och måndisponent Mars befinner sig i Väduren och Oxen respektive, två tecken som ännu inte nått det individualistiska(karaktärsstarka) stadiet utan bara likt personalisten ikläder sig rollen av frossare eller finsmakare. Blom är således väldigt arttypisk för den lättroade och låga svenska pannan, så tyskättad han är.