Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 oktober 2015

Täby-kapitalist lurar traktens enkla barn på framtiden

Skolinspektionen stänger en helt undermålig friskola i Fredrik Reinfeldts moderata hemkommun Täby (SvD). Den fula vd:n bakom det här resurssnålande och vinstmaximerande geschäftet, Gunnel Campbell-Westlind, har ett horoskop som först förvånar. Det fanns en gång i tiden när bloggen utifrån ytterst rudimentära spelregler lovprisade Dalai Lama för hans stor triangel i Luftelementet.

Nå, här är triangeln igen, men nu hos en människa som bedrar och sviker sina medmänniskor för simpel vinnings skull. Går det alls att förklara?



Det skulle vara utifrån sinnelagsascendenten i så fall. Månen i Oxen ger en av de få sinnelag som inte är betjänta av det naturliga begäret efter njutningsfull materiell komfort. Månen vilar här i händerna på disponenten Venus som klassas som en verksam illgörare. Eller så här: varje tanke på egen komfort eller pengar (Venus = pengar) leder till oönskade eller dåliga följdverkningar. Så ytterst olyckligt då att kvinnans sinnelag drömmer drömmen om en Venus uppe i kraftfulla och mäktiga tionde huset. 

Skolgångsplaneten Merkurius smittas därför av den onda Venus och detta drabbar Merkurius positiva tecken Tvillingarna som har med grundskoleutbildning att göra, men här placerad i andra huset för egen ekonomi och härbärgerande "stora och lätta pengars" Jupiter. Det är helt klart att kvinnans sinne ruvar på drömmen om lätta pengar genom att kunskapsförmedling.

Där hon verkligen sviker sina medmänniskor är i ansvarsrollen - Saturnus. Saturnus i Vågen disponeras nämligen av samma onda Venus och befinner sig i olyckans sjätte hus. Den ömsesidiga receptionen mellan Saturnus och Venus skulle ha applåderats på bloggen för några år sedan,men nu tar vi ett lite större grepp och väger in att Venus är ond och att Saturnus, fastän verksamt god, står besvärande svagt i sjätte fiendehuset - det är nästan så man börjar tänka på Täby-sonen Fredrik Reinfeldt som också betraktar Ansvar i Luft-Vattumannen som den värsta fiende och olycka man kan råka ut för.

Den här kvinnan hatar inte det sociala samhällsbygget (Vattumannen) som Reinfeldt gjorde utan jämlika och rättvisa relationer mellan människor (Vågen). Saturnus, fast verksamt god, gör bara ett gott. Men mot sig har den kopplingen till verksamt onda Venus och positionen i ett ont hus. Detta läser jag som att vd:n har påfallande problem med ärligheten och sjystheten mot människor hon lurat till den här skolan för att berika sin onda pengaplanet Venus.

Den stora Lufttriangeln gör alltså inte alls gott här, i synnerhet om man minns att även den andra naturliga välgöraren, Venus, blir till ett ok för den penning- och njutningslystna Oxen. Hon har båda rikedomsplaneterna som käppar i sin livsvägs hjul och klok är den människa som lär sig att se vad som fungerar i livet. Det har inte den här människan gjort utan myndigheterna tvingas skriva henne på näsan.

Omoralens Mars attackerar organisationsplaneten Saturnus. Mars i Väduren ger en oerhört stark egofixering och energisk framåtanda men i undanskymda tolfte huset kan detta teckna ett vanvettigt slött psyke, letargiskt, självefterlåtet och själviskt. Månen i Oxen kan tendera mot det loja och här vi en ytterst svagt placerad Saturnus som ska hålla i den intellektuella verksamhetens Merkurius och de sociala relationernas Venus. Det är faktiskt bara problem i de två aktiva tecknen av Tamas kvalitet (Oxen och Vattumannen) vilket återigen understryker kvinnans tendens att underprestera i frågan om pengar och social organisation.

Sedan kan man förstås också tänka på att handlingsplaneten Solen i förlusttecknet Fiskarna står i dissociativt förhållande till sin disponent Jupiter så att kvinnans aktiviteter är svekfulla om man ser till den underton av ekonomiska förehavanden som Jupiter i andra tycks vara sinnelagets (Månens) dominanta bevekelsegrund för att alls agera (solärt) i världen. Vilken tråkig materialist! Det luktar unken Reinfeldt-anda hela vägen här.

Inga kommentarer: