Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 oktober 2015

Lömsk profitör i repris



Även om det är frestande att fransa ut i en diskussion om ringmärkta herrar som fejkar trovärdighet - vem har de sålt sina själar till? - ska inlägget handla om den motbjudande profitören till vänster. Läs i DN om hans tjuveri och fortsatt låga mentalitet (denna skam för socialdemokratin har diskuterats tidigare i under rubriken ekobrottslingar och vårdprofitörer).

Jan Emanuel Johanssons horoskop är hopplöst så länge födelseklockslag saknas eftersom Månen byter tecken ungefär mitt på dagen. Men i det här fallet är "väderomslaget" så drastiskt att det vore ganska pinsamt för astrologin om han var född under dygnets goda första hälft. Insup dessa två kartor och smaka på skillnaderna:




Den första kartan är en stilstudie i en kreativ och öppen människotyp - och driven av höga ideal! Den enstaka placeringen i ett ont hus (Venus i Fiskarna) kan inte rubba den enastående idealistiska natur vi här kan skåda genom den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Merkurius och 11e idealhuset och 9e huset för "det högsta goda" (Gud, filosofi och religion med mera).

Men vid lunch står Månen i Lejonets sista grad och har bara kort tid kvar med sin hedersamma disponent Solen i Guds och godhetens hus. Vid nästa stickprov, halvtvå på eftermiddagen, har psyket bytt tecken och illustrerar nu tjänarens mentalitet. Så långt ingen fara, men se nu hur Månens nya herre - handelsmannen Merkurius - placerat sig! Merkurius i korruptionens åttonde hus (även ett hus som pekar på andras pengar - samt arv som tar fram det sämsta och mest korrupta hos de flesta familjemedlemmar). 

Förutom att den entreprenöriella motorn (Solen) nu står fullständigt förmörkad av en ond attityd, aktiverar Månen i Jungfrun en klassisk "invandringsaspekt" som vi kunnat se i horoskopen för många främlingsfientliga: Månen i merkuriska Jungfrun - arbetaren som inga ideal har utan enbart arbetar för sin egen vinning - ställs mot pengarnas Venus i samhällets olycksbarn - Fiskarnas tecken. 

Mycket mer kan sägas om horoskopet för dygnets andra hälft, men dessa indikationer räcker för att visa hur dagen kollapsar och fullständigt får från "änglar" till "demoner" när psykets Måne byter tecken och alla de tolv husen aktiveras på ett helt annat sätt. Månen opposit Venus ser harmlös nog ut, men för överskådlighetens skull ritades inte aspekterna ut. Och denna Måne angrips av båda de naturliga illgörarna - vilka uslingen i sin lunatiska dröm ser som mäktiga och inflytelserika i tionde huset. Detta måste vara den mest obegåvade idiot socialdemokratin någonsin har varit språngbräda för i hans jakt på pengar och position! Hans onda och korrupta själ drömmer fram drömmen om makt som kommer att skada honom otroligt! (Genom mediabevakningen inte minst.)

Hans Jupiter för "stor förmögenhet" är inte välgörande för tjänstehjonet Jungfrun i första huset - "arbetaren är värd sin lön" men inte mer. När nu Jupiter ligger i sjätte huset för olyckor och fiender skulle man kunna tro att Johansson motsätter sig samhällets rika överskikt (så har den verksamt onda Jupiter i sjätte huset spelat ut i bloggarens fall), men hos den här gemena profitören är tydligen hela horoskopet så vanställt, Månen i självberikande position och ägaren minglar med en Sol i korruptionens hus, att varenda god föresats störtar samman. Här är kartan för en verkligt nedslående livsöde, inte inspirerande för någon. 

OBS. Enstaka ascendenter kan vända på den eländeshistoria som psykascendenten tecknar för den 2 och 3 maj 1974. Men eftersom Månen tecknar sådan nattsvärta med den sällsynt egoistiska kombinationen av Tvillingarna och Jungfrun (båda söker glida utanför "systemet") skulle de GODA födslarna troligen indikera människor som kämpar mot just dessa oskick bland människor. 

Men man kan notera att horoskopet är ganska primitivt, och bara de timmar och de ascendenter som låter Jupiter-i-Vattumannen spela en viktig roll kommer troligen att höja sig till någon slags idealism. Men även där, bottnar den kollektivistiska och samhällsintresserade Vattumannen via sin härskare Saturnus i "frilöpande" Tvillingarna vars härskare Merkurius i sin tur står i entreprenören Väduren. Så det kanske ändå slutar i att dessa två dygn inte producerar mycket mer än materialistiska projektstartare - Månen i Jord anger ju att det knappast är ideal som sådana som intresserar utan tvärtom ett deprimerande begär efter det materiella.

Som de antika filosoferna sade: universum MÅSTE fyllas av själar av olika dignitet för att vara den Fullhet det är. Själar faller djupare och djupare tills de på någon punkt vaknar upp och fattar att de levt under sin sanna nivå. Den dagen påbörjas "vägen upp". Samma resonemang kan föras om hela samhällen. Sverige har blivit ett skitsamhälle som hade men förlorade chansen att gå i bräschen för en ny miljö- och ekonomisk politik. Istället lät dess ledare - människor av samma usla kaliber som Jan Emanuel Johansson - den globala rovkapitalismen korrumpera både styre och folkdjup. Nu delar Sverige västvärlden kollektiva skuld om den gamla Tredje världen och därför kommer rasistiska stugsittare att få se mer negrer på bygden än de tyar. Den som inte orkar tänka av egen kraft utan faller in i oanständiga mönster är kollektivt medskyldig. 

Givet t.ex. Sveriges homokramande orientering skulle det inte förvåna mig om halva det klassiska Aten har återfötts som gay eller gaykramande svenskar. När själen har förorenat sig därför att staten inte styr värderingarna korrekt, kan den få attitydproblem under flera tusen år och många besvärliga livscykler. Jan Emanuel Johanssons problem, om han föddes sedan Månen gjort entré i Jungfrun omvittnas av åttondehusets extrema korruption. I detta fall är hans själ (Solen) så mörklagd i åttonde att hans sinne (Månen) inte ens kan börja greppa vad andlig resning och moral är - Sinnets disponent Merkurius är ju gömd i samma sektor!

Se även Sverigehoroskopet, vars sinnelagsdisponent på precis samma sätt döljer sig i det korrupta åttonde huset så att svenska folket i gemen inte förmår se distanserat på sitt psykiska innehåll, är inkapabla till självreflektion. Och detta mentala handikapp (vilket Fredrik Reinfeldt faktiskt såg) gör inte politikerna något för att åtgärda. Tvärtom sitter staten och kapitalet i samma båt och utnyttjar svenne banan till max! Ett skammens land, det är vad Sverige är.