Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 oktober 2015

Bra av Rothstein om Mammon som incitament till korruption

Rothstein har sågats några gånger på den här bloggen, men hans senaste hugskott tycks vara en vinnare. Vad om det falska Nobelpriset i ekonomi i själva verket förvärrar världens korruption och således strider mot andemeningen i Alfred Nobels äkta testamente? 

Tanken svindlar, när man tänker att Sverige, den präktiga (sekulära) moralisten i världen, har skapat ett Djävulens perfekta verktyg för att förstöra människors själar! Visst låter det lite grann som den här bloggen alltmer börjat låta sedan regeringen Reinfeldts andra mandatperiod f.o.m. 2010 öppnade mina ögon för vilket helvete kapitalismen är för folkflertalet? 

Minns att vårt nationalhoroskop har den onda djävulsstjärnan Algol i pengarnas tecken Oxen och i konjunktion med disponenten till folkpsykets planet Månen. Att Sverige producerar korruption på den ideologiska Luft-nivån borde inte förvåna någon som noterat bloggens senare analyser av Sverigehoroskopet där fokus lagts på Storfinansens Jupiter som i detta horoskop är en "verksam illgörare" - kopplad till ledarskapets Sol och i femte ledarhuset och i Luft-elementet! 

Rothstein manar fram en skrämmande bild av hur den högre utbildningen i ekonomi fostrar människor som dem som cyniskt lät designa lögnaktiga VW-motorer - västvärldens hittills värsta korruptionsskandal i näringslivet.

Rothstein måste få en ny chans! Vad är det som fungerar i hans karta för att han ens skulle kunna formulera en så sinnrik tes efter att ha fått syn på en del märkliga forskningsfynd?




Denna månascendent är nästan övertydligt: Solen i ägandeinstinktens Oxe men i åttonde korruptionshuset och den aktiva, verkande Solen ÄGD av pengarnas Venus i makthavarnas (eller de statsanställdas) tionde hus. Korruptionstanken upprepas en andra gång av att Venus i tionde makthuset står i näriga Vatten-elementet och ägs av begärliga Månen i den rationaliserande Luften! Här är hela formeln för ohederliga kapitalister, centralt placerad i Rothsteins eget sinnelag! Det är precis som det antika citatet: Du kan inte se det du inte redan har i dig att se! Rothstein bör således själv på korruptionens frön, i det sliriga klimat som uppstår via den ömsesidiga receptionen mellan Kräftans och Vågens härskare, går det bortom mitt förstånd hur den upphöjda Saturnus i rättvisans tecken Vågen kan styra detta oroliga hav av känslor och tankar. 


Uppenbarligen får den här sidan av horoskopet gott stöd från en del jag kanske inte tillräckligt beaktat. Visst kan axeln Tvillingarna/Skytten också låna sig till bedrägeri och mytomani, se bara den moderata Ulf Kristersson och hur han svindlade till sig en bostad i Stockholm öronmärkt för utsatta kvinnor. Men alldeles tydligt står Rothstein tillräckligt isolerad från den här axels många problem för att kunna påtala ekonomismens påtagliga fara för det goda samhället. Rent tekniskt är räknenissen Merkurius involverad i mycket dåligt sällskap i horoskopet, inbäddad i en opposition mellan omoralens Mars och storfinansens Jupiter - och BÅDA dessa är "verksamma illgörare" ur perspektiv av jämlikhetsperspektivets månascendent Vågen! Att överdriftens Rahu och bestraffningens Ketu också ingår i den extremt mentala och spekulativa Eld- och Luft-axeln underlättar inte bedömningen.

Så vad blir kvar? Jo, misstanken att detta är ett av de mycket få horoskop där vi faktiskt ser tyngden i åldermannen Saturnus och dess "upphöjda" (särskild nobla?) placering i Vågen. Jag pekade entusiastisk ut placeringen i samband med Gustav Fridolin men har sedan nästan bara fått anledningar att ta tillbaka tesen om Saturnus förträfflighet i dessa tecken. Fridolin tvangs kompromissa bort all sin initiala rättrådighet när det politiska "realpolitiska" systemet åt upp hans, skollärarens goda föresatser. 

Detta födde i sin tur insikten om att "sjunde himmelen" bara med svårighet kan kommunicera sig nedåt i denna antika modell för verklighetens beskaffenhet. Ju djupare själarna faller i synd och inautenticitet, desto svårare blir det att höra Saturnus röst. Dilemmat med den frånvarande guden blir akut och föder sekulär mentalitet - ateism - vilket direkt öppnar dörren för korruptionens onda andar, för de lägre planetsfärernas inflytanden.

Men utifrån Rothsteins sinnelagshoroskop är Saturnus den allra mest centrala planeten och bara ibland fallerar den, som i vissa yttranden som bäst kan fattas på basis av den specifika snävsinthet som Vågen/Kräftan aktiverar när det judiska perspektivet på händelser dominerar hans tänkande och skrivande. Venus i Kräftan - etnisk och familjebunden utblick - klarar inte att agera plattform för en Måne med Saturnus i mer avancerade Vågen - se Fredrik Reinfeldts fullständigt befängda "öppna era hjärtan" som gav helt motsatt effekt och fick SD att växa enormt. 

Där talade hans irrationella Vattensjäl och säkert på basis av sin egen "negerkung" till förfader som sol-och-vårade svenska kvinnor och utvisades ur landet. Den lägre naturen - Vattenelementet är liktydig med antikens "Irrationella Själ" och oroliga vatten måste stillas innan de ger en någotsånär distorsionsfri yta vari högre sanningar kan återspeglas.

Givet den horribla "kreativa axeln" mellan Tvillingarna och Skytten bor det inte så lite av potentiell mytoman i Rothstein själv, men här har hans oroliga genderdjup hållit sig stilla och han har detekterat en verklig pärla för kommande forskning. Naturligtvis har Sveriges ekonomipris till "Nobels åminnelse" gjort världen till en sämre plats för alla. Precis som Bofors kanoner och SAAB:s stridsflygplan. Det är kanske dags att inse att det här landet är en av Satans bästa anförvanter? Om detta vittnar också allt vänskapligare kontakterna med USA och folkets brist på upprördhet inför det annalkande NATO-medlemskapet. 

Som sagt, i folksjälens djup äger redan satansstjärnan Algol de svenska psyken som inte lyckats höja sig ur sin sinnessvaghet och anammat sin högre rationella själ. Och det vet man av erfarenhet, att bara en liten fraktion av populationen i ett degraderat land förmår. Den här bloggen är nu nere i cirka 2-300 sidvisningar per dygn sedan de stora medierna stängda av sina bloggportaler. Jag tar det som ett tecken på vad tiden är liden, själv om möjligt än hårdare knuten till den sjunde himmelen än Rothstein.

1 kommentar:

Anonym sa...

Här har du att mumsa på
https://www.youtube.com/watch?v=CEy9Zqq4brk