Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 oktober 2015

Sverska kapitalister världens mest korrupta?





Ska man behöva gå tillbaka till skolbänken igen och omvärdera ytterligare astrologiska lärosatser? TT/SvD publicerar nyheten (från förre Telia-chefen Lars Nyberg själv) om mutmisstankar. USA är svenska folkaktiens fula bluffbolag Telia-Felia hack i häl. 

Men i horoskopet för nyhetens publicering ser ju nionde huset för ett rent samvete ser så fint ut, Jupiter hemma i sitt "naturliga" hus och därtill ascendenthärskare! Eller?



Man ska minnas att horoskopet förmodas illustrera nyheten om en MUTMISSTANKE och inte (ännu) bevisat brott. 

Men nog är detta en sjusärdeles tid att släppa nyheten, just som åttonde korruptionshusets tillfälliga ägare Månen har nått in i Lejonet och med pengarnas Venus bestrålas av kungavärdighetens stjärna Regulus.

Om bara den onda och ränksmidande kontrollören stått varsomhelst utom i det dolda tolfte huset, varifrån den lägger sordin över nionde husets solskenshistoria om det rena samvetet och t.o.m. den levande gudskontakten. Om bara inte nionde huset ägts av den profithungrande Jungfrun - här närmast garanterat så eftersom handelsmannen och telekomplaneten Merkurius kombineras hårt med girighetens demon Rahu och gör så från pinsam öppen dager i officiella makthuset.

Kan verkligen en så kallat "verkningslös" planet placerad i "undanskymda" tolfte huset likväl påverka ett horoskop, och så till den grad att, som här, samvetets hus blir helt förgiftat? Tydligen. Horoskopet är tänkvärt, men man ska minnas att det niondehusets ägare Solen redan dagtingat med samvetet genom att vara involverad med handel (Merkurius) och girighet (Rahu). Rötan i det hycklande tionde officiella makthuset fanns redan där, och sedan kommer då "dolda husets kontrollfuffens" som pricken över i.

Svenska fanan är på väg att halas för gott. Den svenska dubbelmoralen stinker till höga himmelen. Nu kan inte ens den osakliga propagandisten Wolodarski rädda folkaktien. Martin Aagård/AB har sett precis det bloggaren sett om Wolodarski/DN - med eller utan den här bloggens meteoritsvärm av inlägg som pekfinger - och säger i princip samma sak, fast mer underbyggt. Bra att Sverige har så elaka journalister!



Tillägg

Samma karta kan också användas för tyska polisens razzia mot VW:s huvudkontor i Wolfsburg (ulvens borg!) för att säkra bevis i jakten på de ansvariga bedragarna.


1 kommentar:

Stina från Duvemåla sa...

Som stor skogsägare och djupblå, närmast svart kapitalist vill jag förära eder med en kommentar. Ryssland är det stora hotet och har så varit sedan 1994.
Se 22 minuter in i detta program
https://www.youtube.com/watch?v=lbqK6e_zyPQ
Frukta icke björnen, frukta granen.