Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 oktober 2015

Vansinnets astrologiska kvalitet





The Mauler - söndermalaren - har som vanligt blivit den malda, krossad i käftarna på ett ännu värre Bad Ass. Om det mentala tillståndet på botten av de lägre djurens rike har sagts tillräckligt i samband med orena former av Vattenelementet. Ett inlägg var t.ex. "Pugilismen, skyddad verkstad för de lägst fallna själarna?" (januari 2015).

Det är därför ytterst beklagligt att en folkvald politiker frivilligt medger att hon varit på plats och låtit sin inre djävul eggas av detta pöbelnöje. Att sedan den kvinna med det minsta ordförrådet i hela riksdagen storsvenskt säger sig vara stolt över den vilsegångna ynglingen - samma dag som DN-Wolodorskij försöker försvara nationens ära mot en inbillad fiende - det är mycket svensk idioti på en dag!

I fallet Sahlin är det inte perspektivlös sensationalism som i Dollarwarskys fall utan den möjligen värsta diagnos astrologin har att dela ut, åtminstone den indiska grenen. Sahlin föddes likt Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Göran Hägglund (männen som sålde ut Sverige till marknaden) under Mörkrets kvalitet, som i indisk kosmologi är den nivå där demoner och osaliga andar vistas. 

Storkorset i Mörkret längsmed de
fyra prominenta hörnen!

Mörkret representerar helt enkelt spöken - overkliga ekon av det som varit - och dessa spöken kan faktiskt leva här och nu i en mänsklig kropp! Avdramatiserar man en smula kan man säga att dem födda under storkorset i Tamas guna bär något från ett liv före detta. Mörkret är så stort att det är absolut förbjudet att försöka glutta bakom förlåten. En del själar skulle inte klara av att se vad de har fått utstå - eller har utfört - i ett tidigare liv.

Man kan påminna sig den klassiska formuleringen om bidraget från Tamas guna till den mänskliga konstitutionen först citerat i inlägget Cissi Elwin och Tamas guna (2009):
O Bharatas ättling, okunnighetens kvalitet orsakar falska föreställningar hos de levande varelserna. Denna kvalitet leder till dårskap, lättja och sömn vilket binder den betingade själen.
(14:8)
O Kurus son, när okunnighetens kvalitet tilltar i styrka, framträder vanvett, illusion, tröghet och mörker.
(14:13)

Sällan har väl tröghet och lättja så tydligt kännetecknat svenska politiker som Sahlin och Reinfeldt - den senare gjorde sig rekordsnabbt oanträffbar sedan han dragit in i Rosenbad. Köksbordsekonomen Anders Borg som duperade Europa (åtminstone framställde borgarpressen det som om han var en internationell höjdare) fick en hel del kritik under recessionen om att vara trög och senfärdig i sina motåtgärder.

Är den gamle grekiske tänkaren Platons version av själavandringsläran, kommer Mona Sahlin inte att få en ny chans på en människokropp på mycket, mycket länge. Hon har så tydligt visat att hon föredrar demonernas rike eller de mest subhumana djurrikena.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Följ animalierulltrappan ner till
http://www.fightermag.se/
Var hittar du den andliga aspekten i hård fysisk kontakt? Några individer behöver buffla på varandra för att väcka anden. Åt var och en efter behov.
Mona kommer återfödas som oxe och levereras till en industriell muslimsk slaktanläggning, där kulturen är starkare än den urvattnade och giriga svenska kulturen för att travestera dig och henne. Åt var och en efter behov.
Ett är nog sant - man skall inte spekulera i de här sakerna eftersom vi ur vårt begränsade synfält ej kan se alla skeendena och därmed inte kan avgöra korrekt det våra högre sinnen vet bortom tid. Kanske blir det du som slaktar Monaoxen år 1463, levererar köttet till hovet där prinsessan Mona äter sig själv utan att veta om det, medan hovdansösen Mona underhåller sig själv utan att veta om det.
Sluta tramsa i zodiaken eftersom den ej existerar, liksom individerna ej existerar utan är utflöden av det stora flödet.

Seaward sa...

Jag kanske slaktade Monaoxen redan på 1100-talet men ser att erfarenheten inte tog skruv och tvingas upprepa manövern här och nu, fast i en annan tonart pga. förändringens realitet i den tidsbundna världen.

Zodiaken existerar bevisligen liksom individerna. Hur kan du annars ens argumentera för att bara det "stora flödet" - summan av alla enskildheter - skulle ha någon existens? Jag har efter bästa förmåga sökt reda ut skillnaden mellan Nous och Psyche - båda autentiskt existerande - på denna blogg tidigare, men du kanske först nu stötte på bloggen.