Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 oktober 2015

Trollhatten och nyspråket


I Sverige kallar man rasistdåd för hatbrott, vilket t.ex. är hur DN dagen efter skolmorden i Trollhättan rubriceras. Som om hat i sig var något naturvidrigt. 

Samtidigt instämmer samma kapitalismkramande samhälle i näringslivets "äta eller ätas" - hela förra regeringen Reinfeldt byggde på djungelns lag, nödtorftigt maskerad som "arbetslinjen" och nuvarande regeringens frontman har pladdrat om den patenterat godtyckliga "arbetsmoralen"! Så nu plötsligt är hatets princip något gott?

En läsarkommentar under annat ämne innehåll gav igår den unga gärningsmannens födelsedata, och jag ser inga skäl att ifrågasätta uppgiften som säkert via gärningsmannens namn grävts fram ur något socialt forum.

Horoskopet är intressant pga. dess övermått av störningar, och av ett elevfoto tycks han också ha haft trollhatten på när han gick ut mot sin egen död.




Som tidigare påpekats når man bara en skenbar illusion att använda Månen som ascendent i de fall där personens exakta födelsetid saknas. Sannolikheten är ju bara en på tolv att individen faktiskt föddes med samma tecken stigande i öster. Och även om en "dålig" månascendent kanske döljer ett kolsvart sinnelag, kan det hända att Solen och framför allt intellektets Merkurius är så väl placerade att man i sitt handlande inte följer upp psykets dunkla tendenser.

Men som den här månascendenten visar, rör det sig om ett synnerligen fördunklat sinnelag. Månen är traditionellt "fallen" i Skorpionen och dess härskare, våldsplaneten Mars är visserligen stark i sitt positiva härskarläge Väduren (en mycket utagerande position!), men vålds- och olycksplaneten ligger i det sjätte huset för fiendskap och olyckor. Detta hus har Mars en så stark naturlig släktskap med att indisk astrologi placerar krigaren som husets signifikator. Det är således ett psyke som till 100% signaleras som ett farligt och fientligt sinne med tydliga tendenser till Väduren oöverlagda utagerande. 

Lägg till detta att Mars minglar med demonen Ketu, som i vissa fall leder till att individen upplever sig fylld av uppgiften att utdela bestraffningar - enligt den hinduiska myten halshuggning genom svärd (jfr gärningsmannens beväpning). En annan möjlighet är att Ketu är platsen där den tidigare omåttlighet eller girighet som alstras hos demonen Rahu finner sitt straff. I det här fallet var det alltså den självpåtagne bestraffaren som samtidigt blev den bestraffade när polisen sköt ihjäl honom.

I det svarta skorpionpsykets drömmar eller begär ser man tydligt en dödslängtan eftersom livets signifikator Solen halkat in i det mörka och onda åttonde huset. Också lyckans och framgångens Jupiter är satt på undantag i det onda tolfte huset för världsliga förluster. Detta är en enastående anhopning av negativa husplaceringar - även om det bara är husen enligt månascendenten (och således ett horoskop som gäller alla födda under 2 dygn). Återigen kan man bara säga: tydligen var det denna individ som Ödet utvalt att förkroppsliga TIDENS INNEBOENDE ONDSKA. 

I en annars bra Aftonbladet-recension av vänsterdebattören Kajsa "Ekis" Ekman dabbar sig bokanmälaren svårt genom att ställa marxistisk ekonomisk analys mot det han kallar "offentlighetens tilltagande besatthet av gott och ont". Så talar de fåvitska som saknade förstånd att följa Platons uppmaning att rikta blicken uppåt och rena sinnet genom studier av Ouranos symmetrier! 

De materiella villkoren har inte "skugglika" övertoner i någon marxistisk överbyggnad utan det förhåller sig precis tvärtom: vad direktörer och arkitekter på övervåningen skissar ihop, det blir verklighet i den lägre materiella verkligheten. Allt annat vore som att säga att en fungerande människokropp kom först och att först därefter utvecklade sig de partikulära interna system som genetiker upptäckt och nu förlänar "materialitet" genom själva upptäckandet. 

Naturligtvis kom den kosmiska planen först som sedan rullas ut över tid ("evolution" om du så vill). I vårt solsystem härskar lägre gudar och har fått delegerat ansvar för showens lokala utformning. I Trollhattens horoskop ser vi exakt hur en essentiellt OND karta ritad uppe i vårt lokala arkitektkontor ser ut. Det är som om gudarna leker med de jordiska kreaturen, de riggar olika scener och väntar och ser vem som ska trilla dit.

Sist men inte minst måste man peka på skolmördarens rabiata grupphat, för här har vi faktiskt en variant av Fredrik "öppna hjärtan" Reinfeldts eget oförsonliga hat mot vissa grupper, bara riktat åt annat håll. Minns hur Reinfeldt strax före sin rungande valförlust hävdade att han ämnade slåss intill döden för den trakasserande och människovidriga "arbetslinjen", Naturens hatiska princip överförd som den konkurrensutsatta kapitalistiska marknadens ledande princip. (Hat/Kärlek, eller Stridighet/Kärlek var den dikotomi som drev världsförloppet enligt den gåtfulle filosofen Empedokles). 

I Reinfeldts fall (och med känd födelsetid) var det Saturnus i Vattumannen i fiendens sjätte hus som kastade sin aspekt mot repressiva/undanträngdhetens Skorpionen i intellektets tredje hus. Han hatade den kollektivistiska och samhälleliga Vattumannen och stängde snabbt in sig i Rosenbad och avskydde granskande medier! Vattumannen i blandning med Skorpionen ger det "sociala utanförskapssyndromet", tecknet på en alienerad människa som antingen lider av någon olikhet som stigmatiserar ELLER en människa som ger sig på de som ser olika ut. 

Det är svårt att reda ut på vilken sida ett horoskop kan befinna sig, men Reinfeldt avslöjade nog så tydligt Täby-krymplingens mentalitet och hur "det sociala utstötningssyndromet" uttryckte sig i skolmördarens fall, står nu uppenbart. I kombination med tolfte martyrhuset, drömmen som Solens död, kan vi nu, via Jupiters förmåga att bygga trianglar över himlen konstatera att "utstötningssyndromet" tog sig ett bokstavligt uttryck. Han hatade avvikande individer (eller individer som tillhörde en kollektiv ideologi han själv hatade) och slutade sina dagar som en av dem samhället terminerade pga. sitt patologiskt sjuka psyke.

Men till sist ska man komma ihåg att Trollhatten inte var ORSAKEN till landssorgen i Sverige. Den ska ytterst det liberala/kapitalistiska system lastas för, som kräver hejdlös invandring i syfte att kontrollera den svenska arbetsmarknaden. De verkliga bovarna är, tyvärr som vanligt Etablissemanget, vars ledande ansikten för närvarande är Löfven och varjehanda arbetsgivarorganisations företrädare. Det är marknadsliberalismen som skapar dessa mördare långt nere i folkdjupet, alstrar detta mörka och oartikulerade hat där en del inte tycks kunna hålla isär t.ex. flyktingströmmar till följd av krig och rovkapitalisternas fastansfulla "söndra och härska"-taktik vilket är en sann beskrivning av det liberaler kallar "fri arbetskraftsinvandring". 

Det kommer inte att finnas någon pardon inför Domaren för de människor som valde makten och vände samma makt mot befolkningarnas väl. 

Se också inlägget med insiktsfull läsarkommentar om den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmströms sanna men samtidigt förskräckande kommentar att hennes trohet inte är mot Europas folk.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Venus i kräftan/klanen/familjen i nionde "högsta goda" var för gärningsmannen värt att offra sig för...

Läser i amerikansk media att det oftast är unga arga vita män från övre medelklass som begår masskjutningar. Oftast diagnostiserade med "paranoid scizofreni". Deras sociala situation brukar inte vara den bästa och flera har ju varit oskulder.
http://www.politicalresearch.org/2014/06/19/mass-shooters-have-a-gender-and-a-race/#sthash.AHRZWjxs.dpbs
http://edition.cnn.com/2015/06/27/us/mass-shootings/
Extra tydligt märktes den här "kränkta manligheten" av i ett fall i USA där gärningsmannen upplevt upprepade avvisanden när han försökte göra sexuella närmanden på tjejerna: "Before his May 23rd premeditated killing spree, Elliot Rodger2 posted a YouTube video saying his intention was to “slaughter every single spoiled stuck up blonde slut I see” inside a sorority house, because they “all would have rejected [him] and looked down upon [him] as an inferior man if [he] ever made a sexual advance towards them.” These chilling comments cannot be simply regarded as nonsense from a “madman,” because they actually represent the deeply entrenched manifestation of our misogynistic society. Furthermore, the case of Elliot Rodger exposes the prevailing intersection between gender and race of gun violence."

Intressant fall där en svart kvinna fick gärningsmannen att lägga ner planerna när han kom till skolan och redan börjat skjuta
http://newsvoice.se/2013/08/22/skolmassaker-stoppades-antoinette-tuff-fick-en-ung-man-med-skjutvapen-att-ge-upp/

Newsvoice tar upp kopplingen mellan antidepressiv medicin och skolskjutningar: http://newsvoice.se/2015/10/02/usa-294-masskjutningar-pa-274-dagar-bara-under-ar-2015/

Seaward sa...

Jag tog inte upp Venus i Kräftan i sinnelagshoroskopets nionde eftersom jag åtminstone försöker följa den snåriga regeluppsättningen. Jag har tidigare påstått att man kan räkna bort det nionde huset för högre samvete om det är för mycket störningar på "lägre nivå". Här är förvisso niondehusets tillfälliga ägare den "verksamt goda" Månen, men givet dess eländiga position, angripen av en naturligt och verksamt ond Saturnus och sin egen härskare Mars med demonen Ketu (Mars visserligen verksamt god men belägen i fientliga vibbars sjätte hus) - givet alla dessa omständigheter kring Månen måste den betraktas som en usel ägare till det nionde huset för insikter i det gudomliga och därmed ett ens någotsånär fungerande samvete. Så vad kan den begränsade partisanen Venus i Kräftan då utföra - särskilt som den ger "verksamt onda" resultat? Hans sjukt klaniska (Kräftan) utblick på livet drabbade honom som ett fullständigt perverst "högsta goda"! Som jag skrev, den här kartan är helt överlastad av dysfunktionella ingredienser.

Att det sedan, nere i "fenomenvärlden" kan ha förekommit antidepressiva, är bara den materialistiska avspeglingen av de gudomliga indikationer som horoskopet tecknar. "Så därovan, så härnedan" som det antika talesättet löd. Som jag ser det finns det bortom Löfvens konventionella moral ("arbetsmoral") ett högre lagbundet system, den gudomliga moralen.

Men den objektiva Standarden vill inte det sekulära samhället ta i med tång eftersom det då står klart att detta tragiska drama är något som Sverige självt orsakat genom sina grundläggande förbrytelser mot en gudomlig lag som inte ser med blida ögon på neoliberalismens ökande klyftor.

Vilket rikt västland ska bli det första att våga bryta med den gamla och döende världsbilden? Och likt gårdagens Kuba våga ställa sig utanför de handelsförbindelser svekfulla män som Damberg bemödar sig om att smörja? Dessa är frågor som medierna inte vill skriva om trots att Trollhättetragedin tigger om att belysas ur ett helhets- och rättviseperspektiv.

Anonym sa...

Själv tror jag mer på att de "ensamma gärningsmännen" utsatta för manupulation i form av tanke kontroll.
Flera av skjutarea i USA och i Europa har ju varit utbildade av säkerhetstjänsten och så klickar det i dem bara utan tidigare historia av liknande sammanbrott.
Även i Trollhättan har ju ingen av hans vänner sett några tecken på detta. Tror ni att dylikt kommer som en blixt från klar himmel?

Artikel i ämnet som jag tycker är intressant:
http://www.whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/1370.html

Hasvörnen sa...

DN 2015-08-11:

"...Sverige, trots allt, har blivit tryggare."

Richard Dawkins:

"There are no patterns."

Relaterat:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Skottdramat_i_Kung%C3%A4lv

Tidpunkten för massakern i Trollhättan ger en ascendent i Vågen. Skolskjutningen i Kungälv (1961-03-04, 23:30, två dagar efter fullmåne) ger samma AC (under attack från Saturnus). Månen i Jordtecken vid båda tillfällena. Kungälvskartan har Solen/Merkurius/Ketu i Vattumannen, som hos Breivik.

När jag såg bilden på Lundin-Pettersson kom jag av någon anledning att tänka på Jungfrun (som AC, då), vilket skulle ge illgärningsmännen i onda husen 6 och 8 i attack mot dödens Skorpion/tredje huset för skolan, där Liemannen transiterar. Men det är ju bara en ren spekulation.

Anonym sa...

Det sociala utstötningssyndromet materialiserat som mobbing...

(– Det var en tillbakadragen kille som blev mobbad av många i klassen.
Det märktes att det var jobbigt för honom.
– Såvitt jag vet gjorde inte skolan så mycket åt det./Exp.)
http://www.expressen.se/gt/vannerna-anton-var-en-ensamvarg/

Seaward sa...

Ett intressant stycke fakta där... Jag ville inte dra för många paralleller eftersom detta "bara" var en månascendent, men USA har faktiskt också en stark dödsdrift och en tendens att uppleva alla som sin fiende pga. någon negativ medfödd hämning som Europas underklass tog med sig som nybyggare "over there".

Likheten mellan horoskopen ligger i Solen i mentaliserande Luft i åttonde nedsläckta instinktshuset...

http://sidereal.hall-of-man.com/2015/05/usa-astrologin-om-dess-rasism-och.html

Anonym sa...

Intressant att komma in lite mer på det material som inspirerade denna svenska självmordattack. I en artikel på en "högerextrem" sida hittar jag en artikel om vad som är äkta vänster respektivet inte äkta vänster. Det hävdas att vänstern gjort 180 sväng och det var naturligtvis superkapitalister och judar bakom kommunismens historia. citat från artikeln: "På senare år har den så kallade vänstern vid varje tillfälle kommit att bekämpa USA:s och kapitalismens fiender."
https://www.nordfront.se/180-graders-svang-hos-vanstern-bevisar-vem-som-styr-det-lagret.smr

Seaward sa...

Du kan ta sd:s banala desinformationsansträngningar någon annanstans tycker jag. Sideriska siktet behöver inte poltiserande åtbörder som helt saknar bas i bloggens ämne: sanatana dharma och hur astrologin söker gestalta den högre morallagen. Bara bruket av ordet "äkta" om viss vänster betyder inte att inläggets dubiösa natur blir mindre uppenbart. Redan domännamnet nordfront säger allt för dem med normalhög begåvning. Fundera en gång till om detta är rätt blogg för dig.

Anonym sa...

Då ska jag inte länka till någon sådan sida i forstättningen. Det var i alla fall nytt för mig att nazister gjorde skillnad på vänster och vänster. Annars är det ganska tydligt att högern gynnas av vänsterns generösa invandringspolitik. Men jag förstår förståss också att vänstern hade kunnat gå på kapitalet mycket bättre om de hade haft mer inflytande i politiken. Bilderberg Löfven har sagt att alla ska ha jobb och det är den stora "visionen". Intressanta artiklarr om än lite gamla om hur öppna gränser blev högerfråga och att Jonas Sjöstedt inte är för fri invandring: http://www.dagensarena.se/opinion/oppna-granser-ar-vansterpolitik/ http://www.expressen.se/nyheter/jonas-sjostedt-vi-ar-inte-for-fri-invandring/ Här från högerorganet Tmbro om varför vänstern är rädda för invandring: http://timbro.se/smedjan/artiklar/darfor-ar-vanstern-radd-for-invandrare

Anonym sa...

Jag blir tvungen att ge asdf vatten på sin kvarn här. I tisdags visade veckans brott en rekonstruktion av en skolskjutning för tittarna och sen inträffar det här på torsdagen. Det här med övningar precis innan verklig händelse har hänt fler gånger t ex vid Oregon https://youtu.be/B5sJcjBTQmk

Seaward sa...

Återigen: Ingången på denna blogg är astrologi och huruvida politiska synvinklar kan förankras i zodiakens konstruktion och inre logik. Jag har, som kanske bekant, lekt med höger-vänster-skalan många gånger ur detta perspektiv, men dina kommentarer och länkar här är off-topic eftersom de inte alls anknyter till t.ex. frågan varför Vattumannen anses vara det högsta mänskliga idealet medan särintressets Jungfrun klassificeras som "Fienden" eller "Olyckan" (och hur en politiker som Frederik Reinfeldt lyckas vända hela mänsklighetens ideala orientering bakfram genom att själv födas med Jungfrun i öster och Vattumannen som fienden!).

Analyser eller frågor kring dessa ting har en plats på denna blogg, inte politik som sådan. Ledsen om ett eller annat blogginlägg med dålig förankring i grundämnet givit skenet av något annat.