Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 oktober 2015

Den Store Satan, den lilla på 10 Downing Street och så pyttelille Stoltenberg

Göran Greider sammanfattar i ETC eminent den västerländska imperialismens skuld i de flyktingvågor som nu sköljer över Europa. 

"The usual suspects" har redan kommenterats astrologiskt, men låt oss placera dem sida vid sida för en visuell förståelse av vad saken rör. (Att Greiders hyperklara analys är den enda giltiga vägen säger sig själv, för esteternas oförmåga att verkligen förstå världen bara genom att "titta" och tänka, se Platons dialog Thaetetus.

Tvåtusentrehundra år efter denna skarpsinniga text har mänskligheten ännu inte lämnat den halvtänkande apans stadium, och de styrande de väljer att representera dem politiskt sig ser noga till att samhället aldrig kommer att befordra en verklig kunskapsutveckling hos massan - eliten skulle ju förlora sitt existensberättigande då!

Greiders Store satan är naturligtvis den genom valfusk tillförordnade USA:s dåvarande president George W. Bush. Hans brittiske knähund, profitören Tony Blair och varför inte - apropå den helt dekadenta regeringen Löfven - inkludera NATO-chefen och västs senaste Quisling - norrmannen Jens Stoltenberg.

Går det att se några astrologiska särdrag som förenar dessa tre män från helvetet? (Notera att både Bush och Blair har kända födelseklockslag och en korrekt ascendent/persona medan Stoltenbergs karta får nöja sig med Månen - psykets indikator - som en ställföreträdande rollmask.)


George W. Bush
Tony Blair
Jens Stoltenberg



Astro-tekniskt kan noteras att samtliga dessa män som uppnått stor eller formidabelt stor makt är "välsignade" med den ömsesidiga reception mellan två härskare, så viktig i den hinduiska astrologin att den jämställs med en konjunktion. Stoltenberg har till och med två stycken: Jupiters och Månens hemmatecken mottar varandras planeter och det samma sker mellan tecken ägda av de stora ödesplaneterna Saturnus och Jupiter.

Men för att stanna vid norrmannen som valde sida som han hade vett till, är båda "receptionerna" förfärligt i termer av psykets orientering. Vad de stora ödesskaparna beträffar sammanbinds dödens åttonde hus och hans sjunde hus för allianser. Det var med andra ord inte en olycklig punkt i hans meritlista att landsmannen Breivik mördade runt 70 av hans unga partikamrater. När han aspirerar på och når chefsposten för NATO visar han hur perverst detta psyke i själva verket är: denna norrman lever och frodas i den "psykiska sfären" på död och sorg! 

Solen i "offrets" tecken Fiskarna är dessutom Mån-Oxens ideal (11e huset), i den mån man nu kan föreställa sig att det andligt kontraproduktiva psyket i Oxen - tecknen som identifierar sig med den döda jorden - förmår odla några ideal över huvud taget. Nej, det finns bara olycka och brist på klokskap i detta horoskop! Och under denna man vill nu den korrumperade svenska (s)-regeringen (och borgarna) placera Sveriges trygghet. Visst, givet Stoltenbergs "track record" i Norge kommer vi inom ett årtionde att ha en Breivik-massaker även här, men nu på "ödesnivå" (Saturnus/Jupiter), sanna mina ord!

Den Store Satans representant vid tiden för den inkorrekta Irak-invasionen, Bush, saknar lustigt nog infektion från den onda stjärnan Algol (Satanshuvudet) i sitt horoskop, men här finns andra tecken på det som på engelska kallas en "benighted" karaktär eller natur, en föraktansvärd människa. Bush har den generella intelligensens (G-faktorns) signifikator Solen instängd i offrets tionde hus, och givet astrologins krav på multipla attesteringar är det därför viktigt att han därtill travar ett intellektuellt dissociationsproblem (skarp Luft slirar mot känslomässigt eller enbart instinktivt Vatten) som involverar intellektets Merkurius och gör så mellan förlustens 12e och den egna personen (1a huset).

(För se denna mindre forskningstriumf för bloggen nyligen - att den passerade utan kommentar säger något om hur högt över svenskhetens mentalitet de här texterna rör sig)

Amerikanens band mellan 1a och 12e är en snarlik personlig koppling till den förlustbringande "onda daimonen" som mötte hos Fredrik Reinfeldt, vars intellekt också rörde sig i gränszonen till Lögnens ande. Bush junior var sannerligen den kanske mest obegåvade president som USA haft, men ett gott bevis på att Texas-olja och pengar kan köpa makt hur mycket lidande och manfall i krig det än kostar det egna folket. Sådan är ondskan hos den Store Satan som lever och frossar av den sublunära sfärens dödlighet. 

Satan kan faktiskt beskrivas som ett samlingsbegrepp för den transpersonella och existerande väsen som livnär sig på död. Men då är Djävulen eller "denna världens herre" en vanligare beteckning. Om Stoltenberg uppvisar en viss framgång (Jupiter) genom den efterlåtna, negativa "falla-in-i-ledet"-oppositionen längsmed den sataniska axeln, så måste president Bushs horoskop snarast beskrivas som ett pucko som inte hade en aning om vad hans militärs stab och övriga rådgivare kokade ihop för djävulsbrygd för honom att godkänna! Så mycket dumhet osar ur den här kartan, han var vad marionetten Stefan Löfven är för storfinansen och det militärindustriella komplexet här och nu. Totalt utan egen insikt om det verkliga spelet bortom den demokrati båda menade sig vårda - nyttiga idioter.

Tony Blair slutligen har redan kommenterats (senast 2013), både vad gäller den pinsamt tydliga onda stjärnan som stiger i öster och hotar både psyket och välmågans Jupiter med sin korruption. Hos Blair uppstår samma frågetecken för några egentliga ideal värde namnet som hos Stoltenbergs (månascendent). Fiskarna i elfte huset tecknar förvisso "avkall" eller uppoffring: för den materialistiska och statiska Oxen är piskan bästa medicin. 

Det finns något ondskefullt och pennalistiskt i detta jordbundna och av andevärlden oförlösta tecken, detta är principen för själen i dess fångenskap i grottan (se Platons grottliknelse). Bättre illustrationer än den sadistiska pisksnärtsutdelaren Sven-Otto Littorin, "arbetslinjens" arkitekt, eller Jimmie "alla utlänningar ut!" Åkesson, går inte att hitta i svensk politik. Båda männen föddes med Satans huvud oerhört nära Solen så att här anas en risk att båda männens handlingsprogram (Solen) sjunker till så låga nivåer ingen riktig människa skulle sänka sig till. De är helt enkelt ombud för Satan, en slags terrormentalitet.

Den här lilla utläggningen om Oxen när den äger första huset, säger oss alltså att NEGATIVA ascendenttecken odlar NEGATIVA ideal och fulare än Oxen blir det knappast inte. De VILL andras lidande och förlust för att behålla sin egen komfort och sitt eget förhållande till pengar eller landägor. 

Det är troligen därför hinduisk astrologi vägrar att erkänna något som helst värde i Oxens härskare när Oxen själv spelar förstafiolen (1a huset). Den jämviktssökande Venus övergår i stasis, planetens koppling till pengar, hedonism/sinnlighet, med mera, blir allt "verksamt onda" uttryck. 

Att därför se en ond Venus ha som ideal att förorsaka andra förluster (Fiskarna i 11e) är ett mycket typiskt uttryck. Men det kan finnas horoskop där denna passiva Oxe istället ser VÅRDANDET av nödlidande som ett ideal - för att skilja dessa två helt skilda naturer, behövs ingående analyser av ett komplett horoskop med känd födelsetid.

Men att Tony Blair spelar på samma nivå som Littorin och Åkesson, råder ingen tvekan om. Ingen annan brittisk politiker i det landets historia har väl använt makten till att så infamt berika sig själv. Ett genuint äckel.

Så frågan är då om man ska vara förvånad över att Stoltenbergs karta har samma dunka och nedsmutsade färgsättning som Tony Blair. Här är samma orena motiv om man ser kartorna som t.o.m. ett småskolebarn skulle klara av: via de fyra elementen och deras respektive lyskraft beroende på hur de och planeterna involverar sig i de tolv husen som skiljer sig vida åt i termer av godhet eller ondska (eller brist på tydliga uttryck).

Detta är ett moment 22. Mänskligheten är enligt det schema astrologin presenterar inte särskilt god, Tiden själv öppnar mot Himmelen bara under korta perioder. Så det blir den gamla vanliga historien om blinda som leder blinda. Man ska därför inte förvåna sig över att politiker utan ryggrad och heder har lika usla horoskop och tvivelaktig karaktär som den högern - de rent mediokra människornas planhalva - brukar tillskriva den arbetarklass deras förfäder tvingade in i slaveri och mental ofrihet! Se bara hur norska Schibsted serverar den svenska underklassen ren skit genom tidningar som Aftonbladet och Expressen och på sistone t.o.m. de allt mer skamlöst populistiska DN och SvD.

Dessa massor av levande varelser kommer att harva runt i kretsloppet som sovande själar under många livscykler än. De kommer inte att släppas fria ur Platons grotta förrän den dagen som någon svårligen förutsägbar intervention börjar placera de rätta själarna i härskarpositioner över hela jordklotet. Massan själv kommer aldrig att lyckas upphöja sig över sinneslivet som föder maktbegär och till sist korruption, vad än den politiska vänstern föreställer sig. En materialistisk världsbild är det som knäcker mänskligheten, gång på gång på gång. En annan och högre grund måste (åter-)etableras.

*****

Se även bloggens text från 2011 om Jens Stoltenberg - före någon (eller åtminstone bloggaren) kunde ana att hans håg (Månen) ämnade föra honom rakt in den Store Satans händer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om djävulen är döden, så är djävulen själarnas befriare. Således är det inte ondska utan godhet. Herrens godhet att släppa loss själarna ur samsara och livets hjul, liv efter liv. Förlåtelsen gör att du släpper karmiska krokar som håller dig kvar i inkarnationer medan du jagar själen som förorättade dig tidigare. Därav av biskopens kräkla, där själarna gång på gång antar materiell form. Släpp bindningarna, förlåt och gå vidare.

Seaward sa...

För den innanför kretsloppet är Döden aldrig Befriaren, bara ett väsen som parasiterar på Gästerna och binder dem än hårdare. Detta var poängen i det stycket. Här predikas inte för de som redan upplever sig frälsta. :-)