Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 oktober 2015

Den marknadskramande socialdemokratins dödsryckningar


Det här temat har avhandlats tidigare, men datortekniska skäl gör att jag skriver en ny text.


Samtliga de tre tidigare inlägg som diskuterat Socialdemokraterna (en gång: Socialdemokratiska Arbetarepartiet) ur skenet av de indiska ödescyklerna (dasha/-s) har avpublicerats.



Skälet är att jag för första gången på två år uppgraderade programmet Jagannatha Hora som beräknar dessa cykler, från 7.64 till 7.66, och fick en smärre chock av att se helt andra start- och stoppdatum för partiets andra varv i den oändliga dasha-cykeln.


I detta läge borde man avstå från att alls använda programmet för att bläddra mellan storcyklerna (maha dashas). Skillnaderna kan lika väl bero på en nyskapad bugg som inte fanns i den äldre versionen. Den första 120 år långa storcykeln är sig lik i programversion 7.66, det är bara när man bläddrar till nästa som skillnaden dyker upp.

Intellektuellt förslappad väljer jag att anta att förklaringen ligger i de förändringar som konstruktören aviserade i punkt 3 i listan med förändringar mellan 7.64 och 7.65: www.vedicastrologer.org/jh/update_7.65.htm. Han säger det inte uttryckligen, men det ser ut som om de gamla versionerna ologiskt bytte längd på det sanna sideriska solåret när programmet beräknade dashas. 


Likväl är det ett mer avancerat program än jag någonsin i detta liv kommer att hinna sätta mig in i, så ta det som följer som bara aningen mer underbyggt än en dilettants utsagor!


Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mer:  1998-07-18  -  2015-07-18
 Ket:  2015-07-18  -  2022-07-18
 Ven:  2022-07-18  -  2042-07-18
 Sun:  2042-07-18  -  2048-07-18
 Moo:  2048-07-18  -  2058-07-18
 Mar:  2058-07-18  -  2065-07-18
 Rah:  2065-07-18  -  2083-07-19
 Jup:  2083-07-19  -  2099-07-19
 Sat:  2099-07-19  -  2118-07-20

Partiet Socialdemokraterna nådde sin "återfödelse" sommaren 1998, och märkligt nog i den baksluga krämarens tecken Merkurius! Redan här anar man att marknaden tagit över - se bara hur viktig Merkurius är i Sveriges födelsehoroskop från 1974, där den tycks understryka Sveriges ambition att vara en global handelspartner genom att Merkurius står i ledarskapets femte hus men ägs från det nionde huset för utlandet!

(Läs ut detta som att: utländska intressen ÄGER lilla Sverige - varför har alla moderater tyskklingande efternamn? Bakom NATO-hjärtat Tyskland och Andra världskrigets utgång gömmer sig naturligtvis den verkliga dominanten: det är USA som äger Sverige redan under Palmes glansdagar då nationalhoroskopet började gälla. Minns hur Palme fixade in en son på amerikanskt status-universitet...)

Det är med andra ord bra att snegla på nationalhoroskopet eftersom landet är partiets kontext - den svenska arbetarklassen svek nästan omgående socialismens internationalistiska inriktning - se partiets reducerade intressehorisont i dess Kräftascendent - och lät forna landägare behålla sina privilegier. Husbonden Saturnus står som en ful skönhetsfläck mitt i första ego-huset men förklarar väl varför partiet har det i sig att skapa kapitalistiska pampar - Göran Perssons arroganta fasoner på sitt nya gods, där han sökt vräka ett par arrendatorer - visar exakt vilket skräp detta parti genom historien producerat. Det går inte att ta vilken människa som helst från underklassen och ge denne makt! Korruptionen växer direkt ur hjärtat på den människa som inte satt sig en andlig referenspunkt för all mänsklig eller materiell strävan.

Att en klen men dominant Saturnus indikerar överheten eller "the Man" bevisar Barack Obamas horoskop - där Saturnus i Jord-elementet i hans första hus påminner honom om den materialistiskt grundade rasismen. "The Man" - det vita amerikanska samhället - har stigmatiserat honom från första början. Saturnus är visserligen härskare i negativt polariserade Stenbocken, men Obama hamnade snabbt på efterkälken, vilket är typiskt den sävliga och eftertänksamma Saturnus. Han blev en särdeles ineffektiv president. Det första egohuset är en alltför snäv position för att Saturnus ska fungera bra där. Saturnus kommer till sin rätt först på gamla dagar, och dess världsliga position i väster (7e huset) sägs vara den effektivaste om det är en fast hand med överblick och förståelse för helheten man söker. Saturnus är ålderdomens planet och gammal ÄR äldst. Till skillnad från nästa fall tror jag åtminstone att Obama kommer att få behålla förståndet hela livet ut.

Ett annat exempel på hur Överheten tar individen i besittning och gör individen hopplöst fixerad är premiärministern Margaret Thatcher, med en början i den lägre medelklassen. Här samma besynnerliga egofixering vid maktens Saturnus, fast nu i Vågen i första huset. Hennes politiska vanvett ("austerity" = Saturnus är en snål husbonde och arbetsgivare) och slutliga degeneration i senilitet, kan kanske bäst förstås av Saturnus veka uppbackning från dess disponent Venus i 2a ekonomihuset. Venus anses "skadad" eller detrimentell (skadlig) i Skorpionen och dess disponent Mars, stod i sin tur i förlustens tolfte hus). Hennes öknamn "Järnladyn" förklaras väl av dessa komplexa turer kring kärlekens Venus och Saturnus i första. Likt Fredrik Reinfeldt saknade hon hjärta. (Var "öppna era hjärtan" mest ett kvidande inifrån den här politikerns egen betryckta själ?)

Det är socialdemokratiska partiets uraktlåtenhet i begynnelsen som nu straffar sig. Sverige borde ha socialiserats i grunden när partiet hade möjligheten. Då hade en god man som Juholt varit en naturlig partiledare idag, litterär och kulturell och istället för pajasen Löfvens "arbetsmoral" hade frågan om medborgarlön i vår alltmer automatiserade och galet produktiva västcivilisation redan varit omsatt i praktiken. Istället har vi Löfven, denne överlöpare till kapitalisterna som frontar ett ryggradslöst parti som krälar i stoftet inför de landägare som numera går under namnet Finanskapitalisterna - den lilla eliten som tjänar pengar på pengar.


Låt oss i skenet av de hinduiska sub-cyklerna snabbt titta på de tre senaste och alla lika fiaskoartade partiledartillsättningarna:


  • Mona Sahlin (070118-110401)
  • Håkan Juholt (110325-120121)
  • Stefan Löfven (120127-...)

Här ska man kanske först besinna storcykeln Merkurius utifrån styrkan och nyttan Socialdemokraterna kan tänkas ha av sin medfödda intellektsplanet.

Merkurius i Vädurens första grad är bara barnet och zodiaktecknet omvittnar i maktposition (10e) en markant subjektivism i kombination med den egocentriska maktfixering som Saturnus i första huset angav. Eftersom denna Saturnus står i sorgens Vatten-element så är det verkligen ett trasproletariet som tecknas, otrygga människor med "The Man" som en stor svart traumafläck mitt i nyllet. 

Det är lätt att känna med ett parti som skapas som ett svar på en ond överhets oändliga arrogans, men samtidigt ser ju horoskopet smittat ut av samma dryghet som arbetarnas överherrar uppvisar. Socialdemokratin blev så att säga en plantskola för nya vidriga kapitalister, vilket vi ständigt får nya och gamla bevis för. (Jan Emanuel Johanssons profiterande var i tidningarna på nytt i samband med hutlöst dyra flyktingboenden.)

Rent tekniskt har Kräftascendenten inget annat än problem med en kyligt intellektuella Merkurius. Kräftans anknytning till själen lägsta och mest begärsfulla del (Månen) - rovdjuret som går över lik för att rädda sitt eget (eller sin egen art) är Naturen i dess förvisso eviga men samtidigt hemskaste. Detta är inte ens Världssjälen det är en liten ficka som teologin kallar "syndafallet". Den som bara tänker på sin egen trygghet och att regelbundet fylla buken för att slippa fysiologins kurrande ångestljud från magen, har en fiende i den änglalika budbäraren Merkurius som kommer att berätta om att det finns ett högre sätt att leva än bara för att underhålla "Näringslivet"! Här är då paradoxen att Merkurius både kan teckna krämare involverade i just handel och näringsliv men också teckna ett obundet Intellekt, ett rent andeväsen - allt beroende på horoskopet som helhet.

Oavsett vilken läsart, upplever Kräftan en "verksam illgörare" i Merkurius, och det är inte svårt att i detta se arbetarklassens förakt mot bildning. Jag hörde det en gång uttryckt från en jordnära människa som "jösses vad du tänker mycket, vet du inte att man kan bli galen av att tänka för mycket?". Sådana här parodier på sann kunskap florerar i underklassen och Internets ankomst tycks ha reducerat nästan hela svenska folket till missbrukare av usel kunskap, just för att det merkuriala värdet är förunnat bara ett fåtal i Sverigehoroskopet.

Arbetarna lät den gamla överheten behålla alla sina privilegier och nu ser vi vad det ledde till: små och fördummande arbeten med exakta arbetsbeskringar, mycket lite ansvar och sjunkande löner. (Jag lämnar här utanför Arbetarnas Bildningsförbund och frågan huruvida den historiska rörelsen överhuvudtaget lärde ut något användbart efter att sveket mot socialismen redan var ett faktum.)

Partiet utmärks alltså enligt tionde huset av att de inte äger orden. Det bevisar Aftonbladets Virtanen i en politisk ledare där han tar "Herrens ord i förgänglighet", dvs profanerar det grekiska logos-begreppet så centralt i kristendomen och reducerar det till bara vanliga pratade ord! En häpnadsväckande usel krönika som visar på någon som gapar över ett för stort ämne. Arbetarens problem: han ringaktar bildning. Merkurius står i tionde makthuset, så egentligen indikeras här att SAP visste att kunskap var makt, men planetens "verksamt onda" natur tycks ha löpt som en förbannelse. Sossarna har sedan begynnelsen varit ett extremt lågutbildat släkte och därför egentligen aldrig haft någon chans att imponerar på någon annan än sina egna.

Nu måste analysen av partiets kommunikativa och intellektuella kapacitet (Merkurius) preciseras ytterligare. Indisk astrologi lär ut att den dolda disponenten t.o.m. är viktigare än den synliga planeten. Här ligger också Mars i tionde huset och är således inte särskild dold alls. Planeten är järnsmedens egen - en bra symbolkombination för industriarbetaren som når maktens boningar! Mars är dessutom en yoga karaka för Kräftascendenten, den förmår brygga ett hörnhus och ett triangulärt hus. 

Här äger Mars det lyckosamma 5e huset för individuell dharma (andlig plikt) samt det 10e för världslig makt. Inte konstigt att Socialdemokratin så fullständigt dominerade regeringsinnehavet så länge under 1900-talet, här knyts det 5e politiker- och ledarhuset ihop med det 10e för absolut makt och ägaren till båda befinner sig i 10e! Eftersom den libidinösa och psykologiskt simpla Mars är en välgörare för Kräftan som bara bryr sig om sin egen arts överlevnad, är horoskopet i dess närmast bisarra primitivism oerhört kraftfullt och obeskrivligt maktorienterat!

Det var kort och gott SAP:s öde att leda ett folk bort från det fattiga Lort-Sverige där överheten njöt i fulla drag av sina privilegier och inte hade en tanke på vad ordet "jämlikhet" eller "rättvisa" kunde tänkas betyda. Tanken svindlar: tänk att möta och försöka samtala med en svensk godsherre i slutet av 1800-talet. Det hade förmodligen inte varit möjligt, den människans intellekt måste ha varit helt slutet! Och denna slutenhet ärvde arbetarklassen på det hela taget eftersom Venus i Väduren inte alls gagnar någon. Den är ännu en "verksam illgärningsman" för Kräftascendenten. 

Hur man ska tolka detta är i historiska backspegeln lätt att inse: Socialdemokratin kunde inte samarbeta, Venus representerar enbart identifikation med jaget, trots att Venus också borde ha en social dimension. De som undrar varifrån alla sverigedemokrater kommer behöver bara titta på denna gamla SAP-karta för folkdjupet i början av det industrialiserade Ingenjörs-Sverige. Läs Petter Larssons mardrömslika text "Sverige, ditt namn är chauvinism" och förstå än en gång att Virtanen i samma tidning verkligen tagit sig vatten över huvudet när han söker besvärja verkligheten i sagda krönika med trollformeln: "Mörkret är inte här. De som påstår att mörkret är här är de som sprider giftet." Det är svårt att inte le resignerat åt en så bristande realism. 

Den här bloggen har anat ett stundande "inbördeskrig" i Sverige under flera år, och Trollhättedramat var väl startskottet som t.o.m. den döve borde höra. Skulden bär enbart överheten som vill se folkomflyttningar i stor skala ("fri rörlighet", stor arbetskraftinvandring) för att på detta sätt reglera lönenivåerna nedåt så det härskande toppskiktet kan fortsätta berika sig. Tills socialdemokratin börjar adressera dessa frågor är de en landsförrädare i krypande för den globala rovkapitalismen. Och folk upplever att de inget har att komma med och vänder sig desperat till SD istället, vilket naturligtvis kan beklagas eftersom det blir tio resor värre för alla att ha djupblå höger styra rikets affärer bakom marionetter som Jimmie Åkesson.

Socialdemokraterna - partiet - har alltså medfödda problem med sin Merkurius, vilket påverkar allt när planeten ockuperar det mäktigaste huset. Inte minst partiets ärlighet i kommunikationen!

Vi kan därför lätt förstå vilket haveri som varslas när entiteten anträder en maha dasha i detta "tecken". Även om de avpublicerade texterna om SAP:s cykler diffade på något år, är det inte svårt att se Merkurius-cykelns 17 år som just åren för deras principslösa och motbjudande kantring åt höger, just då marknadsliberalismen började ta sig alltmer monstruösa uttryck (Hydran).



Vimsottari Dasa:

 Mer MD:  1998-07-18  -  2015-07-18

  Antardasas in this MD:

  Mer:  1998-07-18  -  2000-12-14
  Ket:  2000-12-14  -  2001-12-11
  Ven:  2001-12-11  -  2004-10-12
  Sun:  2004-10-12  -  2005-08-18
  Moo:  2005-08-18  -  2007-01-16
  Mar:  2007-01-16  -  2008-01-13
  Rah:  2008-01-13  -  2010-08-03
  Jup:  2010-08-03  -  2012-11-08
  Sat:  2012-11-08  -  2015-07-18

Partiet har nått vägs ände pga. dess egoistiska och oärliga självbild och maktfullkomliga attityd. Partiet har ett barns egocentrism fast det nu är över 100 år gammalt och det enda som hänt är att det tappat bort all ädel kampvilja för något bättre nu när deras egen korruption återintroducerat den onda Kapitalistens härjningar mot folket. Svenskarna har berövats en vettig skola och förstör sig själva med nätet och smartphones så att det inte längre kan analysera sina liv historiskt och se hur mycket sämre de i själva verket fått det jämfört med två generationer tillbaka. 

Svenskarna har blivit helt obemyndigade och det är så kapitalismen vill ha det. En del av folket söker trälbinda en annan och dum den svensk som i en låg mellanchefs ställning tror han tillhör de styrande! Inför Domedagen har vi istället scenariot med de 0,1 procenten och sedan lägre steg i pyramiden där folk sliter och kämpar för att inte bli bortkopplade. Jag tror inte ens de 0,1 procenten har någon makt över helheten - civilisationen har blivit ett självgående monster som måste förgöras via externa händelser. (Notera mediernas lustfylla spejande efter rymdgrus på väg mot oss - bumlingar stora nog att trigga Ändens tid. Alla är trötta på det här kapitalistiska systemet nu.)

Så vad återstår? Bara att snabb titta på var i sub-cyklerna dessa tre marionetter kuggade i det obönhörliga ödessystemet.

Bara 2 dagar efter att Mars sub-cykel gått igång tillträder Mona Sahlin som partiordförande. Man kan påminna sig att hon har Mars och Månen i 10e huset för totalitär makt och Oxen är sannerligen inte ett demokratiskt tecken. Partiet fick genomlida några års kräftgång och lyckades inte återvinna regeringsmakten under henne. Kanske inte så konstigt eftersom Månen i Oxen opponerar partihoroskopets Måne i Skorpionen så att Sahlin och Partiet bildade en flegmatisk "satanisk axel" som inte inspirerar någon.

Även om Mars är en stark planet i SAP-horoskopet var således Sahlin sämsta tänkbara person för partiledarposten. Hennes Mars är dessutom akut anfäktad av Djävulens onda stjärna Algol, han som älskar att kasta käppar i hjulet.

Så kom Juholt. Tillträdet den 25 mars 2011 och tidiga deklarationer om vad han tyckte om dem som berikar sig på vårdbehövande människor. Juholt både kom och försvann medan partiet genomlevde sin sub-cykel av Jupiters typ, Jupiter som i horoskop för de sämsta människorna innebär begäret efter "stora och lätta pengar".

Jupiter i partihoroskopet kommenterades inte, men minns att övergripande cykeln (Merkurius) indikerar problem med sanningen, kommunikationen och maktinnehavet (10e). Vad sub-cyklerna gör är att mer detaljerat fokusera en eller annan aspekt. Ganska passande således att Juholt skymtar förbi och skapar sig fiender bland partiets alla vinsthungrande kapitalister under Jupiters preciserande inverkan. 

Juholt gav i själva verket luft åt partihoroskopets inneboende vilja att "nacka de snuskigt rika" - Jupiter befinner sig med halshuggningens Ketu i fiendens sjätte hus! Han var trogen en av de få helt och hållet goda ting som finns att säga om Socialdemokratins horoskop, men en punkt som helt gavs upp för att tiondehusmakten är en så viktig besatthet i denna karta. Märk att Jupiter, den stora välgöraren och här också en funktionell välgörare, försvagas av att ligga i arbetarens sjätte hus, även känt som olyckans och fiendskapens hus. 

Arbetarhataren Fredrik Reinfeldt hade också en kraftfull planet, Saturnus i härskarläge i Vattumannen i sjätte huset. Hans hat mot Vattumannens helhetsgrepp, "det sociala samhället", gick inte att ta miste på. Det "organiserade samhället" var helt enkelt den här individualistiska Jungfruascendenten Reinfeldts värsta Fiende och Olycka. 

Med ett analogt resonemang är visserligen Jupiter hos Socialdemokraterna en alltigenom god planet, men likväl en fiende eftersom vi per definition diskuterar underklassen här. Man kan också notera spänningen Jupiters antites, armodets Saturnus, som stiger i öster och därmed har "lätta pengars" Jupiter sex steg bort - i fiendeförhållandet. En intressant detalj av denna i sig oerhört starka Jupiter-i-positivt-härskarläge-i-Skytten är hur den svenska socialdemokratin svek socialismen och på det hela taget den internationalistiska kallelsen ("Arbetare i alla länder, förena er...") Istället kom svensk socialdemokrati att likt Kräftascendenten blir snäv och inskränkt. Officiellt sågs Olof Palme och Sten Andersson (folk jag minns från uppväxten) mingla i vida världen, men på hemmaplan har partiet motsatt sig främmande kapitalism intill marknadsliberalismens korruption av partiet.

Huvudcykelns start under marknadssymbolen Merkurius 1998 rimmar faktiskt alldeles utmärkt med partiets förlust av sin själ. Göran Persson var statsminister mellan 22 mars 1996 och 6 oktober 2006 och det är under honom marknadskapitalistisk "austerity" började praktiseras med samma nit som Margaret Thatcher redan visat prov på.

Och när sedan Rovkapitalismens mytiska Bilderberggruppen granskar Stefan Löfven och finner honom vara en perfekt "Yes man" - en Kapitalets fursteslickare - då sker det i slutet av partiets sub-cykel i den Onda Storfinansens "tecken" Jupiter. Men Löfven öppnar inte upp med några salvor mot vårdvinsterna eller några salvor överhuvudtaget! Partiet är nu dött och allt som återstår är den tid som måste åtgå i denna värld innan massorna inser det. Lämmeltåget till SD är en sak, men uppenbarligen finns det ingen på vänsterkanten som kan presentera genomsnittssvensken för vilken värld vi redan har anträtt. 

Detta är en tid helt utan dugliga svenska ledare, vare sig för socialdemokraterna eller landet i stort. Vi har Svenskt Näringslivs Lemne som i Dagens Nyheter sitter och drömmer öppet om sin tids pigor och fattighjon! Då vet man vad inte Virtanen tycks kunna se, att Ondskan redan är djupt etablerad i landet. Att han fullständig misslyckas väva ihop sambandet mellan främlingsfientliga mord och den arroganta överklassens återkomst (och förmåga att via reklam och mediokert tillverkade prylar lura den utarbetade medelsvensson att han har den allra minsta beröring med det ljuva livet), det tyder på att sagda krönika var ytterst slarvigt skriven. Ack, Merkurius - ängeln från en högre värld - är  arbetarklassens baneman. De som inte tar ut kursen utifrån vad som nu kan uppfattas av den högre spelplanen, är alla förlorare i denna värld.

Vad visste gårdagens socialdemokrater om Gud enligt horoskopet? Tja, nionde husets ägare är visserligen Jupiter, men det är återigen fråga om att man inte kunde annat än se den svenska kyrkan som lierad med den förhatlige rike mannen (vilket stämmer). Så religionen blev socialdemokratins fiende, den med. Och med dörren stängd till den högre spelplanen öppnar sig istället Djävulens förfalskningar på en lägre nivå. Och där är knegarsvenne idag: läsare av Aftonbladet och dess aldrig sinande ström av skit, låg snasksensationalism finansierad av grova reklamintäkter från spel & dobbel-industrin som gör medelsvensson - gårdagens arbetare - än mer ihålig och substanslös.

Om denna eviga underklass, nödvändig för det kosmiska och karmiska rättvisemaskineriet, kunde Jesus bara säga: "De fattiga kommer nu ju alltid att ha runt er, men jag är inte alltid här. Så följ mig och lyssna till min världsbild som gör er fria från Mammon."

Inga kommentarer: